Zanima me koji od ova dva mobitela bi mi preporučili, te zašto baš njega a ne onaj drugi.
Ako je moguće, da to budu iskustva vlasnika.
Unaprijed zahvaljujem.
Zanima me koji od ova dva mobitela bi mi preporučili, te zašto baš njega a ne onaj drugi.
Ako je moguće, da to budu iskustva vlasnika.
Unaprijed zahvaljujem.
uzmi 5800
xperia je jako spora. i bolje mi lezi 5800 u ruci
mozda je xperija tehnicki naprednija ali mi nije niti ljepa niti je nes posebno. i kad igras nesto ili radis nesto zahtjevnije pocne se jako zagrijavati. bolje pici nekog htca
Imao sam Xperiu ubrzo nakon sto je izasla. Po meni mob je jako dobro stiliziran, odusevio me njegov "poslovan" izgled. Nije tako spor kako ljudi napuhavaju tu osobinu. Mogu jos samo rec da mu je autonomija baterije vrlo dobra, bez problema drzi 2 dana ako ga se forsira i ako ga kupujes na crno, nemoj platit vise od 2 soma kn.
gdje se to može nabavit xperia za 2 soma?
Imao sam Xperiu ubrzo nakon sto je izasla. Po meni mob je jako dobro stiliziran, odusevio me njegov "poslovan" izgled. Nije tako spor kako ljudi napuhavaju tu osobinu. Mogu jos samo rec da mu je autonomija baterije vrlo dobra, bez problema drzi 2 dana ako ga se forsira i ako ga kupujes na crno, nemoj platit vise od 2 soma kn.
Kažeš imao? jel je još imaš ili šta. i kakva je tipkovnica? da li se tipkat?
gdje se to može nabavit xperia za 2 soma?
Reko sam na crno - logicno bi bilo da potrazis u oglasniku... Do sad sam imao 30-ak mobitela i niti jedan kupljen u ducanu
Kažeš imao? jel je još imaš ili šta. i kakva je tipkovnica? da li se tipkat?
Tako je, imao sam. Prodan je zbog pristojne zarade na njemu. Na tipkovnicu se trebas malkice naviknut. Ako imas ono hardcore radnicke ruke (debele i tvrde prste) radje ga zaobidji zbog same tipkovnice i touchscreena
Xperia.
Onda bolje nokiu X6.
Xperia nije ono što sam mislio, sporo sve to ide, sitne ikonice, samo 3" ekran za te pare i preogromna reza 840x480.
XM5800 je dosta funkcionalnija samo zna biti problema s njom tako da bolje uzmeš X6.
X6 moras stic svako malo u HR. ali to bude cijena najmanje na pocetku 3 soma na crno... Moja preporuka je W995, lako ga se nadje ispod 2000 kn novog i po meni je to bombica od moba za tu lovu, baterija mu je na samom vrhu po izdrzljivosti
I ja sam razmisljao kod kupovine novog mobitela izmedu ta dva i odlucio se za X1 , zasto? Windows Mobile , navigacija ko u prici (hr naravno) , programa (sve dide mide ko u iphone),divx , subtitl, browsera (opera skyfire internet explorer ) igre, kazu da je jaka i hardverski ko HTCHD , na youtube imas filmica kako izgleda kad stavis novi WM6.5, i naravno da se usporava kad otvoris u isto vrijeme vise programa a niti jedan ne ugasis , ako koristis dva tri porgrama u isto vrijeme radi sasvim normalno
Imam 5800 i same sve hvale za nju.
Nakon novog updatea firmwarea koji je napokon fala isusu doso od T coma, malo koji se moze mjerit brzinom.
Ima sve Wi fi, meni najdrazi Symbian OS, 8GB standard karticu sa prosirivih 16, malo mrsav fotic jedino ali su slike super zahvaljujuci kvalitetnoj leci (Carl Zeiss), navigacija Nokia maps koja je odlicna i mogucnost instalacije Garmin navigacije koja se takodjer moze haknut da se dobije besplatne karte i glasovna navigacija i jos puno toga.
Takoder mi se svida dosta veliki ekran u 16:9 formatu tako da filmovi izgledaju besprijekorno na njemu.
Dosta solidan App store na kojem se moze naci svega i svacega...nije ko iStore al je solidan.
Sam izgled mobitela se meni jako svidja i super lezi u ruci.
Sa Xperiom nisam imo iskustva tako da neznam kakav je on naspram 5800, al kao sto sam rekao osim malo slabije kamere nema mane.
i sad razmisljao sam i 100% sam bio siguran da cu uzeti 5800XM ali danas sam gledao n97 i poslje nje sam se sjetio sa xperia ima onakvu tipkovnicu i to pa sam se zamislio i sta vi kazete sta je bolje uzeti,novac je nebitan jednostavno me zanima koji je bolji i po cemu??
I ja sam razmisljao kod kupovine novog mobitela izmedu ta dva i odlucio se za X1 , zasto? Windows Mobile , navigacija ko u prici (hr naravno) , programa (sve dide mide ko u iphone),divx , subtitl, browsera (opera skyfire internet explorer ) igre, kazu da je jaka i hardverski ko HTCHD , na youtube imas filmica kako izgleda kad stavis novi WM6.5, i naravno da se usporava kad otvoris u isto vrijeme vise programa a niti jedan ne ugasis , ako koristis dva tri porgrama u isto vrijeme radi sasvim normalno
Zapravo, Xperia ima HTC hardware...
Moj glas ide Xperiji
damNz, mogao sam ga nabaviti prije godinu dana, ali falilo mi je 400kn..Baš mi je žao.. ali sve u svemu odličan mob..
Samo 3" i sve je sitno u tom win mobile-u. To za mene nije ni nikad neće biti, moj frend ima x1, a ja xm5800. Po meni je XM5800 bolja za muziku i filmove, a zbog toga sam i uzimao mobitel.
a neznam mob bi mi sluzio za sve ali ponajvise za slusanje glazbe,ali ona tipkovnica mi se svidjela.A kakv je os na njim moze li se opera 10 mini instalirat i jeli os slican nokijinom??'
zahvaljujući vipu, i promijeni tarifa, nisam uzeo x1 tada, satio je pao na kraju
a neznam mob bi mi sluzio za sve ali ponajvise za slusanje glazbe,ali ona tipkovnica mi se svidjela.A kakv je os na njim moze li se opera 10 mini instalirat i jeli os slican nokijinom??'
Da može se opera instalirat, os-ovi su drukčiji na x1 je minimizacija sve sitno, dok na nokiji onako sve poveće da možeš sa prstima tapkat a i veći je ekran 3,2".
Da satio je bolji od X1 no zar on nema neku serijsku grešku sa hardware-om?
Satio koristi symbian također.
Ja sam se mislio baš između ta 2 moba (prije nekih 7-8 mjeseci) i odabrao 5800XM. Za sada nisam požalio, mada nikad ne znaš. Xperia je jako spora (tada je bila dosta i Nokia, al su je s updateovima poprilično ubrzali, od zadnjeg FWa je i malo previše "jumpy"), WM sa sobom nosi puno mana kao PC sučelje na 3" ekranu i OBAVEZNO korištenje nekakvog stylusa i općenito profil aplikacija nije ono što većini treba (dobri playeri za A/V, dobra igra tu i tamo, wireless, poruke, mail, profili na jedan klik). Sam mobitel ima nešto gori ekran, ali mi se sviđala tipkovnica više u nekom istraživačkom duhu nego jer bi mi stvarno trebala. Zapravo jedina prava mana tom mobitelu je taj OS (spor je jer WM i traži mali PC s 3" ekranom), a tu nema pomoći. Prema tome kupi 5800 ili Satia, možda neki noviji Samsung, Xperia je upropaštena fenomenalna prilika
P.S.
Za surfanje preporučam Operu Mobile 10beta2 (ne Mini). Mada troši više resursa i prometa, ako ideš preko wirelessa i od aplikacija upališ nju i možda još jednu dvije, dosta dosta brže radi sama aplikacija. Isto važno, ne griješi oko stranica s formularima koje treba popuniti (user/pass) što Miniju baš ne ide od ruke, ko ni dinamičke stranice (recimo timer od 10 sekundi nakon kojeg se dio stranice promijeni i pokaže novi link).
Ukratko instalirati obje verzije, pa kod Wirelessa koristiti Mobile, kad se baš mora 3G mrežom Mini.
satio ima softwersku grešku, za koju sam dosad čuo samo u GB.
hardverski ništa.
a i update je na vratima :D