Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 286.340
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Xiaomi MI3W - review

Šteta što na Mi4 nisu stavili utor za SD karticu, tj. još veća šteta što ga nema Mi3...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi MI3W - review

Ovaj vikend svi dobivate V6, tako da neću pisati nikakve (ranije obećane) recenzije.
Uskoro ćete svi vidjeti o čemu se radi {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
5 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Volio bih da vidim poboljsanja na V6, da vidim RAW i slowmotion al kako mi se cini dobicemo samo novu temu i to je to. :/

kiki
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Xiaomi MI3W - review
wave90 kaže...

Volio bih da vidim poboljsanja na V6, da vidim RAW i slowmotion al kako mi se cini dobicemo samo novu temu i to je to. :/

Otprilike.

Ako ti baš treba RAW, imaš aplikaciju Mi2Raw koja okida u .dng formatu i slike su 25+ MB.
Barem neke koje sam ja fotkao.

A što se tiče slo-mo, najiskrenije se nadam da ćemo dobiti podršku. 

14 godina

Nije samo nova tema,ubacili su i zRAM,Smart CGroup, Bitmap Cache i TrimHeaps što je vrlo dobro jer se radi o kernel i ram optimizaciji.
A i po par reviewa i battery life se povećao.

No vrlo je dobro to što ćemo dobiti Android L based MIUI nakon što Google pusti source,to je potvrdio Hugo Barra

Te još nešto vrlo bitno,uskoro će Xiaomi pustiti kernel source od Mi3-a

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 13:50 (robimarko).
12 godina
neaktivan
red_bull kaže...
red_bull kaže...

majdo nismo svi zadovoljni. moj je stigao blago oštećen i sa zrncem prašine pod staklom.

telefon je fantastičan ali eto moj nije tip top.

poslao sam danas slike i video mobicity-u, i sigurno budem ga slao u UK.

naravno da je sreca jedino sto ga ne moram slati u kinu.. 

Evo da citiram sam sebe

Potpuno neočekivano, danas sam sa mobicytia dobio mail da NEMOGU dobiti drugi uređaj jer je prošlo 24 sata od preuzimanja.!

E sad kako je zrnce prašine ušlo ispod ekrana ? ono nakon 24 sata??????

Telefon je oštećen i ne priznaju garanciju? Čak i da mi je ispao, zrnce prašine je tvornička greška, a nije mi ispao, pazio sam ga ko bebu.

Sad sam im spomenuo paypal dispute i da ako nemogu drugačije da želim natrag novce.

eto a po kinezima se sere, a ovi šupci su još gori. Mislim koja je svrha garancije i tih njihovih raznih Customer satisfaction gluposti?

To be continued......

Nagazi ih svim sredstvima, zaprijeti ocrnjivanjem po forumima uz prilaganje dokaza (fotki), ja bih takodjer otvorio paypal claim odmah. Da vide da se ne salis i da mislis ozbiljno.

15 godina
robimarko kaže...

Nije samo nova tema,ubacili su i zRAM,Smart CGroup, Bitmap Cache i TrimHeaps što je vrlo dobro jer se radi o kernel i ram optimizaciji.
A i po par reviewa i battery life se povećao.

No vrlo je dobro to što ćemo dobiti Android L based MIUI nakon što Google pusti source,to je potvrdio Hugo Barra

Te još nešto vrlo bitno,uskoro će Xiaomi pustiti kernel source od Mi3-a

To sam samo čekao da netko napiše.

Ruku na srce, fluidniji ROM/OS kako hoćete nisam imao na mobitelu (uspoređujući sa S2).

Primjerice u V5, nakon nekog vremena, scroll se dosta uspori i primjetan je lagg.
Na V6, pogotovo u Settingsima, nevjerojatno brzo radi.

Bateriju ne mogu još ocijeniti jer je prošlo 3 punjenja i stalno neki novi daily update dođe.

Što se tiče optimizacije RAM-a, vidim napredak.
Iako nema slobodnih 1,5/2 GB RAM-a, zauzeto je u prosjeku 700 MB, ali s otvorenim aplikacijama.
Ima tu mjesta za napredak, ali ekipa od par desetina/stotina devova je napravila nešto što Google ne može godinama.
Ili neće?

Sve u svemu, jako vrijedan i bitan update za nas, krajnje korisnike.
A Android L će samo olakšati stvari.

A da ne pričamo o custom kernelima koje ćemo dobiti uskoro (zima 2014.?). 

14 godina
Vjerujem da će custom kernela biti vrlo brzo nakon puštanja sourcea.

Kernel 3.4 koji trenutno koriste za Mi3 mislim da je supportan do kraja godine,a onda će vjerovatno Xiaomi morati updaetati na 3.10 kernel.

Uskoro stiže i official Mi Phone Manager verzija ne engleskom
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Svi ste dobili ahvalnicu od mene :) jer ste mi objasnili neke stvari. Znaci da se nadam slowmotionu :). A sto se tice sa u Petak kada bude updejt dal da sve brisem pa tek onda da updejtujem il kako? Pitam ovo jer sam o sad nekolko pua brisao i menjao miui pa da nisam nesto zeznuo a zeleo bih da miui6 se pokze u najboljem svjetlu :)

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Dosao i meni mobitel i pre zadodovoljan sam , jednostavno najbolji mob za te novce :)

Flashao sam Cyanogenmod 11 koji je jos u Alpha verziji i mogu reci da radi odlicno s obzirom da kernel sourceovi jos nisu releasani.
Naravno ima par bugova i random rebootova ali sve u svemu radi solidno i jedva cekam da izade stable release jer mi MIUI bas i ne pase.

3 0 hvala 0
14 godina
wave90 kaže...

Svi ste dobili ahvalnicu od mene :) jer ste mi objasnili neke stvari. Znaci da se nadam slowmotionu :). A sto se tice sa u Petak kada bude updejt dal da sve brisem pa tek onda da updejtujem il kako? Pitam ovo jer sam o sad nekolko pua brisao i menjao miui pa da nisam nesto zeznuo a zeleo bih da miui6 se pokze u najboljem svjetlu :)

Najbitnije je da budes na 4.8.22 developer romu prije updaeta jer je to uvjet.

Onda mozes ili OTA updaetati ili rucno.

robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Kako to makzy621 koristis MI3W a CyanogenMod??? Cinimi se da za Mi3W to jos nije moguce... {#}

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
wave90 kaže...

Kako to makzy621 koristis MI3W a CyanogenMod??? Cinimi se da za Mi3W to jos nije moguce... {#}

http://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/orig-development/development-cancro-cyanogenmod-11-alpha-t2844343

Moguće je

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Volim flashati, volim costum romove, pogotovo na Samsungu jer na njemu je to prijeko potrebno pošto je čisti Samsungov ROM smeće, ali kupiti Xiaomi MI3 i flashati CM11 mi je kao da si kupio Mercedes i ubacio unutra motor od Citroena, bez uvrede ikome.. I to je prvenstveno i razlog zašto ne puštaju kernel source, jer Xiaomi je jeftin iz razloga da se njihov OS, odnosno MIUI širi dalje, i to je poanta kupovine MI3-a, kupuješ ga radi te kompletnosti u jednom uređaju, dobre komponente i odličan OS.. Još kad dođe sada V6, pa preporod.. Osobno sam s kolegom sudy-em u beta timu, V6 je čudo, i tek sada lagano dolazi do izražaja puni potencijal uređaja!

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina

Evo ti dobar review koji se bazira na tehničke stvari

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=35636&highlight=MIUI%2B6%2BReview

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 22:05 (robimarko).
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Dali se može u t-mobile-a uzet nekakav adapter ili full simcard pošto sad imam nanosim ili moram sam nabavit adapter? Ako triba sam da uzmem prije nego mi mob dođe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 23:47 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RePlaY kaže...

Dali se može u t-mobile-a uzet nekakav adapter ili full simcard pošto sad imam nanosim ili moram sam nabavit adapter? Ako triba sam da uzmem prije nego mi mob dođe.

Nisam siguran za T-Com, ali evo ti njuškalo ili eBay

14 godina
neaktivan

Zamjena sim-a je besplatna u T-Mobile-u, samo odeš i tražiš normalnu karticu, procedura od 3 min..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ček, moja tele2 kartica će ići nutra? Moram li nabavit novu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Najobičnija kartica ide unutra, obična sim, ona koja je išla i u Nokiu 3310.. {#}

17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Radi se samo o veličini kartice da bude obična (standard), a ne nano-sim (postoji još micro-sim), ne o operateru. Mobitel je otključan na sve mreže, tako i na tele2.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Kakva je situacija sa prijavom na netbankig/mToken npr. HPB-a s obzirom na aplikacije iz google play-a i prcedurom same banke.Kakva je to tlaka svaki puta kad mijenjaš uređaj moraš do banke povaditi papire da se možeš spojiti na netbanking {#} ove godine će mi to biti 3 puta{#} kad me vidi bankar bit će {#}

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Btw. kod OTP banke ne trebaš svaki put ići u banku, nego se logiraš na internet bankarstvo (običnim tokenom, kojeg si uzeo baš iz razloga što ćeš ruštit mob svako malo) i tamo naručiš inicijalne kodove koji ti dođu na sms istog trena. Ne znam kako je slučaj sa ostalim bankama, međutim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 11:57 (Punti).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ma u HPB-u sam uzeo opciju mToken dakle nema fizičkog uređaja(bojim se da negdje to nezagubim jbg.) pa uvijek moram otići do banke promijeniti mobitel(broj ostaje isti) a nemoš ni putem maila/telefona ili na neku foru od kuće već u banku pa u red i čekati slobodnog osobnog bankara jer nemoš drugaćije.Zato pitam jer neznam imaju li tih kineza na spisku valjda će biti uredu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Ma razumijem te. HPB - sinonim za lošu uslugu i čekanje u redovima.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Smille kaže...

Ma u HPB-u sam uzeo opciju mToken dakle nema fizičkog uređaja(bojim se da negdje to nezagubim jbg.) pa uvijek moram otići do banke promijeniti mobitel(broj ostaje isti) a nemoš ni putem maila/telefona ili na neku foru od kuće već u banku pa u red i čekati slobodnog osobnog bankara jer nemoš drugaćije.Zato pitam jer neznam imaju li tih kineza na spisku valjda će biti uredu.

Nema to previše veze s uređajem. To govorim iz razloga jer sam do sada bio u ZABA-i 4 (??!!) puta u 2-3 mjeseca zbog tih kodova za m-token. Promijenim ROM na mobitelu i m-token pa-pa.. :D Uglavnom, u banci su mi pod "mobilni uređaj" stavili "iPhone" jer Lenova (A850) nemaju na spisku. Znači čak ni OS nije isti. No m-token je radio bez greške. Mislim da mi se na Mi3 ni ne isplati stavljati m-token koliko često se ROM-ovi mijenjaju.. {#}

14 godina
Ma to je živa glupost vezati išta za verziju softwarea,eventualno po IMEI-u,ali ovo je glupost.
Kod nas je sve moguće
robimarko@gmail.com
15 godina
Wuchko kaže...
Smille kaže...

Nema to previše veze s uređajem. To govorim iz razloga jer sam do sada bio u ZABA-i 4 (??!!) puta u 2-3 mjeseca zbog tih kodova za m-token. Promijenim ROM na mobitelu i m-token pa-pa.. :D Uglavnom, u banci su mi pod "mobilni uređaj" stavili "iPhone" jer Lenova (A850) nemaju na spisku. Znači čak ni OS nije isti. No m-token je radio bez greške. Mislim da mi se na Mi3 ni ne isplati stavljati m-token koliko često se ROM-ovi mijenjaju.. {#}

Imao sam m-PBZ tamo negdje 2011. ili ne znam već.
I naravno, nije bilo 2 dana, mijenjao ROM i od PBZ-a ništa.
Reko' neš ti mene. 

13 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Moguće je osobno preuzeti pošiljku? Prošla 2 dana od slanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ljudi procitao sam na forumi gde pise da MiuiV6 nema panoramu i jos dosta efekata za slikanje. Da li je to istina? {#}

kiki
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice