WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.039.483
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

kupiš pa pokreneš

Jbg, baš sam mislio da ću je u libraryu imati nakon onakve instalacije.

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

stvar je u licenci... pokretala se kad je bila besplatna, odnosno autor je valjda napravio grešku kod objave u trgovini pa je jedno kratko vrijeme išla ali kako je promjenjeno u pay, više se ne može pokrenuti

inače taj trik toi ne omogučava da dobiješ pay aplikacije badava što si se očigldno ponadao... u biblioteci ti ne stavi da si kupio aplikaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
S prelaskom na prvu verziju w10m i pojavljivanjem Edge pretraživača primijetio sam da mi više 1GB mjesečnog prometa nije dovoljno. Prije sam trošio oko 500mb. Ne gledam youtube niti video. Samo čitam novine. Iako sam spojen većinom na wifi niti to ne pomaže. Potrošnja se uduplala ako ne, usudio bih se reći, utrostručila. Već nakon 15 ili 20 dana stiže sms da sam potrošio sav promet. Edge je glavni krivac/potrošač. Dali postoji kakva alternativa za Edge i dali ta alternativa troši manje prometa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imas opera btowser
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Meni za ovo što koristim potroši 534.19 MB.

Ne znam od kada mjeri, ubiti na WiFiu sam. Koji build je u pitanju?

14 godina
neaktivan
Ima neko problem sa novim updateom da se baterija jako brzo prazni, pise mi da baterija na 100% bude trajala 12-13sati aprije updatea je bilo 1dan. Iskljuciobsam sve appove sa backgrounda i na low osvjetljenju je al jos uvijek isto, lumia 735

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tony_bonelli kaže...
Ima neko problem sa novim updateom da se baterija jako brzo prazni, pise mi da baterija na 100% bude trajala 12-13sati aprije updatea je bilo 1dan. Iskljuciobsam sve appove sa backgrounda i na low osvjetljenju je al jos uvijek isto, lumia 735

većinom svi kažu da baterija bolje drži sa AU ali to je sve individualno jer nitko nema isto da bi svima bilo isto.

takav problem znači da moraš napraviti hard reset... ali i meni je izgledalo prvih par dana lošije, sada je do 1-1,5 dana izdrži, uz minimalno korištenje i čak do 2 bi se moglo kod mene navuči... budeš i sam vidio kako se ponaša pa ako ne bude bolje, radi hard reset

isključivanja aplikacija u pozadini i manje osvjetljenje tek je samo jedan dio potrošača... mobilna mreža, BT, WiFi, NFC (ako ga uređaj ima) drži isključeno ako ne koristiš, za mobilnu mrežu ako je uključena a ne koristiš smanji brzinu na 2G, kad koristiš i treba ti brže lako podigneš. ograniči broj live pločica na startu koje koriste internet, kao i ako imaš puno e mail računa smanji im ili isključi vrijeme provjeravanja maila. iskljčiti nepotrebne zvukove i vibracije...

14 godina
neaktivan
Smanjio i ugasio sam dosta toga sto si naveo, napravio sam hard reset prije nego sto sam skinuo AU, vidjet cu jos kroz par dana kako ce baterija trositi pa ako ce i dalje biti isto poslusat cu tvoj savjet i resetat ga ponovno
16 godina
tony_bonelli kaže...
Smanjio i ugasio sam dosta toga sto si naveo, napravio sam hard reset prije nego sto sam skinuo AU, vidjet cu jos kroz par dana kako ce baterija trositi pa ako ce i dalje biti isto poslusat cu tvoj savjet i resetat ga ponovno

Pogledaj pod Baterija koja aplikacija troši koliko u procentima. Ukoliko najveću potrošnju ima proces Start onda je do OS-a. Ako je neka aplikacija, onda nije baš kompatibilna ili se nije dobro instalirala. Kod mene je WhatsApp žderala bateriju u čudnim intervalima. Nekada je danima bila nekativna a nekada preko noći pojede 20% baterije. Više ju ne koristim i baterija na najnovijem Release buldu traje veoma dugo.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
12 godina
protjeran
Edge guta dosta baterije... Al izdri dan do dva.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Edge je trenutno najlošiji dio OSa, po meni. S potrošnjom baterije, podatk prometa i pregrijavanjem uređaja.
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Na ženinoj L925 je 10586.545

Ima li načina da dobije AU? Neko uspio?

U ažuriranjima ga nema, a u trgovini ne vidi upgrade advisor.

Hvala!

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 23:03 (morrisoN).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pa iskljuci mobilne podatke ako si na wifiju ako opet trosi nazovi sluzbu za korisnike da rjese
13 godina
9 godina
neaktivan
Znate li neku dobru pucačinu ili akcijsku igru za windows phone?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

Na ženinoj L925 je 10586.545

Ima li načina da dobije AU? Neko uspio?

U ažuriranjima ga nema, a u trgovini ne vidi upgrade advisor.

Hvala!

stara x2x serija nije podržana više... W10M 10586 je maksimum što je išlo. čak ni sa WDRT ne smiješ vratiti na 8.1 jer onda više ne možeš nadograditi nazad na W10M

napomena:

moguće je staviti i AU

(otključavanje sa WP Internals alatom) ako se ima 8.1 onda se treba otključati bootloader te, ili preko registry editora promjeniti identifikaciju uređaja (npr na 830, 640 ili neki drugi podržani uređaj) pa nadograditi, ili fleširati otključani Lumia 925 ROM

ako si već na W10M, samo se uključi opcija za razvojne inženjere u postavkama i instalira registry editor i kao što sam napomenio promjeni identifikacija uređaja

(većinom ljudi rade prethodni sa otključavanjem jer onda možeš imati i adblocker i druge hackove, dostupan je hack i za glance screen da radi)

http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/installing-windows-10-mobile-tech-t3431454

u registryju se ode pod

HKLM\SYSTEM\Platform\DeviceTargetingInfo

i onda se izmjene ovi podaci

Lumia 830

PhoneManufacturer = NOKIA
PhoneManufacturerModelName = RM-984_1037
PhoneModelName = Lumia 830
PhoneHardwareVariant = RM-984

Lumia 640 Dual SIM
PhoneManufacturer = NOKIA
PhoneManufacturerModelName = RM-1077_1018
PhoneModelName = Lumia 640 DS
PhoneHardwareVariant = RM-1077

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 11:33 (dadn).
11 godina
neaktivan

može poslužiti, ali on je već na W10M, pa mu UpgradeAdvisor, a naročito developer otključavanje i SDK ne trebaju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 11:29 (dadn).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Office Lens postaje UWP aplikacija.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

trenutno besplatno

File cards: Modern file manager suite
https://www.microsoft.com/store/apps/9nblgggxwt39

Monetal
https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrcv7k3

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam L820 na 10856 verziji neka dva mjeseca, i uvjerljivo najveci pozadinski potrosac je posta & kalendar, i to tek od nekog updatea... Imam linkana 4 mail accounta i otkako sam presao na win10mobile preko insidera, potrosnja je bila veca, ocekivano, ali se dalo izgurati preko dana... No jednog dana sam primijetio da mi nesto draina bateriju nenormalno, znaci preko noci ostavim na 100% bateriju, iskljucim sve veze (airplane mode) i ujutro me doceka skoro prazna baterija... Resetiranje nije pomoglo, sve dok nisam redom iskljucivao pozadinske appove i nadosao da je problem u posti & kalendaru... Uvijek sam imao 4 linkana accounta, i na 8.1 i na 10, ali jedan update te aplikacije ju je ocito ucinio ogromnim pozadinskim potrosacem... Jbg, sad moram rucno provjeravati mailove...

Inace, iskustvo win10mobile na L820 je ponekad stvarno pain in the ass, koliko dobrog je doslo, toliko loseg je donijelo, barem za ove starije sluzbeno nepodrzane uredjaje... Cesto rusenje aplikacija, restartiranje uredjaja samog od sebe, blokiranje, glance cesto prestane raditi pa mobitel treba restartirati da bi opet proradio, neki custom tonovi koje sam si postavio za pojedine appove se uvijek vrate na defaultne nakon restarta, fotke kad se brisu iz neke druge aplikacije (npr. direktno iz kamere) uvijek ostanu vidljive u aplikaciji fotografije nakon pokretanja sve dok se popis ne azurira, katastrofu od novog ultrasporog messangera da ni ne spominjem (iako nije direktno do win10)... Uglavnom, treba imati vise zivaca nego prije, al sto je tu je...

No nekidan sam ostao neugodno iznenadjen i nedostatkom osnovne stvari u file manageru - nema opcije rename!! To je bilo cak i u onoj files aplikaciji na 8.1, a sad ovdje nema!! Why, whyyyyy???

Win10Mobile (Insider) @ Lumia 820
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
horchata kaže...

No nekidan sam ostao neugodno iznenadjen i nedostatkom osnovne stvari u file manageru - nema opcije rename!! To je bilo cak i u onoj files aplikaciji na 8.1, a sad ovdje nema!! Why, whyyyyy???

ima samo je krivo prevedeno... Ukloni je preimenovanje

btw kao da nemaš drugih file managera za koristiti... Total Commander, Aerize, Files&Folders, Metro File Manager... a mnogima Po verzije često znaju biti badava pa si izaberi neku koja ti je najbolja, plu toga već imaju arhivere pa riješiš problem zip, rar...

kod messengera nemoj koristiti onu finalnu što je za Wp8.1/W10M, već betu koja je samo za W10M https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/messenger-beta/9nblggh2t5jk

meni puno bolje radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 19:25 (dadn).
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Thanks, to je to, 'ukloni'  Inace, hrvatski jezik sam stavio iskljucivo zbog navigacije...Prije na Here navigaciji sam mogao imati govornu navigaciju na hrvatskom iako je jezik sustava bio na engleskom, sad s Kartama na Win10 ne mozes birati, navigacija govori na jeziku na kojem je sustav, nema biranja... Inace, to je po meni jedini fail s novim Kartama, u svemu ostalom smatram da su bolje od stare Here aplikacije :)

Znam da ima hrpa drugih aplikacija, ali neke osnovne stvari ocekujem u nativnim aplikacijama, out of the box ;) Srecom, krivi je samo prijevod...

Sto se tice Messangera, probao sam instalirati betu nekidan, ali je nedostupna trenutno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

kaj dolazi sad opet novi messenger? odustaju od ovog kaj lici na port sa ios-a?

mkay?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
horchata kaže...

Sto se tice Messangera, probao sam instalirati betu nekidan, ali je nedostupna trenutno...

promjeni regiju na Njemačka... možda pomogne...

11 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

kaj dolazi sad opet novi messenger? odustaju od ovog kaj lici na port sa ios-a?

ne, to je u biti isti... ali službeni se još "mješa" sa Wp8.1 verzijom dok beta verzija je za testiranje W10M verzije

15 godina
neaktivan
dadn kaže...
promjeni regiju na Njemačka... možda pomogne...

da, na njemackoj hoce, zanimljivo da na USA nece

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Messenger mi ne radi od petka. Prvo su počele štekati notifikacije, a onda je potpuno izdahnuo... Jednostavno se kreša nakon nekih minutu od pokretanja (ne uspije se podignuti, u biti). Tako da opet resetiram na tvorničke postavke. The fun nevers stops with WP...

Što je meni WP trebaoooooo...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Messenger mi ne radi od petka. Prvo su počele štekati notifikacije, a onda je potpuno izdahnuo... Jednostavno se kreša nakon nekih minutu od pokretanja (ne uspije se podignuti, u biti). Tako da opet resetiram na tvorničke postavke. The fun nevers stops with WP...

Što je meni WP trebaoooooo...

messenger meni lijepo radi (ova beta verzija što sam stavio prije par postova)... službena je i meni štekala, odnosno po pet notifikacija za jednu poruku mi je dolazilo

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Ne želi mi ažurirati aplikacije. Error 0x80070019

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni na zadnjen AU buildu multi tasking radi katastrofalno, stalno resuming, rusi mi se facebook app... Ima tko jos problema...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice