WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.633
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
@ripjaw
Ne kuzim kakve ti cifre spominjes al obicna verzija lumije u tafifi surfam iznosi 1400 kn plus dodatnih 40 kn mjesecno
Dok iphone 6 kosta u surfam 4090 kn + dodatnih 40 kn mjesecno.Iphone je mozda bolji od wp i androida al je precjenjen brate mili
Zato ne kuzim kako su ova dva mobitela cjenovno tu negdje cak je i lumia u xl verziji za 1200 kn jeftinija od 6-ce dakle 2800!!!
Znam da se na svaki sustav trebas prilagodit.Al ni android vise nije bajan...jest da je najjednostavniji sustav ali je uz to i najnesigurniji iz dana u dan.Sve vise virusa,pizdarije se uvijek pojavljuju,gasi se sam od sebe.....pocme stekavat.Pusta azuriranja

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Da nije aplikacija ne bi niko ni koristio Android.

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

W10M trgovina opet ima bug da ne daje aplikacije besplatno koje su na akciji (npr. aplikacije sa myAppFree)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
WindowsPhone - Općenito

Mislio sam da su oba telefona skupi, što jesu. Govorim da postoje jefitniji modeli koji su izuzetno dobri npr L640 koja je višestruko jeftinija. Tvoji novci, tvoji problemi-ali nemoj za mjesec dana na forumu kukat kako je 950 govno i da si ga preplatio. Ako ne znaš točno što očekuješ od mobitela, nemoj davat velike novce jer ti neće mobitel bit kriv ako se razočaraš...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Sklon sam da se složim sa Dr Vickom.

Pri tom, iz mog iskustva, pri prelasku na WP je navikavanje na sam OS najlakši deo (što ne znači da je OS savršen, ali je dovoljno jednostavan i, većim delom, dovoljno logičan za novog korisnika).

Međutim, stoji da OS-u fali nešto (čak i relativno bazičnih) mogućnosti, izbor aplikacija je manji (a njihov prosečan kvalitet nije veći), Windows verzije višeplatformskih aplikacija su često inferiorne... Windows 10 Phone bi trebalo da donese solidan pomak što se tiče samog OS-a, ali se čini da je MS-u lakše da na desktopu izbaci novu verziju OS-a i obezbedi kompatibilnost sa postojećim aplikacijama nego da to uradi na telefonima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Posto sada imam malo vise vremena da malo pojasnim predhodni post. 

Mislio sam da je tezak prelazak sa androida na wp u vidu aplikacija najvise i kao sto netko napisa veoma se tesko priviknuti na ogranicenost wp-a. Mozda ja uvidjam neke mane jer ipak svaki dan sam i na wp i na androidu ali iskreno mnogo ljepsi i ugodniji rad mi je na android telefonu prvenstveno radi tih aplikacija. da budemo iskreni sve one najpopularnije aplikacije rade, barem po mom misljenju, dosta bolje na androidu nego na wp. Whatsapp, viber em mi se brze otvaraju, nemam nikakvih probelma sa notifikacijama na androidu dok na wp se to desava ponekad. FB messenger koji ja iskreno dosta koristim je dosta brzi na androidu, onda onaj buble mi je mnogo prakticiniji pogotovo kada imam vise konverzacija odjednom, a to je veoma cesto, dok na lumiji moram se ponekad vracati na back u aplikaciju pa kliknuti na drugu osobu. 

Da ne spominjem mnostvo alternativnih aplikacija, npr ja koristim Blue mail za sve mailove i po meni je daleko najbolji mail klijent kojeg na wp koliko ja znam uopste nema. Za pozive imam neku aplikaciju true caller tako nesh koja ima onaj buble na pocetnom ekranu kao u FB messengera i kada kliknem na njega otvori mi zadnjih par poziva i daje mi dodatne opcije sto cesto ustedi vremena, a meni to na uvidjaju dosta znaci. O notifikacijskom centru neccu ni pricati, slusam muziku, povucem, pauziram ili nesh drugo, zatim widgeti za neke aplikacije su mi nezamjenjivi i znam da livetiles mogu biti odlicna alternativa ali za sada je nitko ne iskoristava tako da ne vrijedi porediti.

Uglavnom tesko se privici na dosta primjetnu razliku izmedju aplikacija i korisnickog sucelja na androidu i wp, naravno za heavy korisnike, dok oni koji android telefon koriste samo za pozvat, razmijenit koju poruku i mail ne bi trebali imati problema.

Moglo bi se ovdje sada dosta pisati ali jednom kada se navikne na neke te sitnice onda se osjeti razlika naspram dosta ogoljenog wp-a. Naravno ovo vrijedi za malo jaci android uredjaj i wp ce uvijek biti bolji izbor kada govorimo o nekim jeftinijim i srednje klase telefonima jer bas zbog te neke jednostavnosti i ogranicenosti ce raditi dosta bolje ali kada govorimo o flagshipu onda iskreno po meni je recimo xperia Z5 bolji izbor od 950xl, a koliko vidim cijene u slobodnoj prodaju iste su, ne znam kako idu na tarife jer ja nikada ne uzimam mob kod telekoma jer od mene (BiH) je mob u telekomu i na boljem paketu dosta skuplji nego u shopu, plus u shopu dobijem medjunarodnu verziju bez dodatnog software-a od telekoma.

Evo primjer u mom slucaju, oba telefona su kupljena nekako u isto vrijeme i oba su u svoje vrijeme bili vrh ponude, Lumia 1020 i Xperia Z ultra i iskreno xperia mi trenutno radi isto fluidno ako ne i malo brze i fluidnije od lumie.

Ovih dana planiram Lumiu dati staroj a zamijenit je sa Z3 compact kojoj je dosta opala cijena, a sacekati sljedecu godinu da izadje Z6 ultra pa zamijenit ovog penzionera jer bez velikog ekrana vise ne mogu 

5 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Aplikacije > OS.

Swedish latin super funk.
10 godina
Gle nije da sam se jos odlucio za sustav.Meni d apitas uzeo bih neki od ova 3 uredaja nexus 6,xiaomi redmi note 3 ili huawei mateb7 al kad ih u hrvatskoj nema nigdje za kupit i jebi ga onda
Gledam samsung note 3 u slobodnoj prodaji on jos drzi jebenu cijenu od 3900 koji k.....a potreban mi je mob od 5"5 pa nadalje
Trenutacno koristim g3 nije los a sto vise stari to je losiji.Ne isplati se ic na g4 jer nema velike razlike u njima a i volio bi promjenit malo.

0 0 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Danas sam malo proba navigaciju iz aplikacije Karte i mogu reć da je odlična, malo je "siromašnija" izgledpm od Here Drive navigacije al je zato jednako funkcionalna i ima sve informacije koje triba imat. Ja sam zadovoljan i mogu reć da me više živo ne zanima šta će bit s Here aplikacijama.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 14:32 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Danas sam malo proba navigaciju iz aplikacije Karte i mogu reć da je odlična, malo je "siromašnija" izgledpm od Here Drive navigacije al je zato jednako funkcionalna i ima sve informacije koje triba imat. Ja sam zadovoljan i mogu reć da me više živo ne zanima šta će bit s Here aplikacijama.

da... po mojem ukusu možda malo da smanje ovaj crni dio sa najavama slijedećeg skretanja ili da ga učine prozirnijim. nedostaje da se odabirom (klikom na kartu) odabere cilj ili među točka...

10 godina
neaktivan
dadn kaže...
Ne mora značiti. Ponekad neki uređaj dobije manji update firmvera. Da je krenulo već bi o tome brujalo na veliko

evo potvrđeno je na WMPU... kao što sam napisao, to je mali update za firmvare, nagađa se da je priprema za W10

http://wmpoweruser.com/microsoft-pushes-small-update-uk-lumia-930-devices/

15 godina
croGOREatia kaže...
Gle nije da sam se jos odlucio za sustav.Meni d apitas uzeo bih neki od ova 3 uredaja nexus 6,xiaomi redmi note 3 ili huawei mateb7 al kad ih u hrvatskoj nema nigdje za kupit i jebi ga onda
Gledam samsung note 3 u slobodnoj prodaji on jos drzi jebenu cijenu od 3900 koji k.....a potreban mi je mob od 5"5 pa nadalje
Trenutacno koristim g3 nije los a sto vise stari to je losiji.Ne isplati se ic na g4 jer nema velike razlike u njima a i volio bi promjenit malo.

Kako nema?

Oprostite za off

12 godina
neaktivan

što fali here drive aplikaciji,super je

dajac
17 godina
Silwncer kaže...

Pa naravno, zato nitko ne koristi WP.

Gledam te!
10 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

što fali here drive aplikaciji,super je

nema Here aplikacija na Lumiji 950... barem na prvom buildu za nju (zato su krenile priče i "plač" da se Here povlači kompletno sa WP, pročitaj malo unazad što smo pisali.)... treba sad vidjeti na novom firmveru i insideru za 950(XL) kakvo je stanje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 15:33 (dadn).
12 godina
protjeran
@nicky

A jesi imao glasovnu navigaciju u kartama bez koristenja here drive ?

0 0 hvala 0
17 godina
dadn kaže...

nema Here aplikacija na Lumiji 950... barem na prvom buildu za nju (zato su krenile priče i "plač" da se Here povlači kompletno sa WP, pročitaj malo unazad što smo pisali.)... treba sad vidjeti na novom firmveru i insideru za 950(XL) kakvo je stanje...

Ne dolazi preinstalirana, ili je nije moguće ni naknadno instalirati?

10 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
dadn kaže...

Ne dolazi preinstalirana, ili je nije moguće ni naknadno instalirati?

i jedno i drugo... ne može se naknadno instalirati kao što se može na drugim Lumiama. pa se moraju koristiti Windows Karte za navigaciju (ali koriste se skinute Here karte kao što ih koristi i Here Drive)....

treba sad vidjeti kakvo je stanje nakon ažuriranja 950 na noviji firmvare i build (trenutno je kolega sa 950 na putu pa ne može probati)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 16:17 (dadn).
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
@nicky

glasovna radi u Kartama... sve je u Kartama slično kao u Here Drive, samo je sučelje malo drugačije...

12 godina
dadn kaže...
bunkermax kaže...
@nicky

glasovna radi u Kartama... sve je u Kartama slično kao u Here Drive, samo je sučelje malo drugačije...

upravo tako, glasovna navigacija radi odlično u aplikaciji Karte. Sučelje je malo po mom ukusu siromašno u odnosu na Here drive al zato je funkcionalnost odlična.

12 godina
protjeran
Meni u kartama nudi ili here drive ili navigaciju na karti ali bez glasovnog navodjenja.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Meni u kartama nudi ili here drive ili navigaciju na karti ali bez glasovnog navodjenja.

mi govorimo o Windowsu 10 (i Lumiama 950) a ne WP8.1... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 16:58 (dadn).
12 godina
protjeran
A pardon. Mislio sam da se apk karte ponasa jednako na svim verzijama wp-a .

0 0 hvala 0
12 godina
dadn kaže...
bunkermax kaže...

mi govorimo o Windowsu 10 (i Lumiama 950) a ne WP8.1... 

ja sam to testirao na L640 koja je na WP10 a imam još L535 na kojoj je WP8.1 ali mi je ostala u stolu u uredu pa ću sutra probat da vidim kako to ide na njoj.

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

ja sam to testirao na L640 koja je na WP10 a imam još L535 na kojoj je WP8.1 ali mi je ostala u stolu u uredu pa ću sutra probat da vidim kako to ide na njoj.

WP8.1 uređaji na Win 10 nemaju problema, oni mogu instalirati Here Drive+ a karte aplikacija (navigacija) isto radi bez problema... 

ma ljudi su očekivali da će 950 doći sa finalnom verzijom W10M, a ispalo je da je zbog ranijeg izlaska uređaja stavljen najgori build... kao što sam već napisao, treba sad prvo vidjeti kako se 950 ponaša sa zadnjom verzijom builda pa onda uspoređivati...

14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Lumia 550 je došla u Mobisa- samo 1200 krznenih životinjica 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Lumia 550 je došla u Mobisa- samo 1200 krznenih životinjica 

1087 kn u Tia Mobiteli 

čini mi se ipak bolje je uzeti 640...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 17:23 (dadn).
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ili sačekat da se smanji cijena od 950 xl 

L.P
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 17:34 (xXTheLuka1998xX).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa svakako da je bolje uzeti L640. U Mobisa je cijena uvijek takva i za mjesec dana će malo opasti a na Njušci će biti značajno jeftinije 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
10 godina
neaktivan

Pomogao si ;) jutros narucen 640 LTE, a ovakvi komentari samo ohrabruju. Za malo love, stvarno dobijem apsolutno sve sto mi treba.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice