WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.780
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
1986 kaže...

Poštovanje,

laik sam u vezi Windows Phonea, a sad pošto tražim neki novi mobitel upale su mi u oči ove Lumie.

Koje su prednosti u odnosu na Androide, svi govore da nema laga, brzo sve radi, ali pitanje je aplikacija. Koliki je nedostatak važnih aplikacija kojih ima na androidu, a tu ne? Poboljšava li se to?

Kako rade whatsapp, facebook, instagram? Nisam za igrice, najvažniji mi je whatsapp da radi kak treba, da dolaze obavijesti normalno, da sve radi ko na androidu.

I za slušanje glazbe mi je bitno, vidim da nema soundclouda i još dosta za wp, jel bilo govora o tom?

Tak da sam u dilemi između lumie 640, 640 XL, a gledam i o samsung galaxy A3 i J5, sve su to cijene do 1700, 1800 kn.. Preporuke?

Nedostatak važnih aplikacija, mislim da je to osobna stvar. Recimo, imaš ugrađen Office, Onedrive i slične aplikacije koje su sinkronizirane sa Google/Microsoft accountom i rade full dobro i brzo. Što se tiče Whatsappa i Facebooka, sve bar na mojoj Lumiji 640 radi normalno, obavijesti mi dolaze na zaključanom zaslonu, nikakvih problema do sad s tim nisam imao. Što se tiče glazbe, tu ti baš ne bih mogao pomoći. Vidio sam na Microsoftovoj stranici da piše SoundHound za glazbu, a pretpostavljam da rade na sličnom principu. Ne znam, što se tiče Samsunga, možda bi tu ulazio još u obzir A5 koji je čisto solidan mob. Ali osobno se sa S3 neću vraćati na Samsung više, pa mislim da je pametnije da te netko iskusniji savjetuje :) Ako trebaš još nešto, slobodno pitaj :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Whatsapp je savršenstvo na WP,otkantao sam Viber. Za Youtube zasad Tubecast (prelazim na Perfect Tube kad upgradeam mob),Instagram 6Tag,File Manager Briefcase,Facebook radi nako,a multitasking je zakon,ja sa 512 MB mogu 8 aplikacija u pozadini komotno (provjereno). Što se tiče customizacije,ne može,OS je zatvoren.

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Što se tiče moba 640 XL bi bila moja preporuka,ako hoćeš jače - 930/1520 !

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...
I da li u tom slucaju imas glasovnu navigaciju unutar KARTA aplikacije ?

Upravo sam proba navigaciju unutar aplikacije Karte i ima glasovne upute i to na Hrvatskom.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
I da li u tom slucaju imas glasovnu navigaciju unutar KARTA aplikacije ?

ovo je screen od kolege, nisam ga pitao dal radi glasovna, valjda radi, nije mi ništa rekao, sad je u italiji negdje na putu... 

valjda će sa vovim softwerom srediti here da radi i na 950.... valjda ću ovaj tjedan dobit XL pa ću onda sve isprobat...

11 godina
WindowsPhone - Općenito

@Silwncer Jel misliš da će tvoja Lumia ić na win 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ripjaw kaže...

@Silwncer Jel misliš da će tvoja Lumia ić na win 10?

640/640XL su predviđena da će među prvima dobiti Win10... trenutno insider na njima radi odlično...

11 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja mislim na Lumiu 630/635, jer su jako miješana iskustva s win 10 insiderom na njima

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ripjaw kaže...

Ja mislim na Lumiu 630/635, jer su jako miješana iskustva s win 10 insiderom na njima

sve WP8.1 LUmie će dobiti Win 10.... samo ne odmah već postepeno.. ima tu još posla za sređivanje...

16 godina
neaktivan
alen4430 kaže...
1986 kaže...

Poštovanje,

laik sam u vezi Windows Phonea, a sad pošto tražim neki novi mobitel upale su mi u oči ove Lumie.

Koje su prednosti u odnosu na Androide, svi govore da nema laga, brzo sve radi, ali pitanje je aplikacija. Koliki je nedostatak važnih aplikacija kojih ima na androidu, a tu ne? Poboljšava li se to?

Kako rade whatsapp, facebook, instagram? Nisam za igrice, najvažniji mi je whatsapp da radi kak treba, da dolaze obavijesti normalno, da sve radi ko na androidu.

I za slušanje glazbe mi je bitno, vidim da nema soundclouda i još dosta za wp, jel bilo govora o tom?

Tak da sam u dilemi između lumie 640, 640 XL, a gledam i o samsung galaxy A3 i J5, sve su to cijene do 1700, 1800 kn.. Preporuke?

Nedostatak važnih aplikacija, mislim da je to osobna stvar. Recimo, imaš ugrađen Office, Onedrive i slične aplikacije koje su sinkronizirane sa Google/Microsoft accountom i rade full dobro i brzo. Što se tiče Whatsappa i Facebooka, sve bar na mojoj Lumiji 640 radi normalno, obavijesti mi dolaze na zaključanom zaslonu, nikakvih problema do sad s tim nisam imao. Što se tiče glazbe, tu ti baš ne bih mogao pomoći. Vidio sam na Microsoftovoj stranici da piše SoundHound za glazbu, a pretpostavljam da rade na sličnom principu. Ne znam, što se tiče Samsunga, možda bi tu ulazio još u obzir A5 koji je čisto solidan mob. Ali osobno se sa S3 neću vraćati na Samsung više, pa mislim da je pametnije da te netko iskusniji savjetuje :) Ako trebaš još nešto, slobodno pitaj :)

Silwncer kaže...

Whatsapp je savršenstvo na WP,otkantao sam Viber. Za Youtube zasad Tubecast (prelazim na Perfect Tube kad upgradeam mob),Instagram 6Tag,File Manager Briefcase,Facebook radi nako,a multitasking je zakon,ja sa 512 MB mogu 8 aplikacija u pozadini komotno (provjereno). Što se tiče customizacije,ne može,OS je zatvoren.

Hvala na odgovorima :)

Vidjet ću još do Božića, NG, privlači me windows phone, ali uvijek nađem nekog tko ima problema facebookom, instagramom.. A volio bi imati i normalan youtube, soundcloud, beatport..

Idem naći neke nedostatke za galaxy A5, J5 pa da se izjednači haha

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

za youtube su najbolji Perfect Tube i Tubecast... tu je myTube ali on nije badava...

6tag za instagram, ima i službena ali 6tag je bolji.

što se tiče glazbe, možeš si na onedrive natrpat glazbe i slušaš online službenom glazbenom aplikacijom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

osvojite 50$ bon za trgovinu na WMPU

http://wmpu.co/1Qbezg4

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
1986 kaže...

Poštovanje,

Situacija sa aplikacijama je kakva je i uvijek bila na WP-u, a ni ne poboljšava se. Sve je u nekakvim najavama, projektima prebacivanja aplikacija sa androida i ios-a...

Whatsapp trenutno radi normalno, dok prije prošlog updatea imao je mušice i nekad su poruke kasnile po 15-20 minuta. Facebook je škart od aplikacije, messenger ima bugove od kako su ga napravili - poruke ne označava kao pročitane, notifikacije ostaju u action centru i tako te neke sitne stvari koje na početku ne smetaju, al kasnije dopizde. još kad se to ne rješava kroz updateove...

Instagram je u vječnoj beti, ma da ima 3rd party aplikacija - 6tag. Nemam instagram pa ne znam detaljnije.

Igrica ovak i onak nema neki preveliki izbor.

Defaultna aplikacija za glazbu je manjkava opcijama. Nema npr. slaganja playlista po folderima, već se pjesme moraju manualno jedna po jedna dovlačiti u playlistu.

WP kao OS je super, evo mojoj lumiji 830 ide skoro godina, nema nekog značajnijeg lagga, tu i tamo dobijem "resuming" zaslon kada otvorim više tabova u exploreru ili prebacujem aplikacije, nema random restartanja i tih gluposti, ali ta kronična nezainteresiranost developera za WP je najveći problem.

Layla, you've got me on my knees.
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ali to ne znači da nema ono što treba... plus toga aplikacije su sigurne. 0 malwera i virusa... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nova ažuriranja na W10
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Hornet_93
ti ga sad prejtera al bas... odnosno generalizujes stvari

ja sam samo cuo pohvale kad je Whatsapp u pitanju i da je daleko kvalitetniji od Vibera... kod mene Whatsapp odlicno uvijek radi

također sa messengerom nisam nikad imao problema al bas nikad - Lumia 1020

facebook je onako soldina app, ali sad na win10 dolazi bas odlicna aplikacija

hoces da ti poslaljem link foruma gdje se korisnici androida zale da im ne radi Viber kako treba ;) znaci sve zavisi.....

mytube, metrotube, tubecast, prefect tube.... sve odlicne i besplatne app za youtube 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 0:01 (MT3).
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

To me brine, neda mi se zamarat s traženjem takvih zamjena za aplikacije, a pogotovo ovo kaj svaki drugi čovjek ima zamjerke i za whatsapp i facebook koji mi moraju radit perfektno (na wp storeu skoro svaki komentar o nekom bugu, ne dolaze notifikacije, kasni, ne otvaraju se komentari, slike..).

A opet, privlačan mi je windows kao takav, to kaj je rijetkost da se uspori, lagga, a i kaj se se za male novce dobije kolko tolko jak mobitel.

0 0 hvala 0
14 godina
MT3 kaže...
Hornet_93
ti ga sad prejtera al bas... odnosno generalizujes stvari

ja sam samo cuo pohvale kad je Whatsapp u pitanju i da je daleko kvalitetniji od Vibera... kod mene Whatsapp odlicno uvijek radi

također sa messengerom nisam nikad imao problema al bas nikad - Lumia 1020

facebook je onako soldina app, ali sad na win10 dolazi bas odlicna aplikacija

hoces da ti poslaljem link foruma gdje se korisnici androida zale da im ne radi Viber kako treba ;) znaci sve zavisi.....

mytube, metrotube, tubecast, prefect tube.... sve odlicne i besplatne app za youtube 

ne genrealiziram nego pišem svoja iskustva za stvari koje čovjek pita.

ne moraš slat link od foruma, slobodno prolistaj ovu temu i podledaj koliko se ljudi žali na viber, kašnjenje pruka, pucanje veze tijekom razgovora... toliko je fino izveden da sam odustao od njega i prisilno počeo koristit whatsapp jer nema druge aplikacije sa velikom bazom korisnika.

Layla, you've got me on my knees.
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Također i recenzije na Store o Viber. Da,moja 630 će dobiti upgrade,OS radi dosta dobro ,CPU je bitan.

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Izgleda da ćemo dobiti novi UI ,kako nalažu iz Whatsapp (predložio sam im neke izmjene da urade).

Prc !
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

uf, facebook da je solidan na wp-u? od kad to 

manjkav opcijama - ne mogu se vidjeti slike, videa, privitci bilo kojeg formata u komentarima, bug sa loopom obavijesti koji se naravno ne rješava, postove ne pokazuje novo-staro već kako mu se sprdne, naleti se i one stare po par tjedana, notifikacije ne dolaze na početni screen, pa onda famozni "we are having trouble getting data" - a spojen na 50mbit wireless...

a sa pozitivne strane više praktički ne koristim face

Look! That turbo has an engine!

1 0 hvala 0
10 godina
WindowsPhone - Općenito

pozz ekipa u planu mi se prebacit sa androida na wp.Zanima me dal bi to bio lud potez :P tj dal bi bio budala da to uradim.Naime ja ne koristim pun k....aplikacija samo ove osnovne......whats up,viber,fb,karte za navigaciju i to je pretezito to.Sad dal te aplikaciju zapinju u wp ili je od mobitel do mobitela.U prvi plan mi je zapelo oko na lumiu 950 xl

Dal bi se pokazao dobar potez prec na wp ili je mozda bolje ostat na nekom od androida?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
croGOREatia kaže...

pozz ekipa u planu mi se prebacit sa androida na wp.Zanima me dal bi to bio lud potez :P tj dal bi bio budala da to uradim.Naime ja ne koristim pun k....aplikacija samo ove osnovne......whats up,viber,fb,karte za navigaciju i to je pretezito to.Sad dal te aplikaciju zapinju u wp ili je od mobitel do mobitela.U prvi plan mi je zapelo oko na lumiu 950 xl

Dal bi se pokazao dobar potez prec na wp ili je mozda bolje ostat na nekom od androida?

Sve navedene aplikacije će ti radit na WP bez problema...

Ja koristim malo više aplikacija i kao službeni mob WP mi je odličan ali kao privatni - trebaju se još malo potrudit s izborom aplikacija.

12 godina
odjavljen
croGOREatia kaže...

Naravno da ne,WP je odlična platforma. Aplikacije rade vrlo dobro jer je OS zatvoren (aplikacije se izvršavaju u sandboxu). Btw. 950 XL je dobar izbor 

Btw. Jel ovo počeo rollout ? 

Prc !
10 godina
neaktivan
Ne mora značiti. Ponekad neki uređaj dobije manji update firmvera. Da je krenulo već bi o tome brujalo na veliko
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Pa kako mi se blizi produljenje u tmobil ova lumia mi se cini kao odlicna izbor.Baterija nelosa,izmjenjiva baterija nadam se da i izdrzi dan bez peoblema.Brzo punjenje,procesor nelos....nokia poznata po dobroj kameri.Ako mi rade te osnovne aplikacije onda vrh
T godina androida je vec puno......konstantno nakon nekog vremena krecu zapinjanje sustava,virusi i ostale pizdarije.Jdn zasicenje pa rekoh idem dat priliku wp ili ios a kako je ovaj drugi cjenovno jebeno skup radije cu 950xl
11 godina
WindowsPhone - Općenito

@croGORE Kolko misliš da košta 950xl :D Jedino ako ćeš u nekoj xxl tarifi, a i onda ti košta ko novi iphone. Kod WindowsPhone ti nije bitno ko kod Androida što skuplji jer ti na 1gb RAM-a i četverojezgrenom svi rade odlično. Znači imaš modela koji za 1500kn su jako dobri, ne kao 950xl ali za te novce best buy. Mislim da nema smisla izbjegavat iphone kupnjom najnovijeg wp jer su u istom cjenovnom rangu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
croGOREatia kaže...

Kao svakodnevni korisnik i wp i androida moj savjet ti je ni za zivu glavu barem ne jos neko vrijeme. Vidim planuras 950xl i iskrrno za te novce mozes uzeti bilo koji flagship na androidu koji ce raditi isto dobro kao i lumia a manje ces zivaca izgubiti. Sve one standardne aplikacije postoje na wp ali iskrrno ni jedna nije niti radi na nivou kao na androidu. 

Znam ja da cu sada da naljutim mnoge ovdje ali prelaz sa androida na wp je veoma tezak. Ja svoju lumiu sada koristim samo za fotkanje a xperia mi je glavni telefon. 

Moj savjet ako imas od koga pozajmiti na jedno dvije sedmice neku jeftiniju lumiu, koristiti malo pa onda se odluciti jer ipak 950xl nije jeftina. 

12 godina
protjeran
@drVicko

Mislim da grijesis u svezi toga da je tezak prelazak sa androida na wp. Meni i mojoj kceri je trebalo bukvalno po pola sata da pohvatamo konce na svojim lumijama a dotad smo godinama bili na androidu. Wp mi je logican i sve je nekako prirodno tamo gdje i ocekujem da bude. A i velika je slicnost sa desktop windowsima glede principa i naziva aplikacija pa me na mojoj prvoj lumiji docekalo poznato sucelje sa desktop win 8.1.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

najteže je preći onima koji očekuju da će im sve biti isto ili slično kao na androidu i nisu spremni prihvatiti neka "ograničenja" na WP. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice