WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.666
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Ja sam kupovao u VIP kompletu, radilo mi je na sve mreže :)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
16 godina
WindowsPhone - Općenito

I moja 535 iz VIP kompleta je došla otključana na sve mreže. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

utipkajte ##7820# i pokazat će vam da li je zaključana ili otključana.... u tom prozoru upisujete unlock kod...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 23:40 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 6
14 godina
Hvala ekipa znaci na vipu su otkljucane. A t mobile?
i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
crodrot kaže...
Hvala ekipa znaci na vipu su otkljucane. A t mobile?

i kod vipa i tmobile su zaključane ako su u tarifi ili bonaški paket...

pretplatnici mogu odmah i otključati...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 0:34 (dadn).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Još i to da maku onda stvarno nema smisla ići na WM 10.

http://wmpoweruser.com/needs-start-honest-windows-users-apps-dead/

Definitivno MS triba nešto poduzeti.

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
amater_2 kaže...

Treba njima dati malo motke izgleda  Snapchat dolazi (navodno,Rudy ne bi lagao) početkom slj. godine, za Clash Of Clans ih boli k za ovu platformu,a Store aplikacije rastu...

Prc !
10 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

pazi sve ti je to rekla-kazala... ako je mrtav na W10 reci mi kako onda ga imam na Lumiji 640 sa W10 i instalira se bez problema... istina, nitko ne zna što se stvarno događa ali pisati svašta na internetu samo dodatno podiže paniku među ljudima... 

MS ne može ništa poduzeti... da li je to ljudi vama jasno... aplikacije koje nisu u vlasništvu Microsofta, Microsoft ne može diktirati njihovim developerima što da rade s njima... ako sadašnji vlasnik Herea odlući da stopira podršku za Windows, to je njegova odluka i vaši prigovori, ljutnje i slično su bezvezni i uzaludni... žalite se trenutnom vlasniku Herea a ne Microsoftu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 9:02 (dadn).
12 godina
odjavljen
dadn kaže...
amater_2 kaže...

pazi sve ti je to rekla-kazala... ako je mrtav na W10 reci mi kako onda ga imam na Lumiji 640 sa W10 i instalira se bez problema... istina, nitko ne zna što se stvarno događa ali pisti svašta na internetu samo dodatno podiže paniku među ljudima... 

MS ne može ništa poduzeti... da li je to ljudi vama jasno... aplikacije koje nisu u vlasništvu Microsofta, Microsoft ne može diktirati njihovim developerima što da rade s njima... ako sadašnji vlasnik Herea odlući da stopira podršku za Windows, to je njegova odluka i vaši prigovori, ljutnje i slično su bezvezni i uzaludni... žalite se trenutnom vlasniku Herea a ne Microsoftu...

Bilo bi nož u leđa da to urade.

Prc !
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Mene više zabrinjava to što MS izdaje svoje aplikacije na Android i iOS koje ponekad bolje i rade, dobili su Outlook, Office, HereMaps, Cortanu... što je sljedeće? WP skoro da i nema ekskluziva za privući kupce, a aplikacija fali. Vrlo lako je uzeti android telefon i instalirati na njega sve MS aplikacije koje se koriste na WP + imati mnogo veći store.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže..

pazi sve ti je to rekla-kazala... ako je mrtav na W10 reci mi kako onda ga imam na Lumiji 640 sa W10 i instalira se bez problema... istina, nitko ne zna što se stvarno događa ali pisati svašta na internetu samo dodatno podiže paniku među ljudima... 

Problem je u podršci. Što će mi karte ako se ne nadograđuju (svaki dan se u nekim gradovima dodaju nove ceste i promet se drugačije provodi).

Ima tu i MS krivnje.  Pa jeben mu, jel imaš milijarde na kontu (negdi je pisalo da imaju oko 80 milijardi gotovine) imaš, pa malo stimuliraj developere.

A ovo što kolega kaže da njihove aplikacije bolje rade na drugim platformama govori sve.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 9:27 (amater_2).
10 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Problem je u podršci. Što će mi karte ako se ne nadograđuju (svaki dan se u nekim gradovima dodaju nove ceste i promet se drugačije provodi).

Ima tu i MS krivnje.  Pa jeben mu, jel imaš milijarde na kontu (negdi je pisalo da imaju oko 80 milijardi gotovine) imaš, pa malo stimuliraj developere.

A ovo što kolega kaže da njihove aplikacije bolje rade na drugim platformama govori sve.

ceste i ulice se relativno vrlo brze ažuriraju i ako prigovaraš na to znači da nikad nisi vidio ni jednu drugu navigaciju... Here (tj. bivši Navteq) je bio vrlo ažuran u tome te se karte ažuriraju kvartalno, tj. svaka 3-4 mjeseca a ne dnevno kako bi ti htio... znaš li koliko bi zaposlenih trebalo i koliko bi to koštalo da bi svakodnevno imao ažuriranja za karte??? i to za cijeli svijet??? nekad ljudi malo razmislite prije želja... mnege premium navigacije gdje godišnje plaćaš pretplatu na informacije o prometu i druge stvari ne pružaju koliko Here pruža besplatno. s obzirom kakvo je stanje u kartama bilo prije 10 godina sada je odlično... inače postoji i online prijava da možeš prijaviti promjene ili netočne podatke u kartama http://mapcreator.here.com/

druga stvar, jesi u pravu si djelomično za stimulacije ali ne možeš ti nekog prisiliti da odbaci javu kad u njoj ti može uvaliti što god želi a microsoft to ne dopušta ;) inače developeri su isto stimulirani i na androidu i na iOS-u... microsoft ih ništa ne zakida... čak poreze na aplikacije u nekim državama Microsoft pokriva developerima

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

To za Android i iOS im nije trebalo...

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dadn kaže...
amater_2 kaže...

ceste i ulice se relativno vrlo brze ažuriraju i ako prigovaraš na to znači da nikad nisi vidio ni jednu drugu navigaciju... Here (tj. bivši Navteq) je bio vrlo ažuran u tome te se karte ažuriraju kvartalno, tj. svaka 3-4 mjeseca a ne dnevno kako bi ti htio... znaš li koliko bi zaposlenih trebalo i koliko bi to koštalo da bi svakodnevno imao ažuriranja za karte??? i to za cijeli svijet??? nekad ljudi malo razmislite prije želja... mnege premium navigacije gdje godišnje plaćaš pretplatu na informacije o prometu i druge stvari ne pružaju koliko Here pruža besplatno. s obzirom kakvo je stanje u kartama bilo prije 10 godina sada je odlično... inače postoji i online prijava da možeš prijaviti promjene ili netočne podatke u kartama http://mapcreator.here.com/

druga stvar, jesi u pravu si djelomično za stimulacije ali ne možeš ti nekog prisiliti da odbaci javu kad u njoj ti može uvaliti što god želi a microsoft to ne dopušta ;) inače developeri su isto stimulirani i na androidu i na iOS-u... microsoft ih ništa ne zakida... čak poreze na aplikacije u nekim državama Microsoft pokriva developerima

Koristio i koristim navigaciju i znam kako se ažuriraju, ali ako nema podrške za HERE maps na WM 10 znači da nema ni novih karata svaka 3-4 mjeseca. 

Meni definitivno jedna od boljih navigacija. 

16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Što se tiće here mapsa, MS maps su ista stvar samo durgačije ruho i za sada samo trunkicu siromašnija opcijama. Ja sam koristio MS maps jer su karte i navigacija u jednoj app... Nego, evo ja sam već par dana na iPhone 6s 64 GB, i što je žalosno što ovaj prelazak zapravo i ne osjetim. Slike mi se automatski dižu na one drive (koji je pregledniji na iosu), outlook klijent je super (i super povezan s ostalim MS servisima koje koristim na iosu). Kaledar sunrise kojeg je MS kupio je ohohoho bolji nego na lumiji.

Ima toga što mi fali na iosu ali moglo bi se to otopit s vremenom i navikom korištenja... Prešao sam na ios jer mi ga je firma dala a ove nove lumie mi se baš i nisu toliko svidjele koliko naznaka da bi moglo biti surface phone sljedeće godine. Od 2010 sam windows phone-u (winmo 6 ne računam), moram malo vidjet u druge livade. :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
skank666 kaže...

Što se tiće here mapsa, MS maps su ista stvar samo durgačije ruho i za sada samo trunkicu siromašnija opcijama. Ja sam koristio MS maps jer su karte i navigacija u jednoj app... Nego, evo ja sam već par dana na iPhone 6s 64 GB, i što je žalosno što ovaj prelazak zapravo i ne osjetim. Slike mi se automatski dižu na one drive (koji je pregledniji na iosu), outlook klijent je super (i super povezan s ostalim MS servisima koje koristim na iosu). Kaledar sunrise kojeg je MS kupio je ohohoho bolji nego na lumiji.

Ima toga što mi fali na iosu ali moglo bi se to otopit s vremenom i navikom korištenja... Prešao sam na ios jer mi ga je firma dala a ove nove lumie mi se baš i nisu toliko svidjele koliko naznaka da bi moglo biti surface phone sljedeće godine. Od 2010 sam windows phone-u (winmo 6 ne računam), moram malo vidjet u druge livade. :D

Sve što si naveo i mene muči. Bolje im aplikacije rade na drugim sustavima nego na njihovim.

Mislim da ću dobro razmisliti dali se vratiti na Win platformu.

A bio sam zagrijan u PM.

Možda i ja na kraju završim na Iphone-u. 

11 godina

U postavkama mozes birat pozdrav: Jarane/bolan/frende/ortak kako ti mogu pomoći. U ugrađena pitanja Cortani obavezno: 1. Cortana, kako izvući pare iz drzave 2. Cortana, koliko je dugo Severina bila nawc-u danas

3.Cortana, sta ima novog u Big brotheru..

10 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
dadn kaže...
amater_2 kaže...

Koristio i koristim navigaciju i znam kako se ažuriraju, ali ako nema podrške za HERE maps na WM 10 znači da nema ni novih karata svaka 3-4 mjeseca. 

Meni definitivno jedna od boljih navigacija. 

ne opet krivo... karte će dolaziti jer Here aplikacije nisu važne da bi skidao karte... možeš skidati karte W10 bez obzira imao Here aplikacije ili ne (jer sam windows, mobile i PC koriste karte)... sam Microsoft opet ima svoju vlastitu aplikaciju za prikaz karti i navigaciju pa Here Drive ili Here Maps opet nisu neophodno potrebni... zato kažem , ljudi ne vjerujte svemu što se piše, pa čak ni što ja pišem jer nitko od nas nije 100% u pravu i nitko ne zna što će biti... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 12:10 (dadn).
13 godina
neaktivan
dadn kaže...

ne opet krivo... karte će dolaziti jer Here aplikacije nisu važne da bi skidao karte... možeš skidati karte W10 bez obzira imao Here aplikacije ili ne (jer sam windows, mobile i PC koriste karte)... sam Microsoft opet ima svoju vlastitu aplikaciju za prikaz karti i navigaciju pa Here Drive ili Here Maps opet nisu neophodno potrebni... zato kažem , ljudi ne vjerujte svemu što se piše, pa čak ni što ja pišem jer nitko od nas nije 100% u pravu i nitko ne zna što će biti... 

Još kad bi netko znao što hoćeš reći!

Here Drive skida karte za sebe i iste nadograđuje iz aplikacije. Bez da instaliraš Here Drive+, logično da nemaš karata za njega na mobitelu. Kako onda nisu važne here aplikacije?

14 godina
neaktivan

Čitati s razmujevanjem. Želio je reći kako postoji "Maps" aplikacija koja je u vlasništu MS-a i ona ima navigaciju i mape (dakle here drive i here maps u istoj app) a koristi here karte. 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Here je nokijina aplikacija (koja je meni ionako bila bezveze odradjena (aplikacija kao aplikacija)) koja koristi navteqove mape (Navteq je bio Nokijin odjel za mapiranje). Sad kad je Here mrtav za windows platformu tu je aplikacija Maps koja ima svojih nedostataka ali koristi isto navteq mape. Kakva ce biti situacija sada kad je taj odjel prodan auto koncernu vidjecemo, al mislim da ce u svakom slucaju MS koristiti kvalitetne mape uvijek.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Čekaj, ja sam nešto propustio... Otkad je Here mrtav?! Bio je update za W10P (i samo W10P) koji je privremeno onemogućio drive aplikaciju, zbog čega je krenula panika, međutim nikad nije zvanično rečeno da se aplikacija gasi, a u međuvremenu je novim updateom aplikacija ponovo profunkcionisala. Dakle, šta se dešava?! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ivan(4) kaže...

Čekaj, ja sam nešto propustio... Otkad je Here mrtav?! Bio je update za W10P (i samo W10P) koji je privremeno onemogućio drive aplikaciju, zbog čega je krenula panika, međutim nikad nije zvanično rečeno da se aplikacija gasi, a u međuvremenu je novim updateom aplikacija ponovo profunkcionisala. Dakle, šta se dešava?! 

I kod mene rade obe (i Here maps i drive) na L640 sa zadnjim buildom desetke a dokad će vidicemo

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Diže se nepotrebna panika jer, eto, Here je prodan BMWu i Daimleru, smrdali su update, pa zbog tog smrdanog update - a odmah kreću priče da se sve gasi, da neće biti ničega, itd. Sumnjam da će HERE nestati, a i čak ako nestane, i dalje je tu pojednostavljeni HERE, tj. Windows maps, koji koristi iste mape, tj., Navteq (btw. i Bing maps su zapravo ništa drugo doli Navteq mape).

Znači. Aplikacija HERE maps je fixana, ako nekome ne radi, znaći da nije pokupio update, neka ode u Market i pokupi ga.

Ako se nešto bude gasilo, znati ćemo na vrijeme, biti će službena objava.  A dotle... sve ove "rekla - kazala" od raznih blogerra i portala je najbolje ignorirati, koliko god zvučali uvjerljivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
WindowsPhone - Općenito

Zna tko kakvu WiFi Map alternativu za Windows Phone?

0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Jedino Wi-Fi Sense (mada nije potpuno ista funkcionalnost).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Poštovanje,

laik sam u vezi Windows Phonea, a sad pošto tražim neki novi mobitel upale su mi u oči ove Lumie.

Koje su prednosti u odnosu na Androide, svi govore da nema laga, brzo sve radi, ali pitanje je aplikacija. Koliki je nedostatak važnih aplikacija kojih ima na androidu, a tu ne? Poboljšava li se to?

Kako rade whatsapp, facebook, instagram? Nisam za igrice, najvažniji mi je whatsapp da radi kak treba, da dolaze obavijesti normalno, da sve radi ko na androidu.

I za slušanje glazbe mi je bitno, vidim da nema soundclouda i još dosta za wp, jel bilo govora o tom?

Tak da sam u dilemi između lumie 640, 640 XL, a gledam i o samsung galaxy A3 i J5, sve su to cijene do 1700, 1800 kn.. Preporuke?

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ali u aplikaciji KARTE unutar opcija za koristenje navigacije stoji da se koristi here drive. Nevidim kako bi KARTE koristio kao punokrvnu navigaciju bez here drive aplikacije ? Ili mi je nesto promaklo ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Ali u aplikaciji KARTE unutar opcija za koristenje navigacije stoji da se koristi here drive. Nevidim kako bi KARTE koristio kao punokrvnu navigaciju bez here drive aplikacije ? Ili mi je nesto promaklo ?

karte aplikacija na Lumia 950 kad se koristi navigacija.... malo su pretjerali sa crnim poljem....

na 950 npr trenutno nema Here aplikacija pa tako ni Drive, pa moraš aplikaciju Karte koristiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 20:40 (dadn).
12 godina
protjeran
I da li u tom slucaju imas glasovnu navigaciju unutar KARTA aplikacije ?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice