WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.930
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

na l640 nisam zbog interop hacka... 920 sam u međuvremenu prodao

E ako nisi proba onda ne govori da nije za svakodnevnu upotrebu. Probaj iznenadićeš se.

Kakvog interop hacka ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 22:49 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Kakve tocno interop hack nudi nove mogucnosti itd?
Neki screenshot..
Prelistao sam temu i svaka cast kolegi kako je sve objasnio, al ne shvacam jos cemu tocno sluzi?!
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel moze itko fifu 15 ut na 10 instalirat? Pise mi da nije kompaktibilna sa ovim uredjajem (nokia 820), na 8.1 sam je imao. :/

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
x360gamer kaže...
Neki screenshot..
Prelistao sam temu i svaka cast kolegi kako je sve objasnio, al ne shvacam jos cemu tocno sluzi?!

Imaš OS u svojim rukama dok te sad OS drži u svojim. Možeš uređivat stvari po njemu i sl. (ak imaš mudanca)

@ Ljudi, jel ima ikakva aplikacija s kojom mogu vidjeti šerane foldere/datoteke u svojoj kućnoj grupi?

17 godina
Silwncer kaže...

je li obavezno ovo GitHub u VS ? Jel treba to ?

Ako ga ne koristiš, onda nije potreban.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
16 godina
Dex.pwn kaže...
x360gamer kaže...
Neki screenshot..

Imaš OS u svojim rukama dok te sad OS drži u svojim. Možeš uređivat stvari po njemu i sl. (ak imaš mudanca)

@ Ljudi, jel ima ikakva aplikacija s kojom mogu vidjeti šerane foldere/datoteke u svojoj kućnoj grupi?

Dex, našao sam jedan app, FileTr2, ili, možeš popratiti ove upute (prvi dio radiš na PCu):

Yes, if your are using windows 7 & above. If your network card supports you can setup an ad-hoc connection or use the wifi router See here

These are some of the basic steps to host a directory using IIS and access it over WiFi LAN, you can google more about it.

• Search for IIS (start-search IIS)

GoTo "Default WebSite" the one hosted on port 80 (default http port)

Right Click - manage sites -Advance settings

Change the Physical path to any folder that you want to host

Then GoTo Directory Browsing and enable it

Now get the IP address assigned to your PC (by the router generally it will be 192.168.1.2)

Connect to the same wifi address using your phone once connected open "192.168.1.2" or your pc IP address

If everything goes well you can see all the files from your PC in your mobile, and ifthe browser supports you can play videos also.

10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

na interop hacku, osim raznih podešavanja, možete instalirati i piratske aplikacije ili ih čak i sami patchirati.... čak ljudi prilagođavaju igre koje traže 1 GB RAM da rade na 512 MB...

idite npr. na winphonehub i tu malo pogledajte :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 10:16 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Možeš dobiti karton (žuti za prvi,crveni za drugi) o pirateriji.

Lupio si TD ? Nadam se da nemaš 12 godina ;) http://techforums.ml
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nisam dao linkove na piratski download.... portali koji objavljuju vijesti i isto imaju pravila protiv ppiratstva (kao npr. WMPower Users ili Windows Central) objave vijesti da je neki hack izašao, a sad će BUG sankcionirati vijesti? može slobodno.... boli me briga... onda bi trebali kompletnu raspravu o Androidu banirat po toj logici...

a interop hack ti omogućuje podešavanja sistema i uključivanje ili isključivanje opcija koje inače nisu dostupne (npr spremanje offline karti na SD karticu što je vrlo korisno, razine zvukova i mnoštvo drugog)... čak je napravljena i aplikacija koja neznalicama lako omogući podešavanje raznih stvari

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 10:23 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Mislim da to uopće nema veze sa piratstvom, jednako kako postoji i tema za root i jailbrake može postojati i za windows phone.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Evo danas sam kupio Lumiu 640 i postavio bez problema , koji su neki must have appsi za WP? Koje opcije da iskljucim da maksimiziram battery life? 

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moje mišljenje da na wp nema nekih must have aplikacija, samo instaliraj ono što želiš/imaš potrebu koristiti i uživaj. :)
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
14 godina
WindowsPhone - Općenito

kao i svaki os, ne samo wp - staviš ono kaj ti treba. ako ne barataš pdf fajlovima na mobitelu - ne treba ti pdf čitač.

al ajd kad već pišem:

#1 ToolKit - odličan zbir malih alata tipa kompas, paljenje led lampice bez uporabe kamere, konverter mjernih vrijednosti, mjerač buke, svjetski sat, diktafon, štoperica itd.

HAK + Here Drive - za GPS i informacije u prometu

Tubecast - odličan klijent za youtube

Shazam - super app za pronalazak imena pjesme i izvođača

zedge - wallpaperi i ringtones

6tag - klijent za instagram (pošto je službeni šit na WP-u)

Cool Tiles - za uređivanje radne površine

Evernote ili onenote - za bilješke

Weather Channel - prognoza

Files - alat od MS-a za baratanje  folderima i fajlovima

Deezer - za stream muzike (kad već spotify nije dostupan)

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Moji su :

6Tag

Viber

VLC

Live Gaming

Surfy

Hyperlapse

TubeCast

\Vindows Novosti

Briefcase

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Prelazak sa Lumie 925 na Lumiu 830. Da, ne? I zasto? 

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DommY kaže...

Prelazak sa Lumie 925 na Lumiu 830. Da, ne? I zasto? 

Rekao bih da se strpiš do 840 ili 850 neznam kako će se zvati.

A što se tiče za sada, možda čak se i isplati, kamere su tu negdje iako 830 ima nešto više megapixela, a prednja je sigurno bolja kod 830. Performanse su također na strani 830, ipak ima 4 jezgre, a tu je i microSD podrška. Ekran je meni osobno draži na 925 jer sam ljubitelj AMOLEDa no ni 830 nije nimalo loš.

Da si pitao možda prije godinu dana rekao bih sigurno da, a ovako mislim da se više isplati čekati pa čak i 740. Naravno svi razlozi za prelazak još uvijek stoje, 830 je bolji uređaj ali pitanje je isplativosti prelaska barem dok ne vidiš nove modele.

Evo jedan usporedni test sa lumiom 920.

10 godina
neaktivan
ManUtd kaže...

Evo danas sam kupio Lumiu 640 i postavio bez problema , koji su neki must have appsi za WP? Koje opcije da iskljucim da maksimiziram battery life? 

što se tiče baterije, evo nekh savjeta pa sam odredi kako ti odgovara:

- isključi bluetooth i NFC

- kod mobilnog interneta ako ga držiš uključenog, drži ga na 2G brzini kad ga ne koristiš jer će manje trošiti bateriju. prebaci na 3G ili 4G kad ti treba

- u akcijskom centru makni notifikacije, zvukove i vibracije koje ti ne trebaju (postavke - obavijesti+radnje)

- u čuvaru baterije blokiraj svim onim aplikacijama rad u pozadini ako ti ne trebaju (postavke - ušteda baterije - potrošnja)

- tijekom noći može se uključiti čuvar baterije da bi se uštedjelo malo baterije

- ako se ima puno e-mail računa, najbolje bi bilo da se interval provjere maila digne na maksimum ili čak i isključi

- na početni ekran nije baš dobro nabacati puno "živih" pločica koje koriste internet za prikaz raznih informacija jer i to troši bateriju

- isključite vibraciju za navigacijske tipke (postavke - dodir)

- ako telefon podržava info zaslon (glance) namjestite ga na opciju "zaviri" (postavke - info zaslon)

- isključite sigurnosno kopiranje za slike i video (postavke - sigurnosno kopiranje), ili sve isključite pa sami radite backup 

- možete isključiti i GPS (postavke - lokacija) te ga uključiti samo kad vam je potreban.

pod postavke - svjetlina isključite automatsko prilagađavanje, stavite razinu na nisku i uključite automatsko prilagođavanje

I jedan važan savjet: pazite da vam razina baterije ne padne na 0%. Lumie imaju zaštitni mehanizam i automatski se isključuju te sprečavaju ponovno paljenje mobitela. Znalo se događati ljudima da pokušavaju paliti mobitel bez da su ga priključili na punjač i tada bi nakon nekoliko pokušaja paljenja brikirali mobitel. Znači, ako vam se dogodi da se mobitel ugasi i ne želi upaliti, čak i nakon što ste ga priključili na punjač, pričekajte nekoliko minuta te ako se ne uključi sam na punjaču, pritisnite i držite tipke za smanjivanje zvuka i tipku za paljenje dok mobitel ne zavibrira.

I jš nešto: preporučujem vam da nabavite i vanjsku bateriju (punjač) jer zna dobro doći. Ima svakavih jeftikaner, ali nakon raznih testova preporučujem Microsoftov novi DC-21. Inače košta 321 kn ali možete zatražiti popust na njihovom Web-u (fejsu) pa će vas doći 20% jeftinije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 10:25 (dadn).
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Lumia 640 ili Lumia 735

koju preporucujete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Jeli radi na 520, win 10? Moze neki tutorial, imam t-shrot, nije mi nikakva nadogradnja stigla

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Jeli radi na 520, win 10? Moze neki tutorial, imam t-shrot, nije mi nikakva nadogradnja stigla

i neće ti prije kraja godine... samo za kompjutere je izašao Win 10 službeno a ne za mobitele...

ako hoćeš na 520, onda se moraš prvo prijaviti u Insider https://insider.windows.com/ sa svojim microsoft računom koji koristiš na telefonu

zatim instaliraj Windows Insider aplikaciju iz trgovine na telefonu http://windowsphone.com/s?appId=ed2b1421-6414-4544-bd8d-06d58ee402a5

pokreni aplikaciju i odaberi Get preview builds

akon toga idi u postavke - ažuriranje telefona

i važna napomena: ovo je preview testna verzija s kojom može biti bugova i problema... ako želiš probati, probaj. moj savjet je da još malo pričekaš... ako staviš Win 10 i želiš se nazad vratiti onda moraš to napraviti sa Lumia Software Recovery Tool http://www.microsoft.com/hr-hr/mobile/podrska/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

10 godina
neaktivan
BlackDwarf kaže...

Lumia 640 ili Lumia 735

koju preporucujete?

zbog kamere 735 u laganoj prednosti... 640 zbog baterije lagana prednost... osim ako ne misliš uzeti XL.. tada prednost ide XL modelu

15 godina
dadn kaže...
BlackDwarf kaže...

Lumia 640 ili Lumia 735

koju preporucujete?

zbog kamere 735 u laganoj prednosti... 640 zbog baterije lagana prednost... osim ako ne misliš uzeti XL.. tada prednost ide XL modelu

Dodao bih i bežično punjenje za 735 te AMOLED ekran.

Samo pazi da ne uzmeš 730 jer ona nema bežično punjenje, osim naravno ako ti to nije bitno.

17 godina
sirka666 kaže...
dadn kaže...
BlackDwarf kaže...

Lumia 640 ili Lumia 735

koju preporucujete?

Dodao bih i bežično punjenje za 735 te AMOLED ekran.

Samo pazi da ne uzmeš 730 jer ona nema bežično punjenje, osim naravno ako ti to nije bitno.

Razmisljao sam o bezicnom punjenju. 

Hvala na preporukama

Vec dugo nema Insider nadogradnje

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:59 (BlackDwarf).
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

koja je lumia bolja 740 ili 730 ?

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ceco22 kaže...

740 još nema.

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Na Twitteru su bile neke slike od 950 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
ceco22 kaže...

740 još nema.

onda 735 ili 730 ?

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
15 godina
ceco22 kaže...
sirka666 kaže...
ceco22 kaže...

740 još nema.

onda 735 ili 730 ?

Razlike su minimalne, praktički jednak uređaj.

735 ima bežično punjenje (QI standard) dok 730 to nema (možeš kupiti drugi back cover), također mislim da 730 nema 4G (LTE) ali zato ima dual sim verziju.

10 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Na Twitteru su bile neke slike od 950 .

to nisu slike. to je koncept odnosno zamišljanje kako bi dotični artist volio da izgleda uređaj... do sada skoro za svaki najavljeni telefon rade se koncepti i nikada telefoni ne izgledaju tako...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice