Da li se gubi gara instalacijom Preview for Developers?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne, nema logike da se gubi kad je MS to napravio
Da li se gubi gara instalacijom Preview for Developers?
Kad prihvacas instalaciju DPa, prihvacas da ti garancija ne vazi, do kada imas DP na mobitelu. Naravno, ako vratis originalni firmware, garancija ti se ponovo priznaje. Da nadodam; u vecini slucajeva to ovisi i o servisu. Ako je tip susretljiv, reci ce ti svejedno uvaziti. Suprotno, ako je lik nardk*n, reci ce ti da ti ne vazi. Sve ovisi o slucaju.
A kako Mobis kod nas u tom slucaju prihvaca garu?
Kolega ti je gore lijepo napisao. Ako imas DP, garancija ti ne vrijedi. Mobis u tom slucaju kao i svaki drugi servis ne mora priznati jamstvo. Dobra je volja servisera u tom slucaju ako zazmiri na jedno/oba oka i servisira uredjaj kao da jamstvo vrijedi.
- HTC 8S -
Sama nokia je dala izjavu, da nije obavezna prihvatit garanciju, ukoliko se radi o DP verziji... Dakle, kao sto je vec netko rekao, sve ovisi o dobroj volji servisera, a to znaci da moze, a i ne mora prihvatit garanciju...
Evo mojih prvih dojmova o L930.
Dizajn mobitela mi je ok. Ionako mi je izgled nebitan već kako mob radi. Sviđa mi se težina mobitela. Ne volim lagane mobitele. Kada uzmem Ativ s u ruku sada mi izgleda nekako krhko iako to nije slučaj. Odlična mi je i opcija treće kolone tile-ova koje ativ s još uvijek nema. Na wp 8.1 internet explorer je dosta bolji nego na wp8 verziji os-a. Učitavanje stranica je dosta brže, kao i sugeriranju stranica kada nešto počnem pisati u adress bar. Ativ se uvijek mučio s tim. Ovdje se url prikaže odmah. Ali i dalje je to daleko od Safarija na ios-u. I dalje ne može učitati 24sata stranicu. Odnosno nakon par pokušajs ju učita, može se i skrolati gore dolje, ali klikom na članak mob se zbloka. Ekran ne reagira više na tapkanje. Ie se smrzne pa moram kliknuti home tipku i nakom 5 do 6 sekundi konačno se vrati u start screen. Uglavnom ovako nešto se ne događa na safariju. I samo da napomenem da je browser u mobile modu i tako će i ostati.
Mob radi brzo i fluidno. Ima onaj ljubičasti problem ( hue). Ali to izgleda svi imaju. Onaj trik s pomicsnjem slidera na green nije istinit. I dalje je vidljiv problem. Uopće nema razlike. Ostalih problema mob nema.
Baterija be tak tak. Mob nikada ne gasim po noći. Samo stišam. Imam pogašeno i wifi i bluetooth i lte kao i nfc. U 22h je napunjen, a u 7h ujutro je baterija na 98%. To je sve što je super oko baterije. Prilikom surfanja baterija se dosta brzo prazni. A samo to i radim. Glazbu ne slušam. Viber ju doslovce kolje. I ne samo to. Mob bude doslovce vreo. Ne da se ne može držati u ruci ali je dosta vruć. Uglavnom onaj tko surfa i koristi viber bolje da nosi punjač sa sobom jer neće dan preživjeti. Ovako kako ga ja koristim max 1,5 dana. A ako se zanesem surfanjem onda jedan dan će trajsti. Imam tri mail accounta na njemu. Dva su push. I dalje ne radi yahoo push jer to ms nije omogućio. Šteta.
I nemam brightnes slidera već samo low middle i high. Kako dobiti slider?
Da li netko od vas ima sličan problem da kad uploadam više datoteka ili slika na OneDrive da se mob jednostavno zagasi?
Stalno neki update stiže za OneDrive ali problem ostaje isti. To mi se događa već neko vrijeme nisam siguran je li to otkako sam na DP 8.1 ili odkada su promijenili ime cloud-a, ali siguran sam da je uzrok nešto od ovo dvoje.. :P
Evo mojih prvih dojmova o L930.
Dizajn mobitela mi je ok. Ionako mi je izgled nebitan već kako mob radi. Sviđa mi se težina mobitela. Ne volim lagane mobitele. Kada uzmem Ativ s u ruku sada mi izgleda nekako krhko iako to nije slučaj. Odlična mi je i opcija treće kolone tile-ova koje ativ s još uvijek nema. Na wp 8.1 internet explorer je dosta bolji nego na wp8 verziji os-a. Učitavanje stranica je dosta brže, kao i sugeriranju stranica kada nešto počnem pisati u adress bar. Ativ se uvijek mučio s tim. Ovdje se url prikaže odmah. Ali i dalje je to daleko od Safarija na ios-u. I dalje ne može učitati 24sata stranicu. Odnosno nakon par pokušajs ju učita, može se i skrolati gore dolje, ali klikom na članak mob se zbloka. Ekran ne reagira više na tapkanje. Ie se smrzne pa moram kliknuti home tipku i nakom 5 do 6 sekundi konačno se vrati u start screen. Uglavnom ovako nešto se ne događa na safariju. I samo da napomenem da je browser u mobile modu i tako će i ostati.
Mob radi brzo i fluidno. Ima onaj ljubičasti problem ( hue). Ali to izgleda svi imaju. Onaj trik s pomicsnjem slidera na green nije istinit. I dalje je vidljiv problem. Uopće nema razlike. Ostalih problema mob nema.
Baterija be tak tak. Mob nikada ne gasim po noći. Samo stišam. Imam pogašeno i wifi i bluetooth i lte kao i nfc. U 22h je napunjen, a u 7h ujutro je baterija na 98%. To je sve što je super oko baterije. Prilikom surfanja baterija se dosta brzo prazni. A samo to i radim. Glazbu ne slušam. Viber ju doslovce kolje. I ne samo to. Mob bude doslovce vreo. Ne da se ne može držati u ruci ali je dosta vruć. Uglavnom onaj tko surfa i koristi viber bolje da nosi punjač sa sobom jer neće dan preživjeti. Ovako kako ga ja koristim max 1,5 dana. A ako se zanesem surfanjem onda jedan dan će trajsti. Imam tri mail accounta na njemu. Dva su push. I dalje ne radi yahoo push jer to ms nije omogućio. Šteta.
I nemam brightnes slidera već samo low middle i high. Kako dobiti slider?
Ajd kod tebe je baterija kolko tolko ok, po tvom pisanju, baterija u deep sleepu pojede 2% u 9h, to je ok, inače na wp forumu, nezadovoljnika oko iste imaš masu ljudi, a problema različiti, a najaktualnije su: purple tint, hue, battery drain, zagrijavanje uređaja al malo žešće, kamera itd..
Al ne kužim kaj nisu još riješili u IE11 da otvara sve u desktop mode?
Čini mi se da sam imal isti problem na Lumiji 1020 neke stranice mi nije htio otvarat u desktop mode, naravno da sam isprobal sve živo al badava
I još me nekaj šokiralo a to je, da nema u prečacima tj toggle za paljenje gašenje 3g mreže.. Jel još taj banalni problem stoji?
I taj purple tint se sa slajderima ne da riješiti. Drugih problema nisam još uvijek primijetio. Što se tiče šortkata za data, toga još uvijek nema. Bar ja nisam našao. Ali mislim da je to zbog operatera, a ne MS-a. Oni ne žele tu opciju, a ovi zbog sirotinjskog udjela na tržištu ne smiju pisnuti. Nisu Apple na žalost da diktiraju.
Ali konačno je MS popustio u tvrdoglavosti i konačne će u mobilni internet explore ubaciti neke stvari svojstvene za ne ie pretraživače. Tako da će prikaz stranica i detekcija browsera od strane servera biti bolja pa će učitavati mobilni site, a ne desktop mode. Ima negdje opisano na internet explorer blogu o ovim promjenama. Mkslim da to stiže u ovom sljedećem updateu. Nakon cyan updatea.
I taj purple tint se sa slajderima ne da riješiti. Drugih problema nisam još uvijek primijetio. Što se tiče šortkata za data, toga još uvijek nema. Bar ja nisam našao. Ali mislim da je to zbog operatera, a ne MS-a. Oni ne žele tu opciju, a ovi zbog sirotinjskog udjela na tržištu ne smiju pisnuti. Nisu Apple na žalost da diktiraju.
Ali konačno je MS popustio u tvrdoglavosti i konačne će u mobilni internet explore ubaciti neke stvari svojstvene za ne ie pretraživače. Tako da će prikaz stranica i detekcija browsera od strane servera biti bolja pa će učitavati mobilni site, a ne desktop mode. Ima negdje opisano na internet explorer blogu o ovim promjenama. Mkslim da to stiže u ovom sljedećem updateu. Nakon cyan updatea.
Sto se tog purple tint problema tice , moze se rijesiti . U pocetku sam mislio da ga ja nemam , ali on mi se pojavio kad sam stavio brightness postavke na automatic ( nebitno je li low , medium ili high ) . Cim sam iskljucio automatic purple je nestao
Ni meni ne radi 24sata, koliko sam skontao blokira zbog one početnbe reklame koja bude preko cijelog ekrana pa ga IE vjerovatno blokira. Ugl nebitno , manje ću čitat žutilo naših vrsnih novinara ;)
Što se tice Updejta 1 koji stiže slijedeci tjedan , on donosi značajna poboljšanja za IE11 , novi renedering engine itd.. to me veseli.
E da je još dobit Cyan veselju ne bi bilo kraja :D
a mobilnu verziju?
Kolega misli na mobilnu verziju stranice.
HTC 8X :)
Vec sam pitao u temi za odabir mobitela ali zelim vidit sta vi wp useri mislite. Da li mi se isplati ic na 925 (danas prodajem lumiu 920) ili cekat neki novi wp8.1 mobitel?
Svida mi se kamera, debljina mobitela i opcenito izgled, zato bi isao na 925.
Vec sam pitao u temi za odabir mobitela ali zelim vidit sta vi wp useri mislite. Da li mi se isplati ic na 925 (danas prodajem lumiu 920) ili cekat neki novi wp8.1 mobitel?
Svida mi se kamera, debljina mobitela i opcenito izgled, zato bi isao na 925.
Meni se to ipak čini kao premal upgrade, radije bi se nekako protegao do 930.
Mislim, nemoj me krivo shvatiti, bit ćeš ti zadovoljan i sa 925 samo ne vidim baš toliku razliku između 920 i 925.
Sto se tog purple tint problema tice , moze se rijesiti . U pocetku sam mislio da ga ja nemam , ali on mi se pojavio kad sam stavio brightness postavke na automatic ( nebitno je li low , medium ili high ) . Cim sam iskljucio automatic purple je nestao
Imao ti purple tint ili ne to mi iz screenshota ne mozemo vidjet, trebao bi slikat s foticem ekran.
imao sam ativ s...dobio od bratica xperiu z..nakraju oba prodao i kupio lumiu 930....odusevljenje...mob je strava...jedino kaj je u servisu zbog purple tint ekrana nakon 4 dana...i nadam se da cu dobit novi...ali za ta 4 dana...swe ostalo cista 5...gore je cyan vec tvornicki
javi kako je prosao servis. ja imam 930 isto i isto ima purple hue, al kolko sam skuzio svaka ima.. i da je softverski problem koji je dosao sa updateom display appa koji se moze privremeno sredit da se stavit slider do kraja na green i onda bude okej, kazu da ce doc novi update display appa koji ce to fixat uskoro. kazu da ako ga se resetira na tvornicke postavke i ne updatea display app da nema purple hue sto potvrduje to, al neda mi se to radit.
veci problem je zagrijavanje i nadam se da ce to nekako sredit.
za purple tint od kolege sHOCKRE
Šta vi mislite? Dal će biti bolji HTC One M8 WP8.1 od Ativa S? Gdje su sigurnij firmware-ovi? Dal se isplati mjenjati na HTC ili kojim slučajem na l1520 ili da ostanem na Ativ S-u? Kolika bi cijena(slobodna prodaja) mogla bit za HTC? Hvala :)
Šta vi mislite? Dal će biti bolji HTC One M8 WP8.1 od Ativa S? Gdje su sigurnij firmware-ovi? Dal se isplati mjenjati na HTC ili kojim slučajem na l1520 ili da ostanem na Ativ S-u? Kolika bi cijena(slobodna prodaja) mogla bit za HTC? Hvala :)
Ativ S je po meni dosta losiji uredjaj od Lumie 925 koju koristim. HTC M8 WP je suparnik Lumiji 930. HTC je sigurno bolji od Ativ-a. Za Firmware, najbolja je "Nokia", posto je u vlasnistvu Microsofta.
Pitam jel bolje bit kod samsunga ili htca po firmware-u. Za nokiu znam da je najsigurnije
prodajem svoju l1520 cijena cca 2400kn (možemo se dogovorit). kupljena u 10.03.2014 u vipu. račun nemam ali garanciju da. jel vam se to čini OK cijena?
prodajem svoju l1520 cijena cca 2400kn. kupljena u 10.03.2014 u vipu. račun nemam ali garanciju da. jel vam se to čini OK cijena?
problem je sto ti u servisima ne zele ni cut za garanciju bez prilozenog racuna... Bez njega kao da ni nemas garanciju, jer racun je dokaz o kupnji...
Ma odkad to? uglavnom, to nije istina...
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/garancija-bez-racuna/114738.aspx
Oduvijek..racun je de facto dokaz kupnje i pravovaljanosti garantnog lista... Tako je i meni za desktope i laptope...
prodajem svoju l1520 cijena cca 2400kn. kupljena u 10.03.2014 u vipu. račun nemam ali garanciju da. jel vam se to čini OK cijena?
Kod nas u BiH nova kosta 700KM sto dodje 2500 kuna tako da bolje ti je spustiti malo i prodati na vrijeme 
ne, proguglaj malo pa ćeš vidjet... uredno ispunjen garantni listić vrijedi i bez računa ali nema veze u najgoru ruku ću tražit prijepis računa. tj kopiju...
ne, proguglaj malo pa ćeš vidjet... uredno ispunjen garantni listić vrijedi i bez računa ali nema veze u najgoru ruku ću tražit prijepis računa. tj kopiju...
moguce jedino ako ima potpis i pecat firme gdje je kupljena..dakle,ne onako divlje popunjen garantni,nego sa svim podacima ,serijski broj i mozda jos nesto..