Windows phone 7 vs android

poruka: 188
|
čitano: 33.862
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Windows phone 7 vs android
nsoul kaže...

NAkon nekog vremena od izdavanja sensationa korisnici su dobili update koji rješava lag i onaj problem s wifijem.

nisam rekao da ga nema, ima ga, bio bi glup da ne bi priznao, ali ne smeta mi jer nije tolko izražajno kolko pričaš.

Tebi ne smeta, to treba naglasiti. To što je tebi neprimjetno to ne znači da drugima nije. To je čisto subjektivno mišljenje kao što i drugi kažu da je android trzav. Ali činjenica je da drugi OS-ovi(iOS i wp7) su manje trzavi od androida, pritom mislim na najnovije modele(jer iphone 3G je spor i trzav a isto tako i htc wildfire)ali senstaion kao uređaj od 5000kn očekuješ da ni najmanje trzanje i slično neće imati kao kod konkurencije. 

Stoja
15 godina
neaktivan

Kak ne kuzis da je bitno da radi sve brzo jer nisu to mobiteli koji kostaju 1000 kn,taj mob dode preko 3000 kn i normalno je da ocekujem da radi ko sat.Zakaj glupi wp7 mora bit fludinij od androida,a imaju slican cjenovni rang,tj sensation je skuplji.

To mi je u rangu koda kupim neku graficku za 3500 kn,a ona od 3000 kn je puno brza.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stoja si probao ukljucit live walpaper na sensationu??Znas koja katastrofa,sve se uspori za duplo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajde da onda razjasnimo jednu stvar, dhd koji ima jednu jezgru i slabiji je, ima i live wallpaper i fluidan je, zašto onda nije sensation?

hobi: androidhr.blogspot.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@nsoul neda mi se vise s tobom raspravljat jer neznas kaj znaci fluidanost.Znam kak radi desire jako dobro,desire hd-om sam se igrao jako puno puta i sensatin sam koristio oko pola sata sveukupno i to 2 razlicita uređaja.Tak da znam tocno kaj pricam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kach kaže...

@nsoul neda mi se vise s tobom raspravljat jer neznas kaj znaci fluidanost.Znam kak radi desire jako dobro,desire hd-om sam se igrao jako puno puta i sensatin sam koristio oko pola sata sveukupno i to 2 razlicita uređaja.Tak da znam tocno kaj pricam.

znam kaj znači, isprobao sam wp7 koji sam veliš da je fluidan. 

dobro da android trza, tebi smeta, meni ne. to kaj mi kod skrolanja stranice zastane na desetinku sekunde kod svakog desetog skrolanja me ne smeta.

16 godina
nsoul kaže...

ajde da onda razjasnimo jednu stvar, dhd koji ima jednu jezgru i slabiji je, ima i live wallpaper i fluidan je, zašto onda nije sensation?

To HTC pitaj, on je sklepao software a ne ja...i to upravo dokazuje da jači hardver k***c znači ako se software ne optimizira za njega...Jer ja više mobitele ne gledam kroz specifikacije što se toga tiče...jer to što jednome procesor na 1,0 a drugome na 1,4 ne znači da je ovaj drugi i bržiji. Je bržiji je u benchmarcima, ako je software zafušaren, onda će biti jednak ako ne i lošiji od ovoga sporijeg...

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
nsoul kaže...

To HTC pitaj, on je sklepao software a ne ja...i to upravo dokazuje da jači hardver k***c znači ako se software ne optimizira za njega...Jer ja više mobitele ne gledam kroz specifikacije što se toga tiče...jer to što jednome procesor na 1,0 a drugome na 1,4 ne znači da je ovaj drugi i bržiji. Je bržiji je u benchmarcima, ako je software zafušaren, onda će biti jednak ako ne i lošiji od ovoga sporijeg...

DA slažem se s tobom. ali prema svi receznijama na netu( ne znače mi ništa ali možda tebi budu) sense ima gpu akceleraciju u nekim djelovima,  dok čisti android nema.

tako da, čekamo 2.4 :)

15 godina
neaktivan

Da i mene zanima 2.4 ali sumjam da bu update isao na postojece modele,opet bu se izđiberili i tjerali te da kupis novi mob ili posjetis xda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 17:48 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina
nsoul kaže...

DA slažem se s tobom. ali prema svi receznijama na netu( ne znače mi ništa ali možda tebi budu) sense ima gpu akceleraciju u nekim djelovima,  dok čisti android nema.

tako da, čekamo 2.4 :)

A vidjeti ćemo...dao bog da se i ta mana androida ispravi jednoga dana...{#}

Stoja
15 godina
neaktivan

Malo offtopica.

Stoja jesi isprobao mozda iOs 5 betu?Jel valja sta?

0 0 hvala 0
16 godina
kach kaže...

Malo offtopica.

Stoja jesi isprobao mozda iOs 5 betu?Jel valja sta?

Nisam...uzeo sam iphone jer mi je pun koš testiranja beta i poluproizvoda...{#} Strpiti se još par tjedana kada dođe gotova stvar pa ćemo vidjeti...za sada, izuzev bugova u beti kažu da nove stvari rade super...

Stoja
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Da i mene zanima 2.4 ali sumjam da bu update isao na postojece modele,opet bu se izđiberili i tjerali te da kupis novi mob ili posjetis xda.

update bi trebali dobiti svi, jer 2.4 bi bio gingebread tj 2.3 s gpu akceleracijom i nekim stvarima uzetim iz 3.0.

15 godina
neaktivan

Evo da ja uletim s jos nekim stvarima na koje sam naletio u zadnje vrijeme a tiče se teme...

Znači Android je kao sustav sasvim u redu, brz je i fluidan ali ima neke stvari koje ga "uništavaju" a to su npr modifikacije ROMova od strane proizvođača... Stock ROM je i brz i fluidan jednako kao i WP7 i iOS ali kad na njega prikelje Sense i ostale dodatke to onda jednostavno vise nije to... Mozda je razlog zbog kojeg su WP7 i iOS brzi i fluidniji od Androida upravo ti jer nema modifikacija originalnog ROMa (stavio sam live wallpaper jednom na 3GS i ode fluidnost sustava u Qrac....). Druga stvar koja ga unistava je opet prevelika otvorenost sustava... dio koda bi ipak trebao ostat tajan jer zbog takvih stvari ima previse modifikacija i cak virusa....

Sto se tice novih saznanja o WP7... Mislim da se uopce ne isplati kupovati uređaj koji nema Mango na sebi... Nemogućnost slanja bluetoothom, nema opcije "repeat one", ne mozes pravit playliste direktno na mobitelu, nema slidera za premotavanje videa itd itd... Tek sada vidim koliki je WP7 poluproizvod i istina je sto su vec neki o tome napisali... ALI nakon Mango nadogradnje stvari se okrecu na skroz drugu stranu! 

Evo popis bitnijih funkcija koje Mango dodaje:

http://www.mobiletechworld.com/2011/05/26/all-of-the-new-windows-phone-7-mango-features/

Kada se sve te nadogradnje uzmu u obzir WP7 dobiva hrpu pluseva... ne kazem da je odmah u rangu sa iOS ili Androidom ali ovime im je za petama i mislim da ako MS nastavi ovim (ili brzim) tempom da ce WP7 prestici Android u skoroj buducnosti... Kao jos jednu prednost WP7 nad Androidom bi naveo nadogradnje. Nemaju previse veze sa konkretnom uporabom mobitela ali s obzirom da WP7 ima hardverske zahtjeve vjerojatno ce oni biti zadovoljavajuci za dug period nadogradnji. Usporedio bi to s Desireom jer mi je to najblize. Znaci Desire je originalno bio 2.1, pa je vremenom bez problema nadograđen na 2.2, ali vec na trecem updateu, 2.3, nije bilo dovoljno memorije pa su morali srezati neke djelove sustava i aplikacije da b se nadogradja uopce dala izvesti. 3 nadogradnje su jako malo za mobitel koji je prilikom izlaska kostao koliko je prosjecna placa u Hrvata... Mislim da WP7 s tim nece imati problema jer ako MS uspijeva novije verzije Windowsa pravit uz minimalne ili nikakve promjene minimalnih hardverskih zahtjeva da ce isto tako napraviti i sa WP7. Ne ocekujem da ce nadogradnje vjecno dolazit ali opet... nadam se jednog dana vidjet WP8 za svoj Trophy :)

Kaj ce mi potpis kad ga ionak nitko nece gledat?!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Android dobiva Instagram....nadam se da ce ga napraviti i za wp7 {#}.

http://www.netokracija.com/instagram-android-web-16372

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toTheCore kaže...

Android dobiva Instagram....nadam se da ce ga napraviti i za wp7 {#}.

http://www.netokracija.com/instagram-android-web-16372

Imaš par aplikacija koje rade isto .. Ali nisu Instagram {#}

13 godina
neaktivan

nemam konkretnu poruku ili odgovor za temu nego novo pitanje u produžetku iste teme.

daklem, sutra idem u t-mobile produžit pretplatu i uzet novi mob (prvi smartphone). Već sam se raspitivo na jednoj temi vezano za OS-ove i slično i zaključio da mi je wp7 vjerojatno najbolja opcija. Pomoglo je i to što iphone ne želim ni pod razno jer ne želim bit još jedna tuka u nizu koja ima IPHONE (pun mi ih je rac), a jedini android koji me zanimo (SG S2) je bio preskup. Kako su me iz t-mobile obavijestili da im stiže HTC Radar (wp7) odmah sam se stavio na listu.

Sad je međutim malo drugačije jer Radar još nije stigao, a tmobile je S2 srezao na 8 KN !!!!

Ovo sve o čemu vi pričate u temi mi je too much. Najvažnija stvar za koju meni treba smartphone je internet, odnosno mail i MS office. Dosta ga koristim na poslu (excel i word) i koristilo bi mi da neke dorade mogu radit in situ, na mobu bez da se vraćam u ured. Sad mene zanima jeli MS office može radit na androidu (sG S2), odnosno postoji li aplikacija, po mogućnosti besplatna) za to? Znači ne samo read only, nego da mogu baš normalno radit u excelu i štajaznam poslat na mail ili izravno printat ....

Nekoliko je puta tu spomenut thetering i kako vjerojatno većine ni ne zna čemu služi, a da se neitko nije sjetio objasnit čemu točno služi pa da newbie procijeni jeli mu treba ili ne?

Zanima me još i taj problem memorije. (ako ipak pričekam Radara on ima samo 8 GB i nema slot za karticu). Kako razumijem wp7 ima te neke cloudove, odnosno virtualne memorije, pa me zanima koliki su to prostori, kako se koriste i koliko je to praktično?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

gle, ako napravis mail tj live mail dobijes 25gb prostora za pohranu svega i svacega, zove se skydrive.. postoji jos i dropbox s pocetnom velicinom od 2gb ali to se moze povecati dovodenjem drugih juzera itd..

cloud servis  - to bi ti bilo neko tvoje skladiste na internetu.. konkretno, imam omniu i ona takodjer nema utor za sd kartice ali tome su mi priskocili upomoc gore navedeni servisi... sve slike su mi na skydrivu a mob ih sam skine u memoriju telefona dok ih pregledavas.. naravno da to onda nisu prave velicine slika ali su zadovoljavajuce. jednom kad ih "spremi" u memoriju nema potrebe za dodatnim skidanjem i nabijanjem internet prometa.. korisno i jednostavno! i puno manje mjesta zauzima od skladistenja slika u mob...

thetering - npr. nemas wirelesa na laptopu. eh, lijepo spojis mobitel na lap (ne znam dali bi to funkcioniralo da ih spojis bluetoothom) i "shareas" konekciju s laptopom. ukratko, mob ti sluzi ko modem

sto se tice offica na androidu ima par app ali mislim da nema official appa jer microsoft je reklamirao wp7 kao jedini phone s officom.. na androidu postoje alternative ali ne znam koliko su kompatibilne... to pricekaj nekog drugog da ti odgovori

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
neaktivan
skank666 kaže...

thetering - npr. nemas wirelesa na laptopu. eh, lijepo spojis mobitel na lap (ne znam dali bi to funkcioniralo da ih spojis bluetoothom) i "shareas" konekciju s laptopom. ukratko, mob ti sluzi ko modem

pa s obzirom da smo skoro u 2012 i da ne znam da neki laptop nema wireless ne vidim zašto je tolika halabuka oko tog theteringa??

Osim naravno ako thetering, za razliku od wirelessa ili bluetootha, radi na daljinu, tj nije potrebno da si u blizini laptopa da bi se mogao spojit i šerat?

16 godina
odjavljen

a ako si negdje u pi7d .... mat... di nema wifija ali eto ima 3g signala? korisna stvar ali ne i presudna bar ne kod mene

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan

Vidi se da nemas pojma Multitasking su dodali odmah u prvom update-u  a copy paste je dosao nakon 2 mjeseca od releasea wp7,uozbilji se!

13 godina
neaktivan

Nemam volje citat cijelu temu, a ako dusa nije uzo vec mobitel, uzmi si windows. ako imas neke tarife u vipu, uzmi si HTC titan, "bez limita 50" ti je maltene 40% manje (ako ti je zao dat cca 2.5k kuna za mobitel, uzmi si npr htc 7, neki model npr mozart, trophy). jer ti mobitel treba znam za sta, muzika, slikanje, video, internet (fejs, itd), a titan ti je zvijer sa ogromnim ekranom, pa lijepo vidis cijeli fejs :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 18:27 (kript).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

meni su najdraza stvar kod androida custom romovi. npr. galaxy 3 moze sa 400 bodova u quadrant standard benchamrku skocit na 1700.

Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
cecenac kaže...

meni su najdraza stvar kod androida custom romovi. npr. galaxy 3 moze sa 400 bodova u quadrant standard benchamrku skocit na 1700.

ali sto ti znaci taj benchmark ako ti mob nije fluidan.. tj ne osjetis taj score u svakodnevnom radu. ima andorid drugih prednosti ali ovo sto si ti napisao, nije.

17 godina

Frend ima SE Neo, malo sam čačkal ( mislim da dolaze svi sa, Android OS, v2.3.4)po njemu, i tak, nije mi se baš dopal taj android, po defaultu, on malo šteka, trza, znači niš bez tvikanja samog OS-a, ak oćeš da to dela ok..

Dok na omniji 7, nemaš kaj puno dirat, jer je po defaultu sam OS ispoliran, a usporedba dva moba su bok uz bok, po tehničkim karakteristikama..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eto vam razloga zašto je Android trzav, i zašto bude takav još jedno dulje vrijeme :

http://www.phonearena.com/news/Here-is-why-Android-is-laggy-and-why-its-going-to-remain-like-that-in-the-near-future_id24434

PC RULES!!!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skank666 kaže...
cecenac kaže...

ali sto ti znaci taj benchmark ako ti mob nije fluidan.. tj ne osjetis taj score u svakodnevnom radu. ima andorid drugih prednosti ali ovo sto si ti napisao, nije.

mobitel koji je bio fluidan al je malo lagao jer je prenatrpan aplikacijama flashas odlicnim romom koji mu procesor ucini visestruko boljim i poboljsa grafiku rame i rom i ti tvrdis da to nema utjecaja na fluidnost. cista logika nalaze da ima. uostalom pogledaj na netu malo rezultate njegovih romova izgled novih tema i fluidnost. ne kazem da na ovako jeftin smartphone stavis gingerbread najnoviji sa cm-a al nabrijani froyo je poprilicno smooth.

16 godina
odjavljen

ne. imao sam SGS znam o cemu pricam. nijedan rom ne moze uciniti da procesor bude visestruko bolji i da poboljsa grafiku i ram?! wtf?!

tvrdim da to nema utjecaja fluidnost. 

13 godina
neaktivan

pa zar bi benchmark toliko lagao?

samsung galaxy ima jaci procesor i vise rama i benchmark pokazuje 827 na stock postavkama.

samsung galaxy 3 ima slabiji procesor i manje rama i pokazuje 400 i nesto sitno na stock postavkama

clockiranjem procesora i tweakanjem ostatka hardwera i softwera dobijas veci cpu float point vecu ocjenu za rame, za 2d i 3d grafiku i tako dalje..

16 godina
odjavljen

i to je sve sto dobijes... + malo vecu ugodnost pri koristenju mobitela. to postizanje vecih rezultata u benchmarku u svakodnevnom radu s mobom neces ni osjetiti, o tome ti ja pricam....  frend ima sgs 2 i kad scrolla po imeniku - steka, a benchmark score neki ogroman. kuzis?

android ima drugih prednosti

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice