Windows phone 7 vs android

poruka: 188
|
čitano: 33.847
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Windows phone 7 vs android
Luciano kaže...
dusa_st kaže... 

Da ali nabrojao si mi nedostatke za koje uopće neznam da postoje.Meni je bitno da je jednostavan a to da ima samo 8 gb memorije to je moj problem i meni će to biti dosta(iako bi htio naravno više memorije).Ali cijena tog mobitela u trgovini iznosi 4500 kn,a ja ga mogu dobiti za 1500 novog sa 2.godine garom u kutiji,mislim da se itekako isplati.

Za memoriju sam ti napisao čisto da ne bi bio kasnije neugodno iznenađen... kao i za ostale nedostatke. Osobno mi je draže da mi netko napiše nedostatke, nego da mi hvali uređaj na sva usta prešučujući ono što ne valja. BTW, za tu lovu to je definitivno isplativa investicija.

Ma znam,zahvaljujem ja na tvojoj iskrenosti ali ti nedostatci mene neće pogoditi jer nisan napredan korisnik nego prosječan korisnik.Za memoriju znam da ima 8 gb nego sam samo htio znati da li se isplati.Sada sam dobio odgovor :)

duje
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 17:23 (dusa_st).
15 godina
neaktivan
juno kaže...

Ajde napredniji korisnici ako može mala pomoć:

dakle imam omniu 7 WP7 gore i sve stranice mi otvara osim www.supersport.hr jednostavno izbaci onaj bjeli ekran i piše "You dont have permission to view this page" a znam da sam prije mogao i tu stranicu otvorit,plss pomagajte,šta mi je činiti,u čem je kvaka!!

Hvala unaprijed!!

Pogledaj u Preferences jesi li mu možda isključio cookie (ili greškom stavio supersport u blacklist) ili podršku za JS?
Iskreno, gledajući source, sve je čisto (HTML/JS/CSS) osim sumnjivog iframe na kraju koji vuče podatke sa druge lokacije (live.supersport.hr)

Pošto su u pitanju prava (permission), možda mu smeta ovaj dio https-a:

https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/prototype/1.6.0.3/prototype.js

Ne bi trebalo smetati, ali sa https protokolom se nikad ne zna:-(

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...
To enter safe mode, turn the phone off. Press and hold the menu and power buttons. Hold the buttons until the phone vibrates. Once to the lock screen you will see "safe mode" in the bottom of the screen.

Jok... Power u kombinaciji s bilo kojom drugom tipkom ugasi mob nakon nekoliko sekundi. Menu sam probao držati različito dugo (dok se ne upale tipke, dok ne počne animacija, dok ne zavibrira), ne djeluje.

Probao sam i druge kombinacije kojih sam se sjetio, otkrio sam samo da Volume down + 3D aktivira nekakav meni za brisanje raznih particija. Pitao sam i na xda-developers, zasad nema odgovora.

Sjetio sam se da će možda problem nestati sam od sebe - jedan od uvjeta koji sam stavio da se Taskerov profil aktivira jest da je nedjelja... možda se onda u ponoć prestane rebootati.

Mini recenzija Optimusa 3D... dobre i loše strane Androida su već navedene u ovom threadu pa neću ponavljati, samo specifičnosti za ovaj model. Inače većina recenzija na webu je korektna i realistična, pitajte ako mogu pomoći za neki specifični detalj.

Dobro:

- sve fino brzo, glatko i animirano (slutim da je povezano s prvom stavkom pod "Loše")

- 3D - pomalo je niske rezolucije pa izgleda grublje od normalnog 2D-a, ali osim toga efekt je odličan; skoro sam pri kraju s Avatarom, nisam ranije nijednu igru na mobu igrao toliko dugo...

- YouTube filmići i par kratkih koje sam našao online izgledaju odlično; rade i linkovi na YouTube iz web stranica

- slike i video su mobitelski, korektni, ništa posebno; 3D efekt ispadne iznenađujuće dobro

Loše:

- baterija traje jako kratko, sada je dobro kad sam kupio dodatni kabel da mogu puniti i na poslu

- Market ne radi za plaćene aplikacije (pretpostavljam da se Vip i Google nešto ne mogu dogovoriti)

- LG World (LG-jev market na kojem bi se trebale pojavljivati specijalizirane, posebno 3D, aplikacije) - nemoguće se registrirati iz Hrvatske

- web browser, inače odličan, tu i tamo bez razloga odbije downloadati nešto (u praksi zasad jedan zip s driverima koji nam je hitno trebao u firmi)

- USB servis ili kakosevećzove za vezu sa PC-jem ponekad spontano prestane raditi (zato sam i išao dodavati automatski reboot preko Taskera)

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
juno kaže...

Ajde napredniji korisnici ako može mala pomoć:

dakle imam omniu 7 WP7 gore i sve stranice mi otvara osim www.supersport.hr jednostavno izbaci onaj bjeli ekran i piše "You dont have permission to view this page" a znam da sam prije mogao i tu stranicu otvorit,plss pomagajte,šta mi je činiti,u čem je kvaka!!

Hvala unaprijed!!

Pogledaj u Preferences jesi li mu možda isključio cookie (ili greškom stavio supersport u blacklist) ili podršku za JS?
Iskreno, gledajući source, sve je čisto (HTML/JS/CSS) osim sumnjivog iframe na kraju koji vuče podatke sa druge lokacije (live.supersport.hr)

Pošto su u pitanju prava (permission), možda mu smeta ovaj dio https-a:  

https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/prototype/1.6.0.3/prototype.js

Ne bi trebalo smetati, ali sa https protokolom se nikad ne zna:-(

Gledo u settings,Allow cookies mi je ukljucen i još ima opcija "Let Bing suggest sites as I type" i opcije mobile version i desktop version..meni je trenutno sve pod desktop version..a ovo s black listom ne znam di mogu podesit a ni podršku za JS. Bo,uglavnom ne otvara stranicu,jesi ti probao na svome,jeli ti otvara ili? :/

15 godina
neaktivan
juno kaže...

Gledo u settings,Allow cookies mi je ukljucen i još ima opcija "Let Bing suggest sites as I type" i opcije mobile version i desktop version..meni je trenutno sve pod desktop version..a ovo s black listom ne znam di mogu podesit a ni podršku za JS. Bo,uglavnom ne otvara stranicu,jesi ti probao na svome,jeli ti otvara ili? :/

Probaj zaobilaznim putem, pa odi na ZUNE i skini Operu (mini ili mobile) i probaj otvoriti stranicu kroz taj browser.

I danas naiđem na stranice koje naprosto ne rade kako treba u nekom browseru:-(

15 godina
neaktivan

Ajde ak ti nije problem da mi pojasniš kako da skinem operu preko zunea,šta da spojim mob na comp i pokrenem zune?? Ne kužim baš velim ti da sam ja malo drvo za te stvari! :(

17 godina
neaktivan
juno kaže...

Ajde ak ti nije problem da mi pojasniš kako da skinem operu preko zunea,šta da spojim mob na comp i pokrenem zune?? Ne kužim baš velim ti da sam ja malo drvo za te stvari! :(

Nemaš je kako skinut kad nema Opere na WP7.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan

Mislim da sam riješio problem,skinuo sam Metro browser(trial) i on bez problema otvara navedenu stranicu,barem za sada..ali fakat mi nije jasno zašto je onaj šugavi IE neće otvorit ni pod razno..a ma nije bitno više,ali nadam se da ce se i taj problem riješiti sa tim Mangom!! :))

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo sam da ti potvrdim da sam ju najnormalnije otvorio sa IE9.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma IE na WP7 je go$no (i ne hejtam bez veze).

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moram reci zaista da je IE na WP7 platformi predobar browser. Nisam nikada imao nikakvih problema sa surfanjem u ovom browseru, a brzina i fluidnost operacija su fantasticne. Pri radu sa svih 6 dozvoljenih istovremenih tabova, ne postoji degradacije performansi na mom Omnia 7 telefonu. Znam da mu za sada nedostaje nekih tehnologija, ali uskoro ce oficijalni Mango update, koji ce donijeti mnogo novosti na tom planu (HTML5). Flash mi ne treba na mobitelu. Zato, govoriti da je to go$no od browsera je krajnje neozbiljno. Koristio sam Androidov browser na telefonu od 1 GHz i realno gledajuci, performanse na WP7 platformi su zaista vece.

Nisam nikakav fanboy i smatram da je dobro da postoji vise platformi, u svakom slucaju, ali mislim da ima dosta ljudi, koji daju nebulozne komentare, bez ikakve realnosti. Android ima preveliku fragmentaciju i to je njegov problem, a direktna je posljedica otvorenosti samog sistema, tako da je to razumljivo. Svaka prica ima dvije strane medalje, priznali mi to ili ne. Tako i sve danasnje mobilne platforme imaju svoje prednosti i mane, koje su svima ocite.

Na kraju, smatram da svi korisnici danasnjih smartphonova imaju dovoljno inteligencije da sami odluce sta im odgovara.

I samo da odgovorim pokretacu ove teme. Smatram da je najbolje da pogleda Samsung Wave II telefon, sa Bada operativnim sistemom, jer ce za manje love dobiti sjajno izradjen multimedijalni uredjaj, koji je zlatna sredina feature i smartphonea.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
juno kaže...

Mislim da sam riješio problem,skinuo sam Metro browser(trial) i on bez problema otvara navedenu stranicu,barem za sada..ali fakat mi nije jasno zašto je onaj šugavi IE neće otvorit ni pod razno..a ma nije bitno više,ali nadam se da ce se i taj problem riješiti sa tim Mangom!! :))

Ja sam isto danas isprobao taj Metro Browser.

Prvi dojam je smanjena funkcionalnost, tj. adress bar, i posebna stranica za tabove, i ne mogu ga nikako natjerat da mi ne otvara mobilne verzije (m.bug npr).

Ispravite me, ali da li ti Browseri na WP7 svi koriste IE randerer engine ili svoj?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
juno kaže...

Ja sam isto danas isprobao taj Metro Browser.

Prvi dojam je smanjena funkcionalnost, tj. adress bar, i posebna stranica za tabove, i ne mogu ga nikako natjerat da mi ne otvara mobilne verzije (m.bug npr).

Ispravite me, ali da li ti Browseri na WP7 svi koriste IE randerer engine ili svoj?

Svi koriste IE engine (za sad) jer WP7 ne podržava sockete (koliko znam) pa ne možeš napisati browser. Ali s obzirom na jako mali broj prodanih uređaja (oko 1.6 milijuna) malo je vjerojatno da će Opera ići raditi posebnu verziju. Možda netko iskoristi .NET WebKit port pa naprave za WP7 (ako uspiju).

16 godina
odjavljen

Kupio i ja WP7 nakon Androida i mogu reći da je razlika u brzini i fluidnosti ogromna, isto tako browser je dobar, puno fluidniji nego što je onaj na Androidu.

av-gurus.blogspot.com/
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

U natrag godinu dana sam probao Android i Symbian 3, sad sam na WP7, i mogu reći da sam s tim OS-om najzadovoljniji...

Fluidnost je daleko ispred Androida i Symbiana, OS je stabilan i jednako brz u svim situacijama, u zanjih 2-3 mjeseca nisam uopče ni jednom ugasio mob, i dalje sve radi istom brzinom...

Ukratko, prezadovoljan sam, još kad dođe Mango...

PC RULES!!!

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jel ima neka mjera za fluidnost? ili jos bolje, neki bench na netu? jer ovo laprdanje o fluidnosti i ux-u postaje zamorno.
16 godina
odjavljen
funat kaže...
Jel ima neka mjera za fluidnost? ili jos bolje, neki bench na netu? jer ovo laprdanje o fluidnosti i ux-u postaje zamorno.

Fluidnost se temelji na osobnom iskustvo i nema mjere za to. 

av-gurus.blogspot.com/
16 godina
odjavljen

ima bench a to je ux.... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

ux je bench? oukej..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

U natrag godinu dana sam probao Android i Symbian 3, sad sam na WP7, i mogu reći da sam s tim OS-om najzadovoljniji...

Fluidnost je daleko ispred Androida i Symbiana, OS je stabilan i jednako brz u svim situacijama, u zanjih 2-3 mjeseca nisam uopče ni jednom ugasio mob, i dalje sve radi istom brzinom...

Ukratko, prezadovoljan sam, još kad dođe Mango...

Meni je radio fluidno kao i Symbian, samo WP7 ima preglednije i lakše sučelje, pa se može dobit dojam veće brzine, pošto a wp7 do nečeg dođeš brže.

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Meni je radio fluidno kao i Symbian, samo WP7 ima preglednije i lakše sučelje, pa se može dobit dojam veće brzine, pošto a wp7 do nečeg dođeš brže.

Samo nemoj zaboraviti koliko je UI kod WP7 jednostavniji od droida. Npr, ima za Android Launcher7 i leti nasuprot nativnog launcera (posebno ako ga nakrcaš widgetima).

Gotovo sam siguran da će moj idući smartphone biti WP7, ali mi ono sučelje još nije leglo... u 3 mjeseca koliko sam koristio WP7 stalno sam pogledom tražio po ekranu widgete tipa TVDroid, foldere sa najčešće korištenim aplikacijama... :-( Istina, WP7 GUI je daleko primjereniji za smartphone/touchscreen od Androida, ali navike su navike. Kao da mi nakon toliko godina netko uzme taskbar i start izbornik;-)

17 godina

Neznam, ja sam dojma da je Android dosta trzav i nedovršen, baš sam neki dan u vipu prčkao po Galaxy SII, i tamo dolazi do zapinjanja i trzanja kod prelaska sa jednog ekrana na drugi...

To me najviše živciralo kod androida, bez obzira na to kakvu mrcinu od uređaja imaš, uvijek ima nekakvog zastajkivanja i štucanja...

PC RULES!!!

5 0 hvala 0
17 godina
mika2210 kaže...

To me najviše živciralo kod androida, bez obzira na to kakvu mrcinu od uređaja imaš, uvijek ima nekakvog zastajkivanja i štucanja...

I jos da dodam - bez obzira na rom.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...
mika2210 kaže...

I jos da dodam - bez obzira na rom.

Zato WP7 radi super glatko i još nisam primjetio niti jedan trzaj, oduševljen sam.

av-gurus.blogspot.com/
17 godina

Što se fluidnosti tiče, mislim da je WP7 rame uz rame sa iOS-om, uz dodatak eyecandy-ja kojih u iOS-u nema...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Neznam, ja sam dojma da je Android dosta trzav i nedovršen, baš sam neki dan u vipu prčkao po Galaxy SII, i tamo dolazi do zapinjanja i trzanja kod prelaska sa jednog ekrana na drugi...

Za to trzanje je krivo nekoliko stvari. Prvenstveno je krivac sam Android koji animacije (tranzicije) radi u realnom vremenu tj. ne koristi nikakav cache. E sad, ako neki widget ili loše pisan program (task) u tom trenutku uzme 100% procesora, javlja se trzanje, pa taman imao 2 jezgre:-( Vjerujem da će se to riješiti u nekoj budućoj verziji droida tako da će sistemske aplikacije imati apsolutni prioritet u multitaskingu.

Osobno sam to riješio tako da sam zamjenio droidov launcher sa LauncherPro. Njemu se za razliku od Androida može odrediti veliki cache i nema šanse da ti trzne ni najkompleksnija animacija između homescreenova.  Kolega u firmi je ostao iznenađen (kad sam mu sve podesio) da na malenome Huawei Ideosu eyecandy tranzicije na 520Mhz naprosto lete. Na isti telefon sam mu stavio i QuickPic, aplikaciju za gledanje fotografija i imao je dojam (zbog brzine) da je dobio iPhone;-)

Znači, Android se može podesiti, samo što to nisu "out of the box" riješenja. Onaj tko očekuje "upali i radi" sistem te jednostavnost, najbolji mu je izbor iPhone ili WP7.

15 godina
odjavljen
EVO kaže...

Android je isto poluproizvod.

1. Prvi Androidov initial release je bio 2008 godine, Windows Phoenov Initial Release je 2010. godine, šta mislite da je Android imo sve funkcije u startu, i on je na neke stvri moro čekat godinu, dvije.

2. I u te tri godine koliko je na tržištu, još uvijek svi Androidi imaju lag, mislim ako ti mobitel ne radi fluidno na tegri 2, onda stvarno moraš imat šaku nesposobnih ljudi, koji ga neznaju optimizirat.

3. Ne podržava linux aplikacije, ali se bazira na linux kernelu, how cool is that!!!!!!

4. Multitasking je jedan od najgorih na mobilnim OS-evima. Uopće nemožeš kroz multitasing menu vidjet upaljene aplikacije, niti njima možeš namjestit priority, ili ih ugasit.

5. Android jako voli štedit memoriju, tako da ako mu je ostalo malo RAMa, radije će ugasit "nebitne" programe, da ti možeš lagano nastavit, meni je jednom ugasio quickoffice i operu, samo da bi mogo normalno radit, čista katastrofa.

6. Android ima tethering, i kao da je sad to najbitnija stvarn na svijetu. Siguran sam da 90% ljudi ni nezna šćta je tethering, ajde ohladi s tim da WP7 nevalja jer nema tethering.

7. Updateje koma. Kod WP7 imaš stalni update(samo samsung ima problema s njim), dok na Android si prepušten čekanju dok google ne izda novu verziju, a i onda moraš ćčekat da tvoj proizvođač izad pdate za tvoj mobitel, ako ga uopće izda. Druga stvar su cutom rom-ovi ali rijetko koji ima jako malo bugova.

8. Web Browser na Android-u je katastrofa, neznam jel do mene, ali na svim mobitelima sa Androidom koje sam imo(Galaxy Mini, Xperia X10 Mini, Xperia X8, Galaxy S, Desire, Wildfire) ni na jednom nisi mogo otvorit više od 3-4 taba. Flash je na smartphoenovima jedan teški bloatware, sretan sam jer ga WP7 nema.

9. Android Market ima toliko kvalitetnih aplikacija to je za ubit se, od nekih 200.000+ aplikacija, samo ih 20.000-30.000 tisuća nešto valja, nije ni loše spomenut da na marketu 50% posto aplikacije je tamo 2 puta, a imaš i one kineske, kao sexy sexy lucia, sexy sexy ana, i takos va imena, nekih 100 aplikacija, koje su mogle bit jedna.

10. Market search je smeće, ja upišem pinball, on mi nađe sexy baller. Isto neka kineska igra.

Ma WP7 uzmi, i bok, Android zaobiđi.

To što se M$ sjetio odustat od WM platforme tako kasno je njegov problem, ne problem korisnika, krajnjeg korisnika zanimaju što će za svoje novce dobiti i to bi ga uvijek trebalo zanimati, sve ostalo te vodi u smjeru fanatizma.

Meni HTC desire radi savršeno, tu i tamo se zna dogodit da baterija ode relativno jako brzo ali sam poprilično siguran da je to zbog toga što tele2 signal svako malo ode kvragu (pokrivenost tele2 mreže je katastrofa naspram VIP i Tcoma).

Ne podržava linux aplikacije... OMG => Jel WP7 podržava W7 aplikacije? Pa nemože jedna aplikacija raditi na dvije totalno različite arhitekture bez prilagodbi (teoretski može ako je tipa java aplikacija ...)

I fascinira me jedna stvar, u dvije godine koliko sam koristio Android market, tipa jedanput sam sreo nešto o čemu ti ovdje pričaš, kineske aplikacije sexy nešto... Pitam se zašto.

16 godina
Luciano kaže...

Znači, Android se može podesiti, samo što to nisu "out of the box" riješenja. Onaj tko očekuje "upali i radi" sistem te jednostavnost, najbolji mu je izbor iPhone ili WP7.

U tome i jeste problem. Kada čovjek iskešira 4500 kuna na "top model za kojeg kažu da pojede iphone za doručak" onda očekuješ da takve stvari i rade out of the box bez ikakvog prtljanja...

Ajde da pričamo o low end modelima koji dođu 1000kn pa ću i reći malo para pa normalno da neće sve biti savršeno...ali mi pričamo o perjanicima koje njihovi proizvođači hvale na sva zvona.

Stoja
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

U tome i jeste problem. Kada čovjek iskešira 4500 kuna na "top model za kojeg kažu da pojede iphone za doručak" onda očekuješ da takve stvari i rade out of the box bez ikakvog prtljanja...

Ajde da pričamo o low end modelima koji dođu 1000kn pa ću i reći malo para pa normalno da neće sve biti savršeno...ali mi pričamo o perjanicima koje njihovi proizvođači hvale na sva zvona.

Slažem se s tobom, ali u životu općenito nema "plug & play" riješenja:-( Ako iskeširam 14,000kn za PC konfiguraciju i još toliko za licencirani software, jesam li dobio pnp? Nisam, jer su mi potrebni mjeseci da sve poinstaliram, podesim sve parametre, drivere i finese u Win7, pa browser(e), IMAP mail client za 4 accounta, CorelX4, izvršim kalibraciju boja... Tako doživljavam i Android.

Zato ljudi (čitaj: mahom newbies) volje Appleova "instant" riješenja. Mojoj zakonitoj je iPhone i bez brejkanja super i prezadovoljna je s njim. S druge strane, mojim sinovima i meni je Android super, jer stalno nešto prčkamo;-) Sto ljudi, sto ćudi...

16 godina
Luciano kaže...

Slažem se s tobom, ali u životu općenito nema "plug & play" riješenja:-( Ako iskeširam 14,000kn za PC konfiguraciju i još toliko za licencirani software, jesam li dobio pnp? Nisam, jer su mi potrebni mjeseci da sve poinstaliram, podesim sve parametre, drivere i finese u Win7, pa browser(e), IMAP mail client za 4 accounta, CorelX4, izvršim kalibraciju boja... Tako doživljavam i Android.

Zato ljudi (čitaj: mahom newbies) volje Appleova "instant" riješenja. Mojoj zakonitoj je iPhone i bez brejkanja super i prezadovoljna je s njim. S druge strane, mojim sinovima i meni je Android super, jer stalno nešto prčkamo;-) Sto ljudi, sto ćudi...

To je problem windowsa što je instalacija i svega tlaka. Zašto na windowsima nije kao na android marketu, klikneš install, i skine ti se program i sam instalira, bez klikanja next i ostalih gluposti...A podešavanja maila ćeš na bilo kojem uređaju raditi kako god okreneš to nema veze sa operativnim sustavom.

Ovdje ja pričam o core funkcijama sustava koje su loše izvedene i sada se od mene traži da ja znam kako funkcionira OS, pa da još i znam programirati pa da sam rješim problem koji google/HTC/samsung...nisu iz nekog razloga htjeli rješiti...

Ti si jednostavno tip koji voli prčkati, ali to nije opravdanje da kompanija fušari sa svojim proizvodom kako tebi ne bi bilo dosadno...I meni je upočetku bilo zabavno prčkati sa desireom i stalno eksperimenitrati, dok nisam skužio da mi prčkanja pojede više vremena od realnog korištenja mobitela u nekakve druge svrhe, i onda me to počelo iritirati(zajedno sa raznim bugovima i sl.) I tu je puklo veselje između mene i androida...

Stoja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice