Windows phone 7 vs android

poruka: 188
|
čitano: 33.876
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Windows phone 7 vs android
dusa_st kaže...
FlyBoy kaže...

vidim da nisi baš napredniji korisnik pa bih ti ja preporučio rađe WP7.

Jednostavniji je, fluidniji, samim time i ugodniji za rad, manje toga možeš shebat itd...

s Mango updateom će postati i više nego prava konkurencija androidu i appleu, a i po meni Os ima jako svjetlu budućnost.

probao sam htc wildfire iphone i htc desire...i probao sam htc trophy.iskreno meni to sve pari ista stvar jer nisam napredniji korisnik i koristiti ću osnovne mogučnosti što imaju i wp7 i android.....onda mi savjetujete da uzmem?

Definitivno WP7.

15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Android je isto poluproizvod.

1. Prvi Androidov initial release je bio 2008 godine, Windows Phoenov Initial Release je 2010. godine, šta mislite da je Android imo sve funkcije u startu, i on je na neke stvri moro čekat godinu, dvije.

2. I u te tri godine koliko je na tržištu, još uvijek svi Androidi imaju lag, mislim ako ti mobitel ne radi fluidno na tegri 2, onda stvarno moraš imat šaku nesposobnih ljudi, koji ga neznaju optimizirat.

3. Ne podržava linux aplikacije, ali se bazira na linux kernelu, how cool is that!!!!!!

4. Multitasking je jedan od najgorih na mobilnim OS-evima. Uopće nemožeš kroz multitasing menu vidjet upaljene aplikacije, niti njima možeš namjestit priority, ili ih ugasit.

5. Android jako voli štedit memoriju, tako da ako mu je ostalo malo RAMa, radije će ugasit "nebitne" programe, da ti možeš lagano nastavit, meni je jednom ugasio quickoffice i operu, samo da bi mogo normalno radit, čista katastrofa.

6. Android ima tethering, i kao da je sad to najbitnija stvarn na svijetu. Siguran sam da 90% ljudi ni nezna šćta je tethering, ajde ohladi s tim da WP7 nevalja jer nema tethering.

7. Updateje koma. Kod WP7 imaš stalni update(samo samsung ima problema s njim), dok na Android si prepušten čekanju dok google ne izda novu verziju, a i onda moraš ćčekat da tvoj proizvođač izad pdate za tvoj mobitel, ako ga uopće izda. Druga stvar su cutom rom-ovi ali rijetko koji ima jako malo bugova.

8. Web Browser na Android-u je katastrofa, neznam jel do mene, ali na svim mobitelima sa Androidom koje sam imo(Galaxy Mini, Xperia X10 Mini, Xperia X8, Galaxy S, Desire, Wildfire) ni na jednom nisi mogo otvorit više od 3-4 taba. Flash je na smartphoenovima jedan teški bloatware, sretan sam jer ga WP7 nema.

9. Android Market ima toliko kvalitetnih aplikacija to je za ubit se, od nekih 200.000+ aplikacija, samo ih 20.000-30.000 tisuća nešto valja, nije ni loše spomenut da na marketu 50% posto aplikacije je tamo 2 puta, a imaš i one kineske, kao sexy sexy lucia, sexy sexy ana, i takos va imena, nekih 100 aplikacija, koje su mogle bit jedna.

10. Market search je smeće, ja upišem pinball, on mi nađe sexy baller. Isto neka kineska igra.

Ma WP7 uzmi, i bok, Android zaobiđi.

1. Zar misliš da je M$ počeo "phone" karijeru sa WP7? Ja sam imao daleko prije WP7 M$ umotvorinu na mobu, a WP7 je samo nadogradnja na nešto što postoji godinama.

2. A koji najslabiji procesor pogoni telefone sa WP7? Gladan je resursa isto kao i Android

3. I što ako dijeli isti kernel? I WP7 ima NT 6.1 kernel, pa ne mogu upogoniti Corel da se vrti na njemu

4. Kad ne znaš. Imaš stotine programa sa kojima možeš izlistati sve, ali baš sve, pa i sistemske taskove i ubijat ih po želji. Ništa nazadnije nego li task manager na Win7

5. U životu to nisam doživio na Androidu. Ili si imao neki entry model tipa IDEOS sa par Mb free RAM-a, ili si ga nakrcao widgetima i smećem

6. Da imaš laptop/netbook, i te kako bi cijenio tethering. Zahvaljujući njemu sam otkazao pretplatu za 3G Stick i ostao samo na onoj za mob.

7. Kod WP7 imaš stalni update jer još nije ni pola toga implementirano, a i imaš koliko telefona koje pogoni WP7?

8. Dok ne vidim uživo IE9 na WP7, za mene je WP7 najgori što se tiče browsanja. BTW, jesi probao OperaMobile (NE Opera mini)?

9. Za sve što mi je trebalo na smartphoneu sam našao na AndroidMarketu bar 3-4 aplikacije. Dok sam koristio WP7 nisam našao ni pola onog što mi treba:-(

10. Otkucaš pinball i prva dva rezultata su Pinball i PinbalDeluxe, dva odlična flipera

Kao što sam već napisao, imao sam iPhone, WP7 i sad opet Android. Jednostavno daje najviše za novce... možeš kupiti za 450kn IDEOS kod BonBon operatera i dobiti solidan mobitelčić, ili ćeš ići u perverziju kao ja i kupiti LG Optimus 3D i diviti se 3D sučelju i igrama .

Ne gajim nikakve posebne simpatije ili emocije prema nekom OS-u, ali iPhone mi je prezatvoren kao platforma, WP7 još nije stasao u ozbiljnog konkurenta, Symbiana je polako pregazilo vrijeme, Blackberry jednostavno nije moj đir. Je li Android savršen? Nije! Jesu li Win7 savršeni? NISU! A koristim oba navedena OS-a i svaki im dan j_ebem mamu.

I da, ne vidim poantu tvog posta. Osobno sam samo copy&paste-ao 15 WP7 nedostataka sa GSMArena.com, daleko najrelevantnijeg sitea o mobilnoj tehnologiji. Piši njima, pa se žali da nisu objektivni :-P

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

1. Zar misliš da je M$ počeo "phone" karijeru sa WP7? Ja sam imao daleko prije WP7 M$ umotvorinu na mobu, a WP7 je samo nadogradnja na nešto što postoji godinama.

WP7 je pisan od nule.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

WP7 je pisan od nule.

Varaš se. Iako M$ nikad nije (službeno) potvrdio, nije ni odbacio tvrdnju da je za jezgru WP7 korišten WindowsCE6.X (TailorRed) kernel.

Na kraju krajeva, od prvih WinNT do danas (Win7) M$ nije nešto napisao od nule. I čemu? Čisto trošenje resursa i ponovnog otkrivanja tople vode.

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Varaš se. Iako M$ nikad nije (službeno) potvrdio, nije ni odbacio tvrdnju da je za jezgru WP7 korišten  WindowsCE6.X (TailorRed) kernel.

Na kraju krajeva, od prvih WinNT do danas (Win7) M$ nije nešto napisao od nule. I čemu? Čisto trošenje resursa i ponovnog otkrivanja tople vode.

A ti znaš da nije pisan od nule kako? Imaš ugovor o davanju povjerljivih informacija s MS-om?

Poanta svega je, za prosječnog usera WP7 je bolji izbor. ti si jedan mali dio korisnika sa izrazito specifičnim potrebama i kao takav nisi važan niti zanimljiv zbog velike manjine u kojoj si.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 23:17 (FlyBoy).
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

A ti znaš da nije pisan od nule kako? Imaš ugovor o davanju povjerljivih informacija s MS-om?

Poanta svega je, za prosječnog usera WP7 je bolji izbor. ti si jedan mali dio korisnika sa izrazito specifičnim potrebama i kao takav nisi važan niti zanimljiv zbog velike manjine u kojoj si.

Edukacija, sine, edukacija: http://www.mobiletechworld.com/2011/01/12/windows-phone-7-review/

Ali nebitno, činjenica je da je M$ imao i ljude i predznanje/iskustvo sa mobilnim OS-om, a Google se tu pojavio kao totalni newbie.

I OPET PONAVLJAM:  ČOVJEKU SAM COPY PASTE-ao 15 NEDOSTAKA WP7 SA gsmarena.com i DA NA OSNOVU TOGA ODLUČI ŠTO JE BOLJE ZA NJEGA, bez ikakvih sugestija ili ambicija da ga nagovaram na nešto! I sad vi WP7 fanboyi branite te realne nedostatke gore nego jojofonovci. DAJTE ČOVJEKU RELEVANTNE PODATKE NEKA SAM ODLUČI i prestanite ovo pretvarati u sveti križarski rat iznoseći laži, poluistine i nadasve prgršt gluposti iz svoje nepresušne riznice neznanja.

16 godina
neaktivan
1. WP7 je pisan od nule. Da je nadogradnja, bio bi na jezgri od Windows Mobile-a i podržavo bi stare aplikacije. BTW. Android se još povlači iz 2003. how cool is that.

2. Stavi na taj isti hardwqare mAndroid, pa ćeš vidjet ko je gladniji resursa.

3. WP7 je baziran na Windows CE kernelu.

4. OS se mjeri po out of box specifikacijama, na svaki OS možeš instalirat App killer, i btw. to nije neko najsretnije riješenje.

5. Imo sam od entry do top modela. I da nakrco sam ih widgetima, ali šta bi ja zbog štednje memorije, moro se odreća dijela funkcionalnosti, Dakle ja bih trebo ugađat mobitelu, umjesto on meni.

6. Koristim tethering, i cijenim ga, ali opet navodim prosječan hrvat, dakle neko ko ima malo znanja iz IT-a, sigurno neće znat šta je tethering.

7. Kod Android isti dosta toga fali, zašto on nema update? I da ima 500 mobitela sa WP7, svi bi imali update, zbog istog hardware-a.

8. Opet napominjem, OS se gleda out of the box, mogu i ja instalirat neku aplikaciju na OS. I da koristim i operu mobile i operu mini, ovisno gdje sam, i to mi niš neznači, kada je out fo the box preglednik teško shranje, ok jako brz je, ali 4 taba, daj molim te.

9. Na svakom OS-u koji sam imo, sam našo aplikaciju koju sam trebo, ja nigdje nisam naveo da nema aplikacija, već da je većina njih shit, i koje to aplikacije nisi našo na WP7? BTW. Nerealno je uspoređivat markete, kada jedan od njih službeno nije podržan.

10. Nisam reko da za sve riječi search ne valja, ali upišem asphalt, on mi ponudi, neke majmune koji skaču, tako neku igricu.

Kao što već nisam napiso, imao sam iPhone, WP7, Android, Symbian, Bada. Jednostavno daje nedovoljno za novce, osim u entry segmentu... možeš za 450kn IDEOS kod BonBon operater, i dobit solidan mobitelčić, ako zanemariš općenito loš ekran, štekanje itd, ili ćeš ić u perverziju kao ja i kupit LG Optimus 2X, i divit se 2x boljim performansama, koje su i dalje na razini mrtve ribe, jer lg očito nezna napravit software tj. prilagodit os za cpu s dvije jezgre, BTW. divit se igrama, ti kupuješ smartphone zbog igra?

Ne gajim nikakve posebne simpatije ili emocije prema nekom OS-u(opsim Symbianu, jer se bez razloga pljuje po njemu), ali iPhone mi je prezatvoren kao platforma i previše je nahypean, WP7 još nije stasao u ozbiljnog konkurenta(premda daje puno bolji user experience od Androida), Symbiana je polako pregazilo vrijeme AKA. više nije fensišmensi super uber cool, jer nema toliko eye candy-a, Blackberry jednostavno nije moj đir. Je li Android savršen? Nije! Jesu li Win7(lol WP7, ne win7) savršeni? NISU! A koristim oba navedena OS-a, i sa sigurnošću mogu reć, da su i jedan i drugi dobar izbor, samo je WP7, višđe štedio svoju majku :)

__ __ ____ ____ /\ \ /\ \ /\ _`\ /\ _`\ \ `\`\\/'/ __\ \ \L\ \ __ __\ \ \/\_\ __ `\ `\ /' /'__`\ \ _ <'/\ \/\ \\ \ \/_/_ /
16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
FlyBoy kaže...

WP7 je pisan od nule.

Varaš se. Iako M$ nikad nije (službeno) potvrdio, nije ni odbacio tvrdnju da je za jezgru WP7 korišten WindowsCE6.X (TailorRed) kernel.

Ajmo ovako:

Windows Mobile 6.x>Windows CE 5.2

Windows Phone 7> Windows CE 6.0/7.0

1. To što sam ja nazvo kruške jabuke, neznači da su se one ustvari pretvorile u jabuke., ista stvar ovdje.

__ __ ____ ____ /\ \ /\ \ /\ _`\ /\ _`\ \ `\`\\/'/ __\ \ \L\ \ __ __\ \ \/\_\ __ `\ `\ /' /'__`\ \ _ <'/\ \/\ \\ \ \/_/_ /
17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

dukacija, sine, edukacija: http://www.mobiletechworld.com/2011/01/12/windows-phone-7-review/

Ali nebitno, činjenica je da je M$ imao i ljude i predznanje/iskustvo  sa mobilnim OS-om, a Google se tu pojavio kao totalni newbie.

I OPET PONAVLJAM:  ČOVJEKU SAM COPY PASTE-ao 15 NEDOSTAKA WP7 SA gsmarena.com  i DA NA OSNOVU TOGA ODLUČI ŠTO JE BOLJE ZA NJEGA, bez ikakvih sugestija ili ambicija da ga nagovaram na nešto! I sad vi WP7 fanboyi branite te realne nedostatke gore nego jojofonovci. DAJTE ČOVJEKU RELEVANTNE PODATKE NEKA SAM ODLUČI i prestanite ovo pretvarati u sveti križarski rat iznoseći laži, poluistine i nadasve prgršt gluposti iz svoje nepresušne riznice neznanja.

Znaci pomazes mu tako da iznosis samo jednu stranu medalje, tj. nedostatke Wp7 ( I to s liste stare skoro godinu dana) i tako sto ne uzimas u obzir njegova ocekivanja od mobitela, ili pak tako da svakog korisnika poistovjecujes sa svojim potrebama i ocekivanjima od mobitela, ili pak tako sto nisi nabrojao nedostatke Androida.

Ta prica da android daje najvise za novce je suplja, jer ako hoces iole posten user experience moras kupiti uredjaj iz gornjeg segmenta.

Btw sorry sto nema dijaktritickih znakova, pisem sa svoje Omnie, koja otvara WYSIWYG full editor.

Takodjer, u usporedbi, sa sada vec starim Desire HD-om browsing je puno ugodniji, jest da se stranice sporije ucitavaju ali barem ne lagga prilikom full speed scrolla.

Znaci, ti previse opcenito govoris, i ravnas svijet prema sebi, sto dosta govori o tebi.

Sada bih ti preporucio da opet procitas postove OP-a pa sam procjenis sto njegovim potrebama vise odgovara.

Btw. kada sam kupovao svoj mobitel, kod mog operatora uz ugovor na 24 mjeseca Omnia 7 je kostala 798kn. Uz iste uvjete u istoj tarifi Samsung Galaxy S je kostao 1898 kn. Buduci da je prakticki rijec o hardverski identicnim uredjajima, stim da Omnia ima na svojoj strani kvalitetu izrade i flashlight, reci mi, da li je razlika u cijeni opravdana cinjenicom da Galaxy vrti Android.

Over&out.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 0:32 (FlyBoy).
17 godina
neaktivan

Meni se LG Optimus čini ok, da sad kupujem mob, opet bih ga uzeo... Ne primjećujem da mu nešto bitno fali ili da je spor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DigiMagic kaže...

Meni se LG Optimus čini ok, da sad kupujem mob, opet bih ga uzeo... Ne primjećujem da mu nešto bitno fali ili da je spor.

A koji optimus,ima ih nekoliko.

15 godina
neaktivan
EVO kaže...
jednostavno nije moj đir. Je li Android savršen? Nije! Jesu li Win7(lol WP7, ne win7) savršeni? NISU! A koristim oba navedena OS-a, i sa sigurnošću mogu reć, da su i jedan i drugi dobar izbor, samo je WP7, višđe štedio svoju majku :)

Pa ti ni čitat ne znaš s razumijevanjem:-( Koristim trenutno 2 OS-a, Android na smartphoneu i Win7 na PC-u i ni jedan od njih nije savršen.

A BTW, WP7 sam "poklonio" sinčiću da gleda crtiće.

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
EVO kaže...
jednostavno nije moj đir. Je li Android savršen? Nije! Jesu li Win7(lol WP7, ne win7) savršeni? NISU! A koristim oba navedena OS-a, i sa sigurnošću mogu reć, da su i jedan i drugi dobar izbor, samo je WP7, višđe štedio svoju majku :)

Pa ti ni čitat ne znaš s razumijevanjem:-( Koristim trenutno 2 OS-a, Android na smartphoneu i Win7 na PC-u i ni jedan od njih nije savršen.

A BTW, WP7 sam "poklonio" sinčiću da gleda crtiće.

Nemoj sed odmah vrijeđat, ja sam pretpostavio, da govoriš o dva mobilna os-a, dakle wp7 i android.

15 godina

Kao Android korisnik mogu vam mirno reći da je WP7 bolji od Androida. E, sad zašto bolji? Ovisi što kome treba. Meni je bolji jer je puno fluidniji i sve ide u trenu. To je veoma brza i stabilna platforma. Drugi će pak reći da je Android u prednosti jer ima hrpu aplikacija. Ja vema osobno mogu reći, što je već netko iznad mene postao, da među tom hrpom aplikacija ima i gomila tzv. smeća, dakle aplikacija koje su same po sebi slabe i gotovo nekorisne. Imam Desire i ja sam zadovoljan s mobom, ali da sad uzimam mobitel, uzeo bih platformu WP7. Meni je osobno bitnija brzina i fluidnost. Android dosta trza u svojim zadaćama. Dobro, ja sam prije par dana upgrejdao na Gingerbread i stavio Launcher Pro i mobitel leti. No, zašto sam stavio LAuncher Pro? Da mi mob bude brži. Neki stavljaju romove da postignu višu fluidnost. Eto, zato budite pametni i kupite WM7 jer on to sve u sebi ima. Što se tiče aplikacija na toj platformi, ima ih znatno manje i to je činjenica, ali one se stalno povećavaju. I ja bih radije da ih na Androidu ima manje, a da su kvalitetnije. Eto, to bi bio moj osvrt. Svatko zna svoje. Ja nisam razočaran Androidom, ali nisam niti oduševljen. ZA ono što mi treba, sasvim uredno radi. Koristim uglavnom sve na njemu. Dakako, 10. mjesec prošle godine bilo je drugo vrijeme, kad sam Desirea nabavio. No, tehnologija stalno napreduje i sve se mijenja. Želim reći, kada kupujte, kupujte pametno i budite zadovoljni s onim što imate. Živjeli!

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Nemoj sed odmah vrijeđat, ja sam pretpostavio, da govoriš o dva mobilna os-a, dakle wp7 i android.

Ne vrijeđam se, samo mi je glup cijeli ovaj thread koji se pretvorio u glupi križarski rat. Čovjek je naprosto pitao za HTC Trophy, i u najboljoj namjeri sam mu napisao slijedeće: (citiram)Iako radi jednostavnosti preferiram WP7, koristim Android...(/citiram) i navedem mu 15 nedostataka za WP7 i na kraju jedan realni nedostatak Trophya (citiram)Vodi računa i da HTC Trophy nema card slot ?! Znači imaš 8Gb u telefonu i to je to.(citiram)

Da je pitao za npr. neki Android mobitel, odgovorio bi mu u stilu:

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/povratak-brojevima/110459.aspx (8. post po redu, moj post star 11 dana)

(citiram)

Slažem se s tobom. Godinama sam furao Symbian i imao sve aplikacije koje su mi ikad trebale na telefonu. Danas imam Android, i još nisam našao aplikaciju na toj platformi, a da je nisam imao na Nokiji/SE. S tom razlikom da mi je Symbian bio je puno učinkovitiji od Androida, bar što se tiče potrošnje resursa. Još mi nije bistro gdje droid troši resurse Ghz procesora i tolike silne Mb memorije?! Ubijam taskove, čistim cache iz roota, držim mizeran broj widgeta (2), deinstalirao sam većinu nepotrebnog smeća, stavio tweakani ROM, OC-ao procesor... i opet nemam onaj feeling fluidnosti kao kod Symbiana:-( Nikad neću prežaliti svoj prastari SE P900.
Da se sporazumimo, nemam ništa protiv droida (zato ga i koristim), ali je još uvijek jako nedorečen. Da ne spominjem koliko glavobolje Android zadaje developerima...

(/citiram)

Eto, sad vidiš koliki sam Android fanboy:-))

15 godina
Android je jos uvijek nedovrsen OS. Dok god on trza, to je prrlose. Zalosno da pomalo trzucka na Sensationu koji ima, pazite, dvojezgreni procesor. Kao sto je kolega iznad napisao, ne znamo stvarno gdje Android toliko trosi da jos uvijek trza, posebno kada je rijec o HTC telefonima. Sa Samsung Galaxyjem S2 je druga prica. On je ispred Sensationa i to debelo i po meni je to mobitel godine. Iako jedan HTC je iskljucivo mobilna trvrtka, i radi na tzv. jednom polju, Samsung koji proizvodi sve i svasta, od televizora do mobitela, taj isti izbaci predobar mobitel. Eto. Zato je zalosno kad smo vec kod tog laga i trzanja, da kupis mobitel od 4 i po tisuce kuna, a on trza, i onda se pitas kaj?
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
17 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
DigiMagic kaže...

3D.

Upravo sam ovog jutra spoznao da mu ipak nešto bitno fali - u manualu ne piše kombinacija tipki za reboot u safe modu (niti ju uspijevam naći igdje drugdje). Naime napravio sam task za scheduled reboot u Taskeru i, očito, zeznuo nešto... sad se reboota konstantno. {#} Inače Tasker je super i znam popraviti ovaj task, samo ako postignem da jadničak dođe k svijesti...

15 godina
neaktivan
jurica_m kaže...

Kao Android korisnik mogu vam mirno reći da je WP7 bolji od Androida. E, sad zašto bolji? Ovisi što kome treba. Meni je bolji jer je puno fluidniji i sve ide u trenu. To je veoma brza i stabilna platforma. Drugi će pak reći da je Android u prednosti jer ima hrpu aplikacija. Ja vema osobno mogu reći, što je već netko iznad mene postao, da među tom hrpom aplikacija ima i gomila tzv. smeća, dakle aplikacija koje su same po sebi slabe i gotovo nekorisne. Imam Desire i ja sam zadovoljan s mobom, ali da sad uzimam mobitel, uzeo bih platformu WP7. Meni je osobno bitnija brzina i fluidnost. Android dosta trza u svojim zadaćama. Dobro, ja sam prije par dana upgrejdao na Gingerbread i stavio Launcher Pro i mobitel leti. No, zašto sam stavio LAuncher Pro? Da mi mob bude brži. Neki stavljaju romove da postignu višu fluidnost. Eto, zato budite pametni i kupite WM7 jer on to sve u sebi ima. Što se tiče aplikacija na toj platformi, ima ih znatno manje i to je činjenica, ali one se stalno povećavaju. I ja bih radije da ih na Androidu ima manje, a da su kvalitetnije. Eto, to bi bio moj osvrt. Svatko zna svoje. Ja nisam razočaran Androidom, ali nisam niti oduševljen. ZA ono što mi treba, sasvim uredno radi. Koristim uglavnom sve na njemu. Dakako, 10. mjesec prošle godine bilo je drugo vrijeme, kad sam Desirea nabavio. No, tehnologija stalno napreduje i sve se mijenja. Želim reći, kada kupujte, kupujte pametno i budite zadovoljni s onim što imate. Živjeli!

1. Za svaku platformu, bila ona mobilna ili "fiksna", ima gomila smeća od softwarea u kojoj se treba pomučiti naći dobre stvari. Znaš koliko bespotrebnih programa ima na AppleStoreu?

Po meni bi se 90% AndroidMarketa moglo prebrisati. Malo OT, ali evo nekoliko aplikacija bez kojih ne bi mogao zamisliti život, a kojih još (nažalost) nema na WP. Možda nekome i pomognem, jer mi se čini da 90% vlasnika smartphoneova ne koristi ni 10% mogućnosti svojih telefona:

DropBox / ZumoDrive - Dva odlična besplatna "cloud" servisa dostupna za PC/Mac/Android/iOS/Blackberry. Osobno držim neke važne dokumente/fileove na DropBoxu i uvijek su sinkronizirani bilo da ih otvaram na laptopu, u firmi, kući ili na mobitelu. Scenarij: Započnem pisati neki programski kod na poslu, odem kući i bez ikakvih USB stikova, vanjskih HDD-a i sl. kod kuće me čeka file te nastavim sa poslom. Nasred plaže se sjetim kako riješiti neki problem zbog kojeg sam danima razbijao glavu, otvorim source na mobitelu i riješim problem. U firmi me čeka riješenje kojeg sam nakucao na plaži.

Čak i običnom "home useru" ovakav pristup može biti od pomoći, pa makar držao sinkronizirane fotografije s ljetovanja.

CloudPrint - Googlova umotvorina štampanja na udaljeni printer. Scenarij: Dok sam na godišnjem odmoru, pošaljem tajnici na printer ispravljen npr. ugovor kojeg kolega mora imati sutra na sastanku. Nema mailanja, attachementa... printam kao da sam na radnom mjestu. I ovo običnom homeuseru može biti od pomoći, pa taman da neka kronična shoperica pošalje fotografiju "krasnih cipela" na printer kolegice shoperice na drugom kraju grada:-) 

XBMC Remote - Odličan "daljinski upravljač" za XBMC HTPC software. Osim standardnih "daljinskih" kontrola, pauzira film ako stigne SMS ili tel. poziv, na mobu pogledam foršpan filma, pročitam radnju filma, smanjim djeci ton crtića u drugoj sobi bez da se dižem sa kompa itd.

2. LauncherPro, iako ga koristim skoro dvije godine tj. od prve verzije, on ustvari blesira mobitel:-( Zahvaljujući velikom cacheu ultra brzo vrti tranzicijske animacije homescreenova. Čak na ~500Mhz Androidu animacije idu fluidno i čovjek stječe dojam da mu je telefon "ubrzao". Kvaka je u tome da program cacheira homescreenove i animacije poteže iz RAM-a, umjesto da ih renda svaki put ponovo. Zato nije čudno da proguta toliko RAM-a da cijeli telefon zamrzne i sruši. Ljudi onda krive Android ne znajuči pravi uzrok problema. Inače, sličnu fintu koriste još neki launcheri za Android.

Još jednom, sorry na OT:-)

15 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Upravo sam ovog jutra spoznao da mu ipak nešto bitno fali - u manualu ne piše kombinacija tipki za reboot u safe modu (niti ju uspijevam naći igdje drugdje). Naime napravio sam task za scheduled reboot u Taskeru i, očito, zeznuo nešto... sad se reboota konstantno. {#} Inače Tasker je super i znam popraviti ovaj task, samo ako postignem da jadničak dođe k svijesti...

Nisam probao, ali navodno radi:

Here is what you need to do to get into safe mode.

1. Turn off your phone;
  2. Reboot it;
  3. Press and hold the Menu key while the Android Logo is displayed;
  4. The main screen should have "safe mode" shown in the lower left-hand corner.
16 godina
Luciano kaže...
 Zahvaljujući velikom cacheu ultra brzo vrti tranzicijske animacije homescreenova. Čak na ~500Mhz Androidu animacije idu fluidno i čovjek stječe dojam da mu je telefon "ubrzao". Kvaka je u tome da program cacheira homescreenove i animacije poteže iz RAM-a, umjesto da ih renda svaki put ponovo. Zato nije čudno da proguta toliko RAM-a da cijeli telefon zamrzne i sruši. Ljudi onda krive Android ne znajuči pravi uzrok problema. Inače, sličnu fintu koriste još neki launcheri za Android.

Eee vidiš nisam ovo imao pojma, a isto sam dugo koristio launcherpro i odličan mi je bio na desire-u.

Ali u tome i je kvaka, 90% korisnika apsolutno nije briga da li mobitel cacheira homescreenove i od kuda on hvata animacije. Oni gledaju ono što vide. Vidi da nešto radi fluidno i brzo, ili vidi da trza, da ima laga, ili je sporo. Hoću da stvar radi, bez previše petljanja i razmišljanja. 

Baš se neki dan igrao sa sensationom u tele2 i ono...mlaaak osjećaj, dve jezgre unuta, a scrolanje na homescreenovima sporo. Fluidno jeste, i nije trzalo uopće, ali sporo. Dok prođeš onih 7 homescreena prođe dan...i sve one animacije malo to much. Lijepo izgleda, ali sporije zbog toga. Metni launcher pro di sve ide ful brzo i imati ćeš feeling da ti je mob duplo brži...

Stoja
16 godina
neaktivan

WP7 se boota u 15-ak sekundi, a gasi u <5 sekundi.

Gle, to su 2 svijeta. Android je za ljude kojima se da zahebavat sa milijun postavki, WP7 je za one koji trebaju mobitel, ne kompjuter u ruci.

Druga stvar koja me živcira jesu ljudi koji briju na Android jer misle da su hakeri, a da ih staviš pred Linux (podloga Androida) ne bi znali prdnut.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da ali nabrojao si mi nedostatke za koje uopće neznam da postoje.Meni je bitno da je jednostavan a to da ima samo 8 gb memorije to je moj problem i meni će to biti dosta(iako bi htio naravno više memorije).Ali cijena tog mobitela u trgovini iznosi 4500 kn,a ja ga mogu dobiti za 1500 novog sa 2.godine garom u kutiji,mislim da se itekako isplati.

duje
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 14:19 (dusa_st).
14 godina
neaktivan

Da ali nabrojao si mi nedostatke za koje uopće neznam da postoje.Meni je bitno da je jednostavan a to da ima samo 8 gb memorije to je moj problem i meni će to biti dosta(iako bi htio naravno više memorije).Ali cijena tog mobitela u trgovini iznosi 4500 kn,a ja ga mogu dobiti za 1500 novog sa 2.godine garom u kutiji,mislim da se itekako isplati.

duje
14 godina
neaktivan
Luciano kaže...
EVO kaže...

Ne vrijeđam se, samo mi je glup cijeli ovaj thread koji se pretvorio u glupi križarski rat. Čovjek je naprosto pitao za HTC Trophy, i u najboljoj namjeri sam mu napisao slijedeće: (citiram)Iako radi jednostavnosti preferiram WP7, koristim Android...(/citiram) i navedem mu 15 nedostataka za WP7 i na kraju jedan realni nedostatak Trophya (citiram)Vodi računa i da HTC Trophy nema card slot ?! Znači imaš 8Gb u telefonu i to je to.(citiram)

duje
14 godina
DigiMagic kaže...
gamer34 kaže...
DigiMagic kaže...

3D.

Ajde napravi neki review ako ti se da.

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Here is what you need to do to get into safe mode.

1. Turn off your phone;
  2. Reboot it;
  3. Press and hold the Menu key while the Android Logo is displayed;
  4. The main screen should have "safe mode" shown in the lower left-hand corner.

Android logo se kod ovog modela ne pojavljuje, samo LG logo. Svejedno, držanje Menu tipke ne djeluje.

15 godina
neaktivan

Evo sta sve ja radim na svojoj omniji 7.

1.internet

2.slusam muziku

3.facebook,twitter

3.Dropbox(postoji aplikacija ali nije sluzbena) ,a u ostalom tu je i integracija skydrivea.

4.Msn-chat,facebook-chat,google tak

5.Mail.Meni osobno bolji i pregledniji nego na androidu,office je super isto.

6.Gps(bing maps) je ok,ali google maps(Gmaps) mi je i dalje bolji zasad.

7.Kamera,pogotvo snjimanje videa(na desiru to nikako nije izgledalo)

Jedino sto mi fali je tethering,ali doci ce s vremenom.Onak ovo je vise nego dovoljno ne kuzim sta ti vise treba od tog na mobitelu,ak si negdje na poslovnom putu pa imas tethering,spojis mob na laptop i radis.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svi wp mobiteli imaju usb tethering. Bingle maps je super maps aplikacija, turn by turn stize u Mangu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dusa_st kaže... 

Za memoriju sam ti napisao čisto da ne bi bio kasnije neugodno iznenađen... kao i za ostale nedostatke. Osobno mi je draže da mi netko napiše nedostatke, nego da mi hvali uređaj na sva usta prešučujući ono što ne valja. BTW, za tu lovu to je definitivno isplativa investicija.

DigiMagic kaže...

Android logo se kod ovog modela ne pojavljuje, samo LG logo. Svejedno, držanje Menu tipke ne djeluje.

Probaj ovo:

To enter safe mode, turn the phone off. Press and hold the menu and power buttons. Hold the buttons until the phone vibrates. Once to the lock screen you will see "safe mode" in the bottom of the screen.

kach kaže...

Evo sta sve ja radim na svojoj omniji 7.

1.internet

2.slusam muziku

3.facebook,twitter

3.Dropbox(postoji aplikacija ali nije sluzbena) ,a u ostalom tu je i integracija skydrivea.

4.Msn-chat,facebook-chat,google tak

5.Mail.Meni osobno bolji i pregledniji nego na androidu,office je super isto.

6.Gps(bing maps) je ok,ali google maps(Gmaps) mi je i dalje bolji zasad.

7.Kamera,pogotvo snjimanje videa(na desiru to nikako nije izgledalo)

Jedino sto mi fali je tethering,ali doci ce s vremenom.Onak ovo je vise nego dovoljno ne kuzim sta ti vise treba od tog na mobitelu,ak si negdje na poslovnom putu pa imas tethering,spojis mob na laptop i radis.

Dropbox mi čak nije ni musthave, jer u nuždi uvijek se mogu poslužiti web sučeljem kroz browser, samo što je ovako praktičnije.

Inače, ne koristim gmaps jer ima tona dobrih offline navigacija za droida (tipa CopilotLive8, Navigon, iGo, DontPanic i sl.)

Lap mi se puno puta ne da vaditi iz auta, pa iz torbe, pa čekati podizanje Win7. Čemu ako to mogu odraditi na mobu onthefly? BTW, imam kolegu SysAdmina koji (ljenčina kao i ja) zna updateati server u firmi iz obližnjeg kafića sa Blackberryem:-) Mi IT-ovci smo specifična vrsta ljudi... Umro bih da mi netko deinstalira aplikaciju "WebMasterPro" (code highlighter, web preview, ftp...) ;-)

Da pojasnim: Poduzetnik sam u IT sektoru i u ovih 20-tak godina sam skužio da je to kruh sa 12 kora. Primjer star svega nekoliko dana: Klijent zove cijeli u panici da je on od jučer na odmoru i da treba HITNO sve upite sa njegovog web shopa usmjeriti kolegi koji je ostao u firmi. Naravno, nazvao je izvan radnog vremena i mogao sam ili sjesti u auto i odraditi tu izmjenu od 30sec u uredu/kod kuće, ili ostati sa klincima na plaži i to odraditi na telefonu. Nakon 4-5 minuta nabadanja po telefonu sam slavodobitno skočio u more jer sam si uštedio put od 30km i klijentu pružio najbolju moguću podršku.

15 godina
neaktivan

Ajde napredniji korisnici ako može mala pomoć:

dakle imam omniu 7 WP7 gore i sve stranice mi otvara osim www.supersport.hr jednostavno izbaci onaj bjeli ekran i piše "You dont have permission to view this page" a znam da sam prije mogao i tu stranicu otvorit,plss pomagajte,šta mi je činiti,u čem je kvaka!!

Hvala unaprijed!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice