Windows phone 7 vs android

poruka: 188
|
čitano: 33.883
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

WP7 ima osnovne  stvari koje trebaju svakome ko koristi smartphone,a to su internet,muzika,mail,facebook,twitter,msn i facebook chat,multitasking,kamera...jedino gps navigaciju malo da poboljšaju jos,ali najbitnije od svega to radi super i brzo bez da moram flashati i testirarti 500 romova na xda forumu,koj zna bit jedan ogromni pain in the ass.

Mango ce stvarno bit jako veliko osvjezenje za wp7 i normalno da ce faliti jos neke sitnice kao sto su tethering,ali i to bude doslo kroz neki update sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 10:49 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows phone 7 vs android

WP7 mi za sad djeluje dosadno nekako.. osim što nema aplikacija puno i fali dosta opcija, sučelje mi je katasrofa.. djeluje fluidno i sve to, al nekako nije my cup of tea.

Dal uopće postoji opcija da se promijeni home screen na njemu? Možda ga stavim na svog HD2 kad izađe mango, ako mi se uopće bude dalo zaebavat s tim.. s androidom sam za sad prezadovoljan..

Jhva Elohim Meth.
17 godina
kach kaže...

Mango ce stvarno bit jako veliko osvjezenje za wp7 i normalno da ce faliti jos neke sitnice kao sto su tethering,ali i to bude doslo kroz neki update sigurno.

Jel se prica sta o tetheringu? Cim izadje podrska za tethering, prodajem ajfon i kupujem Samsung Omniu7.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
odjavljen

ovako, ne mogu biti nepristran...

koristio sam android 5 mjeseci negdje i u tih 5 mjeseci sam promijenio valjda 10 romova... novije verzije istih romova ne racunam pod nove romove. flashao sam ih jer mi je stock rom bio ruzan do bola a bome nije bio ni neko olicenje funkcionalnosti. tu su uskakali svi ti razno razni custom romovi ali svaki od njih je imao neke bugove i nedostatak jednog od sveta tri trojstva androida (lijep rom i brz rom, duga baterija, bug free). te tri stvari u jednoj kombinaciji tj romu nikako nisam uspio dobit ni sa jednim romom. a o laggu da ni ne pricam, nikakvi lagfixevi, formatiranje u druge datotecne sustave nije pomoglo u rjesavvanju lagga. kazu, jer nema hardversku akceleraciju sucelja.

je8iga, nakon nekog vremena mi sve to dopi7dilo i prodao galaxy-s i kupio omniu7..

sad malo o njoj : a nis, sve znate jel, nedostatke i to.... osobno mi pase jednostavno i FLUIDNO sucelje i to da lagg na ovom telefonu ne postoji! ceka se mango i to je to... od mango bete sam odustao... strpit cu se jos malo do sluzbenog.

meni je najveci minus, slab izbor besplatnih funkionalnih app na marketu najveci plus, ironicno, je da telefon radi.. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
kach kaže...

Jel se prica sta o tetheringu? Cim izadje podrska za tethering, prodajem ajfon i kupujem Samsung Omniu7.

Teoretski se vec sad moze na omniji 7 tethering slozit da radi,bez ikakvoj jailberejkanja.Postoji neki kratki postupkak kak se radi koj zahtjeva samo restartanje telefona .Nista strasno da bi stetilo telefonu,samo se promjeni jedna opcija.

Ali ja cekam da srede samo on-off opciju za to,bez da moram svaki put ukljucit tethering i onda restart telefon.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 12:01 (kach).
16 godina
neaktivan

Android je isto poluproizvod.

1. Prvi Androidov initial release je bio 2008 godine, Windows Phoenov Initial Release je 2010. godine, šta mislite da je Android imo sve funkcije u startu, i on je na neke stvri moro čekat godinu, dvije.

2. I u te tri godine koliko je na tržištu, još uvijek svi Androidi imaju lag, mislim ako ti mobitel ne radi fluidno na tegri 2, onda stvarno moraš imat šaku nesposobnih ljudi, koji ga neznaju optimizirat.

3. Ne podržava linux aplikacije, ali se bazira na linux kernelu, how cool is that!!!!!!

4. Multitasking je jedan od najgorih na mobilnim OS-evima. Uopće nemožeš kroz multitasing menu vidjet upaljene aplikacije, niti njima možeš namjestit priority, ili ih ugasit.

5. Android jako voli štedit memoriju, tako da ako mu je ostalo malo RAMa, radije će ugasit "nebitne" programe, da ti možeš lagano nastavit, meni je jednom ugasio quickoffice i operu, samo da bi mogo normalno radit, čista katastrofa.

6. Android ima tethering, i kao da je sad to najbitnija stvarn na svijetu. Siguran sam da 90% ljudi ni nezna šćta je tethering, ajde ohladi s tim da WP7 nevalja jer nema tethering.

7. Updateje koma. Kod WP7 imaš stalni update(samo samsung ima problema s njim), dok na Android si prepušten čekanju dok google ne izda novu verziju, a i onda moraš ćčekat da tvoj proizvođač izad pdate za tvoj mobitel, ako ga uopće izda. Druga stvar su cutom rom-ovi ali rijetko koji ima jako malo bugova.

8. Web Browser na Android-u je katastrofa, neznam jel do mene, ali na svim mobitelima sa Androidom koje sam imo(Galaxy Mini, Xperia X10 Mini, Xperia X8, Galaxy S, Desire, Wildfire) ni na jednom nisi mogo otvorit više od 3-4 taba. Flash je na smartphoenovima jedan teški bloatware, sretan sam jer ga WP7 nema.

9. Android Market ima toliko kvalitetnih aplikacija to je za ubit se, od nekih 200.000+ aplikacija, samo ih 20.000-30.000 tisuća nešto valja, nije ni loše spomenut da na marketu 50% posto aplikacije je tamo 2 puta, a imaš i one kineske, kao sexy sexy lucia, sexy sexy ana, i takos va imena, nekih 100 aplikacija, koje su mogle bit jedna.

10. Market search je smeće, ja upišem pinball, on mi nađe sexy baller. Isto neka kineska igra.

Ma WP7 uzmi, i bok, Android zaobiđi.

__ __ ____ ____ /\ \ /\ \ /\ _`\ /\ _`\ \ `\`\\/'/ __\ \ \L\ \ __ __\ \ \/\_\ __ `\ `\ /' /'__`\ \ _ <'/\ \/\ \\ \ \/_/_ /

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

8. Web Browser na Android-u je katastrofa, neznam jel do mene, ali na svim mobitelima sa Androidom koje sam imo(Galaxy Mini, Xperia X10 Mini, Xperia X8, Galaxy S, Desire, Wildfire) ni na jednom nisi mogo otvorit više od 3-4 taba. Flash je na smartphoenovima jedan teški

Sam da nadodam,kaj se browsera tice na androidu jedina pozitivna stvar kod njega je brze otvara web stranice nego IE9,ali kompletni web experience,skrolanje po stranici definitivno IE9 ovdje pobjeđuje.Jedino sto treba ga jos malo ubrazti,ali mislim da ce i to na finalnoj verziji manga srediti.

16 godina
Android fan boysi su definitivno gori od appleovih, najjaci je onaj sa prethodne stranice sta na 'terenu' uredjuje PHP i JS na mobitelu? 3 puta sam procita post, nisam mogao vjerovat kakve gluposti citam. Ontopic: 7mica je za ovakvog korisnika, ne Android.
DUMP Udruga mladih programera
15 godina
neaktivan

Da se i ja malo ubacim u raspravu..normalno je da onaj koji je kupio(namjerno ili slucajno) android odnosno WP7 govoriti o njemu sve najbolje,ja imam WP7(Omnia) prije njega sam imao sony ericcson w200i i to je za mene sad svemirski brod i mob i WP7,o androidu i Iphoneu ne znam nis niti me ne zanima...SMS mogu poslat,MMS mogu poslat,zvati mogu isto tako ko mene treba isto me moze dobit..sto se tice interneta najbitnije mi je da mogu u nekim kriticnim trenucima pristupit kladionici :) i u svako vrijeme na svakom mjestu imati Teletext nas svagdasnji..i meni je to vec pun kufer..a naravno tu su i mobilni statusi na FB-u koji su neizostavan dio svakog Smartfhone-asa,a i sa kamerom sam zadovoljan tak da...moja opcija je za sad aWP7!! :))

Zivjeli!!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobro ja sam promjenio 2 android telefona(tattoo,desire) i sad imam omniu 7,tak da znam kak radi android.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 14:22 (kach).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Guys guys, ja nisam nikakav frik za te mobitele niti se puno razumim niti ču koristiti niti 20% mogučnosti mobitela.Pola od ovih stvari i nedostataka što ste nabrojali ja nisam razumio o čemu se radi.Meni su bitne aplikacije,igre,internet,kamera,memorija i muzika i to je to.Sad je moje pitanje:za ove standarne gluposti isplati li mi se kupiti  HTC Trophy???? I jeli se može slati bluetoothom i primati datoteke i što znači da nema USB mass storage mode?

duje
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 14:24 (dusa_st).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dusa_st kaže...

Guys guys, ja nisam nikakav frik za te mobitele niti se puno razumim niti ču koristiti niti 20% mogučnosti mobitela.Pola od ovih stvari i nedostataka što ste nabrojali ja nisam razumio o čemu se radi.Meni su bitne aplikacije,igre,internet,kamera,memorija i muzika i to je to.Sad je moje pitanje:za ove standarne gluposti isplati li mi se kupiti  HTC Trophy???? I jeli se može slati bluetoothom i primati datoteke i što znači da nema USB mass storage mode?

uzmi ti android...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
berofx kaže...

A po čemu je bolje zamišljen od Androida? Koliko ROMova ima za Android? Par stotina? I to je onda dobro zamišljen proizvod? To što svaki mobitel ima drugo sučelje? I što svaki telco može ubaciti svoj crapware i restrikcije? Windows Phone je zaključan do grla, moj LG je isti kao HTC ili Samsung, ne moram čitati manual da skužim kako nešto napraviti.

FYI i windoze imaju 100 romova - razlika je u tome što se to na Androidu potiče i developeri ne trebaju ništa lomiti, pa ti ROM-ovi rade stabilnije.

Ja sam godinu dana imao Samsung Omniu koja je došla sa Win Mobile 6.1 (za koju sam svojedodno nešto i razvijao).

Nakon mjesec dana flashao sam na nju prepravljeni HTC-ov Windows 6.5 sa SenseUI-em i apsolutno sve je radilo - GPS, 3G, tethering - a baterija je trajala dulje. Nitko tebe ne tjera da flashash niti na jednoj platformi ako si kukavica. Samo što onda radiš na ovom forumu. Imaš autoklub, playboy i društvo ljubitelja goblena. 

16 godina
Jesi siguran da flashanje romova cini pravog muskarca? Koji jadnik...
DUMP Udruga mladih programera
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ovako, ne mogu biti nepristran...

koristio sam android 5 mjeseci negdje i u tih 5 mjeseci sam promijenio valjda 10 romova... 

ne znam o čemu ti - ja imam SGS - i sada na njemu vrtim 3. rom. Prvi 2.1 je bio ok, ali tu i tamo je imao lag.

Stavio sam official 2.2.1 UK - i telefon je radio bolje. Sad imam 2.3.3 official skandinavski (JVB), i radi toliko dobro da mi se ni ne da stavljati 2.3.4 JVQ jer sam lijen. Nisam stavljao modane ROM-ove već isključivo official EU romove sa Odinom.

Tethering koristim svaki dan, copy/paste kad pišem ponavljajuće poruke (ZG parking), file explorer koji preko WI-FI-a dohvaća LAN mi je neprocjenjiv (cp fajlova s telefona i na telefon). Spajao sam se čak RD-om na svoj server u firmi i restartao ga. Telefon je svemirski brod - a Android platforma na kojoj svako (tko želi) može naći što mu paše - izbor je neograničen i nitko ti ga ne brani (ništa nije nelegalno). SIP client radi besprijekorno (za razliku od šefovog IP4), mislim da ga WP7 niti nema. VPN radi isto odprve i bez greške. Dapače - SIP radi bez beda kroz VPN - tako da sam iz Belgije spajajući se wifijem iz hotela u svoju firmu zvao koristeći lokalni SIP server frendove i starce. To ne može ni IP4 (pokušano), a KAMOLI nedovršeni WP7.

17 godina
neaktivan
Fearless kaže...

klinjo - odyebi. 

15 godina
neaktivan

@Funat Od flashanja romova mi se vec kosa posjedila, kaj se androida tice niti jedan rom nije savrseno 100% radio,uvijek ce bit neki glupi bugovi od kojih poludis.I opcenito mi je glupa pomisao da na tak skup mobitel se moraju vrsiti nekakve preinake da bi htio da ti radi kak ti zelis,meni je to jadno.

2 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...
Fearless kaže...

klinjo - odyebi. 

Finally netko da to kaže...

Uzeo Android ili WP7 ili IP4, sve ti je to ista stvar. Ako gledaš na novac, Android-e ćeš pronaći jeftnije, ako gledaš na igre, surfanje onda IP4/ WP7, ako želiš više poslovni mobitel onda WP7 (zbog velike kompatibilnosti sa office alatima) ili Android, dobar je i IP4 u tom području ali zna njegov iTunes biti naporan(moraš ga imati svugdje).

Kako sam rekao sve ti je to isto, možda WP nema toliko aplikacija kao ostali, ali imat će kroz neko vrijeme (jer definitivno ima najbolju development okolinu).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
kach kaže...

@Funat Od flashanja romova mi se vec kosa posjedila, kaj se androida tice niti jedan rom nije savrseno 100% radio,uvijek ce bit neki glupi bugovi od kojih poludis.I opcenito mi je glupa pomisao da na tak skup mobitel se moraju vrsiti nekakve preinake da bi htio da ti radi kak ti zelis,meni je to jadno.

Inače neznam o čemu vi to govorite. Imam ga sad već godinu i nešto sitno, jedino što sam radio su bili update-ovi i rootanje. Većinom mi je radio bez problema, jednom sam poludio dok je sinkronizacija sa google-om odapela pa su mi se obrisali svi "taskovi". Malo sam živčanio, ali sljedećih sync ih je pokupio sa google-a (mislio sam da su i tamo nestali).

E sad da nisam neki napredni korisnik. Radim ponekad na mobitelu od jutra do večeri (developer Android app-ova). Isprobao već sve i svašta i samo radi i radi. Iskreno i mob je kvalitetno napravljen (x10). Skako po betonu, pločicama itd uz ogrebotine ništa mu ne fali. Ja sam zadovoljan, prezadovoljan...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
kach kaže...

Gle - nema savršene žene, auta ni softvera. Sve ovisi što radiš i na što si navikao. Meni neki ljudi i danas govore da im IE super radi i da "kakav FF ili Chrome". Pogledaš kaj rade - vrte Internet Monitor u jednom tabu jer još nisu otkrili da mogu imati 2.

Isto ti je i kod telefona - netko može potrošiti 15' ili sat vremena na forume i manual, netko želi da mu one 3 funkcije koje ima rade (pozivanje, mail, browsanje - što je limit WP7 zasad, a ni IP4 nije puno bolji).

Android je OS koji traži jak HW - to je činjenica. Na nekakvim Wildfireima ili Galaxy mini telefonima to jednostavno nije to. Ali već Desire i SGS pokazuju što je sve moguće. Modani ROM-ovi možda rade probleme (CM, Darky) - ali ne bih znao iz vlastitog iskustva. Stavljao sam samo official ROMove sa samfirmware.com - i uvijek je sve radilo. Ono što je meni bitno - share veze s laptopom kad sam na terenu, SIP, Skype, otvaranje office dokumenata na terenu (recimo docx/PDF/PPT mail attacha u hodu da vidim o čem se radi), navigacija i web (pravi web - ne neki krljavi flashless web) - sve to radi besprijekorno i bez cukanja. ROM je 2.3.3 JVB. Ipak - treba paziti da se ne pretjera s aplikacijama koje koriste servise u pozadini - zna nastradati baterija.

IP4 sam probao - ima manji i lošiji ekran (na suncu) i SIP ne radi out of the box. I teži je. Nema widgete. Ali ima blic.

WP7 nisam probao - ali iz ovoga što čitam, nema se puno za probavati. Možda je brz. Ali brzi su i Windowsi 98SE na Core i7 2600K ako bi ih netko stavio. I još je ktome ružan. Oni hubovi su idiotarija.

14 godina
neaktivan

Ljudi samo zelim znati ocu li uzet htc trophy jer cu igrat igre slusat muziku i koristiti internet.Isplati li se?

duje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Funat vidi se da si pravi android fanboy.Inace taj "krljavi flashless web"radi 10 puta bolje nego bilo koj web browser na androidu,isto i onaj dio radi besprejkorno i bez cukanja hahaha,daj me nemoj najnoviji senseation sa 2 jezgre se vidi da jos na nekim djelovima trza.I kaj se hubova tice,oni su sve sto ti i treba na telefonu,ko mali widgeti su i nadohvat prsta.

Sam da znas kaj se maila tice puno ga je ugodnije koristiti na wp7,nego na androdu,a i dosta drugih stvari.Androd kaj se funkcionalnosti tice je ok,ali dok ga ne ispeglaju da radi ko wp7 nebum se vratio na njega.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 19:35 (kach).

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Skrećete sa teme,dali da uzmen ili ne?

duje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dusa_st kaže...

Omnia 7 ili Optimus 7. Trophy je fakat, fakat loš (ali lijepo leži u ruci, za komad plastike).

16 godina
dusa_st kaže...

Najbolje odi do nekog dučana, i malo se sam poigraj sa raznim modelima, i vidi kako dišu. I koji ti se sviđa, i to si uzmi. Ovdje ti svatko tjera vodu na svoj mlin...

Recimo ja sam neki dan bio usput u tele2 i i igrao se sa sensationom. I nemogu vjerovati da on ima procesor sa 2 jezgre unutra...fluidan je ali spor. Ono šaltanje homescreenova totalno sporo naspram iphona ili wp7. Jer meni nije bitno da je samo fluidno da ne trza, već da je i brzo. A ono nikako meni nije bilo brzo, koliko god fancy izgleda sa svim animacijama...

Kažem, odi do dućana i razgledaj, koliko god treba. Tada ćeš dobiti najbolji dojam i sam ćeš vidjeti dali tebi ono što meni smeta dali smeta i tebi, ili ti to možda i paše. Ja sam imao android godinu dana i upočetku mi je bilo zabavno stalno mjenjati sučelje, eksperimentirati i slično. Poslije mi je to dosadilo i postala tlaka...

Stoja
17 godina
neaktivan
kach kaže...

Funat vidi se da si pravi android fanboy.Inace taj "krljavi flashless web"radi 10 puta bolje nego bilo koj web browser na androidu,isto i onaj dio radi besprejkorno i bez cukanja hahaha,

Ja sam fanboy, a ti lupaš nešto o nekom trzanju? Pa moj celeron 300 prije 15 godina je vrtio flash, a da ga neće vrtiti gigahercni cortex na još manjoj rezi.

A čak i ako trzne - (jer eto - sajt ima 1+MB downloada zbog flash filea) - u čem je problem? Ne kužim cijelu tu briju oko flasha - da sutra Jobs kaže da iPhone neće imati micro USB jer iz njih smrdi po staroj ribi - svi tikvani ovdje bi ponavljali mantru o staroj ribi. Uozbiljite se.

17 godina
neaktivan
dusa_st kaže...

Ako ti se sviđa taj hub pristup, plus te ne brine što o updejtima i zakrpama ovisiš od jedne firme - uzmi.

Ali ako te zanimaju naprednije aplikacije (komunikacijske ili poslovne) - idi radije na IP4 ili Android - iz jednostavnog razloga što su API-ji tih platformi jači i otvoreniji, a community puno veći.

16 godina
neaktivan

najbolji savjet je da u trgovini(ili kod frendova ako mozes) probas i sam se uvjeris..dosta toga ovisi i o tome na sto si ti naviknut i sto ocekujes od mobitela

ja sam trenutno na androidu(wildfire) i prvom prilikom odlazim s toga(istina wildfire je najslabiji mob na androidu, bar kolko znam(sto se htc-a tice))..jedina prednost koju bih dao androidu je hrpetina aplikacija(istina, vecina njih beskorisna)...mogu cak reci da nekad pozalim sto sam s nokije 5800 presao na htc i wildfire -i nisam probao mob prije kupovine pa ti zato savjetujem da probas

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vidim da nisi baš napredniji korisnik pa bih ti ja preporučio rađe WP7.

Jednostavniji je, fluidniji, samim time i ugodniji za rad, manje toga možeš shebat itd...

s Mango updateom će postati i više nego prava konkurencija androidu i appleu, a i po meni Os ima jako svjetlu budućnost.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

vidim da nisi baš napredniji korisnik pa bih ti ja preporučio rađe WP7.

Jednostavniji je, fluidniji, samim time i ugodniji za rad, manje toga možeš shebat itd...

s Mango updateom će postati i više nego prava konkurencija androidu i appleu, a i po meni Os ima jako svjetlu budućnost.

probao sam htc wildfire iphone i htc desire...i probao sam htc trophy.iskreno meni to sve pari ista stvar jer nisam napredniji korisnik i koristiti ću osnovne mogučnosti što imaju i wp7 i android.....onda mi savjetujete da uzmem?

duje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice