Ne mogu da vjerujem da neki ovdje mogu da porede iPhone i SE W995!!! Pa stvarno... iPhone kao mobitel-multimedijalni uredjaj je korak ispred ostalih, a ispred SonyEricsson-a i njihovih (megapixel, megapixel) lakrdija, pa stvarno se ne moze ni opisati razlika...
Dobro je napisao neko par postova prije, ako ga niste koristili i drzali u ruci, niste sigurni, svi koji jesu to, nemaju vise dileme... I sam sam takav bio, 3G me je ocarao, a 3GS mogu tek da zamislim sta ce da mi uradi...
SonyEricsson, njihova politika izbacivanja novih "revolucionarnih" megapixela je stvarno presla u lakrdiju, mobiteli kojima se povecava rezolucija slike i dodaje mogucnost Sepia/B&W slike itd, upakovao u prastaru verziju softwarea koja se "revolucionarno" poboljsa novim glomaznim ikonama, ne moze se nazvati dobrom investicijom niti zadovoljnim korisnikom istog!
iPhone na drugu stranu, nema ama bas nikakvih povezanosti niti slicnih mogucnosti sa uzasom zvanim W995 ili bilo koji drugi SonyEricsson, iz iskustva svi oni koji prate industriju mobitela znaju da se iPhone-u softverski dodaju nove mogucnosti koje su pri samoj pojavi nedostajale, a njegove mogucnosti iskoristavanja platforme OS-a su stvarno bez granica, ako SE moze nekim Java pluginom i tweak-om da doda nove "revolucionarne" mogucnosti megapixela, onda stvarno ne znam sta je OS-X i sta on dopusta sve...
Ma koliko god neki ovdje mrzili Apple, iPhone i sve ostale revolucionarne stvari od strane Apple-a, mora priznati da je iPhone postavio nove standarde i temelje u industriji mobitela, standarde koje mnogi i dan danas kopiraju ali ne mogu kopirati u potpunosti i pribliziti im se, pogledajte zadnji primjer N97-ce i njihove revolucionarne touch screen tehnologije, pa ne da Vam treba mesarski prst kao CEVAP, nego slobodno napravite sebi gumirani dodatak na prst promjera 5cm da bi "ugodno" koristili revolucionarni Symbian!
Moramo biti svjesni da je dugme-gumb (da se razumijemo (:) proslost, iskreno u mom slucaju, ne zanima me trazenje Zelenog - Crvenog, ne zanima me vise Open pa lijevim, Delete pa desnim, a ono malo zasteka na stisak, pa malo puhnes jer je ispod oko 10g prasine!
Do sutra bih mogao pisati na ovu temu jer je i meni samom dosta SE-a i Nokia-e, i jedino sto mogu preporuciti i sta bi jedino donijelo prevagu kod odluke je to da licno i u vlastitoj ruci probate i uvjerite se u velicinu i ljepotu iPhone-a!
ps. da li mi neko moze potvrditi raznovrsnost ponude programa i svih dodataka izmedju SE-a, iPhone-a i Nokia-e ??? Nisam trebao ni dodati SE, izvinjavam se oni je i nemaju!