To je na dugom štapu još, pogotovo jer imaju već X Performance u 6. mjesecu izbacuju. Ali nije nemoguće da ćemo na IFA u Berlinu vidjet i taj Premium. Bolje nek oni malo softverski poštelaju neke stvari...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taman planiram naruciti Z5 iz future i sjetim se, jel ima kakav problem koji se otklonio s nedavnom revizijom?
Tipa flash bleed na Z1C koji se otklonio u nekom tjednu proizvodnje.
Ne. Možda samo onaj notorni left side blur na fotografijama u 16:9 formatu, ali ja imam primjerak iz prvih serija pa nemam problema s tim. Vjerujem da se to ispravlja sa ažuriranjima jer Xperia X nova nema toga a ima isti senzor kamere.
Taman planiram naruciti Z5 iz future i sjetim se, jel ima kakav problem koji se otklonio s nedavnom revizijom?
Tipa flash bleed na Z1C koji se otklonio u nekom tjednu proizvodnje.
Čitaj poruke na službenom Sonyjevom forumu kako bi vidio što muči vlasnike Z5.
Ovak, odlučio sam se na compact i uzeo ju, ali nemam niti maskicu niti screen protector.
Naručio sam futrolu i staklo sa ebaya, ali futroli će trebati tjedan dana, staklu dva-tri, pa me zanima, gdje da nađem najjeftiniji protector i maskicu do tada?
Ovak, odlučio sam se na compact i uzeo ju, ali nemam niti maskicu niti screen protector.
Naručio sam futrolu i staklo sa ebaya, ali futroli će trebati tjedan dana, staklu dva-tri, pa me zanima, gdje da nađem najjeftiniji protector i maskicu do tada?
www.nabava.net?
I koliko si platio Z5 compact i gdje?
Hm, nisam se sjetio, hvala :)
Ali ovi nisu nešto pretjerano jeftini, budem pogledao negdje po štandovima.
Platio sam ju 3700 u Linksu.
Baš mi je žao što nisu ostavili metalni okvir na Compactu. I kad bi bila mrvicu veća, ili da je Z5 mrvicu manja, bila bi mi taman.
Baš je bila teška odluka, ali ipak je cijena presudila.
Ne treba ti. Meni je pado par puta i ništ mu nije, staklo kao novo.
Jel crni ili bijeli?
Baš mi je žao što nisu ostavili metalni okvir na Compactu. I kad bi bila mrvicu veća, ili da je Z5 mrvicu manja, bila bi mi taman.
Ne znam gdje se nalaziš, ali ako si u Zagrebu imaš po trgovačkim centrima štandove između dućana gdje prodaju prozirne maskice kakve ćeš naći na ebayu već po 30-40kn.
Konkretno, imaš i na okretištu Črnomerec jednu trgovinu gdje sam ja to kupio.
Preporučam ti da si za dolar više naručiš screen protector od kaljenog stakla za obje strane uređaja - prednje i stražnje. Nemoj da te brine: bez problema stane ispod originalne maskice, kao da ga ni nema na stražnjoj strani.
Z1 compact je jedini od sva tri compacta (z1, z3 i z5) koji ima metalni okvir. Tako je Sony odlučio. :-(
Ne treba ti. Meni je pado par puta i ništ mu nije, staklo kao novo.
Jel crni ili bijeli?
Crni. Nadam se da moje staklo neće imati priliku da se pokaže kako je izdržljivo :)
Ne znam gdje se nalaziš, ali ako si u Zagrebu imaš po trgovačkim centrima štandove između dućana gdje prodaju prozirne maskice kakve ćeš naći na ebayu već po 30-40kn.
Konkretno, imaš i na okretištu Črnomerec jednu trgovinu gdje sam ja to kupio.
Preporučam ti da si za dolar više naručiš screen protector od kaljenog stakla za obje strane uređaja - prednje i stražnje. Nemoj da te brine: bez problema stane ispod originalne maskice, kao da ga ni nema na stražnjoj strani.
Ma naručio sam kožnu futrolu(imam na L640) i Nillkin staklo, ali dok ne dođe, želim lagodno disati :)
Z1 compact je jedini od sva tri compacta (z1, z3 i z5) koji ima metalni okvir. Tako je Sony odlučio. :-(
A bezveze :(
Dobro je da je na dodir identično kao Z1C(prijašnji mob), ali fali mu ona hladnoća. Kad se probudim i uzmem ledeni mobitel, baš fora osjećaj :)
Dok ga konfiguriram, pošteno se ugrije, ali se brzo hladi.
A ono što bi Google stvarno trebao staviti u Android, je meni u kojemu označiš koje aplikacije želiš disejblati
zbog toga je meni xperijin launcher najbolji launcher, sve mu je na mjestu
To smo raspravili. Svatko ima svoj(e) razlog(e) zašto nešto kupuje u trgovini ili u oglasniku.
Je, meni se isto Sonyev UI najvise svidja.
Nego, kada dobijem poruku, bilo Wapp, SMS ili Messenger, zavibrira. E, ja bih to ugasio, ali nigdje ne pronalazim opciju. Zna tko di je?
Pa trebalo bi ti bit u postavkama notifikacije u tim aplikacijama.
Hm, mislio sam da ima neka opcija da se svuda pogasi, ali ok. Nego, koliko je ekran otporan na ogrebotine? Stavio sam plastičnu foliju i em mi je upalo prašine, em nije glatka kao staklo..
Ja na svom ne vidim ogrebotine a nemam kaljenog na njemu ima već 3 mjeseca. Kad sam ga uzeo isto sam brijo na tu zaštitu, case, kaljeno ovo ono, i kad sam to sve pometo nakon par mjeseci, točnije u siječnju, mi je dopizdilo i izgledo je ko cigletina, kud je ovako malo deblji, pa sam povadio i sad nosim u džepu sa ključevima i slušalicama još bez ogrebotine. A i već sam ti rekao da mi je fljosno par puta na asfalt.
No to ne znači da će i nekom drugom tako bit otporan, nekom će se razletit pri manjem padu, ili će ga zgrebat 20 lipa kusura...
A staklo kamere u kakvom je stanju?
Ja ću staviti kaljeno staklo jer je isti bog kao i tvorničko, samo što ga nije šteta. Na Z1C imam već godinu dana staklo i je izgrebano, ali ništa pretjerano.
Dok za futrolu, nekada ću ju imati, nekada ne, kao i do sada.
ja sam uzeo tempered glass za obje strane, prvo za zadnju stranu što me ipak strah za kameru da se ono staklo ne ogrebe, drugo, što mi na z5 zbog povišenih ivica, kad pričam, vrh telefona mi grebe uho. to sam sa tempered glass riješio, i također telefon je još ugodniji sa ovim staklom.
jednom prilikom na faksu mi je ispao na pod sa klupe, i već se pojavila parnica na tempered glassu, uglavnom, čuvam telefon, uskoro će i leći neka prozirna maskica i vezica.
A staklo kamere u kakvom je stanju?
Ja ću staviti kaljeno staklo jer je isti bog kao i tvorničko, samo što ga nije šteta. Na Z1C imam već godinu dana staklo i je izgrebano, ali ništa pretjerano.
Dok za futrolu, nekada ću ju imati, nekada ne, kao i do sada.
Et tu ti preporučam da staviš nešto jer koliko sam vidio dosta je osjetljivo. Meni još nema nešto izgrebano, da pokucam o drvo kuc-kuc-kuc, ali po testovima koje sam vidio lako moguće da bude. Jer mi je na Z3c bilo zgrebano.
Jel postoji protector za kameru?
Mislim da iza necu nista stavljati neko vrijeme jer cu imati maskicu. Ponekad cu ga izvaditi, ali samo malo da ga diram :)
Na Z1C mi je bilo izgrebano, ali ne dubinski, nego mi je onaj UV sloj bio ostecen. Ostetio se kada mi ga je netko stavio na beton.
Screen protector cu skinuti kada mi dodje futrola, valjda nece nista biti dok ne dodje staklo.
Ovo tvorničko je Dragontrail?
Jel postoji protector za kameru?
Mislim da iza necu nista stavljati neko vrijeme jer cu imati maskicu. Ponekad cu ga izvaditi, ali samo malo da ga diram :)
Na Z1C mi je bilo izgrebano, ali ne dubinski, nego mi je onaj UV sloj bio ostecen. Ostetio se kada mi ga je netko stavio na beton.
Screen protector cu skinuti kada mi dodje futrola, valjda nece nista biti dok ne dodje staklo.
Ovo tvorničko je Dragontrail?
Nemam Z5, ali ovo boldano nisam mogao presutiti
Lol
Prva puna baterija - od 90 do 45 posto, dva sata i 15 minuta SoT-a.
Nadam se da ce s vremenom biti bolje, dok se aplikacije optimiziraju.
planiram produžiti ugovor i uzeti Z5, i staviti na njušku. Za koliko bi išla nova vakumirana? nekih 3500?
planiram produžiti ugovor i uzeti Z5, i staviti na njušku. Za koliko bi išla nova vakumirana? nekih 3500?
Tako nešto. Prolistaj malo oglase pa procijeni (ne uzimaj u obzir preprodavače)
http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-RP-HJE120-K-INNER-EAR-EARBUD-BLACK-IPOD-GREAT-SOUND-HEADPHONE-/260731281212?hash=item3cb4cb9f3c:g:ATUAAMXQlgtSq~ET
Ako zelite dobre sluske za dobru cijenu nemate kaj gledati dalje od ovoga.
Ove sluske su vrh, svake sluske koje su dosle s mobom ne mogu se mjeriti s ovima, ajde da je to mizerna razlika pa bi sutio, ali razlika je nevjerojatna.
btw. ovo gore je link za crne, imate i druge boje.
moram citirati
uzeo sam sličan model ovih gore, brojčani model 126
... i rade mi na z5 :D platio 6€
ovo mi je kao studentu došlo ko 10ka na keca :D
slušalice su glasne, dobar zvuk, nemam zamjerke, i što je još bitnije, ne ´izbacuju´ zvuk van, nekad se desi da prođem pored nekih osoba gdje se baš čuje i kakvu muziku slušaju.
Poštovanje...imam problem...pojavila mi se mala mrlja pri dnu ekrana koja prikazuje bljeđu boju nego ostatak zaslona...probao sam gasit uredjaj..dali će se to širit?imam li pravo na novi uređaj?...mobitel je star manje od 1mj.