Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 400.089
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
RobotTitan kaže...

Kod nas je oznaka za Z3 D6603 ali na netu nailazim i na oznake D6653, D6616, D6643 ... Ima li kakve razlike među njima osim što bi to, možda, označavalo da su za različita tržišta koja podržavaju različiti tip mreža?

Verizon ima svoju oznaku, international (D6603) ima svoju oznaku, 'Asian' ima svoju oznaku...

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
16 godina

Stamina on, nije rootan, stock rom, surfanje prek wifija/3g, pozivi, 30tak min...

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina

Uređaj mi izgleda vizualno i hardware-ski odlično, ali sam duboko razocaran što kod nas uopće nema verzije od 32 GB interne memorije i samo zbog toga ga neću uzeti, jer za premium uređaj mora biti i veći kapacitet interne memorije pošto su aplikacije sve veće i veće, a dobar dio neće se prebaciti na SD karticu.

Žalosno je što na naše tržište dolaze samo slabije verzije premium uređaja, a možda tek kasnije se pojavi u slobodnoj prodaji i jača verzije. To ne vrijedi za sve proizvođače, ali je učestala praksa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 22:13 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Stamina on, nije rootan, stock rom, surfanje prek wifija/3g, pozivi, 30tak min...

impresivno. meni izdrži do 2 dana, ali uz sve uključeno.

Potpis!
11 godina
MasterOfDisaster kaže...

Uređaj mi izgleda vizualno i hardware-ski odlično, ali sam duboko razocaran što kod nas uopće nema verzije od 32 GB interne memorije i samo zbog toga ga neću uzeti, jer za premium uređaj mora biti i veći kapacitet interne memorije pošto su aplikacije sve veće i veće, a dobar dio neće se prebaciti na SD karticu.

Žalosno je što na naše tržište dolaze samo slabije verzije premium uređaja, a možda tek kasnije se pojavi u slobodnoj prodaji i jača verzije. To ne vrijedi za sve proizvođače, ali je učestala praksa.

Kakve to aplikacije verzija od 16 GB nebi podnjela? Ja sam nabacao svašta, odnosno apsolutno sve što mislim da mi treba (osim igara jer me to na mobitelu ne interesira) i ostalo mi je slobodno još 9,5 GB interne memorije. Naravno, slažem se da bi bilo bolje imati 32 GB ako zbog ničeg drugog onda zbog one narodne "od viška glava ne boli". :-)

15 godina
RobotTitan kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Kakve to aplikacije verzija od 16 GB nebi podnjela? Ja sam nabacao svašta, odnosno apsolutno sve što mislim da mi treba (osim igara jer me to na mobitelu ne interesira) i ostalo mi je slobodno još 9,5 GB interne memorije. Naravno, slažem se da bi bilo bolje imati 32 GB ako zbog ničeg drugog onda zbog one narodne "od viška glava ne boli". :-)

Pa evo iskreno ja sada imam Samsung Note 2 od 16 GB interne i imam slobodno još oko 600 Mb interne sa time da imam SD karticu od 32 GB class 10 i da ima još hrpa toga šta bi si instalirao, ali nemam mjesta pa bi nešto morao deinstalirati, a to mi se ne da. Najviše mi uzimaju memorije razne igre koje se ne mogu prebaciti ili samo dio se može prebaciti i onda ti ode prostor kvragu. Gledano imaš igara sa marketa po 2 Gb i tu se javlja problem {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 22:49 (MasterOfDisaster).
14 godina
odjavljen

Danas je memorija tako cheap, da mi tlak dize kad proizvodaci skrtare na memorijama, 32GB modeli su trebali odavno vec postati standardni, nije da mi je malo 16GB (ne igram igre ni sl, najvise mi navigacija uzima), ali brate mili odavno su tu memoriju trebali srediti

4 0 hvala 0
11 godina
MasterOfDisaster kaže...
RobotTitan kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Pa evo iskreno ja sada imam Samsung Note 2 od 16 GB interne i imam slobodno još oko 600 Mb interne sa time da imam SD karticu od 32 GB class 10 i da ima još hrpa toga šta bi si instalirao, ali nemam mjesta pa bi nešto morao deinstalirati, a to mi se ne da. Najviše mi uzimaju memorije razne igre koje se ne mogu prebaciti ili samo dio se može prebaciti i onda ti ode prostor kvragu. Gledano imaš igara sa marketa po 2 Gb i tu se javlja problem {#}

Da, s obzirom na tvoje sklonosti igrama, potpuno si u pravu. Međutim, sudeći po tvojim afinitetima mislim da bi ti ubrzo bilo malo i 32 GB interne. I ja imam SD karticu class 10 Sony ultrabrzu od 32 GB i na njoj sam jedva (za sada) napunio 2 GB i to najviše glazbom. Šteta (za tebe) što se igre ne mogu direktno instalirati na SD karticu. :-(

Ali što se tiče ostalih aplikacija, na mom prijašnjem mobitelu - Xperia P, prebacivao sam ih bez problema na, kako tamo piše "internu memoriju" jer uređaj ima ukupno 16 GB i nema mogućnosti umetanja SD kartice već nekako na svoj način dijeli tu memoriju. I sada još uvijek na njemu imam 8,5 GB slobodno a imam puno više pohranjeno nego na Z3.

11 godina
MARKOZD15 kaže...

Danas je memorija tako cheap, da mi tlak dize kad proizvodaci skrtare na memorijama, 32GB modeli su trebali odavno vec postati standardni, nije da mi je malo 16GB (ne igram igre ni sl, najvise mi navigacija uzima), ali brate mili odavno su tu memoriju trebali srediti

Točno.

11 godina

Ima li tko problema sa Deezer-om? Kao nešto ažurira 2-3 minute a stalno mu je download 0%. Prvi puta u životu sam pokrenuo tu aplikaciju kad ono 0 bodova! :)

0 0 hvala 0
15 godina

Ono što je najblesavije je to što postoji Sony Xperia Z3 32 GB, ali ne i kod nas. Vjerojatno da postoji verzija od 8 Gb ona bi bila kod nas najzastupljenija {#}.

Uopće ne kužim operatere i trgovine koje uzimaju samo osnovne i najslabije verzije premium uređaja, a razlika u cijeni je neznatna na cijenu koju su ljudi spremni dati kada kupuju takve uređaje.

Žalosno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Izašao je novi firmware update za PS4 a paralelno s time na google storeu pojavio se i PS4 remote play app za Z3

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Stigao mi je danas MAGNECTOR X Adapter. Prezadovoljan sam! Vrijedi svakog centa. Naprosto je nevjerovatno kako ima jak magnet! Nema više otvaranja vratašca za punjenje. :-)

0 0 hvala 1
15 godina
RobotTitan kaže...

Stigao mi je danas MAGNECTOR X Adapter. Prezadovoljan sam! Vrijedi svakog centa. Naprosto je nevjerovatno kako ima jak magnet! Nema više otvaranja vratašca za punjenje. :-)

može link? ima ih po 38 usd, 18 usd...

Potpis!
16 godina

Ja sam kupio neki navodno Sonyjev, a zapravo vjerojatno fejk, za pet banki. Gledao sam Magnector, al malo mi je skup, mislim da je bio oko 150.

Al daj link pliz, ako je tvoj bio jeftiniji.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.ebay.com/itm/MagNector-Magnetic-POGO-MicroUSB-Cable-Charging-Adapter-for-Sony-Xperia-Z2-Z1-Z3-/221578995270?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cables_Adapters&hash=item3397232646

Ma perfektna stvar! Naveo sam niže dolje koliko točno košta. Bez obzira na relativno visoku cijenu popravak tih vratašca za punjenje koštao bi bitno skuplje u servisu a da i ne pričam koliko je sve praktičnije i jednostavnije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao što sam naveo na prošloj strani, kupio sam magnetski kabel u GSM Electronic kraj Sheratona za 80 kn, nakon par punjenja, stvarno super stvar, magnet jak, drži, može se slobodno koristiti za vrijeme punjenja, od 5% do 100% napunio u sitno preko 3 sata, ja zadovoljan :)

0 0 hvala 0
11 godina

Pogledajte do kraja ovo. Iako je i ovaj drugi dobar ali Magnectot X ima najjači magnet.

0 0 hvala 0
13 godina

Ne shvacam kakav popravak?

Meni na XZ vratasca drze bez problema (bijelo svi indikatori), a kamoli na ovim aluminijskim od Z1 nadalje koje su puno bolje složene

Jesam nesto propustio ili...?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Ja sam kupio neki navodno Sonyjev, a zapravo vjerojatno fejk, za pet banki. Gledao sam Magnector, al malo mi je skup, mislim da je bio oko 150.

Prešao si na Z3?

15 godina

ja sam si uzeo neki dan dock dk48 ali magnetski kabel bi mi dobro došao u uredu.

no istina, godinu i pol sam svaki dan otvarao/zatvaro poklopac na XZ i nije mu ništa.

ovo je samo praktičnije

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
speedy56 kaže...

Meni na XZ vratasca drze bez problema (bijelo svi indikatori), a kamoli na ovim aluminijskim od Z1 nadalje koje su puno bolje složene

Htio sam reći da stalno otvaranje poklopca za punjenje može jednog dana (od stalnog otvaranja/zatvaranja ili nehotičnog pokreta s kojim bi oštetio držač poklopca) rezultirati puknučem držača tog poklopca. Onda bi morao na servis ako bi htio da ti je mob i dalje vodootporan, zar ne? A i izbjegnuta je mogućnost oštećenja prilikom stalnog umetanja/izvlačenja kontakata između microUSB kabla punjača i kontakta u samom mobitelu u koji ga spajaš.

11 godina

Mišljenja sam da na takvim stvarima (koje ti služe godinama) ne treba škrtariti a pogotovo kad se sjetim da sam neki dan sa frendovima potrošio na cugu oko 150 kn a u jutro imao samo glavobolju. ;-)

0 0 hvala 0
13 godina
RobotTitan kaže...
speedy56 kaže...

Htio sam reći da stalno otvaranje poklopca za punjenje može jednog dana (od stalnog otvaranja/zatvaranja ili nehotičnog pokreta s kojim bi oštetio držač poklopca) rezultirati puknučem držača tog poklopca. Onda bi morao na servis ako bi htio da ti je mob i dalje vodootporan, zar ne? A i izbjegnuta je mogućnost oštećenja prilikom stalnog umetanja/izvlačenja kontakata izmeđumicroUSB kabla punjača i kontakta u samom mobitelu u koji ga spajaš.

Kuzim da hoces ocuvati mobitel (i ostale stvari) kolko mozes, ali za ovo zbilja nije neki razlog

Sony radi te poklopce zbilja jako dobro (ja svoju Z mogu drzati samo na poklopcu i ne puca nista, imas i po YT videa dosta, na Z3 situacija moze biti samo bolja), a microusb port? To je napravljeno da traje i da se koristi (imam doma SE neo V, sad nekih 3.5 god star (ja sam ga dosta punio i flashao, sad se i dalje koristi, dakle dosta je puta usb kabel stavljan) pa taj port funkcionira kao prvog dana

16 godina
Tonči kaže...
Danny_HR kaže...

Prešao si na Z3?

Compact, da.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
odjavljen

Dajte vlasnici malo pisite VASE dojmove o mobu, ekran, zvucnici, kamera, izrada, softver, baterija,kako vam traje, kako vam se svida itd

Da Sony-eve teme malo zivlje budu

0 0 hvala 0
11 godina

evo par mojih dojmova.. (prije Z3 imao Z1,M8,G3 i S5)

baterija jako dobra, do sad jedna od najboljih ako ne i najbolja , baterija traje 2 dana bez problema sa svim upaljenim

dizajn - stvarno dobar,jako lijepo leži u ruci (imao sam Z1 i nije mi lijepo ležao u ruci) , rubovi lijepo zaobljeni i sa jednom rukom ga možeš koristit bez problema , poklopci su super napravljeni

display - zadnji sam imao S5 pa je malo čudniji , nisu boje tako "OBOJANE" ;)

zvučnici - nisu kao na M8 ali su zadovoljavajući, ne slušam muziku preko moba (koristim sluške) tako da mi je to ne važno.

kamera - stvarno dobra, nemam zamjerki niti po noći niti po danu

mobitel radi besprijekorno čisto i brzo.

jednom riječu mob mi je BRUTALAA!!

i mislim da ću malo duže ostati na ovom uređaju!

pozz

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 15:32 (Dario7).
11 godina

Ja sam sa svime zadovoljan. Međutim, upravo zbog te precizne i kvalitetne izrade te aluminija i stakla na sve strane zaboli me glava i od same pomisli što bi bilo kad bi mi pao negdje na asfalt. Sasma druga stvar su plastični mobiteli koje samo malo obrišeš o hlače kad ispadnu iz ruke i nastaviš dalje.

12 godina

planiram uzet ovaj mob al se dvoumim izmedu z3 i g3
znima me kako snima jer namjeravam dosta snimat s mobom i kad ga stavim pod vodu a imam foliju na ekranu jel se dolijepi? :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
anonymous_Zg kaže...

planiram uzet ovaj mob al se dvoumim izmedu z3 i g3
znima me kako snima jer namjeravam dosta snimat s mobom i kad ga stavim pod vodu a imam foliju na ekranu jel se dolijepi? :D 

Nisam siguran da ovaj žuti dio razumijem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice