Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 266.161
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sony Xperia Z1

Danas instalirao 5.1.1 i odmah na prvu mi se ne svidja smanjeni dialpad.

A na drugu megaRABBLE: Problem s kamerom 

Kad jer nakon restarta upalim prvi put:

- upali se OK
- prva fotka, shutter sound se cuje, fotka se snimi OK
- sljedece fotke shutter sound se vise ne cuje, samo fokus beep, fotke se snime OK

- ako ugasim i opet upalim kameru, vidi se samo crni ekran. Nema slike.

- cak i ako killam kameru opet ista stvar, samo restart pomaze, no samo do prvog restarta kamere.

Probao ocistiti cache kamere, probao obrisat dalvik cache. Mob nije rootan.
Sljedeci korak je factory reset, no najradije bih ga preskocio ako ikako moze.
Savjeti?
Tnx, pozdrav

Edit: Factory reset je riješio problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 12:28 (Krx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Prvo sam napravio update putem PC Companiona jer nisam imao vremena za sve ostalo.

Čim sam ulovio malo vremena prvo sam napravio factory reset, pa repair u PC Companionu, pa još jednom factory reset. :-) Previše? Možda. Zasad sve radi ok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Napravio update, brzo mi vuklo bateriju i sad sam napravio repair pa ću vidjet.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Kod mene radi sve zasada. Prvo mi se nije htio updati normalno pa sam ga morao preko kompanjona. Ni meni se ne sviđa mali dailer. Sve mi ostalo isto. Nista posebno

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Zeznuli su stvar s lock screenom. Kad je mobitel na punjaču, na lock screenu više ne piše koliko vremena još treba proći do pune baterije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Zna li itko od vas za neki servis koji je u mogućnosti promijeniti samo prednje staklo ( digitizer )  na Z1 ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 18:16 (mstaglicic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

skinuo neki dokumentarac i  hrvatski titl, ubacio sve u isti folder i pustio na PC radi sve ok, titl je na hrvatskom. Ali onda sam prebacio na telefon i preko wi fi direct pustio na smart tv medjutim sada je titl na engleskom, ne razumijem zašto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z1

Dal dokumentarac ima hardcoded titl na eng? Ili u istom folderu imaš i eng titl?

12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Dal dokumentarac ima hardcoded titl na eng? Ili u istom folderu imaš i eng titl?

hm kako da provjerim da li je hardcoded i sta to znaci? Automatski ugradjen eng titl? U folderu mi je samo taj video fajl i hrvatski titl, na PC je na hrvatskom kad pustim a na smart tv je na engleskom titl...

12 godina
neaktivan

da, ugrađen titl u video fajl

12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

da, ugrađen titl u video fajl

ne vjerujem, kako da provjerim to?

12 godina
neaktivan

pa ako i na kompu bez da postaviš hr titlove pokazuje engleske onda je hardcoded. Ako ne prikazuje ništa onda možda postoji mogućnost da ti je TV nekako povlači titlove, iako ne znam kako, druge neke opcije nema. Osim ako u metadati videa nisu i titlovi al to je sad već viša matematika za mene. Sorry kaj nemogu bolje pomoć :(

12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

pa ako i na kompu bez da postaviš hr titlove pokazuje engleske onda je hardcoded. Ako ne prikazuje ništa onda možda postoji mogućnost da ti je TV nekako povlači titlove, iako ne znam kako, druge neke opcije nema. Osim ako u metadati videa nisu i titlovi al to je sad već viša matematika za mene. Sorry kaj nemogu bolje pomoć :(

hardoceded je probao sam bez hr titla i prikazuje eng titl... hvala u svakom slučaju, mada ne znam sto na mob ne prepoznaje hr titl

12 godina
neaktivan

Vjerojtano mora biti jednakog naziva kao i video fajl. probaj tako ili sa VLC i inim programima u trgovini. Besplatnim naravno :)

13 godina
Sony Xperia Z1

poZz imam sony xperiu z1 compact pa me sad zanima postoji li neka mogucnost da se mob budi double tapom i da se gasi ili tak nes?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako imaš u Postavkama - Zaslon Dotaknite da biste aktivirali se zove. Ako ne to, onda postoji mogućnost barem gašenja na lockscreenu a vjerojatno negdje i ostalog u Xposed GravityBox modulu za LP. 

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Što je bilo, bilo je.

Izgleda da Z1 neće dobiti Android 6:

http://blogs.sonymobile.com/2015/10/06/sony-xperia-and-android-6-0-marshmallow/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Postoji mogućnost naknadnog dodavanja, jer ni M2 nije bila na listi za 5.0 pa je dobila 5.1

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Moguće, ali ne vjerujem da će se to dogoditi.

Bilo bi dovoljno da Sony popravi 5.1.1 i problem prekomjerne potrošnje baterije.

O tome se piše već duže vrijeme, a problem nije riješen: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=165558

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Teško. Izglednije je da u ljeto iduće godine najave barem testiranja za 6.0 tako da stvarno nemojte otpisivat to...

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Isti problem imam. Živcira užasno i budući da nije "Sony-only" problem nego je stvar Androida, sumnjam da ću u dalekoj budućnosti uzeti Android mobitel.

Ili WP ili iOS. Stvarno ne želim Apple, ali bolje to nego ova sranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Isti problem imam. Živcira užasno i budući da nije "Sony-only" problem nego je stvar Androida, sumnjam da ću u dalekoj budućnosti uzeti Android mobitel.

Maaaaa kakav iPhone iOS....imam ip4s i z1,ios je preograničen a i samim time pa to je apple :D

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Znam da je usran, ali otkod sam napravio prvi Lollipop update, bilo koji browser uzasno trozi bateriju. 

Dao sam tolike pare za mobitel, a akd god idem nekuda moram ga puniti, za svaki slučaj. Na kitkatu sam ga punio svaka 3,4 dana, a sada svaki dan i pol. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Znam da je usran, ali otkod sam napravio prvi Lollipop update, bilo koji browser uzasno trozi bateriju. 

Dao sam tolike pare za mobitel, a akd god idem nekuda moram ga puniti, za svaki slučaj. Na kitkatu sam ga punio svaka 3,4 dana, a sada svaki dan i pol. 

Pa vrati se na kitkat logično,ja sam isto bio na loliju al se vratih ubrzo nazad.

To što je malo promjenjen izgled na loliju i što lijepše neg kitkat izgleda mi neigra nikakvu ulogu.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Ne želim ga rootati. Ako već budem, onda ću neki custom rom staviti.

Ili uzeti Lumiju 950 kad izađe . To mi se čini najboljom idejom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne moraš ga rootat za downgrade. Samo flisni Flashtool i flashaj neki KK rom. Ukupno 5 minuta posla

11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ja ciljam na WP. Čini mi se da je konačno došao u fazu kada ga se isplati uzeti.

13 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Ja ciljam na WP. Čini mi se da je konačno došao u fazu kada ga se isplati uzeti.

buraz ima wp i radi bolje od bilo kojeg moba kojeg je imao do sad al mana su mu aplikacije kojih za sad baš i nema...

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Krenuo update 14-6-a-1-216 za pojedina tržišta / operatere.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice