Sony ericsson xperia mini st15i

poruka: 470
|
čitano: 142.180
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony ericsson xperia mini st15i
RePlaY kaže...

Za sad jedino tako da flashaš .58 ili stariji, onda rutaš pa updateaš na .61 preko wifi-a

Pa to sam i napravio ali kad sam updateo prek wi-fi svaki put mi izbacilo grešku (4 puta negdje) pa je prek PC Companiona uspjelo ali rootani nije ostao. Znači samo kad update-aš prek wi-fi onda funkcionira?

16 godina
vrinho kaže...
RePlaY kaže...

Za sad jedino tako da flashaš .58 ili stariji, onda rutaš pa updateaš na .61 preko wifi-a

Pa to sam i napravio ali kad sam updateo prek wi-fi svaki put mi izbacilo grešku (4 puta negdje) pa je prek PC Companiona uspjelo ali rootani nije ostao. Znači samo kad update-aš prek wi-fi onda funkcionira?

Da samo preko wifi-a/3g-a kada updateaš s mobitela. Za tu grešku šta ti izbacije neznam, nebi trebalo.

Only the brave
14 godina

Zna ko link za skinuti 4.0.2.A.0.58 firmware. Ne mogu nigdje naći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lovac82 kaže...
SE_HELP kaže...
1.  MENU -> add -> widgets -> powercontrol  or on/off backlight - sa ovim widget-om mozete podjesavati svjetlinu, namejstite tako da bude na maximumu

2. Settings > Screen - i ovde treba ugasiti auto podesavanje svjetline

Koliko ja znam, to ne funkcionira.... ne mozes iskljuciti automatsko podesavanje svjetline zaslona, stavi ruku preko senzora i vidjet ces da se svjetlina zaslona mijenja.

Taj mobitel kao ima senzor svjetline, a i piše u priručniku, ali kako to da meni u Android Assistantu i Easy Battery Saveru piše da senzor svjetline ne postoji na tome mobitelu?

Softverski problem ili možda hardverski (da senzor ne radi)? Doduše vidim da se svjetlina ponekad automatski mijenja što bi trebalo značiti da je sa senzorom sve u redu.

I zna li netko još kako isključiti vibriranje pri korištenju telefonske tipkovnice? Isključio sam vibriranje koje se javlja prilikom korištenja tipkovnice pri pisanju teksta, ali ono koje se javlja kada se koristi telefonska tipkovnica ne mogu, odnosno ne znam gdje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 21:49 (Izzy).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, :)
Jel mi može netko objasniti što je taj "Bravia" na Sony Ericssonovim mobitelima?
Hvala :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Puscifer kaže...

Pozdrav ljudi, :)
Jel mi može netko objasniti što je taj "Bravia" na Sony Ericssonovim mobitelima?
Hvala :) 

Tehnologija pomocu koje su boje "realnije" odnosno prirodnije, idealno za video i slike...

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
15 godina
neaktivan

Ovu tehnologiju su prvo uveli kod televizora. Ovo je ustvari jedan softverski proces  tokom kojega se "popravlja" kvalitet slike, tocnije mogucnost da se fotografija ili video snimak manje rezolucije, bez gubitka kvaliteta reprodukuje na ekranu vece rezolucije- tako da ako povezes na HD tv sa HDMI kablom, slike ce se vidjeti u super kvalitetu. Dalje popravlja ostrinu, optimizira kontraste i daje fotografijam prirodni izgled.

Mislim da je SE prevashodno razvio ovu tehnologiju kako bi poboljsao kvalitet reprodukcije slike na TFT-LCD ekranu.

0 0 hvala 0
16 godina

Poceo mi se javljati ovaj problem (100% identican, al to je samo "predigra" a zna biti i brze):

Zna li netko nesto vise o ovome? imam mobitel oko 4mj+, ovo mi se pocelo dogadati zadnjih 10-tak dana.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mob se inače dosta grije kad je na 3G-u, a ako uz to još nešto radiš dolazi do pregrijavanja, a kako kažu u Sony Ericssonu, nešto su zbrkali sa kalibracijom drivera za ekran.

Jedino da se prebaciš na 2G ili ako ti je 3G neophodan, morat ćeš ga nositi u servis da to naprave, to im je već poznat problem :)

Moj ST15i radi dobro već 3 mj. ali rijetko kad uključim 3G jer nisam kupio podatkovnu tarifu.

16 godina
VedranKr kaže...

Mob se inače dosta grije kad je na 3G-u, a ako uz to još nešto radiš dolazi do pregrijavanja, a kako kažu u Sony Ericssonu, nešto su zbrkali sa kalibracijom drivera za ekran.

Jedino da se prebaciš na 2G ili ako ti je 3G neophodan, morat ćeš ga nositi u servis da to naprave, to im je već poznat problem :)

Moj ST15i radi dobro već 3 mj. ali rijetko kad uključim 3G jer nisam kupio podatkovnu tarifu.

Problem je sto koristim 3G :S, nez.... prije sam inace bio spojen po cijele dane na 3G, pa igre, pa youtube itd (i tako oko 4mj).... sve je radilo savrseno, samo odjednom paf!! vjerojatno je mob pao mojoj sestri/bratu na pod dok sam ga ja pazio ko bebu, ali ne zele mi reci da jest :S

Ugl, siguran si da ce 100% rijesiti problem? postoji li ikakva mogucnost da ce se rijesiti s update-om?

BTW nikada nisam mob nosio na servis, gdje da ga nosim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 22:08 (lovac82).
15 godina
neaktivan

Bok, uzeo sam uređaj u TELE 2 preplati s tarifom revolucija, pošto automatske postavke za promet i mms ne pale očito moze li mi neko rec gdje i kako da rucno kreiram profil u kojega moram upisati sljedece postavke:

Za instalaciju prijenosa podataka (usluga mobilnog surfanja)

Naziv profila: Tele2 Internet

Početna stranica: http://wap.tele2.hr

APN: internet.tele2.hr

Proxy: isključeno

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

odes settings networks mobile networks i APN (acess point name) i tamo pišeš ovo

max
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

odes settings networks mobile networks i APN (acess point name) i tamo pišeš ovo

i kad pokusam spremit me spremi se a one automatke postavke mi kazu da kartica nije do autorizirana za te postavke zvao sam tele2 i kazu da nisam u potupnosti aktiviran, prodaju maglu ako se nisu do kraja pripremili za ponudit uslugu onda nek je ne nude.

15 godina
neaktivan

Znaci rjesenje za moj problem gore je:

Ako Vam ne zeli spremit pristupnu tocku i kad primite postavke za internet promet napise kako SIM NIJE AUTORIZIRAN.
Pomocu PC .a napravite update moba i onda povucite postavke direkno preko moba

settings-Sony e-internetske postavke..tamo ih preuzmite i sve radi kako treba.

15 godina
neaktivan

bog dečki,opet ja imoji problemi sa st15i.kod upućivanja pziva ili slanja sms-a mob. se resetira ili ugasi,a kad je spojen na punjač radi normalno.dali je netko imao takih problema ili zna o čemu se radi?

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo mi deluje kao softverski problem, tako da najbolje bi bilo napravit software repair.

Instaliraj pc companion i tu u opcijama mozes naci softvare repair:

http://www.sonymobile.com/global-en/tools/pc-companion/ 

Bok

0 0 hvala 0
15 godina
lovac82 kaže...

Poceo mi se javljati ovaj problem (100% identican, al to je samo "predigra" a zna biti i brze):

Zna li netko nesto vise o ovome? imam mobitel oko 4mj+, ovo mi se pocelo dogadati zadnjih 10-tak dana.

Indentičan problem sam imao sa mojom xperiom. Odnio ga u Tele2 u servis oni napravili reinstal os i već 10-ak dana nemam nikakvih problema a nadam se da će tako i ostati. Inače mob je odličan i uz rame je sa ostalim razvikanijim mobitelima. Jedina i po meni važna mana je što baterija traje prekratko. Svaku večer ga moram stavit na punjač a ako ne sutra do podne je ugašen. 

Zadar živi vječno!
14 godina

Kaj se tiče baterije moja drži 6-8 dana kad koristim SAMO poruke i pozive. Slika je dokaz, još je bilo 7% kad sam slikao i vjerojatno bi potegnula do 8. dana {#} Imam rootani 0.62 firmware, Juice Defender Ultimate je složen na aggresive te još imam po meni najbolju aplikaciju za čuvanje baterije, SetCPU s kojim možete slagati frekvencije kako god hoćete. St15 ima cpu frekvenciju od 1 Ghz, s SetCPU možete staviti frekvenciju npr 200-300 MHz kad je isključen ekran. Ali ključ svega je Rage kernel bez kojega nebi to bilo moguće jer s njim možete overclokirati procesor do 2 GHz, moj radi na 1,5 (nebi stavljao više od toga da ne s..bem procesor... DA može se) kad je uključen ekran i tad mobitel leti, doslovno. Kad je isključen ekran stavio sam da radi maksimalno na oko 300 MHz i to čuva bateriju (1% u 2-3 sata). Naravno za sve to morate imati rootan mob i otključan bootloader (gubi se garancija ako je otključan). Tražio sam dugo kombinaciju i našao je... Rage kernel, SetCPU i JuiceDefender Ultimate {#}

dokaz :) dokaz :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 20:37 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

vrinho kako se radi sa rage kernel-om?

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pirana kaže...

vrinho kako se radi sa rage kernel-om?

Na ovim linkovima ti je sve što trebaš znati

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398910

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1568792

15 godina
neaktivan

dali je moguće da mi baterija pravi probleme kad se mob resetira pri pzivima i sms-ovima dosta se brzo prazni

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moguće makar mi se čini da je to više softverski problem, updateiraj ga na zadnji firmware pa vidi kako će biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napravio sam update i ista stvar,dok je na punjaču mogu zvat i primat pozive i sms,kad ga iskopčam resetira se i kod zvanja i kod primanja poziva i sms-a.Prije odprilike 3 sata baterija je bila na 100% ,a sad je ispod 70%.

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imao sam i ja problem kad bi mi se baterija sa 100% spustila na 80 za 2 sata i to sam riješio tako da sam rootao mob i pobrisao iz njega sve nepotrebne gluposti kaj se uključuju i rade u pozadini (facebook i sl.) + gore navedeni postupak. Zašto ti se mob gasi prilikom poziva, za to sam prvi put čuo. Nosi ga na servis ili ak znaš nekog da ima isti mob posudi bateriju pa isprobaj... ak je updateiran i simptomi su isti sve ''smrdi'' na bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 19:40 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima, naime sutra planiram otići po ovaj mob pa jel netko ima informaciju jesu li modeli kod Tele 2 zaključani na tele 2 ili ne?

Jer ima dosta kontradiktornih informacija a nekako imam osjećaj da mi ni prodavači  neće reći ili neće znati reći istinu...Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moj je otključan na sve mreže, ali čuo sam da to ne mora biti slučaj. Znači na koji se naleti.

16 godina
vrinho kaže...

Kaj se tiče baterije moja drži 6-8 dana kad koristim SAMO poruke i pozive. Slika je dokaz, još je bilo 7% kad sam slikao i vjerojatno bi potegnula do 8. dana {#} Imam rootani 0.62 firmware, Juice Defender Ultimate je složen na aggresive te još imam po meni najbolju aplikaciju za čuvanje baterije, SetCPU s kojim možete slagati frekvencije kako god hoćete. St15 ima cpu frekvenciju od 1 Ghz, s SetCPU možete staviti frekvenciju npr 200-300 MHz kad je isključen ekran. Ali ključ svega je Rage kernel bez kojega nebi to bilo moguće jer s njim možete overclokirati procesor do 2 GHz, moj radi na 1,5 (nebi stavljao više od toga da ne s..bem procesor... DA može se) kad je uključen ekran i tad mobitel leti, doslovno. Kad je isključen ekran stavio sam da radi maksimalno na oko 300 MHz i to čuva bateriju (1% u 2-3 sata). Naravno za sve to morate imati rootan mob i otključan bootloader (gubi se garancija ako je otključan). Tražio sam dugo kombinaciju i našao je... Rage kernel, SetCPU i JuiceDefender Ultimate {#}

Meni izdrzi max 1.5-2 dana, to mi treba :)

Skyburn kaže...

Pozdrav svima, naime sutra planiram otići po ovaj mob pa jel netko ima informaciju jesu li modeli kod Tele 2 zaključani na tele 2 ili ne?

Jer ima dosta kontradiktornih informacija a nekako imam osjećaj da mi ni prodavači  neće reći ili neće znati reći istinu...Hvala!

Uzeo sam svoj na pretplatu kod Tele 2 i otkljucan je na sve mreze (nisu mi naknadno otkljucavali, bio je).

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 22:04 (lovac82).
16 godina

Imam jedno pitanje vezano za paljenje ekrana. Znači nekad mi se dogodi (pretežno navečer) to da se ekran iz čista mira upali i bude upaljen oko 5 sekundi, zatim se ugasi i nakon 10 sekundi se ponovno upali na 5 sekundi. I tako 5-7 puta za redom. Sada me zanima događa li se to još nekome?

Je li možda do nekog programa koji radi u pozadini ili nekoj provjeri softvera, odnosno ažuriranju (da napomenem da je 3G isključen, odnosno Internet)?

Sličan problem je bio i na bratovoj Xperiji X8 samo u žešćem obliku (ekran je bio upaljen gotovo stalno kada bi se sam upalio) i mobitel je poslan na servis i kada je stigao nazad problema više nije bilo. A zamijenili su ekran i ponovno instalirali softver, ako koga zanima.

Kada se već spominje izdržljivost baterije - moj uz minimalno korištenje (samo pozivi i malo snimanja HD videa) izdrži 4 dana. Bez snimanja bi i više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Izzy kaže...

Imam jedno pitanje vezano za paljenje ekrana. Znači nekad mi se dogodi (pretežno navečer) to da se ekran iz čista mira upali i bude upaljen oko 5 sekundi, zatim se ugasi i nakon 10 sekundi se ponovno upali na 5 sekundi. I tako 5-7 puta za redom. Sada me zanima događa li se to još nekome?

Je li možda do nekog programa koji radi u pozadini ili nekoj provjeri softvera, odnosno ažuriranju (da napomenem da je 3G isključen, odnosno Internet)?

Sličan problem je bio i na bratovoj Xperiji X8 samo u žešćem obliku (ekran je bio upaljen gotovo stalno kada bi se sam upalio) i mobitel je poslan na servis i kada je stigao nazad problema više nije bilo. A zamijenili su ekran i ponovno instalirali softver, ako koga zanima.........

Imao sam identičan problem s 0.62 FW, nikad nisam otkrio razlog ali sumnjam na neku od aplikacija pošto sam imao hrpu toga, sad imam samo ono kaj mi treba. Kad sam nanovo stavio 0.62 FW i rootao ga više mi se to ne događa, već 2 mjeseca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 22:25 (vrinho).
15 godina
neaktivan

Dali st15i ima opciju o ptvrdi isporuke sms-a?

piranasb
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice