Sony Ericsson c905 vs. Nokia N82

poruka: 25
|
čitano: 8.017
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupujem si novi mob, i bas sam se nabrijao na SE c905, ali sad sam vidio Nokiu N82, koja ima sve sta i c905, samo bolje... Ovdje imate kompletnu usporedbu http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2427&idPhone1=2177

Najbitniji su mi GPS i fotic...

Fotic c905 ima 8.1MP, a Nokia 5 MP, ali Nokia ima Carl Zeiss optiku, obadva imaju xenon flash

I Nokia ima prednju kameru, SE nema, ali ne znam dal cu koristit video pozive puno, a i ne znam dal se to dodatno naplacuje

GPS, c905 ima Google Maps i Wayfinder Navigator 7, ali ne znam dal je to besplatno, a Nokia ima instaliranu aplikaciju s mapama preko 100 drzava

Jos neki podatci za koje ne znam sta znace...

GPRS: Nokia: Class 32, 107 kbps; c905: Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps

HSCSD: Nokia ima, SE nema

WLAN: Nokia: Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP technology; SE: Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA

Znam da Nokia ima Symbian, ali to mi nije posebno bitno, mislim da mi se nece dati gnjaviti s instalacijom hrpe programa

I Nokia (ne znam za ovu, al sam vidio kod N95) ima MSN, a za SE nisam siguran, to je jos jedan plus za Nokiu

Uglavnom, dosad sam naginjao prema c905, i ljepsi mi je, ali ova Nokija mi izgleda fakat dobro (po onome sto ima, ne po izgledu), a i jeftinija, pa ne znam sta da radim...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sony Ericsson c905 vs. Nokia N82
macgyver kaže...

Kupujem si novi mob, i bas sam se nabrijao na SE c905, ali sad sam vidio Nokiu N82, koja ima sve sta i c905, samo bolje... Ovdje imate kompletnu usporedbu http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2427&idPhone1=2177

Najbitniji su mi GPS i fotic...

Fotic c905 ima 8.1MP, a Nokia 5 MP, ali Nokia ima Carl Zeiss optiku, obadva imaju xenon flash

I Nokia ima prednju kameru, SE nema, ali ne znam dal cu koristit video pozive puno, a i ne znam dal se to dodatno naplacuje

GPS, c905 ima Google Maps i Wayfinder Navigator 7, ali ne znam dal je to besplatno, a Nokia ima instaliranu aplikaciju s mapama preko 100 drzava

Znam da Nokia ima Symbian, ali to mi nije posebno bitno, mislim da mi se nece dati gnjaviti s instalacijom hrpe programa

I Nokia (ne znam za ovu, al sam vidio kod N95) ima MSN, a za SE nisam siguran, to je jos jedan plus za Nokiu

Uglavnom, dosad sam naginjao prema c905, i ljepsi mi je, ali ova Nokija mi izgleda fakat dobro (po onome sto ima, ne po izgledu), a i jeftinija, pa ne znam sta da radim...

Pa ak ti je bitan fotic uzmi C905
Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
17 godina

Pa bitan mi je, al Nokia ima Carl Zeiss lecu, a u c905 su vjerojatno dobili par MP softverski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sony bez razmišljanja ja ga ovih dana dobivam

AMD Phenom 9600 @3.0 ,4 gb 800mhz , GF GTX280, vx550
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

taj carl zeiss ti nista ne znaci C905 ima odlicnu kameri ljepši je po dizajnu i sony ericsson je uvijek dobar izbor...SE svakako Cool

jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

taj carl zeiss ti nista ne znaci C905 ima odlicnu kameri ljepši je po dizajnu i sony ericsson je uvijek dobar izbor...SE svakako Cool

Potpisujem!
Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
16 godina

moj izbor bi bio c905, em ima puno bolju kameru , odličan softver, bolji gps. 

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ipak SE ima nešto kvalitetniju optiku, ubiti za c905 govore da je najbolji foto mobitrel. Stime da i N82 nije loš, kojeg bi ti ja rađe preporučio, Symbian. Kažeš MSN imaš ga kao app. za download-irat. Plus što za Symbian imaš daleko veću podršku u obliku raznih app. što ti daje veću funkcionalnost samog uređaja.

Kažeš GPS, neznam kakva je podrška za dummy SE ali možda imaš samo to što je po defaultu instalirano, mislim da se i plaća odnosno, skidanje karata. Za google maps je tako jer skida karte s neta. A što se tiče N82 imaš veću podršku GPS programa npr. Garmin koji je aktualan i gdje se ne plaća ništa, skineš karte na uređaj i navigaj, + predinstalirani Nokia maps. Stoga po meni rađe pikni N82. Ako gledaš GPS i kameru.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
AMD boy kaže...

moj izbor bi bio c905, em ima puno bolju kameru , odličan softver, bolji gps. 

pojasni malo ovo bolji GPS. npr. kroz samu podršku
هردسري & سبيدسري
17 godina
neaktivan

da SE ima bolji GPS od nokie ne bih se slozio...ako ti je kamera na prvom mjestu uzmi C905, ako ti je GPS onda N82

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
macgyver kaže...

GPRS ti je General Packet Radio Systems, protokol za prebacivanje podataka u 2.5G mrežama koji nudi brzine od oko 40 kbit/s. To ti imasvako noviji mobitel. A ove vrijednosti su klase, dalje od toga ti neznam.
HSCSD nisam siguran ali mislim način spajanja PC i mobitela
WLAN ti je WiFi bežečno umrežavanje, odnosno lajički rečeno spajanje na WiFi pristupne točkei imaš free surfanje.
هردسري & سبيدسري
17 godina
HCSC kaže...
macgyver kaže...

GPRS ti je General Packet Radio Systems, protokol za prebacivanje podataka u 2.5G mrežama koji nudi brzine od oko 40 kbit/s. To ti imasvako noviji mobitel. A ove vrijednosti su klase, dalje od toga ti neznam.
HSCSD nisam siguran ali mislim način spajanja PC i mobitela
WLAN ti je WiFi bežečno umrežavanje, odnosno lajički rečeno spajanje na WiFi pristupne točkei imaš free surfanje.

Hvala

A sta se tice skidanja Google Maps (ili nekih drugih mapa za GPS), dal to placam iz mobitela (iz onih 100 kn koje imam na racunu), ili bas preko paypala (odnosno preko interneta). I jel znate kolko kosta otprilike?
17 godina

ne ne, naplačuje ti se sa tvog SIM računa. Odnosno podatkovni promet npr. skida ti se sa ovih 100Kn na računu što spominješ. Ali mala preporuka ako želiš to koristiti uzmi koji tarifni podatkovni mobilni Internet, tipa W'n'W kod T-mobile-a, imati to i VIP i Tele2 nekih cca.15Kn za 10Mb prometa.

Sad, dali je to dostatno i koliko skida neznam, ali još jedan savijet, nebi ti htio to (Google Maps) preporučiti kao promarnu GPS navigaciju.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja na svoju nokiu n73 stavljam mape tako da skinem program sa  nokiine stranice i prikljucim mob na usb i onda stavim mapu na memrijsku karticu. Imas mape cijele svijeta mozes skidat pojedinacno(ja sam skinio mapu hrvatske). Tako ti se vise isplati zato sto onda prenose podatci samo puta skretanja i tako. Mapa hrvatske ti ima ja mislim 11mb.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2009 13:44 (vedrann).

0 0 hvala 0
17 godina

Jel se moze na c905 instalirati MSN iako nema Symbian?

0 0 hvala 0
17 godina

mislim da DA, samo potraži po netu tko daje MSN usluge: pogledaj ovo, kaže frend da koristi njih i ima MSN na svom SE dummy mobitelu.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih rade uzeo Nokiu, trenutno koristim N95 8 GB, Inace ako ides preko Google maps mob ti mora imati A-GPS a to ti je podpomognuti GPS koji ti omogucuje tvoj provider (T-Com, Vip, Tele2) i kosta kao suho zlato... sluzi za skidanje mapa i pomaze GPS-u da lakse odredi poziciju....inace na Nokie sa Symbianom stavis Garmina i nemas problema s bilo kakvim plačanjima i bilo kakvim dodatnim troskovima, sto se tice kamere vjerujem da je na Sony-u bolja...samo sta ce ti 8 MP svjejedno ni na jednom od mobova kamera se nemoze mjeriti s foticem...stoga preporucam da si uzmes Nokiu i kupis fotic :D

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

svakako soni c905 imamga i nebiga minja za dvi nokije n82 uzmi jako dobar mob kamera gps

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrcko2003 kaže...

...Inace ako ides preko Google maps mob ti mora imati A-GPS a to ti je podpomognuti GPS koji ti omogucuje tvoj provider (T-Com, Vip, Tele2) i kosta kao suho zlato...

ja na svom uređaju nemam A-GPS pa idem na Google Maps i GPS me locira i ne koristim GSM opertaterasve preko WiFi-a. A-GPS je potpomognuti GPS služi jedino da te brže locira GPS.
هردسري & سبيدسري
16 godina

GPS na C905 je jednako dobar kao i na nokiji. imaš i besplatne karte tako da ne moraš koristiti google maps.

16 godina
neaktivan

N82

pa ja sam birao između e90, n96, se x1 i c905 al sam odabrao n96 i ne da su karte besplatne preko nokia mapsa:) nego ima i puno drugog zabavnog softvera koji radi nokia pa ne može radit na se-u

a što se tiče kamere n79, n82, n85, n95 i n96 su iste s tim da su najbolje n82, n95 i n96, n82 i n95 zbog grafičkog čipa, a n96 zbog posebnog čipa samo za multimediju

symbian 4ever

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

hmm carl zeiss nista ne znci :S

sto se tice kamere isto ti to izidje, ja imam n82 slike su super, bilo po danu bilo po noci, slike ekxtra

imam instaliran garmin, sa adriarouteom, + jos nekim zemljama evrope koje su mi trebale, sve skines s neta, sve besplatno

navigacija radi super, veoma precizno, pokriveni i manji gradovi (nazivi ulica)u HR, BIH itd itd

najveci plus nokije je to sto je symbian, mozes na nju instal more programa, + jos svasta nesto

sve u svemu nokia rulzzzz ;)
16 godina
neaktivan

ja imam Nokiu N82 i mogu reći da je to jedan od najboljih mobitela koji su ikad napravljeni...imao sam priliku kupiti N96...ali taj mobitel je prekrut .... N82 ti je najbolji izbor i nećeš sažaliti ako ga kupiš....uzmi u obzir da je Nokia uvijek imala bolju kameru od SE ...

Kamera SE se nikad nije mogla pariti s onom Nokie... oba dva mobitela imaju 30 fps kod snimanja... s tim da ti Nokia ima i jaču bateriju od tog SE... i kamera od SE C905 nije tolko bolja od Nokiine... uspoređivao sam kamere... provjeri stanje iz prve ruke ...i puno ti je lakše doći do Nokinih mapa za GPS...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 16:30 (DREYGO).

0 0 hvala 0
17 godina

U biti, kamera je osim telefonskih funkcija ono što ja najčešće koristim tako da nije bilo dileme -> C905. Kamera mu je definitivno najbolja što sam vidio na mobitelima, GPS je upotrebljiv koliko od mobitela očekujem, softver mi je intuitivan i definitivno mi se sviđa. Kažu da se ne treba suditi po izgledu, ali N82 mi je definitivno ružna ko pas, dok C905 izgleda sjajno. Baterija je s obzirom na ekran i sve funkcije koje ima vrlo dobra. U biti, ne vidim mu neke mane. Imao sam neke Nokie, ali nikad ne bih mijenjao SE C905 za bilokoju Nokiu.

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

preporucujem nokiu n82, prvenstveno zbog boljeg softvera u globalu i veceg izbora programa, a kamera je odlicna za mobitel jer pretpostavljam da nemas namjeru koristit za nekakvu ozbiljniju upotrebu jer bi onda uzeo fotic a ne mob :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice