SE Xperia Ray ili Nokia Lumia 710

poruka: 73
|
čitano: 12.325
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Moje dilema; SE Xperia Ray ili Nokia Lumia 710?

Cijena im je u pretplati ista.

Ray je na Androidu 3.3, a Nokia na Windowsima 7.5. Vec imam Android mobitel, ali je losiji i ne mogu na njemu igrati bolje igrice. Srednjoskolka sam i igrice su mi jos super. Androidov market ih ima, a ovaj drugi bas i ne. Mislim vidjela sam da ima, ali puno onih koje su u Trgovini Play besplatne, tamo se placaju. Takoder mi se svida Sony sucelje.

Kamera, huh. Nokia 5mpx, autofokus, bljeskalica... Ray 8mpx i ostalo, ali plus Exmor R. Videozapisi - HD obadavoje. Kamera mi je ful bitna, ali i ova od 5mpx je stvarno dobra. Ray ima prednju kameru, sto mi je preodlicno! Obozavam ju. 

Zasloni, ajmeee. Lumia ima ekran od 3.7 inca sto mi je svakako dovoljno, dok Ray 3.3inca... To mi se cini uistinu premalo. Sadasnji mobitel mi ima 3.5inca. Opet, Ray ima BRAVIA Engine. 

Prednost Nokije - procesor. Lumia 1.4GHz, Ray 1GHz.

Bitna stvar za pretrazivanje interneta - flash. Nokia ne podrzava, Ray podrzava.

Mozda se pomalo odlucujem za Xperiu, ali i Nokia mi je jako privlacna!

Vas savjet?

P.S. Nijedan se ne moze isprobat u T-mobile-u.

22 SE Xperia Ray
28 Nokia Lumia 710
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: SE Xperia Ray ili Nokia Lumia 710
Ja bih isao na Ray zbog izbora aplikacija.
I da, Ray imas za isprobati u Vipu, osobno bio i isprobao. A uskoro ce biti i Lumije za isprobati.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
neaktivan

Experia iz par razloga:

Android je.

Ima super kameru

Govorimo o Sony Ericssonu - kvaliteta

Android je pa imaš dosta velik izbor aplikacija za razliku od Windows Phone-a

Zašto ne Nokia:

Zato što je WIndows Phone

Zato što je to stariji Windows Phone

I zato što ima lošu kameru.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
3 19 hvala 0
15 godina

ak su ti bitne igrice svakako xperiu ray...na njemu ti nista nece stekat provjereno znam,to je bas onak zenski mobitel...

nokia je prelijep mobitel al mos ga j***t kad je to windows phone...ne bus ti igrala igrice na tome...kad bi bar ta nokia imala android

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hvala, ali nije li ekran od 3,3 inca premalen za neke igrice i web surfanje?
monikicaa
15 godina
neaktivan

Evo 3D sada nije skup, mislim da je 2000kn nov.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nepotrebno kenjate po Windowsima. 95% aplikacija koje su dostupne na Androidu dostupne su i na Windows Phonu. (govorim iz iskustva, imam oba mobitela doma)

Stvar je u tome da na androidu ima 20 aplikacija koje rade jedno te isto, dok je na windows phonu broj tih aplikacija manji. Sve aplikacije koje su u široj upotrebi su dostupne na windows phoneu.

Svi ste naveli prednosti andorida, ja ću navesti prednosti windows phona i Nokie:

Dobiješ besplatno vrhunsku navigaciju navigaciju (offline navigacija - skinu se karte u mob i deri)

Dobiješ hrpu besplatne glazbe preko Nokia Music aplikacije.

Dobiješ socijalne mreže poput fejsbuka i twitera integrirane u sustav.

Defaulnta aplikacija za fejsbuk izgleda bolje nego bilo koja druga aplikacija na bilo kojem OS-u

Windows phone je iznimno fluidan, nema zastajkivanja i štekanja koje je pristuno na SVIM android mobitelima, čak i na onima koji koštaju po 4-5 tisuća kuna.

Pošto windows phone ima jedinstveno sučelje, sučelje je dosljedno u svim aplikacijama i iznimno se lako snalaziti u aplikacijama

Što se tiće komentara da je 710 stara generacija Windows phone mobitela - to nije istina, Nokima Lumia 710 je izašla zajedno sa Lumiom 800 prije par mjeseci, to je nova generacija mobitela (aktualna).

Sljedeća generacija mobitela će izaći u drugoj polovici godine i mobiteli će imati višejezgrene procesore i bolje ekrane.

Ja se osobno uopće nebi dvoumio između ta dva mobitela, uzeo bi Nokiu. Kako sam rekao, svakodnevno imam priliku koristiti oba operativna sustava i Windos phone mi se daleko više sviđa.

PC RULES!!!

13 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Covjece, sad ste me doveli u jos vecu nedoumicu. Na njuskalu se npr. moze naci Ray za 1000-1200kn, a Lumia 710 za 2200kn. Razlog tome? Jesu li Nokie precijenjene?
monikicaa
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Experia iz par razloga:

Android je.

Ima super kameru

Govorimo o Sony Ericssonu - kvaliteta

Android je pa imaš dosta velik izbor aplikacija za razliku od Windows Phone-a

Zašto ne Nokia:

Zato što je WIndows Phone

Zato što je to stariji Windows Phone

I zato što ima lošu kameru.

Kako znas da WP7 nije bolji od androida?

Kakav stariji Windows Phone?

I da li si isprobao mob da kazes da ima losu kameru i pricas sve lose o njemu...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
17 godina
CutiePie kaže...
Covjece, sad ste me doveli u jos vecu nedoumicu. Na njuskalu se npr. moze naci Ray za 1000-1200kn, a Lumia 710 za 2200kn. Razlog tome? Jesu li Nokie precijenjene?

Nokie su uvijek bile na cijeni jer su to kvalitetni mobiteli. To je jedan razlog, drugi je taj što je to relativno novi mobitel, za razliku od Sony Ericsona, i zato je i Nokia skuplja.

Još nešto, mislim da ni jedan operater još nema u ponudi 710, tako da su mobiteli na njuškalu otključani na sve mreže, što 99% nije slučaj za SE.

Možda da još malo pričekaš dok neki operater u ponudu ubaci mobitel, onda će im cijena vrlo vjerojatno pasti...

PC RULES!!!
14 godina
neaktivan
Znam. Uskoro dolazi u T-mobile, a uskoro cu uzeti neku od Total tarifa u kojima ce Lumia biti 8kn, kao i Ray.
monikicaa
15 godina
neaktivan
CutiePie kaže...
Znam. Uskoro dolazi u T-mobile, a uskoro cu uzeti neku od Total tarifa u kojima ce Lumia biti 8kn, kao i Ray.

Cekaj Lumiu..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
15 godina
neaktivan

Nisu!Dosla si na krvi forum trazit odgovore,jer ovdje ti je 80% android fanboyeva kojima je to prvi smartphone i misle da znaju sve!Na wp7 imas besplatne igre i one koje se placaju,.One koje se placaju mozes ih isprobat besplatno,sto na androidu nemres.Ali zato mozes neke krekane igre instalirati!Ako te zanima i surfanje,tu definitivno wp7 vodi i to za 200%,uopce tu nebi ni android svrstavao kao konkurenciju kolko ovdje IE9 daleko bolji.Jedina konkurenicja mu je safari,a ovo ostalo zaboravi!Flash vjeruj mi nije ti niit malo potreban,danas sve stranice jedino kaj imaju u flashu su reklame,ostalo sve normano mozes pregledavat bez potrebe flasha.

Na androidu bu ti jedino igre bile super,ali ostali user experinece ti nebude niti malo kavalitetan ko na nokiji,vjeruj mi!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 19:42 (kach).

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskreno Android nije ništa posebno, mislim sve je super, ali što se tiče stabilnosti,fluidnosti... ima tu još puno toga za popraviti. Ali zato postoje custom ROM-ovi, ali opet, staviš ga i gubiš garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pa sad, meni stvarno ne treba navigacija. Mislim super dode, ali nije mi to nesto presudno. Ni skidanje glazbe... Ali opet, Nokia me privlaci iz nepoznatih mi razloga hehe. Opet, vjerojatno cu uzeti Ray zbog kamere i igrica.
monikicaa
16 godina

ta nokia je za stepenicu bolji od xperie ray, covjece kad sam vidio naslove teme nasmijao sam se, taj mob se uspoređuje s iphonom 4, htc sensationom, itd. a ne s xperiom ray koja nikad nije bila rađena za nesto zahtjevno, nokia je oblja u svakom pogledu, a na 3,2" ekranu na xperi-i se neces naigrat jer je to premalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4276&idPhone2=3972

Nokia je bolji mobitel, to je sigurno bez ikakve dileme.

Osobno bih uzeo Nokiu.

No sada, vidim da zelis igre igrati, a ja ti iskreno ne mogu reci kako stanje s igrama stoji na WP7, ali sam siguran da je taj broj manji od Androida.

Na Androidu stvarno imas hrpetinu igara i aplikacija i puno njih je besplatno (takoder ne znam kakvo je stanje s besplatnim aplikacijama na WP7).

Ja bih ipak preskocio tih par igara sto ih nema na WP7 (iako ce te preskocit bas neke koje bi ti htjela igrati :P), cisto zbog veceg ekrana na Nokiji jer bilo koju igru da ces igrati ces igrati ugodnije na vecem ekranu.

Oba mobitela ce ti raditi fluidno, iako je Nokia i s te strane jaca. Pitanje je takoder kakav ce support biti na Nokiji, ali tesko da ce biti losiji od Androida, iako ce Ray imati podrsku za najnoviji 4.0 ICS Andoid 100%.

Sve u svemu, ja sam za to da uzmes Nokiu, osim ako ti igre stvarno nisu toliko vazne, iako uvijek postoji mogucnost da ce te iste igre s vremenom doci i na WP7.

Edit: Vidim da ti je i kamera vazna, pa ti samo zelim napomenut kako broj megapixela na kameri ne znaci apsolutno nista. Cak bi se dao kladiti da je na Nokiji kamera bolja, iako nisam 100% siguran u to.

Na ovoj stranici koju sam ti linkao mozes naci usporedbe fotografija i procijeniti koji ti slika bolje slike.

Edit2: Takoder treba obratiti i paznju na to da je Android dosta zreliji sustav te da ima funkcije kao sto su multitasking, wifi hotspot (tethering), ucitava stranice u flashu...itd.

No s druge strane, ako nisi iskusna sa koristenjem SP-ova, mozda bi ti WP7 bio jednostavniji za koristenje.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 21:06 (Psiho246).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Imat ce igre,ali ne besplatno ko na androidu!Moci ce isprobat igre koje se placaju i igrat neke koje su free!Na wp7 se jako puno tog placa,sva sreca pa mene osobno ne zanimaju igre tak da mi to nije nikakv problem.Bitno da mi je blocked in free hehe:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 21:08 (kach).
15 godina

Netko je vec gore napisao, takoder sam koristio obadva OSa...
Android - na u8650 (koji jos imam, ali ga uopce ne koristim) htc wildfire S , SE neo (nesto manje)

WP7 - omnia 7 (trenutno koristim,  prezadovoljan)

cak sam imao par dana i iphone 4, al jos ga uvjek vidim i prckam po njemu, jer ga svaki frend ima:S

Odmah cu ti napisati, da nakon mjesec dana koristenja omnie i wp7 nikada vise nebi uzeo nista drugo, kao niti ekran koji nije SAMOLED i koji je manji od4". :)

Android svaki trza, bezobzira na cijenu, baterija je katastrofa, prednost je jedino taj market koji osobno mi je bio fora prvi mjesec dana... Kasnije shvatis da ti netreba toliko palikacija i da ih je vecina beskorisnih. Kao sto je neko napisao, jedna aplikacija postoji na marketu/google playu i jos xy njih koje rade na istom principu, ali se drugacije zovu.

WP7 marketplace ima kvalitetnih stvari i manje kvalitetnih... nadu ti se dobre igrice koje su free, a one kvlatitenije (xbox live naslovi) se placaju (ali, jednostavnim flashom uredaja imas sve free) ... Svaki market ima nesto sto drugi nema - recimo, jos nisam nasao na marketu air soccer tour sto je prezarazno, + moze se u 2 i za par dana i MP dobiva. zapravo, vecina WP7 igara je za dvoje igraca i/ili podrzava MP.

iphone niti nije u temi, pa ga necu spominjati, ali samo cu rec da mi je svejedno WP7 bolji. iOS takoder je super i sve, ali necu iphone iz principa jer ga pola mojih frendova ima samo za kur*enje.

UKRATKO: moj izbor je WP7!

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
15 godina

kolko ti traje baterija na omniji? dal ona podržava flash? ne trza svaki android nisu svi ko ono entry level smece huawei u8650 i wildfire s, na xperiji neo nevjerujem da ti je trzalo... sorry sto bombardiram s pitanjima

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 23:54 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ray je lijep mobitel. Tanak , vrhunska kamera , uz malo moddanja ide na čisti vrh. Super stabilan na 1.8GHz.

Ne idu jednostavno pod cijenovni rank , a da je nokia precijenjena...je.

Ovdje se čisto radi o ukusima. Niti jedan ne zaslužuje da ga se ogadi tipa što ste vi gore sa androidom napravili.

Predobar ekran i touch screen svakako ima... Čisto njen izbor što će. Pogriješit neće.

Uz root i torrent stranice ima puno igrica i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 2:25 (lipaaa).
16 godina

Nakon nekoliko Androida probao onako vise da vidim kako to radi Windows Phone - HTC Radar.

To je mislim uredjaj neke srednje klase.

Nema sanse da se vise vratim na Android.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
lipaaa kaže...

Ray je lijep mobitel. Tanak , vrhunska kamera , uz malo moddanja ide na čisti vrh. Super stabilan na 1.8GHz.

Ne idu jednostavno pod cijenovni rank , a da je nokia precijenjena...je.

Ovdje se čisto radi o ukusima. Niti jedan ne zaslužuje da ga se ogadi tipa što ste vi gore sa androidom napravili.

Predobar ekran i touch screen svakako ima... Čisto njen izbor što će. Pogriješit neće.

Uz root i torrent stranice ima puno igrica i sl.

Napokon normalan komentar.

Bez pljuvanja po androidu, windowsu ili iosu.

To sto je neko probao Wildfire, pa misli da je svaki Android spor, je genijalna pretpostavka.

Isto tako, Windowsi su jako zgodan UI, i jedini od ovo troje koji je dosta razlicit. Znaci, djeluje frisko i zgodno.

Ali da ima svojih nedostataka, ima. Kao i ostala dva. Ios je npr tek nedavno dobio notifikacije kak spada, pa se niko nije bunio i prodavao se ko alva.

Btw, on topic, moja preporuka za Ray. Odlican mobitel prakticki u svemu, jedino ak te ne smeta manji ekran. (iako je zato slika ljepsa)

15 godina

al meni na slikama taj ekran od 3,3" izgleda veliko...isto ka na galaxy miniju ima ekran od samo 3" i cini se velik cak i veci od mog 3,2" ekrana na live with walkmanu ali kad prislonim galaxy uz moj onda tek vidim kolko je moj veci

edit: ne mislim na onu stvar dolje nego na ekran {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 10:36 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
domac5 kaže...

kolko ti traje baterija na omniji? dal ona podržava flash? ne trza svaki android nisu svi ko ono entry level smece huawei u8650 i wildfire s, na xperiji neo nevjerujem da ti je trzalo... sorry sto bombardiram s pitanjima

Hmm...iskreno, trajalo je prvih tjedana dana jedan dan, al stalno sam prckao po njemu kako to ide vec.

Sada traje 2-3 dana, ovisno o koristenju. Uglavnom, nepunim ga uopce na struju, nego dok sam na PCu (pa makar i 15 min.) stavim Omniu da se puni preko USB kabla. Jos nikada nije se ugasio.

Podrzava flash (barem mislim?!) , al nekuzim sta ce nekom flash?! ... to su sve oglasi u flashu koji samo usporavaju ucitavanje stranice i scrolanje po njoj. Ono, ima par str. za flash videima, al takve ne koristim pa mi nije potreban. Ako trebas flash, to android sigurno pobjeduje, samo pod cijenu da ce mobitel stekat ko lud.

Netko je vec napisao, nema veze koliko android kosta, svaki steka. Tako da je Neo u nekim situacijama stekao vise od wildfirea S. App se crashaju, itd.

9/10 ljudi (cak neki i ovoj temi, ukljucujuci i mene) su ti napisali/bi napisalo - koristio sam android i nakon isprobavanja WP7, nikada vise necu na andorid.

Mislim da je sve jasno.

Moze sada neko pljuvat po androidu/WP , al samo onaj ko isproba oboje znat ce sta mu bolje lezi. Meni, eto, bolje lezi WP kao i dosta ljudi koliko vidim. Stvar ukusa;)
Svi se izvlace na neku customizaciju androida i slobodu, sta se slazem. Al, ja sam se s time igrao na andoridu prvih mjesec dana i dosadilo mi.

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
14 godina
neaktivan
Ovo je vjerojatno glupo pitanje, ali te WP Nokije nemaju Ovi store?
monikicaa
15 godina

Nemaju, Ovi store je ducan s aplikacijama  od symbiana, googleplay od androida, app store od iphonea/iOSa, a svi WP7 pa tako i ova nokia ima marketplace - bolji od symbiana, losiji od androida i iphonovog appstorea (po broju aplikacija)

17 godina
neaktivan

Osobno bih išao na Lumiu 710. 3.3" na Ray-u je jednostavno premaleno. A Nokia je nekako više future proof jer će biti podržana barem još 2 godine dok će nadogradnje za Ray prestati dolaskom ICS-a. Za aplikacije se nebih previše brinuo jer će popularnost Windows Phone-a porasti dolaskom verzije 8, a samim time doći će i do drastičnog rasta aplikacija.  Čak štoviše razmišljam da prodam svoj Optimus 3D i uzmem neku od Lumia, ponajprije radi fluidnosti pri radu. U zadnje vrijeme treba mi pouzdan uređaj koji jednostavno radi.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ja imam android i kad ucitavam bilo kakvu stranicu s flashom iili stranicu s videom u flashu nikad nije zastekalo cak ni kad sam brzo scrollao po takvim stranicama... jbg nije flash za procesore od 600 mhz... al moj mob i xperia ray imaju identican procesor i graficku tak da ak meni nikad nista nije stekalo nece ni njoj... jedva čekam da isprobam WP7 pa da vidim sta je u njemu tako zarazno da se ljudi vise ne vracaju na android

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice