SE X10 Dead?

poruka: 71
|
čitano: 8.916
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: SE X10 Dead?
domac5 kaže...

jel ti ga seus prepoznaje? ak da probaj prek njega napravit repair softwera i onda ga upalit na onaj moj nacin ako ti bude blinkalo zeleno kod prvog paljena

Prepoznaje on njega uredno..Ali kad treba repair softwera..Onda piše da je najnovija verzija na mobitelu..Kad bi nekako prisilno preko SEUS-a updatat na istu verziju vjerujem da bi rješio svoj problem :)

13 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Pa "prisilno" stavljanje zadnjeg softvera ti je tako da kad pokrenes SEUS ili PCC nikako NE SMIJES spajati mobitel.Ako radis po onim koracima nema sanse da ti kaze da je zadnji softver vec instaliran.Prije nego sto spojis mobitel izvadi bateriju na 30 sekundi,vrati je nazad i onda prilikom spajanja mobitela drzis BACK tipku.

Viruj mi da ces uspit tako,znan sto prican jer se meni takvi brickovi znaju desit na x8 kad se malo igran sa romovima.Sritno

Kasnije cu napisat nesto pametno i reprezentno, da sad ne lupam i pravim se pametan.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 22:34 (in_rust_we_trust).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

pogledaj ovo mislim da bi ti moglo pomoć http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1054818

XPERIA X8 - MiniCM9-3.0.3 ICS 4.0.4/CM9 * nAa-ics-04 kernel *
14 godina
in_rust_we_trust kaže...

Pa "prisilno" stavljanje zadnjeg softvera ti je tako da kad pokrenes SEUS ili PCC nikako NE SMIJES spajati mobitel.Ako radis po onim koracima nema sanse da ti kaze da je zadnji softver vec instaliran.Prije nego sto spojis mobitel izvadi bateriju na 30 sekundi,vrati je nazad i onda prilikom spajanja mobitela drzis BACK tipku.

Viruj mi da ces uspit tako,znan sto prican jer se meni takvi brickovi znaju desit na x8 kad se malo igran sa romovima.Sritno

Radim točno kako mi kažeš 

i na kraju dobijem ovo

http://prntscr.com/c1iv0

13 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Nisan ima mira sada i isa san refleshat svoju x8 sa PCC-om da vidim jesu mozda moji koraci krivi.Vratia san ga na stock 2.1 (na njemu je bia 2.3.7) bez problema.Usput san snimia mali video mozda pomogne haha.Video ima oko 280 mb-a pa triba malo sacekati dok se uploada na jubito {#}

Kasnije cu napisat nesto pametno i reprezentno, da sad ne lupam i pravim se pametan.

0 0 hvala 2
14 godina
in_rust_we_trust kaže...

Nisan ima mira sada i isa san refleshat svoju x8 sa PCC-om da vidim jesu mozda moji koraci krivi.Vratia san ga na stock 2.1 (na njemu je bia 2.3.7) bez problema.Usput san snimia mali video mozda pomogne haha.Video ima oko 280 mb-a pa triba malo sacekati dok se uploada na jubito {#}

Uredu..E sad probaj sa tog 2.1 ponovno flashat na 2.1 putem PCC-a..:) 

13 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Upravo sad probavam

EDIT:Refleshano bez problema

EDIT2:Jesi proba s ovim refleshat?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 23:15 (in_rust_we_trust).

0 0 hvala 1
14 godina
in_rust_we_trust kaže...

Upravo sad probavam

EDIT:Refleshano bez problema

EDIT2:Jesi proba s ovim refleshat?

Neznam zašto tebi želi reflashati a meni ne {#}

Da probao sam..isto kao i sa PCC.

Piše da imam najnoviju verziju.

13 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Evo tocno kako san ja radia

2 0 hvala 1
14 godina
SE X10 Dead?

Uradio tako i opet dobijem "imate najnoviju verziju softwera".{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SE X10 Dead?

najnoviji za x10 je 2.3.3 jel? jesi probo stavit neki 2.1 pa onda na seus update?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
SE X10 Dead?

decko imam x10i i sto sam imao slucaj kao i ti tj brickao sam mob.

na njemu je bio cm7 i bezbroblema sam ga s pcc-om popravio tj napravio repair softvera koji je trajao oko 20 min cca.

iskreno neznam kaj tebe muci...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Možda on ni neide na repair
robimarko@gmail.com
15 godina
SE X10 Dead?

najradije bi mu to preko team vivera napravio da sam vidim sta ne valja

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

jesi instalirao gg iz flashtool-a?

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

da li mozes upaliti mobitel dok je na punjacu? 

da li ti je bootloader zakljucan ili si ga otkljucavao? ako je otkljucan probaj ga zakljucati iako bi moralo ici i bez toga.

1. Spojis mob na PCC i dobijes ovo sto je na slici (slika 1). Klikni na ovo sto sam oznacio strelicom.

2. Onda dobijes ovo na slici 2. opet klikni na oznaceno strelicom

3. prati daljnja uputstva PCC-a

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Možda on ni neide na repair

mislim da si u pravu. ostaje jedino pitanje da li ce ga moci upaliti i kad ga repaira ili je neki tehnicki kvar na napajanju mobitela.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

da li ti je bootloader zakljucan ili si ga otkljucavao? ako je otkljucan probaj ga zakljucati iako bi moralo ici i bez toga.

1. Spojis mob na PCC i dobijes ovo sto je na slici (slika 1). Klikni na ovo sto sam oznacio strelicom.

Za repair si vec napravia prvu gresku.Bitno je da mobitel NIJE spojen sve dok te on ne trazi to!
Znaci pokrenit PCC,otici na repair phone,pratiti korake i tek onda ce ti on na kraju reci da spoji mobitel i prilikom spajanja DRZATI back tipku.

14 godina
SE X10 Dead?

Kad ga upalim zasvijetli gore zelena ledica(kraj senzora za rotaciju) i zavibrira..ekran je crni.

Pratim korake..i tek kad me zatraži onda  spojim mobitel u flash modu te mi nakon neke provjere izbaci da na mobitelu imam najnoviji softwer.

bootloader je zaključan.

Insalirao sam gordons gate.

u flash toolu mi piše "sin verification failed".

Ako mi ko želi pomoči preko teamwievera neka se javi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
in_rust_we_trust kaže...
BlueMax kaže...

Za repair si vec napravia prvu gresku.Bitno je da mobitel NIJE spojen sve dok te on ne trazi to!
Znaci pokrenit PCC,otici na repair phone,pratiti korake i tek onda ce ti on na kraju reci da spoji mobitel i prilikom spajanja DRZATI back tipku.

Ne bitno je da ga iskljucis kad ti kaze i ponovo ukljucis kad opet kaze. Ko da sam ga jednom repaira.

14 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Kad ga upalim zasvijetli gore zelena ledica(kraj senzora za rotaciju) i zavibrira..ekran je crni.

Pratim korake..i tek kad me zatraži onda  spojim mobitel u flash modu te mi nakon neke provjere izbaci da na mobitelu imam najnoviji softwer.

bootloader je zaključan.

Insalirao sam gordons gate.

u flash toolu mi piše "sin verification failed".

Ako mi ko želi pomoči preko teamwievera neka se javi :)

kad ti izbaci da je na mobitelu najnoviji software trebala bi biti opcija "repair phone".

15 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Probaj sa drugim usb kabelom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 12:54 (gogi321).

0 0 hvala 1
14 godina
SE X10 Dead?

Isprobano sa 2usb kabla.

Evo slika što se dogodi.

Ostatak slika 

http://prntscr.com/c2jwu

http://prntscr.com/c2jxv

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čitam malo po XDA forumu i jedan tip je napisao da je ovako sredio taj isti problem(vidim da piše za x10m ali navodno može proć i za veliki x10 :

Originally posted by Ketoth@xda

Open SEUS and select your phone. Click Next.
SEUS will wait for the device.
Connect your bricked phone via the USB cable.
Then you must access Flash Mode, at all costs.
SEUS, PC Companion and FlashTool can detect this phone only in Flash Mode.

Note: If your phone is resetting correctly (pressing and holding Power+Center) and the phone is being detected as an unmounted removable drive on the computer as mine did, it should be able to enter Flash Mode, no matter it has been already stuck for ages on the first screen with the white letters. My phone had enough battery charge to go through the whole process.

To enter Flash Mode with the Xperia X10 Mini I had to:

1. Perform a hard reset of the phone (Press and hold Power+Center)
2. As soon as the phone vibrates, release both keys. Phone will restart.
3. The white Sony Ericsson logo will be displayed.
4. Press and hold Power+Center and immediatly the Back key (the three keys at the same time)
5. Keep the keys pressed until the LED turns green.

After doing the correct sequence and entering Flash Mode, the LED turns green and the screen turns completely black. SEUS detected my phone at this point, downloaded the original firmware and installed it automatically.

XPERIA X8 - MiniCM9-3.0.3 ICS 4.0.4/CM9 * nAa-ics-04 kernel *
14 godina
SE X10 Dead?

Napravim kako kaže(Power+center).kad zavibrira otpustim tipke ali onda se ništa nepojavljuje..dakle ekran je crni

opet sam probao preko SEUS-a ali piše da imam najnoviju verziju.

Ali moj mobitel je KONSTANTNO u flash modu

dakle  računalom mobitel prepoznaje kao SEMC Flash.

I u flashtoolu on njega automatski prepoznaje kao flash device.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 13:34 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SE X10 Dead?

nemoras onda ni drzat te tipke ak se spaja automatski u flash modu

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
SE X10 Dead?

Izgleda da je mobitel HW strgan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SE X10 Dead?

Voda, vlaga?

0 0 hvala 1
14 godina
BlueMax kaže...

Voda, vlaga?

Nema tragova niti vode ni vlage

ako nađem odgovarajuče šarafcigere rastavit ču ga pa stavim slike :)

14 godina
SE X10 Dead?

Evo slike

ako možete što vidjeti iz toga(Kvaliteta Nokie C7 {#})

Također sam naišao na ovo

EDIT:

Pronašao sam na internetu da je problem u FLASH IC-u koji je loše zalemljen na MBO(boljka XPERIA X serije).

Mislim da bi pečnica mogla to sredit

:fingerscrossed:

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.7.2012 14:39 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice