Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 376.533
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE

Ma koji problemi?? Signal varira zbog toga gdje se nalaziš u odnosu na antenu, očito si dosta daleko pa imaš slabi signal...

A što se baterije tiče, to je smartphone sa 4" super amoled ekranom, kaj očekuješ da ti baterija traje tjedan dana?

PC RULES!!!
17 godina
Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE

Di se god nalazim nemam puni signal.Kaj to nije dovoljno za razmisljanje.Kuzim da povremeno i na nekim mjestima nemam signal ful signal, al da bas stalno varira.Od zene mobitel je isto na vipu, i signal je full.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Di se god nalazim nemam puni signal.Kaj to nije dovoljno za razmisljanje.Kuzim da povremeno i na nekim mjestima nemam signal ful signal, al da bas stalno varira.Od zene mobitel je isto na vipu, i signal je full.

A vidiš, stvar je u tome da si ti na 3G-u, a na kojem je žena signalu? Ako ima neki stariji ili feature phone, najvjerojatnije je na GSM ili Edgeu.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
17 godina

A gdje ti živiš?

PC RULES!!!
17 godina

Inace sam iz Samobora, trenutno sam na moru, Ciovo.Ma i dok ne koristim net, onda je na gsm, i opet je ista stvar.Zena ima neku stariju nokiu.Eventualno da vip nazovem, mada sumnjam da bu mi kak pomogli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Inace sam iz Samobora, trenutno sam na moru, Ciovo.Ma i dok ne koristim net, onda je na gsm, i opet je ista stvar.Zena ima neku stariju nokiu.Eventualno da vip nazovem, mada sumnjam da bu mi kak pomogli.

Ja radim u svetoj nedelji, u plešivičkoj ulici, to ti je ona ulica kod drugog rotora kad dolaziš s autoceste, i konstantno imam ful 3G signal...

PC RULES!!!
17 godina

@tnakir, mjesto, Mastrinka.nemrem na pm odgovorit.Ostatak ekipe kaj ima omniu, jel mozete slat poruke prek pm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

citat da ali odg izgleda da ne... ko da zasteka

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan

Na mangu radi sve normalno;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 14:04 (kach).

0 0 hvala 0
17 godina

Jedno glupo pitanje, dal vrijedi reklamacija za takve stvari u vezi signala?Ubacil zeninu karticu u omniu i stanje je isto, ubacim svoju karticu u njezin mob.ona ima ful signal.Zakljucak, problem je u omniji, e sad...Dal je to problem hardverske prirode?

15 godina
neaktivan

Odi na market(samsung zone) i tam skini network profile.I prebaci se na mrezu koju koristis onda vidi dal je sve uredu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Jedno glupo pitanje, dal vrijedi reklamacija za takve stvari u vezi signala?Ubacil zeninu karticu u omniu i stanje je isto, ubacim svoju karticu u njezin mob.ona ima ful signal.Zakljucak, problem je u omniji, e sad...Dal je to problem hardverske prirode?

Daj shvati da je problem u tome što si ti na 3G-u, a žena na običnom GSM signalu koji je daleko bolje pokriven...

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
17 godina
FlyBoy kaže...
zvonac kaže...

Daj shvati da je problem u tome što si ti na 3G-u, a žena na običnom GSM signalu koji je daleko bolje pokriven...

Lako moguce.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
17 godina

@FlyBoy, aj mi onda objasni zakaj nemam puni signal dok koristim samo(bez obzira si se nalazim) gsm mrezu?Znaci 3G/EDGE ugasen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

@FlyBoy, aj mi onda objasni zakaj nemam puni signal dok koristim samo(bez obzira si se nalazim)  gsm mrezu?Znaci 3G/EDGE ugasen.

To i dalje ne znači da jačina signala nije ista.

"Crtice" nisu nikakvo mjerilo signala, jakost signala se mjeri akustično. Npr. možda Omnia ima skalu signala baždarenu tako da 5 crtica prikazuje npr. tri puta jači signal nego 5 crtica kod telefona tvoje žene.

Najlakše ćeš usporediti kvalitetu signala tako da procjeniš kvalitetu poziva kada zoveš sa ženinog mobitela i s Omnie.

Odnesi Omniu na servis, on će ti ubaciti testnu SIm karticu, izmjeriti snagu signala u odnosu na referentnu točku (omjer signal/šum), i reći da ti je problem u SIM kartici. Jesi li pomislio na to možda, odi kod svog carriera i besplatno testiraj SIM.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 15:18 (FlyBoy).
17 godina

A dok se vratim doma pozabavil se bum s tim.Inace imal sam dost mobitela kaj mi je proslo kroz ruku i nikad problema s tim.A nis bum moral na servis odfurat, cisto da se uvjerim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

FlyBoy, sve to stoji što si rekao, ali ako crtice nisu mjerilo signala, što će mi onda te crtice? Sigurno da se čovjek pita kad mu nije pun signal. I meni bi to bilo sumnjivo. Nek ga odnese na servis, garanciju ima, i nek veli što je.

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
17 godina
neaktivan

Tu svakako, ali kažem, ne treba odmah pomišljati na najgore, a to je mehanički kvar s mobitelom, tj. antenskim sustavom.

Možda je i do SIM-a, često zna biti, a i prikaz jačine signala nije normatiziran, tj. tu je riječ o relativnom prikazu.

Sad, najvjerojatnije je izvedeno tako da full signal predstavlja omjer signal/šum=1.0, ili 100 posto, ali budući da je riječ o uređaju koji radi na 4 vrste mreža(GSM/GPRS/EDGE/UMTS-HSDPA) a i budući da vrti WP7, skala je vjerojatno isto baždarena za sve uređaje na tom OS-u, a antene ugrađene u mobitele nisu. Tu se onda javlja zaključak da Omnia nativno ima slabiji signal od drugih WP7 uređaja zbog lošije antene.

Sad malo relativiziram, ali sve je to moguće objašnjenje.

Ja osobno nisam primjetio nikakvih poteškoća kod poziva, zvuk uvijek savršeno čist, također sam primjetio da ako telefoniram a nalazim se na području relativno slabog 3G signala mobitel se sam prebaci na GSM/GPRS (piše gore G kod signala) i uvijek bude pun, ali doduše ja sam u ZG-u.

@zvonac

Odi ovako, pod mobile networks, pa isključi 3g i isključi Data connection, i mobitel će ti se prebacit na GSM signal.

Jer, bez obzira što ti ne koristiš mobitel, OS svako malo nešto provjerava na netu, mail/push, ako imaš automatsko vrijeme/datum, update itd.. tako da se i onda koristi neka od dostupnih podatkovnih mreža.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 17:27 (FlyBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Hm, ne vidim u opcijama 3g za iskljucit, ima samo data connection.Data mi je uvijek ugasen, palim ga, jedino dok idem na net, tak da se nis ne spaja bez mog znanja.A gore lijevi ugao mi se mjenja iz 3g u 3g+ i edge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Scrollaj malo dolje, trebao bi naići na 3G prekidač.

3G+ znači da se radi enki prijenos podataka, a samo 3G da je na 3G mreži, jer je moguće i voice i ostale usluge koristiti na 3g-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemam tu opciju.Ostatak ekipe, kaj vi imate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čudno..evo kako je meni

Znači Settings>Mobile networks.

Još ispod imaš opcije za promjenu apn-a i moda odabira mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hm cudno, sumnjam da je to bas do operatera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja nemam te opcije, to je vjerojatno ili do verzije koju trenutno vrtiš na mobu, ili do operatera....

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Čudno..evo kako je meni Znači Settings>Mobile networks.

Još ispod imaš opcije za promjenu apn-a i moda odabira mreže.

Ja imam upravo ovakav screen na LGu

17 godina
neaktivan

Jel' se sučelje može prebaciti na hrvatski?

CPU AMD Athlon64 X2 5600+, MB Gigabyte MA78GM-S2H, 2xDDR2 2GB PC6400 (800MHz), HDD Seagate 320GB, Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silvonis kaže...

Nope, ali meni osobno to ne smeta, idiotski mi je imati mobitel na hr.

17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Silvonis kaže...

Nope, ali meni osobno to ne smeta, idiotski mi je imati mobitel na hr.

Tnx, planiram kupiti ovo stvorenje pa me zanimalo koji jezik govori

CPU AMD Athlon64 X2 5600+, MB Gigabyte MA78GM-S2H, 2xDDR2 2GB PC6400 (800MHz), HDD Seagate 320GB, Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4
17 godina
neaktivan

Planiram prodati desire i malo se okušati u WP7 vodama, čisto jer sam se zaželio promjene. Imam nekoliko pitanja pa ako netko zna odgovore neka se slobodno javi :D

1. Postoje li alternativni video playeri i internet browseri? Playeri mi trebaju jer bi volio da gledam filove bez konvertiranja, a za internet browser bi volio da ima mogućnost kompresije podataka kao npr. Opera Mini, jer imam svega 200 MB prometa mjesečno.

2. Postoje li aplikacije tipa MusicMate kao na Androidu, tj. aplikacije koje pretražuju pjesme pa ih možeš "besplatno" skinuti.

3. Ima li ikavih naznaka da bi se na WP7 mogle pojaviti offline navigacije s dobrom podrškom za BiH i Hrvatsku, tipa iGo, Garmin itd.

4. Mogu li se instalirati crackirane aplikacije i da li je proces jednostavan?

Imam još pitanja ali neću sve odjednom spucati{#}

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
scorpion667 kaže...

Planiram prodati desire i malo se okušati u WP7 vodama, čisto jer sam se zaželio promjene. Imam nekoliko pitanja pa ako netko zna odgovore neka se slobodno javi :D

1. Postoje li alternativni video playeri i internet browseri? Playeri mi trebaju jer bi volio da gledam filove bez konvertiranja, a za internet browser bi volio da ima mogućnost kompresije podataka kao npr. Opera Mini, jer imam svega 200 MB prometa mjesečno.

2. Postoje li aplikacije tipa MusicMate kao na Androidu, tj. aplikacije koje pretražuju pjesme pa ih možeš "besplatno" skinuti.

3. Ima li ikavih naznaka da bi se na WP7 mogle pojaviti offline navigacije s dobrom podrškom za BiH i Hrvatsku, tipa iGo, Garmin itd.

4. Mogu li se instalirati crackirane aplikacije i da li je proces jednostavan?

Imam još pitanja ali neću sve odjednom spucati{#}

1. Zamjetio sam jedan internet browser, ali za alternativnim browserima nema potrebe jer je IE i više nego dobar, posebno kad dođe mango. Video playere nisam tražio, a ni primjetio pa pričekaj nekog drugog.

2. Nisam pronašao tako jednostavne aplikacije, ali ima onih stream app koje nude mogućnost snimanja pjesme.

3. Ne znam.

4. Ne za sada. 

Iako se po ovome čini da ima malo aplikacija, to nije točno. Bio sam na Androidu i iOS-u i na WP7 ima sasvim dovoljno aplikacija. 

Do nedavno sam koristio Android i kad sam prešao na WP7 preporodio sam se. Brzina, fluidnost, odlično radi out-of-the-box, nisam uopće morao gasiti mobitel.

Ima i prilično puno igrica, čak su mi maštovitije no one na Androidu. Dobro je što svaka aplikacija na marketu ima trial tako da se može probati prije kupnje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice