Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.155
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

kako postizete tak dobru bateriju? ja sto god probam ispadne u najmanju ruku razocaravajuce...trenutno sam na amazing romu + dorimanx 7.45, nisam mijenjao nista u stweaksu i baterija je prilicno banana...

idem na put u utorak i cilj mi je naci kombinaciju koja ce mi osigurati maksimalnu bateriju za gledanje videa po putu...preporuke?!?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
sudy_freak kaže...
PR0MATRAC kaže...
@ Prelose

Kako ti možeš biti na foumu online status kad si suspendiran...{#}

Može!
Samo mu je ograničen pristup forumu.

{#}  {#} 

ma mozes biti online ali ti je oduzeto pravo na komentiranje davanje td tu itd... ali to me nece sprijecit da pratim ;) {#}

imam problem sa sluzbenim JB spain ne prepoznaje mi mobitel na kompu tak da nemogu stavit rom na njega da ga instaliram,i jel mi moze tko dati link di da skinem cwm trazio sam skidao al sve neka sranja 

12 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...

kako postizete tak dobru bateriju? ja sto god probam ispadne u najmanju ruku razocaravajuce...trenutno sam na amazing romu + dorimanx 7.45, nisam mijenjao nista u stweaksu i baterija je prilicno banana...

idem na put u utorak i cilj mi je naci kombinaciju koja ce mi osigurati maksimalnu bateriju za gledanje videa po putu...preporuke?!?

Zanima me kakvih videa (koji format)? Ja sa svojom stweaks konf. gledam na youtubeu videozapise i sve je ok. Računalo mi se pokvarilo pa sam jedno vrijeme bio prikovan samo za mobitel (uz to sam bio i bolestan).

Nisam nikada imao Dorimax no na Siyah v5 vsync sam imao ovu konfiguraciju STweaks-a: (Jellybam 4.1 + Siyah v5 vsync= 6 h konstantnog screen on time i gledanja videa preko youtubea i serija preko putlockera).

SETTINGS (ROM):

BOOSTPULSE FREQ: 400Mhz. 

DEFAULT I/O SCHEDULER = row

MEDIA SCANNER: Stop Media Scanner (nije mi trebalo, koristio sam Rescan media i bilo je puno bolje za bateriju na tome romu)

CFS TWEAKS: Linux kernel defaults

SETTINGS (CPU):

GENTLE_FAIR_SLEEPERS = Enabled

CPU IDLE MODE = AFTR + LPA (default)

SMOOTH SCALING LEVEL = 800 MHz

MAX CPU LOCK = Dual core mode

CPU UNDERVOLTING = -75 mV (počni s -50, ja sam koristio -100 i bilo je ok)

DEFAULT CPU GOVERNOR = pegasusq

SCALING_MAX_FREQ = 9000 MHz (moze i 800 MHz)

SCALING_MIN_FREQ = 200 MHz

SETTINGS (GPU):

VPLL MODE = Disabled

GPU Freq Step 1 = 50MHz

GPU Freq Step 2 = 62MHz

GPU Freq Step 3 = 100MHz

GPU Freq Step 4 = 160MHz

GPU Freq Step 5 = 200MHz

SETTINGS (GPU Voltages):

GPU Voltage Level 1 = 800mV

GPU Voltage Level 2 = 800mV

GPU Voltage Level 3 = 800mV

GPU Voltage Level 4 = 850mV

GPU Voltage Level 5 = 900mV

SETTINGS (GPU Thresholds):

GPU THRESHOLD 1-UP = 80%

GPU THRESHOLD 2-DOWN = 60%

GPU THRESHOLD 2-UP = 80%

GPU THRESHOLD 3-DOWN = 60%

GPU THRESHOLD 3-UP = 90%

GPU THRESHOLD 4-DOWN = 75%

GPU THRESHOLD 4-UP = 90%

GPU THRESHOLD 5-DOWN = 80%

EDIT: Koliko je dug put? Ideš li autom? Grije li ti se mob jako kada se puni a radiš nešto na njemu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 0:31 (kpavl).
14 godina
Android 4.2.2!!!

Ne znam jesam li ja propustio da je netko napisao ili ste vi svi globalno propustili:

Android 4.2.2 je krenuo na Nexus uređaje, a što znači, čim jednom dođe na Nexuse, dođe i source code na Internet.
Toga se naravno dočepa CM/Teamhacksung ekipa i što dobijemo?
Zadnji Android na svojim uređajima.{#}

Neki od ROM-ova koji su se pojavili:

1. Xylon ROM - AOKP/PIE

• dev kaže da je u BETA fazi, ali osim Bluetootha i Wi-Fi Tetheringa, sve radi (ili nisam dovoljno tražio). Za sada sam jako zadovoljan. Signalom najviše (-51 dB), ako ne varaju brojke, to je najveća snaga signala koju sam imao na nekom ROM-u/modemu.

1. Carbon ROM - AOKP
  • Nisam probao, ali hoću ako ne bude nešto s ovim gore valjalo.
Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:15 (sudy_freak).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: Android 4.2.2!!!
Trenutno sa na sluzbenom 4.1.2. Al neda mi vrag mira pa bi stavio CM e sad pitanje je od kud i koji. 4.2.2 ? I jesu li se pojavili romovi kojima radi sve kao i na sluzbenom samsung a da je laksni i manje opasan za bateriju od aluzbenog
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Trenutno sa na sluzbenom 4.1.2. Al neda mi vrag mira pa bi stavio CM e sad pitanje je od kud i koji. 4.2.2 ? I jesu li se pojavili romovi kojima radi sve kao i na sluzbenom samsung a da je laksni i manje opasan za bateriju od aluzbenog

Jesi uopće primjetio moj post iznad?

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
neaktivan
Sory ne. Na mobitelu mi nekak cudno prikazuje pa nisam primjetio. ...
14 godina
Šta sve treba napraviti za prelazak sa službenog 4.1.2 na xylon?
12 godina
neaktivan

Evo ja upravo to radim, tj ne na xilion nego rootam mobitel pomoću odina i siyah kernel i nešto ne štima.

Sve bude ok i na odinu na kraju piše reset, mobitel se resetira dođe do siyahovog loga, blicne par puta ekran i zacrni se. Probao sam otići u download mode i opet isto napraviti i opet se neće upaliti. Što mi je učiniti?

EDIT: siyah  v 6.0.4 beta  je rješio problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:12 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kpavl kaže...
bzvz92 kaže...

Zanima me kakvih videa (koji format)? Ja sa svojom stweaks konf. gledam na youtubeu videozapise i sve je ok. Računalo mi se pokvarilo pa sam jedno vrijeme bio prikovan samo za mobitel (uz to sam bio i bolestan).

Nisam nikada imao Dorimax no na Siyah v5 vsync sam imao ovu konfiguraciju STweaks-a: (Jellybam 4.1 + Siyah v5 vsync= 6 h konstantnog screen on time i gledanja videa preko youtubea i serija preko putlockera).

EDIT: Koliko je dug put? Ideš li autom? Grije li ti se mob jako kada se puni a radiš nešto na njemu?

ej hvala...ali vec sam bio probao vise manje identicne postavke kada si mi poslao privatno pa nisam ni blizu dobio takve rezultate...

Pod gledanje videa sam mislio na .avi sa kartice,dakle nece bit potreban internet...jer putujem vlakom u austriju...

a ovo za grijanje ti ne bih tocno znao reci jer ga obicno ne diram previse dok se puni :/

13 godina
neaktivan
Ja sad surfam u chromu beta i mob loce bateriju i vruc... gledam temp kad ono 41 stupanj. Hmm
13 godina
kupio sam galaxy s2..i htjeo sam restartirat mobitel..i nisam uspjeo..jer mi trazi lozinku od samsung racuna..a ta osoba se odjavila i ja nemogu restartirat mob..pa me zanima da li hna netko kako da to rijesim
warrior
17 godina

Stavio sam zadnji cm10.1 nightly (4.2.2) http://www.get.cm/?device=i9100 i za sad mogu reci da je odlicaaan.

Nisam jos mijenjao defaultni kernel, sve glatko radi. Za bateriju cemo jos vidjeti.

S2, CM10.1 Nightly - Android 4.2.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bzvz92 kaže...
ej hvala...ali vec sam bio probao vise manje identicne postavke kada si mi poslao privatno pa nisam ni blizu dobio takve rezultate...

Pod gledanje videa sam mislio na .avi sa kartice,dakle nece bit potreban internet...jer putujem vlakom u austriju...

a ovo za grijanje ti ne bih tocno znao reci jer ga obicno ne diram previse dok se puni :/

Jesi autostartove pogasio, freezao nepotrebne aplikacije? Za temp. pitam jer sam mislio da ces autom pa da se puni u autu. Moj savjet je ako ces u utorak na put da staviš neki rom koji je poznat po dobroj bateriji + kernel ili dorimax koji imas ili siyah v5 vsync i onda da napraviš par recharge cyclea prije puta. Uz to napravi BBS dump i posalji mi ga na pm pa cemo vidit kako jos ustedit bateriju i što ju vuce.

PC - stručnjak kaže...
Ja sad surfam u chromu beta i mob loce bateriju i vruc... gledam temp kad ono 41 stupanj. Hmm

Nije prikljucen na struju? rom, kernel?

13 godina
neaktivan
Nije na punjacu baterija curi... a sluzbeni JB za NEE trziste... bi li promjena kernela pomogla? Ak da koji? I CM bi stavio al nezz koji je zadnji i kolko je bugovit
12 godina
neaktivan

Probaj drugi browser, ako isto temp visoka onda mijenjaj nešto.

Za kernel na stock romu ne znam, ali od CM bih ti preporučio MCM verziju, a AOKP+CM bih preporucio P.A.C. i Vanilla RootBox.

Linkove imaš u ovoj temi, zadnjih par stranica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 21:42 (kpavl).
13 godina
neaktivan
Sad sam malo razmisljo... od petka kad sw chrom nadogradiobposizio je i proc. Do tad je bilo ok. Ja bi cisti CM znaci nikakve prerade i dorade kako su CM developeri napravili. Dali na CM u 10.1 rad android mobilna pristupna tocka?
13 godina
neaktivan
E sory na duplom postu...m.bug.hr pa.. P.A.C je? .. nisam upucen bas ... :S
12 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Sad sam malo razmisljo... od petka kad sw chrom nadogradiobposizio je i proc. Do tad je bilo ok. Ja bi cisti CM znaci nikakve prerade i dorade kako su CM developeri napravili. Dali na CM u 10.1 rad android mobilna pristupna tocka?

Cisti CM 10.1 imaš, no još je u nightly fazi. Ja sam ga stavio u 2 puta mi se zamrznuo i odmah sam ga promijenio. Stavio MCM-ovu verziju i njegov kernel i radilo je kao urica.

Mislim da ne radi, no nemoj me uzeti za riječ.

PAC je ako se ne varam Paranoid+AOKP+Cyanogen.

PAC http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2140085

MCM CM 10.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1891222

13 godina
neaktivan

Ja evo baš sad stavio PARANOIDANDROID 3.0 pa budemo vidili kako to radi...  Čeko sam tvoj odg al dotle sam već stavio... nadam se da ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Što se mene tiče stavi koji god tebi odgovara, ja ne koristim PA funkcije.

Instalirao sam CPU Spy i gledam korištenje cpu-a. Underclockao sam ga na 1000 Mhz. Kada je mobitel zaključan u deep sleep ode skoro odmah, kada ga koristim ili je na 1000 Mhz ili je na 200 Mhz. Znaci ovo između se koristi jako malo.

Dali je to u redu?

13 godina
neaktivan

Nevalja PA ništa, kad pritisnem onu dodirnu tipku za izbornik i oču otić u postavke nemogu dotaknit na ekranu... papa idem ja nešto drugo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

PAC+Siyah v5 vsync 

Radi wifi hotspot

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
kpavl kaže...

PAC+Siyah v5 vsync 

Radi wifi hotspot

Što bitan je i kernel da bi radio u toj kombinaciji ili može i drugačije? ... Kakvo je stanje sa baterijom na PAC-u ? ... RootBox također me zanima stanje baterije :D

12 godina
neaktivan

Ne bih znao, no mislim da nema veze kernel. Ako hoces flashaj bez kernela pa vidi. Kazu da je baterija ok i na stock kernelu, a kamoli na Siyah ili Dorimax.

RootBox ne bih znao jer ga nisam probao, samo sam pročitao nekoliko stranica njihovog topica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Ne bih znao, no mislim da nema veze kernel. Ako hoces flashaj bez kernela pa vidi. Kazu da je baterija ok i na stock kernelu, a kamoli na Siyah ili Dorimax.

RootBox ne bih znao jer ga nisam probao, samo sam pročitao nekoliko stranica njihovog topica.

A ništa evo skidam pa čemo vidit šta če bit od toga svega, nadam se da bude dobro :D

15 godina

Kakav je ressurection rom naspram stocka? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
marxone kaže...

Sve je bolje od stocka.

P.s. beat this , ROM Xylon (stocl kernel).

0% baterije za 7 sati deep sleepa.

P.s. antutu benchmark test!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 10:26 (sudy_freak).
17 godina
neaktivan
marxone kaže...

Neznam naspram stocka , ali meni je jedan od najboljih , mislim na 3.1.2 jer 3.1.3 mi uvijek nešta zbrlja.

13 godina
neaktivan
Pronašao ja sta mi pase i to je CM 10.1 4.2.2 radi Wi-Fi hotspot. Ne rusi se. Sve super.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice