Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 824.626
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Meni se Lolipop baš sviđa... nebih se vraćao na KitKat nikako... Kod mene je i9515

http://deridownload.comze.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Dali još nekom loli ždere Ram i bateriju ko blesaf?

Meni na pol sata stajanja otišlo 2%.. a konstantno se troši 1Gb memorije.. sve pogasim aplikacije, maknuo sam većinu bloatwarea.. nije rootan, stock tele2 loli kakvog je prek kieasa skinulo..

I napravi osam factory reset nakon isntalacije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Kaj S4 nema gorilla glass?
Kakav je to gorilla glass koij puca pri padu sa stolice na laminat?

A da bi stvar bila jos gora Samsung je staklo ( digitizet ) doslovno zaljepio za screen, i sad ja umijesto da samo zamijenim staklo moram mijenjati citav screeb.

Ovo je fakat zadnji put ta dam 5 soma kuna za telefon koij je totalno u k*rcu.
16 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Meni na pol sata stajanja otišlo 2%.. a konstantno se troši 1Gb memorije.. sve pogasim aplikacije, maknuo sam većinu bloatwarea.. nije rootan, stock tele2 loli kakvog je prek kieasa skinulo..

Meni ispod 1.30 GB ne ide nikako, standardne aplikacije (Viber, Facebook, Messenger, Whatsapp). Baterija mi prilično brzo ide dolje čim uhvatim mobitel u ruku, bez obzira što sam napravio Factory reset. Ali najgore od sve mi je ovaj UI koji je više za djecu nego za mene. A baterija je još na WIFI-ju i ok ali na mobilnim podacima se troši ko blesava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 19:47 (PlayMaker10).
10 godina

Točno tak i meni.. ovaj stari se mi je također više sviđal..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ne kuzim zasto stalno cistite ram memoriju, zasto je bitno jel slobodno 1,30 gb ili 400 mb? samo si povecavate potrosnju baterije s tim jer sve aplikacije mora ispocetka ucitat umjesto da ucita iz brze ram memorije, a android sam ubija procese po potrebi kad mu treba rama

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma RAM memorija mi je totalno nebitna ako mobitel ne šteka, više me brine potrošnja baterije kod korištenja mobilnih podataka i ovaj ružni UI.

1 0 hvala 0
13 godina

sviđanje ili ne sviđanje ui je subjektivno,promijeniš launcher i riješeno npr nova,apex..sa baterijom ja ne vidim problem meni sa normalnim korištenjem dva dana i sot 3 sata i 15 min sada je na 15%..mislim da je lolipop odličan.što je bitno koliko troši rama?pa i treba da bude iskorišten,mob je konačno super fluidan,dobar posao samsung .facebook i messenger su odlični potrošači baterije he he...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 21:03 (reso28).

0 0 hvala 0
15 godina

jeste primjetili koliko facebook aplikacija na lolipopu radi bolje? na kit katu je znalo zatrzat dok sam scrollao brzo prema dolje ili gore ili kad sam otvarao komentare od nekog statusa, a ovdje sve glatko, scrollam gore dolje, auto play videos je ukljucen i nema ni jednog trzaja dok sam prije cak i iskljucio auto play

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
reso28 kaže...

sviđanje ili ne sviđanje ui je subjektivno,promijeniš launcher i riješeno npr nova,apex..sa baterijom ja ne vidim problem meni sa normalnim korištenjem dva dana i sot 3 sata i 15 min sada je na 15%..mislim da je lolipop odličan.što je bitno koliko troši rama?pa i treba da bude iskorišten,mob je konačno super fluidan,dobar posao samsung .facebook i messenger su odlični potrošači baterije he he...

Sad sam vratio KitKat ali ću probat ponovno instalirat Lollipop ali ovaj put preko Odina ne preko Kiesa. Možda je nešto loše obavljeno ko će ga znat.

EDIT: Izgleda da je nešto krivo ispalo, jer na KitKatu mi je brzina mobilnog interneta na H ili H+, dok mi na istim mjestima na Lollipopu bude E onaj spori internet. Općenito mi je na KitKatu bolji signal, sad skidam na Sammobileu firmware pa ću vidjet ako će biti bolje, ako ne bude morat ću vratit KitKat jer mi je mobilni internet jako bitan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 23:25 (PlayMaker10).
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Gamer321 kaže...

Ja sam presao sa onog njemackoh leaka HBO7 na vipov HBO8 samo flesanjem, tako da mozes

Kod mene je Germany DBT 5.0.1 koji je HOB7, a kontam samo flashati modem i bootloader verzije HOB8 bez mijenjanja kompletnog roma. Flashati se moze samo ne znam da li ce wifi raditi. Nadam se da ce neko iskusniji odgovoriti. Ja mislim da ne bude radilo.

Na XDA ima Omega ROM gdje ima link za skinut HOB8 modem i booloader. Isprobao sam na onom UK HOB7 firmware i WIFI radi bez problema.

Ja sam sad na Goldeneye ROM-u i moram reć da odlično radi. Koristio sam taj ROM i na KitKatu, vjerojatno se neću maknut ni s ovog.

Preporuka!

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
13 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Meni ispod 1.30 GB ne ide nikako, standardne aplikacije (Viber, Facebook, Messenger, Whatsapp). Baterija mi prilično brzo ide dolje čim uhvatim mobitel u ruku, bez obzira što sam napravio Factory reset. Ali najgore od sve mi je ovaj UI koji je više za djecu nego za mene. A baterija je još na WIFI-ju i ok ali na mobilnim podacima se troši ko blesava.

isto tako,flashao sam sa odinom uradio factory reset takodje sve zivo pobrisao i cak sam ponovo flashao odinom da opet provjerim,ram potrosnja ev trenutno 1.36GB a nista ne radi osim standardnog (viber,whatsapp) al haj to mi ne smeta koliko mi smeta zagrijavanje telefona i potrosnja baterije,screen on time mi je ev 2h i imam jos 40% baterije ali to je sve samo na wifiu ili bez ikakvog interneta jos koristim samo GSM mrezu,nedo Bog da ukljucim mobilne podatke i 3G mrezu,i da jos nesto,galeriju dok otvorim prodje mi dan,bas sporo otvara...,pokusavam ostati na ovom lollipopu al kao sto gledam morat cu se vratit opet na kitkat dok se nakanim 

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
16 godina
neaktivan
mersimh kaže...
PlayMaker10 kaže...

isto tako,flashao sam sa odinom uradio factory reset takodje sve zivo pobrisao i cak sam ponovo flashao odinom da opet provjerim,ram potrosnja ev trenutno 1.36GB a nista ne radi osim standardnog (viber,whatsapp) al haj to mi ne smeta koliko mi smeta zagrijavanje telefona i potrosnja baterije,screen on time mi je ev 2h i imam jos 40% baterije ali to je sve samo na wifiu ili bez ikakvog interneta jos koristim samo GSM mrezu,nedo Bog da ukljucim mobilne podatke i 3G mrezu,i da jos nesto,galeriju dok otvorim prodje mi dan,bas sporo otvara...,pokusavam ostati na ovom lollipopu al kao sto gledam morat cu se vratit opet na kitkat dok se nakanim 

Najbolja stvar je što znam da se mogu bez problema vratit na KitKat, ovo je nova verzija Androida, veliki skok i bit će tu bugova koliko hoćeš što je i normalno, napravio sam reinstall sa Odinom pa ćemo vidjet kako će se ponašat sad. Sve sam instalirao na novo i trebalo bi biti OK. Puno sam aplikacija instalirao ukomadu pa se to sve treba sleći kako treba. Meni je najbitnija fluidnost mobitela kakva je bila i baterija, RAM mi je totalno nebitan dok mobitel ne šteka, kako su napisali bolje da se RAM-i koriste nego ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 13:00 (PlayMaker10).
16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...
Karlek_19 kaže...

Evo kakvo je kod mene stanje...

Znači ne koristim taj facebook kao ni facebook messenger jer je to najveći bloatware za mene koji bespotrebno troši bateriju. Surfanje preko browsera ili google chroma mi je sasvim dovoljno... Baterija mi traje isto kao i prije, nema pogoršanja a ni poboljšanja što se tiče toga...

16 godina
neaktivan

Nakon flasha sa Odinom stanje je ovakvo..Za bateriju jo moram vidjet kakvo će stanje biti. Samo imam jedno pitanje, da li je moguće staviti zaključavanje zaslona PIN-om ali da kada utipkam 4 broja automatski uđe (kao na iOS-u i Windows Phoneu) a ne da moram svaki put stisnut OK. I imam već neko vrijeme "problem" s baterijom ako je to problem a to je kao npr. na slici 2 da mi baterija sama raste, to je bilo i na Kitkatu sada i na Lollipopu, kada koristim malo jače mobitel padne na npr. 60% i ako ga ne koristim neko vrijeme naraste za 5-10%.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 20:55 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
15 godina

evo i moji rezultati sa danom prosjecnog koristenja, ovaj android lolipop imam neka 2 tjedna, nikada ne cistim ram memoriju, maknuo sam neke samsunogove aplikacije koje mi ne trebaju i koristim nova launcher

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni nakon reflasha sa Odinom sad radi sve kako treba, baterija mi se trošila ko blesava i kad nisam imao mobitel u rukama sada gotovo 3 sata on-screena a imam još 40% baterije, i to bez Power saving modea.

EDIT: Evo 4 sata On- Screena bez power saving modea uz više od 24 sata sveukupnog rada od zadnjeg punjenja (sad je na 6%). Baterija nakon flashanja preko Odina i factory reseta definitivno radi bolje nego na KitKatu. Ovo je tek prvo punjenje, vjerujem da će kasnije biti i bolje, jer sam instalirao u sat vremena preko 30 aplikacija, dok se to malo slegne bit će i bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 13:46 (PlayMaker10).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvi bug koji imam na ovom Lolipop-u primjetio večeras...

Dakle kad gledam video, osim preko youtube aplikacije, desi mi se da počme štopati i zastane slika a zvuk i dalje ide... dali se to ikome još dešava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bellatrix kaže...

Dakle kad gledam video, osim preko youtube aplikacije, desi mi se da počme štopati i zastane slika a zvuk i dalje ide... dali se to ikome još dešava?

imao sam taj problem u omega rom-u (v41)

riješenje koje mi je pomoglo.

otiđu u /system/lib i tamo nađi file libdivxdrm.so , trebao bi imati 2 file-a, jedan ovaj pri i drugi libDivxDrm.so (razlika samo u velikim slovima).

ako nemaš oba file kopiraj onaj koji imaš i preimenuj ga tako da imaš 2 različita i zatim reset uređaja.

ja sam koristio root explorer.

16 godina
neaktivan
fear619 kaže...
Bellatrix kaže...

imao sam taj problem u omega rom-u (v41)

riješenje koje mi je pomoglo.

otiđu u /system/lib i tamo nađi file libdivxdrm.so , trebao bi imati 2 file-a, jedan ovaj pri i drugi libDivxDrm.so (razlika samo u velikim slovima).

ako nemaš oba file kopiraj onaj koji imaš i preimenuj ga tako da imaš 2 različita i zatim reset uređaja.

ja sam koristio root explorer.

Imam oba ta fajla napisana različito kao što si naveo... znači nije do toga...

16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Jučer sam najmanje sat vremena bio na Youtubeu i nisam imao taj problem. Ja sam napravio factory reset i wipe cache nakon instalacije lollipopa ako ti to šta znači.

10 godina
neaktivan

dragi korisnici samsung galaxy s4 mobitela

trebam vašu malu pomoć.  planiram kupiti taj mobitel sada,pa me zanima vaša ocjena,zadovoljstvo,bilo kakav osvrt ili savjet koji mi možete dati za taj mob? 

inače se dvoumim između njega i xperie z1 pa me zanima što mislite vi koji koristite s4?

unaprijed zahvaljujem svakome ko odvoji trenutak svog vremena da mi malo pomogne :) 

0 0 hvala 0
15 godina

gledao sam i ja z1 dok sam uzimao mob, Z1 ti je brzi mob sa jacim chipsetom ali ekran je koma, softwer mu je jednostavan, toliko jednostavan da nema ni slider za svjetlinu u status baru ali to se da rijesit nekim custom romom, kad stavis na stol S4 i Z1 tek onda vidis koliko zapravo Z1 ima los ekran, tako skup mobitel a tako los ekran, sramota...a Z1 je i bio dosta skuplji pa sam odustao od njega i uzeo S4, na lolipopu sasvim ok mob, Z1 je nijansu brzi i nije vrijedno da trpis TFT ekran zbog toga, zvucnici su mu slabiji, softwer kamere losiji kao i prednja kamera koja mu je losija nego na S4

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 12:24 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
megi0 kaže...

dragi korisnici samsung galaxy s4 mobitela

trebam vašu malu pomoć.  planiram kupiti taj mobitel sada,pa me zanima vaša ocjena,zadovoljstvo,bilo kakav osvrt ili savjet koji mi možete dati za taj mob? 

inače se dvoumim između njega i xperie z1 pa me zanima što mislite vi koji koristite s4?

unaprijed zahvaljujem svakome ko odvoji trenutak svog vremena da mi malo pomogne :) 

Ja sam superzadovoljan sa Samsungom, ovo je vjerovatno najljepši Galaxy prije ovog S6. Ja osobno nikad nisam imao problema s njegovim radom, nekakvo štekanje ili slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 12:31 (PlayMaker10).
12 godina
neaktivan

Ja sam ga bas jucer uzeo na njusci,kupljen u 7. mjesecu sa svim papirima i svime,skoro kao nov...uzeo sam ga dosta ispod cijene tako da sam zadovoljan.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

imam danas kod sebe samsung galaxy s4 pa ga malo istrazujem i odlucit cu se za njega pa da vas pitam nesto drugo sada na njemu je bio taj kit kat  i baterija je uz mobilne podatke i konstantno koristenje trajala 7-8 h sto je super (valjda :D) jer sam jos nesto instalirala i nov je normalno da radi dobro i slucajno sam stisnula da mi se instalira taj novi lolipop  i sad vidim da pisete da trosi jako brzo bateriju   znam da sam malo dosadna  al brzo ucim i vidjela sam da je netko napisao da se moze lako vratit na kit kat pa jel bi mi netko objasnio u par rijeci kako to ide u slučaju da shvatim da mi ovo ne pase a po vasim komentarima i nije bas nesto osim ako znas tirkove koje svi vi znate a ja ne znam i stvarno brzo kopčam tak da ne treba u neke detalje ili nesto nego ono čisto da znam otkuda da krenem pa cu ja to malo istraziti procitati i i sve ostalo što treba  ako bude bilo potrebe vracanja na kit kat

0 0 hvala 0
15 godina

prvo vrati mob na tvornicke postavke, odes u postavke, racuni, sigurnosno kopiranje i ponistavanje, vracanje tvornickih postavki i nakon toga ce ti lolipop radit dobro

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
megi0 kaže...

imam danas kod sebe samsung galaxy s4 pa ga malo istrazujem i odlucit cu se za njega pa da vas pitam nesto drugo sada na njemu je bio taj kit kat  i baterija je uz mobilne podatke i konstantno koristenje trajala 7-8 h sto je super (valjda :D) jer sam jos nesto instalirala i nov je normalno da radi dobro i slucajno sam stisnula da mi se instalira taj novi lolipop  i sad vidim da pisete da trosi jako brzo bateriju   znam da sam malo dosadna  al brzo ucim i vidjela sam da je netko napisao da se moze lako vratit na kit kat pa jel bi mi netko objasnio u par rijeci kako to ide u slučaju da shvatim da mi ovo ne pase a po vasim komentarima i nije bas nesto osim ako znas tirkove koje svi vi znate a ja ne znam i stvarno brzo kopčam tak da ne treba u neke detalje ili nesto nego ono čisto da znam otkuda da krenem pa cu ja to malo istraziti procitati i i sve ostalo što treba  ako bude bilo potrebe vracanja na kit kat

Možeš napravit hard reset jer će ti to sigurno pomoći da Lolipop radi bolje , ali ukoliko poželiš natrag na KitKat :

I9505 Downgrade to KitKat

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 18:06 (mstaglicic).
10 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
megi0 kaže...

Možeš napravit hard reset jer će ti to sigurno pomoći da Lolipop radi bolje , ali ukoliko poželiš natrag na KitKat :

I9505 Downgrade to KitKat

jesam,to sam napravila,onda cu sad pričekati  da vidim kak ce biti  pa ak mi ne bude pasalo budem vratila kit kat  puuuno ti hvala na linku,sad cu si to malo pročitati 

14 godina
neaktivan

Evo proslo je vec dosta vremena dali moze netko reci realno kako radi lollipopm, ali da nije rootan telefon nego official verzija. Ponudio mi je danas u tele 2 da skinem update. Ima puno ljudi koji kazu da je baterija losija puno tjh da trosi puno baterije na lollipopu dok drugi kazu da je ista stvar kao na KK. MOlim vas da kazete vase iskustvo sa androidom 5.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice