Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.883
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
cRazY dWarF kaže...

pozdrav ekipa, samo da javim...

KIES mi je javio da je sluzbeni firmware dostupan za download, za Galaxy S...

za 5 min javim kak je proslo...

e sad kad sam se vec odlucio i kad se reiko preznojio ovi pustili van offical ROM :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Ne kuzim.

WTF pa što će ti taj jadan update, samo da ti kazem - Samsung Galaxy S nije imao dediciranu tipku za slikanje i snimanje kamerom. U ovom ROM-u to možeš s power gumbom.

Samo si pogledaj listu stvari koje imaš, sigurno je 200 puta bolji nego ovaj realease službeni, osim toga i inačica je novija nego što mi dobivamo i da naravno - uz sve ove fixeve baterija duže traje, a uređaj je brži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

Ne kuzim.

WTF pa što će ti taj jadan update, samo da ti kazem - Samsung Galaxy S nije imao dediciranu tipku za slikanje i snimanje kamerom. U ovom ROM-u to možeš s power gumbom.

Samo si pogledaj listu stvari koje imaš, sigurno je 200 puta bolji nego ovaj realease službeni, osim toga i inačica je novija nego što mi dobivamo i da naravno - uz sve ove fixeve baterija duže traje, a uređaj je brži.

ni ne mislim stavljat ovaj official... nego samo ukazujem. koliko smo ga cekali, onda tvoji jucerasnji problemi i kad si sve rjesio (ipak na malo riskantan nacin) ovi su ko za inat ga pustili van... ni sa htc nisam dugo bio na official ROM-u...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Skank, odi ROM si flashaj ovaj ja ću biti ovdje na forumu do 13:00 pa da to rješimo. Ako negdje zapneš postaj. Ne budi pica. =)

A za ovo imaš pravo, pogodio si dio sa preznojavanjem i full je riskantno bilo (nije mi svejedno bilo to hoću reći) =).

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 11:24 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Imam pitanje.

Prešao sam na 2.2.1 i pokušavam rootati mob z4root aplikacijom ali ne uspjevam, ima li netko savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

na poslu sam do 15:30h.. onda da ga dopunim (bateriju), sejvam kontakte i lupam to gore... mislim da necu imat problema... sad sam probao 3button combo i radi, tako da prepreka nemam.. o ne brini, ne stidim se ja svog ne znanja! uvijek pitam ako mi nesto nije jasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 11:28 (skank666).
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

na poslu sam do 15:30h.. onda da ga dopunim (bateriju), sejvam kontakte i lupam to gore... mislim da necu imat problema... sad sam probao 3button combo i radi, tako da prepreka nemam.. o ne brini, ne stidim se ja svog ne znanja! uvijek pitam ako mi nesto nije jasno

Ma nisam rekao da neznaš, i najbolji mogu zapeti pa bolje pitati jbg.

@fear619

Zašto rootaš sa time, odi s ovime: http://matrixrewriter.com/android/ meni je radilo. Imaš upute na tom websiteu.

17 godina
neaktivan

evo, mob je flashan okej...za sada sve stima na prvi pogled, trebalo je 10min za flashanje, 5 minuta za prvo bootanje i trazenje svih aplikacija.

@ ReiKo

prvenstveno sam htio ljudima javit da je sluzbeni FW dostupan ;)

takodjer, kaj se ne gubi garancija ako flashas an nesluzbeni FW? To je ista stvar kao da stavis crackani OS na komp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cRazY dWarF kaže...

evo, mob je flashan okej...za sada sve stima na prvi pogled, trebalo je 10min za flashanje, 5 minuta za prvo bootanje i trazenje svih aplikacija.

@ ReiKo

takodjer, kaj se ne gubi garancija ako flashas an nesluzbeni FW? To je ista stvar kao da stavis crackani OS na komp.

Ma ne smeta mene lol krivo si me shvatio. Svatko radi što god želi.

Ne baš, Android je open source :P, a osim toga ja sam OS već "Platio" skupa sa mobitelom ako na to misliš...Windowse kad uzmeš crackirane uopće ih ne plaćam. Ja samo radim sa svoijm uređajem što želim.

A garancija...danas ti je ne priznaju ni kada nisi stvaio nešto izvan "službenih" okvira =). No tu imaš u globalu pravo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 11:45 (ReiKo).
16 godina
odjavljen
ReiKo kaže...

Ma nisam rekao da neznaš, i najbolji mogu zapeti pa bolje pitati jbg.

pa ja kazem da ne znam.. i da se toga ne stidim :) 

ReiKo kaže...
cRazY dWarF kaže...

@ ReiKo

Ma ne smeta mene lol krivo si me shvatio. Svatko radi što god želi.

Ne baš, Android je open source :P, a osim toga ja sam OS već "Platio" skupa sa mobitelom ako na to misliš...Windowse kad uzmeš crackirane uopće ih ne plaćam. Ja samo radim sa svoijm uređajem što želim.

A garancija...danas ti je ne priznaju ni kada nisi stvaio nešto izvan "službenih" okvira =). No tu imaš u globalu pravo.

mislim da bas i nije tako.. sto se tice garancije. da je nesto poslu po zlu kad je reiko flashao mob nebi mu priznali garanciju iz ocitih razloga... ali nije, bar nebi trebalo biti, vratiti stock rom ili firmware... kad smo vec kod toga jel to ista stvar ili ne, taj firmware i rom?

15 godina

nakon instalacije rom-a nece da mi puni pujnac, samo usb... mob uzea jucer, punjac mi radia..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Firmware je isprogramirani software koji upravlja mobom, nešto kao BIOS na matičnim pločama, bez kojeg ništa ne radi. A ROM je ReadOnlyMemory(u ovom slučaju najvjerojatnije se na mobu nalazi EEPROM, Electronicaly Erasable ReadOnlyMemory) fižički komad memorije zalemljen na tiskanoj ploči u mobu.

Ak sam nešto krivo rekao ispravite me ;)

A sad, kako tko zove firmware, to je njegova slobodna procjena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 13:41 (cRazY dWarF).

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Zikko kaže...

nakon instalacije rom-a nece da mi puni pujnac, samo usb... mob uzea jucer, punjac mi radia..

kojeg?

i jedan JUPI! http://www.bug.hr/master/vijesti/unreal-engine-spreman-androidu/105736.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 13:52 (skank666).
15 godina

darkys 6.1 ja mislin, sad san instala 7.0 al nista...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam problem, upadatel sam preko kies galaxy s i kada mi je bio gotov, restartirao se i kada se ponovo upalil ne moze se pokrenuti.

Znaci dode mi kad se pojavi ono ikonica galaxy s i dalje nista, nema slike, ali tipke svijetle. sto da napravim

ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Luka-san kaže...

imam problem, upadatel sam preko kies galaxy s i kada mi je bio gotov, restartirao se i kada se ponovo upalil ne moze se pokrenuti.

Znaci dode mi kad se pojavi ono ikonica galaxy s i dalje nista, nema slike, ali tipke svijetle. sto da napravim

kazu da se prvi puta dosta dugo boota.... tak oda pricekaj jos malo a ako ne - ne znam, servis ili ponovno pokusat? usrani kies

e i ne diras nis.... ako nije kasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 14:43 (skank666).
16 godina
odjavljen
Zikko kaže...

darkys 6.1 ja mislin, sad san instala 7.0 al nista...

znaci na usb s kompa ide a na uticnicu ne ide? pa da nije uticnica vrisla?

16 godina
neaktivan

ma boota se preko 20 min i nista,,ugasil sam ga i ponovo upalil i opet nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Luka-san kaže...

ma boota se preko 20 min i nista,,ugasil sam ga i ponovo upalil i opet nista.

cek, to je onaj official update? jesi prckao sto po mobu dok je updejtalo? probaj, ako se da, jos jednom a ako ne - servis

16 godina
neaktivan

naravno da nisam prckal, da to je official update, dal nemogu nista drugo naapraviti, neda mi se sad za vrijeme bozica slati mob na servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

RECOVERY MODE? vol up + home + power butt kad se pojavi S pusti sve i vidi ako ima sta tamo za napravit... navigiras po menijim sa vol up vol dwn i za select ti je home butt... ne znam, nis drugo mi ne pada na pamet 

u biti lazem, jel ti komp ocitava da si spojio mob na njega  (bar kao usb stick)? pa da probas stavit ono sto je reiko stavio stranicu prije?! custom rom, na to mislim.. to bi mozda nekako i uspio iskemijat. ako ga komp ne prepoznaje onda mozda preko citaca kartica ako ga imas..

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ovo s recovery probam drzati one tri tipke ali mi se samo mob ponovo pali gasi, a s citacem kartica kak to, ima laptop citac kartica pa da s tim probam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

e, mozda treba ic tocno onim redosljedom kojim sam napisao ali ako ne uspijes tu uc (tj ako ti ne radi taj famozni 3button combo) ja ti dalje ne mgu pomoc na zalost :/

ali mozda xda i odin kojeg se ljudi boje.... ne znam, vidi prvo ovo gore

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

u biti mislim da ovo s citacem kartica je no go :/   moras fajlove stavit na unutarnju sd karticu... 

EDIT :  a jesi imao instaliran lag fix i ako da jesi ga maknuo prije nego sto si isao stavljat novi ROM?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 15:10 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

bio sam ga dao frendu mob, ali mislim da mi nije istalirao lag fix,..

Ukoliko je dal mi je to moglo pokvariti mob...ako je sto da napravim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

vjerujem da ti to moglo i ako je bilo da je syebalo stvar... jer na xda forumu kazu da se to obavezno makne kad se stavlja bilo koji rom official ili neofficial... znaci od recovery moda nis?

16 godina
neaktivan

ne, ne radi...Dal mogu bilo kak pokrenuti drugacije mob...preko nekog programa, probat cu bilo sto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ne zalost ne znam :/ vidi malo po xda forumu i pitaj frenda jel on stavljao lag fix i ako je zasto ti to nije rekao, bla, bla.... ako si ga brickao - servis. al ajde mozda je stvar do glupog kiesa pa da je on zaye8o stvar pa ce bar popravak biti besplatan.. nakon ovog tvog slucaja nema boga da stavljam nesto preko kiesa usranog

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

evo uspio sam pokrenuti recovery {#}.sto da dalje napravim, imam u ponudi: reboot system now, apply sdcard: update.zip, wipe date/factory reset, wipre cache partition i format internat sd-card

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ne moj me drzat za rijec, ssad i ja nagadjam ali ja bi isao na factory reset---- sad bi to po nekoj logici trebalo telefon vratiti u prvotno stanje....

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice