Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.434
|
čitano: 12.910.255
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Kakav mu je SOT i pri kakvom korištenju? Na gsm areni je ostvario prilično loš rezultat. 81h endurance rating. Za usporedbu, realme gt2/pro imaju 115/117h što je ogromna razlika. 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
hardcoree kaže...

Kakav mu je SOT i pri kakvom korištenju? Na gsm areni je ostvario prilično loš rezultat. 81h endurance rating. Za usporedbu, realme gt2/pro imaju 115/117h što je ogromna razlika. 

I ja se čudim, ali čovjek tvrdi da bez brige izvuče cijeli dan s dosta korištenja. Imao je OnePlus 9 Pro i kaže da je baterija na Find X3 Pro bolja...

10 godina

One plus 9 pro se isto ne može baš pohvaliti kao neki battery monster. Možda je navikao na "slabije" 😀. 

Da li je moguće da su nešto sredili kroz nadogradnje. Bo. 

16 godina

Ja ne volim SD888, ali evo trenutno koristim Realme GT s 4500 mAh baterijom. Uredno imam 5-6h sot (ako se ne zaigram, onda je to 2h ili malo više). Stand by potrošnja normalna, oko 2-3% preko noći, AOD isključen.

Sve ovo je zapravo nebitno za one koji koriste mob klasično (surfanje, društvene mreže, pozivi...), tako da vjerujem da Find X3 Pro nekim normalnim korištenjem bez problema izvuče dan. Da li koristi 5G, GPS često, stream i slično, morat ću ga pitati...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 23:20 (vepar).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav, u potrazi sam za flagshipom koji će zamijeniti moj trenutni P30. Kod novog moba bi htio par stvari:

• da nije puno veći od P30, znači da je kompaktan ili bar na granici toga. 155mm dužine mi je neki maksimum, sve veće mi je nezgodno pošto često koristim mob jednom rukom
  • IP6x, znači da mi ne krepa ak slučajno zaroni negdje
  • solidna kamera ili bolja od P30
  • baterija da izdrži od 7 ujutro do 11 navečer
  • UI bez previše pizdarija...npr. EMUI 12 mi je čisto sranje i ne znam zakaj su išli prčkat čist OK interface koji je bio na EMUI 9-10

Prvi izbori su mi S22+, iPhone 13/Pro (većinom radi baterije i kamere i jer mi se dopada UI) i ZenFone 9.

Xiaomi mi se ne dopada radi MIUI-a i dizajnovi mi nisu nešt pa bi njih zaobišao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2022 10:05 (Imperijas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koliko na kraju košta A52S  na e-kupi. poslali su mi reklamu s jednom cijenom -10% na nekakav kod, a kad otvorim link cijena je veća ??

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2022 10:51 (tomislav10).

0 0 hvala 0
12 godina
tomislav10 kaže...

Koliko na kraju košta A52S  na e-kupi. poslali su mi reklamu s jednom cijenom -10% na nekakav kod, a kad otvorim link cijena je veća ??

Pa upiši kod miša mu ...

13 godina
qwertYxoZ kaže...
tomislav10 kaže...

Pa upiši kod miša mu ...

Nemam kod, o tome priičam (između ostalog)

17 godina
Netherwind kaže...

Možda nije prava tema ali je posjećena pa očekujem odgovor:

Starci mi imaju bežični telefon, neki osnovni Panasonic model. Punjive AAA baterije su krepale, mogu uzeti bilo koje punjive baterije ili moram paziti na posebne modele za takvu namjenu? Evo slika starih baterija

Slobodno uzmi bilo koje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
tomislav10 kaže...
qwertYxoZ kaže...
tomislav10 kaže...

Pa upiši kod miša mu ...

Nemam kod, o tome priičam (između ostalog)

"Iskoristi dodatnih 10% popusta na ovaj proizvod uz kod BF10! Pogodnost vrijedi za prvih 100 kupaca od 7.10. u 00:00h do 13.10.2022. u 23:59h ili do isteka zaliha."

Doslovno piše ispod slike mobitela

10 godina
Imperijas kaže...

Pozdrav, u potrazi sam za flagshipom koji će zamijeniti moj trenutni P30. Kod novog moba bi htio par stvari:

• da nije puno veći od P30, znači da je kompaktan ili bar na granici toga. 155mm dužine mi je neki maksimum, sve veće mi je nezgodno pošto često koristim mob jednom rukom
  • IP6x, znači da mi ne krepa ak slučajno zaroni negdje
  • solidna kamera ili bolja od P30
  • baterija da izdrži od 7 ujutro do 11 navečer
  • UI bez previše pizdarija...npr. EMUI 12 mi je čisto sranje i ne znam zakaj su išli prčkat čist OK interface koji je bio na EMUI 9-10

Prvi izbori su mi S22+, iPhone 13/Pro (većinom radi baterije i kamere i jer mi se dopada UI) i ZenFone 9.

Xiaomi mi se ne dopada radi MIUI-a i dizajnovi mi nisu nešt pa bi njih zaobišao.

Pročitaj što si napisao i vidi koji mobitel si najviše nahvalio. 

Uzmi Iphone bez srama. Sve ti paše kod njega, a i zadovoljava ti sve kriterije. 

14 godina
Pitanje za znalce, gledam na TrandinShenzhenu Mi 11 ultra i Mix 4, cjenovno su tu negdje, ali me zanima koji bi bio bolja kupovina?

0 0 hvala 0
11 godina
davor333 kaže...
Pitanje za znalce, gledam na TrandinShenzhenu Mi 11 ultra i Mix 4, cjenovno su tu negdje, ali me zanima koji bi bio bolja kupovina?

Ja bi Ultru samo iz razloga ako mi se nebi svidjela da ju lakse prodam.

Evo sa ovim Mix 4 si i mene sada iznenadio koji dosta to pratim, taj mob mi je prosao ispod radara.

Mislim da bi na njuskalu prosao nezapazeno...Ultra je daleko poznatija svima.

10 godina

https://edigital.hr/pametni-telefoni/realme-gt2-5g-pametni-telefon-8gb-ram-128gb-zeleni-p944445

Tri soma kuna realme gt2. 

Snapdragon 888 (uredno radi na ovom telefonu), dobre kamere, odličan battery life, brzo punjenje, stereo zvučnici, ok Ui. 

IMO, za ovaj novac nema ništa bolje, a da je novo. 

2 0 hvala 0
16 godina

Pristojne kamere, velika baterija i SD888 ne peče pod prstima. Hlađenje jako dobro odrađeno... Tri nove verzije androida i 4god. security patch. Mislim da vrijedi tu lovu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Koliko kosta u nekoj firmi di nemas problema s mogucom reklamacijom?

Neznam zasto gledate te shopove i onda ako nesto krepa ili ne valja cete biti bez moba mjesecima.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Jel imao tko mi 11 ultru ili je možda ima?

Malo me lovi ona ponuda od cca 600e na trading shenzen, dosadio mi p40pro, odnosno htio bi novi mob , mora imati obavezno dobru telefoto kameru sa ois-om jer je dosta koristim na p40pro.

U principu sam sa p40pro dosta zadovoljan jedino ima mušica tu i tamo zbog googl servisa jer imam sređenog s njima a i baterija je malo već oslabila jer ga imam skoro pa dvije godine.

Skoro pa svi revjui kažu da je baterija dosta loša a to mi je relativno dosta bitna stavka.

Ima tko kakvu ideju za koji drugi mob?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gemmy kaže...
Koliko kosta u nekoj firmi di nemas problema s mogucom reklamacijom?

Neznam zasto gledate te shopove i onda ako nesto krepa ili ne valja cete biti bez moba mjesecima.

Izbacilo mi je na nabava net, a za probleme sa reklamacijom kod ovog shopa nisam znao. Cijene za shopove koji ti pašu možeš pogledati na nabavi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2022 23:17 (hardcoree).
16 godina

Jel ima netko Samsung i HT (VoLTE) da mu radi HD Calls?

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam Samsung i HT s VoLTE, ali ne znam na koju opciju/app misliš pod HD Calls?

16 godina
softwaremaniac kaže...

Ja imam Samsung i HT s VoLTE, ali ne znam na koju opciju/app misliš pod HD Calls?

Kad nekoga zoveš dal ti u dialeru piše HD? Kao na slici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2022 15:55 (Memphis).
15 godina

Ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo nakon par dana premisljanja izmedu Xiaomi 12T Pro i Oneplus 10 Pro odem u trogvinu pogledat oba i odlucit se za jedan od njih i tamo naletim na sve Samsung mobitele na popustu tako da je izbor pao na Galaxy S22 Ultra za 960€, odusevljen sam mobitelom. Hvala svima na pomoci!

Život je jedan al Omega je 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Došli smo do toga da je 960 EURA za mobitelčić extra popust. Čovječe, da mogu naći nešto dobro nikada nebih dao više od 100 eura.

2 0 hvala 0
11 godina
Korny1603987 kaže...

Došli smo do toga da je 960 EURA za mobitelčić extra popust. Čovječe, da mogu naći nešto dobro nikada nebih dao više od 100 eura.

Postujem svacije misljenje, ali za 100e jedva dobro veceram s familijom a kamoli mobitel dobar da kupim. 

10 godina
Korny1603987 kaže...

Došli smo do toga da je mobitel mini računalo sa fotoaparatom i više. 

Da, kao nekad, služi iskljucivo za pozive bi 100 eura bila ok cijena.

Uređaj kojim telefoniraš, chataš, radiš vrlo dobre fotografije, guglaš, plaćaš račune, koristiš za navigaciju, kojim igraš igrice, pratiš društvene mreže, traje ti cijeli dan, a napuni se za manje od sat, koji podržava aplikaciju za sve što ti padne napamet i više, opravdava cijenu veću od 100 eura. 1000 nebi dao ni ja, ali ne možeš očekivati da sve gore navedeno dobiješ za siću i da to radi glatko. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2022 7:51 (hardcoree).
17 godina

Kod mene je mobitel do 1500 kn, ali glavni uređaj koji koristim u svakodnevnici je računalo. Bilo na poslu ili kod kuće.

0 0 hvala 0
9 godina

Pitanje: buraz ima Galaxy A53 5G, želi kupiti USB-C na 3.5mm adapter za slušalice. Da li će raditi bilo koji adapter ili treba baš samsungov originalni?

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
It'sMe932 kaže...

Pitanje: buraz ima Galaxy A53 5G, želi kupiti USB-C na 3.5mm adapter za slušalice. Da li će raditi bilo koji adapter ili treba baš samsungov originalni?

Ja sam uzeo sa aliexpressa navedeni item za galaxy note 10+ i mob je javio da se taj adapter ne prepoznaje i nije mi radilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2022 16:40 (Cryogenic).
15 godina

Postoje i zamjenski kompatibilni samsung adapteri za 3.5mm ali često nisu označeni pa je bolje uzeti originalni. Imam ih u prodaji u bulku za 65kn, a ima ih sigurno i u dućanima pored tebe.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice