Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.931
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Da imate Oneplus 8T kao ja kojim ste zadovoljan (ekran je super, 120hz, baterija traje cijeli dan, brzo punjenjem, slušalica je odlična) ali želite mobitel koji ima bolju kameru koji bi ste izabrali? (95% fotografije prirode i okoliša i onih 5% spadaju u noćne fotke)

(ne igram igre pa mi to nije presudno kod uređaja)

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
vepar kaže...

Uzeo ga prije 4 dana i za 824 kn mob je top, baterija dobra, sve fluidno, ništa ne šteka, fotografije/video je top. Lagan u ruci. Sve baš kako kažu na regionalnim "domaćim" YT recenzijama, da se bolji mob za te pare neće nać po cijeni od 200 eura, a ovi ga dali za 824 kn. Extra,..

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2022 23:42 (Cryogenic).
11 godina
neaktivan

Ziga ,Huawei 50 ,P40 pro ili Pixel 6

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2022 0:13 (9111963).
17 godina
9111963 kaže...

Ziga ,Huawei 50 ,P40 pro ili Pixel 6

Da li radi Huawei Pay ili Google Pay servis na Huawei mobitelima danas u HR?

Gledam P50 Pro ima katastrofa loš Battrery life, nema šansi da ta baterija izdrži jedan dan naspram Oneplus modela, također lošiji zvučnik

Čak i Pixel 6 Pro zaostaje po tom pitanju.

gledao sam i Honor Magic 4 ultimate koji je u dolasku na trćžište, zvuči obećavajuće i paprene cijene

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2022 8:47 (Ziga).
13 godina

Brzinsko pitanje, uređaj kupljen u Srbiji, konkretno iPhone 13 Pro - je li moguće normalno koristiti garanciju kod nas u hrvatskoj u slučaju nekog kvara?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mrbean kaže...

Brzinsko pitanje, uređaj kupljen u Srbiji, konkretno iPhone 13 Pro - je li moguće normalno koristiti garanciju kod nas u hrvatskoj u slučaju nekog kvara?

Samo ako ugraviraš šahovnicu s prvim bijelim polje na poleđinu, inače serviser neće biti  u mogućnosti garantirati da će mobitel se moći puniti na običnu utičnicu, samo na trofaznu.

11 godina
mrbean kaže...

Naravno :)

14 godina

Ponovno ja, ovaj put s anketom

4 OnePlus 10 Pro
0 Galaxy S22+
0 Galaxy S22
5 Galaxy S22 Ultra
10 Iphone 13/Pro
0 Xiaomi 12T
1 Pixel 6
1 Galaxy S21 FE
2 Oppo Find X5
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2022 20:35 (Ćoby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...
vepar kaže...

Uzeo ga prije 4 dana i za 824 kn mob je top, baterija dobra, sve fluidno, ništa ne šteka, fotografije/video je top. Lagan u ruci. Sve baš kako kažu na regionalnim "domaćim" YT recenzijama, da se bolji mob za te pare neće nać po cijeni od 200 eura, a ovi ga dali za 824 kn. Extra,..

Pozdrav ekipa. Trebao bih pomoć, odnosno informaciju.
Pitanje za one koji su kupili Realme 8 u Links rasprodaji prošli tjedan. Jedan kolega je naručio i čini se da mu je stigao otvarani/korišteni primjerak (izložbeni ili nešto). Nije bio vakumiran (kutija nje bila zapakirana u plastičnoj foliji), a nije ni imao onu sigurnosnu traku/naljepnicu na kutiji koju mnogi uređaji imaju. Na "košuljici" u kojoj je bio uređaj vidljivi su tragovi korištenja.

Jeste vi dobili vakumirano pakiranje?

0 Bilo je vakumirano (ili traka)
1 Nije bilo ni vakum. ni trake
11 godina
mata94 kaže...
Cryogenic kaže...
vepar kaže...

Pitanje za one koji su kupili Realme 8 u Links rasprodaji prošli tjedan. Jedan kolega je naručio i čini se da mu je stigao otvarani/korišteni primjerak (izložbeni ili nešto). Nije bio vakumiran (kutija nje bila zapakirana u plastičnoj foliji), a nije ni imao onu sigurnosnu traku/naljepnicu na kutiji koju mnogi uređaji imaju. Na "košuljici" u kojoj je bio uređaj vidljivi su tragovi korištenja.

Nema to nikakve veze, ako je mobisov uvoz oni cesto otvaraju kutije i guraju jamstvene listove unutra.

4 godine
9111963 kaže...

Jučer kupio Huawei Nova 9(crni).Kako je dobar mobitel od izgleda,kamere,brzine i fluidnosti.Sve top.

Imas mozda kakav info, dal je moguce instalirati kakvu aplikaciju za Samsung galaxy watch na njega? Posto nema google servis.

Kako je s ostalim aplikacijama?

14 godina
neaktivan
mata94 kaže...
Cryogenic kaže...
vepar kaže...

Kod Linksa je to česta pojava, to je netko kupio i vratio vjerojatno unutar onih 14 dana. S obzirom da ga je dobio za super cijenu ja se ne bi previše žalio ako sve radi ok. Jamstvo ima tako da je i tu miran.

Naravno može se žaliti, dobiti će nazad novce i onda može kupiti isti uređaj, glanc novi po punoj cijeni, kako mu je draže. 

11 godina
neaktivan

Overflow1984  tu imaš milion aplikacija za Huawei  https://appgallery.huawei.com/Featured a meni koje sam trebao lako sam instalirao.

0 0 hvala 0
14 godina

Huh, u dilemi, S21 FE ili Xiaomi 11T Pro, daju se naci na njusci zapakirani za 3000-3200 jedan i drugi. Pitanje koji, znam da S21 FE ima nešto bolju kameru i OIS (iako kolko vidim EiS odlicno radi na Xiaomiju), dok 11T Pro ima dosta bolju bateriju i to hebeno punjenje od 120W, u biti meni dvije najbitnije stavke kod moba su 1:1, pa se ti sad odluči. Imao sam Mi Note 10 Pro, nije da nemam iskustva sa Xiaomijem, što se tiče softwarea, proximitija nisam imao nikakvih problema tako da iz svog iskustva nemam unaprijed neku skepsu prema Xiaomiju. Stvarno ne znam koji, trenutno mi čak baterija bitnija jer sam u takvoj životnoj situaciji da ne koristim ni računalo, ni laptop ni tablet nego mob po cijele dane pa mi je u ovom trenutku baterija možda bitnija... A s druge strane sam recimo i profi u fotografiji, pa tu znam cjepidlačit, i ne da mi se uvijek teglit dva FF tijela i nekoliko objektiva za neki landscape...

Help :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
blackened_bm kaže...

Huh, u dilemi, S21 FE ili Xiaomi 11T Pro, daju se naci na njusci zapakirani za 3000-3200 jedan i drugi. Pitanje koji, znam da S21 FE ima nešto bolju kameru i OIS (iako kolko vidim EiS odlicno radi na Xiaomiju), dok 11T Pro ima dosta bolju bateriju i to hebeno punjenje od 120W, u biti meni dvije najbitnije stavke kod moba su 1:1, pa se ti sad odluči. Imao sam Mi Note 10 Pro, nije da nemam iskustva sa Xiaomijem, što se tiče softwarea, proximitija nisam imao nikakvih problema tako da iz svog iskustva nemam unaprijed neku skepsu prema Xiaomiju. Stvarno ne znam koji, trenutno mi čak baterija bitnija jer sam u takvoj životnoj situaciji da ne koristim ni računalo, ni laptop ni tablet nego mob po cijele dane pa mi je u ovom trenutku baterija možda bitnija... A s druge strane sam recimo i profi u fotografiji, pa tu znam cjepidlačit, i ne da mi se uvijek teglit dva FF tijela i nekoliko objektiva za neki landscape...

Help :) 

Ajmo ti olakšati dilemu. 

Ukoliko je S21 FE sa exynosom nemaš se što misliti, 11T Pro je bolji odabir.

Ukoliko je sa SD888 onda je izbor malo teži, gledam ono što ti je najbitnije. Baterija i kamere. Po pitanju baterije nema prevelike dileme, trajanje je jako slično kod jednog i drugog, ali punjenje nije, 11T Pro se napuni na 100% za manje od 20min., dok ćeš S21 FE napuniti do 50% za 30min.

Ostaju kamere i tu je u biti solidna razlika i ovisi o tebi što ti je najbitnije. S21 FE ima lijepo zaokružene ziheraški složene kamere, sve su vrlo dobre i upotrebljive uz to ima OIS na glavnoj i telefoto kameri. S druge strane 11T Pro ima jako dobru glavnu kameru koje će pri lošijem osvjetljenju dati bolje rezultate od S21 FE glavne kamere, uz to može snimati RAW pa ako si napredniji korisnik to će biti veliki plus. Problem je što su ostale kamere na 11T Pro u najbolju ruku prosječne, UW je tu više reda radi i neće zadovoljiti zahtjevnije korisnike, a ova macro je zgodna, ali to je više nekakav gadget kad treba pročitati mala slova.  Naranvo može se s njom napraviti fora fotka, ali 5MP, to je više za društvene mreže. Uz to 11T Pro nema telefoto, dok S21 FE ima vrlo solidan 3x optički zoom.

Moje mišljenje je sljedeće, ako ćeš koristiti sve kamere, glavnu, ultrawide, telefoto onda se je tu S21 FE bolji izbor, naravno verzija sa SD. Ukoliko ti je dovoljna glavna kamera i nećeš koristiti ostale ili će to biti jako rijetko onda 11T Pro ima prednost. 

14 godina

Hvala ti, što bi se reklo u sridu, sve jasno, potvrdio moje gledanje. U cijeloj priči još si gruntam da li promijenit bateriju i poklopac zadnji na P30 pošto je baterija oslabila nakon 2.i pol godine, a poklopci kamera su se zgrebali tj više izlizali valjda od guranja moba u džep pa fotke ne ispadnu sjajne, lens flarea, probijanja svijetlosti, DR u klincu zbog tog. Trošak 600-700 kn sve skup u ovlastenom . Mob ko mob i dalje radi ko cager, samo kolko ima smisla davati tolke pare za stari mob i Androidom 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prodas P30 (koliko dobijes, dobijes), dodas jos malo i kupis P40 (obicni) za cca 1700-1800 kn.

Google se stavi za cca sat vremena i imas tri super kamere i odlican mob...bolji je od oba koja gledas.

https://www.flickr.com/gp/62335771@N03/dAjt0m

Ovdje imas jednu moju galeriju sa P40, zao mi je sto sam ga prodao i isao na P40 PRO.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2022 11:53 (ocean77).

0 0 hvala 0
14 godina

Joj, to old for that shit, ne da mi se gledat ni uputstva kak se to radi, a kamoli stavljati, prije 10 godina to mi je bilo zanimacija sa stavljanjem custom romova, a sad muka :). Znam da je P40 odličan, ali baš sam već za plug&play. 

11 godina
blackened_bm kaže...

Joj, to old for that shit, ne da mi se gledat ni uputstva kak se to radi, a kamoli stavljati, prije 10 godina to mi je bilo zanimacija sa stavljanjem custom romova, a sad muka :). Znam da je P40 odličan, ali baš sam već za plug&play. 

I ja sam taj tip za plug and play ali ovdje sam odvojio cca sat (od toga 40 min otpada na downgrade gdje pustis mob da sam odradi) i sada vec skoro pola godine koristim P40 PRO bez ikakvih ograničenja...nije neki problem.

13 godina

Po čemu je točno exynos 2100 lošiji od sd888? Ok ex 990 i s865, ali ex 2100 je fantastičan i razlike su minimalne i to ne nužno u korist snapdragona

I umjesto Mi11t pro uzmi mi11t. Značajno je povoljniji, a praktički isti mob kao 11t pro. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...

Po čemu je točno exynos 2100 lošiji od sd888? Ok ex 990 i s865, ali ex 2100 je fantastičan i razlike su minimalne i to ne nužno u korist snapdragona

I umjesto Mi11t pro uzmi mi11t. Značajno je povoljniji, a praktički isti mob kao 11t pro. 

A i nije baš.

14 godina
maks0806 kaže...

Eto tako i bješe, Mi 11T. 4 mjeseca star, kod Bijelića kupljen, mint stanje, oprema, cijena je bila extra, kad sam nazvao prodavača reko ajd pliz mi reci u čem je catch, kaže nema ga, ne da mu se natezati s cjenkanjem, podešavam ga, ako mi se slučajno i ne svidi još mogu dosta i zaraditi na njemu :)

13 godina

Znao sam da ćeš mi tog šmokljana linkati. Evo counterattack sa drugim šmokljanom! Ne znam je li do updatea jer je video snimljen nakon ovog što si linkao, ali to je otprilike to.

Malo nepovezano ali mi je s21u benchmarkao bolje od z folda 3 što je očekivano 

14 godina

Da li u hrvatskoj ima kupiti vivo x70 pro, ako ne hr, da li ima EU?

0 0 hvala 0
14 godina

Nije li to iz kine? Vidim da ga u EU skladištu nema pa pitam zbog carine PDV garancije itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2022 11:06 (axos).
11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Koji bi bilo najbolje ubosta od ovih:

Samsung A52 5g  ili  A52 s 5g  ili  A53

Ili neki drugi?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
eurupa kaže...

Pozdrav.

Koji bi bilo najbolje ubosta od ovih:

Samsung A52 5g  ili  A52 s 5g  ili  A53

Ili neki drugi?

Hvala unaprijed

Piše na svim zadnjim stranicama, A52S 5G.

8 godina

Prijateljica uzima novi mobitel, ima dvojbu između A52S i S21 FE, da li se isplati protegnuti 100-150E za S21 FE? Šta bi vi uzeli?

0 0 hvala 0
14 godina

Ako je razlika 100-150e ja bi onda rade jaci mob, a i ima telephoto pa bi i to presudilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice