Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.021
|
čitano: 12.493.392
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zuper kaže...
12567890 kaže...

Ja ti preporučujem da si sam istražiš i ne obazireš previše na te glasove, ja sam testirao to i stavio p8 lite i honor 5c i ekipa je glasala za p8 lite, dok je honor 5c hardverski praktički isti kao p9 lite. To je smiješno. Pogledaj si antutu i reviewove na netu, i to je puno korisnije od nebuloza na ovoj temi. Honor 8 je puno fludiniji mob od ova dva, mislim mobitel je klasu iznad i best buy za te novce.

Honor 8 sigurno nije puno fluidniji od Moto Z, ako i jest išta. Moto Z koristi praktički goli Android, softver je brz i Motorola uvijek ima odličnu podršku za svoje telefone. A baterija je bitno bolja na Moto Z. Antutu i razni benchevi nisu mjerilo rada softvera. Za slikanje je bolji Honor, a video Moto zbog 4k snimanja

Imao sam motorolu i što je je, vuče malo iznad u usporedbi sa čistim hardverom (ne puno). Ali honor 8 je fakat brži, ako si casual korisnik nema velika razlike jer je manje više svejedno, ali fakat mobitel sve brže očitava i multi-tasking je bolji. Iskreno za ovo što je lik napisao, mislim da neće primjetiti neku bitnu razliku u radu mobitela odabrao moto ili honor. Antutu je cca ok mjerilo, i razlika od 40k nije mala, a EMUI i goli android po meni nisu velika razlika, možda starija verzija, ali noviji emui su fakat dobro odrađeni.

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
Ne vjerujem da je toliko brži, imam P9 pokraj sebe pa znam otprilike kakav je Huawei.
Ali baterija mu je stvarno puno bolja na Motoroli, a ako mu je 1. prioritet, nek dobro razmisli. Isto tako Motorola je puno veća.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa, jel se isplati zamijeniti S6 s godinu garancije za nekog novog kineza s min. 3000 mAh? Baterija me ubija pogotovo na poslu u noćnim smjenama gdje ga znam dvaput puniti

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Naravno da isplati. Zašto bi trpio ako ti smeta. Formula za dulju bateriju ti je štedljiv chipset + velika baterija. Snapdragon 625 je takav procesor izrađen u 14nm i štedljivim a53 jezgrama.
Xiaomi Redmi Note 4X ima Snapdragon 625 i 4000mah bateriju i mislim da sa njim nema brige oko autonomije
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Ima li netko iskustva sa kupnjom mobitela preko stranih stranica iz recimo UK ili DE?
I postoji li neka provjerena stranica preko koje se mogu kupovati mobiteli?
8 godina
neaktivan

Preporučite mi mobitel do nekih 1200kn. 

0 0 hvala 0
15 godina

Sve imaš na par stranica unazad!

Al ajd da ti ipak olaksam, uzmi si Xiaomija

btw: ajd preporuci ti nama neki auto do 120.000kn

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 22:25 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
@Ćoby
Evo bas čitam test Lenovo P2 sa ogromnom 5100mAh baterijom, stedljivim SD625 procesorom i odlicnim AMOLED ekranom, na Njusci ih ima za 2300kn.
13 godina
neaktivan

Samsung s7 smeće kvarljivo ko se misli njega uzet neka dobro pripremi živce jer ćemu trebat. i hvalite kameru jedino sto i valja je kamera kad je mrak po danu je sve pixelasto meni osobno očajna je kvaliteta slike kamera ali je ekstra brza... I mob ima miljun serijskih mana od ekrana baterije konektora totalno sam ostao razočaran...

Btw Mate 9 koji je zamjenio smeće je najbolji mobitel što sam ikad ima a čak sam imao par dana i famozni note 7 koji je isto bio meh preskupo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Psssst, nemoj da kolega R36 čuje 

10 godina
neaktivan
Huawei P9 Lite ili Xperia XA?
prioritet je izgled i prednja kamera.
Znam da je na XA baterija malo losija i da nema otisak prsta, no mislim da izgledom nadoknađuje te nedostatke. Sto mi vi možete preporučiti, koji kinez mozda?
XR 4 Prime je dobar mobitel i sve, ali je malo previse debeo. Max cijena moba je oko 1600 kn.

0 0 hvala 0
17 godina

Potrebna preporuka nečega što zadovoljava sledeće uslove:

• što bolja kamera, i zadnja i prednja (najbitnija karakteristika)
  • dual SIM (takođe obavezno), sa odvojenim slotom za SD karticu
  • po mogućnosti, manje od 5.5", mada ovo nije ključno
  • bez posebnih preferenci kad su marke u pitanju, ali da "out of the box" sve radi kako treba
  • cena... 150-300€
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivan(4) kaže...

• bez posebnih preferenci kad su marke u pitanju, ali da "out of the box" sve radi kako treba
  • cena... 150-300€

Definitino OnePlus 3T, ali mislim da je van budžeta.

Onda ti ostaju Xiaomi Mi5 i Mi5s.

EDIT: Ne znam za SD karticu, sorry, taj dio nisam primjetio!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 21:35 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

• cena... 150-300€

ZTE Z7 max ti je, mislim, najbliži tvojim zahtjevima,

ovo sve drugo ima hibridni slot

dak
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela, što od ovog dvoje?

Imama ponudu za Huawei P9 lite i Sonya Xperia XA  (službeni mobitel).

Što preporučujete? 

14 Huawei P9 lite
1 Sony Xperia XA
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2017 11:33 (tomislav10).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xp xa nema šta tražit pokraj P9 lite
11 godina

Može preporuka mobitela do 800kn. Samo je važno da fluidno vrti facebook, whatsapp i te osnovne aplikacije. Mora biti nov i iz hrv. dućana. Hvala.

Izvukao sam par mobitela s interneta:

0 Alcatel Pixi 4 (5") 5010D
0 Lenovo A2010
1 ZTE Blade A310
0 Asus ZenFone GO (ZB452KG)
0 Huawei Y3 II
1 Asus ZenFone Go (ZB500KG)
2 Nešto drugo? - predložite
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2017 18:21 (The_K).
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Vrlo jednostavno, mama treba mobitel. Da je Android i da ekran nije manji od 4.7-4.8". I da je nov.

Može i kinez biti(ali da nije neka plastikara) i da je cijena oko 1500 kuna. Ako za 1700 dobije nezanemarivo bolji mobitel, može, ali za 5 MPx više ili tako nešto, ne isplati se davati više, pogotovo jer je nezahtjevan korisnik :)

Što preporučate?

Hvala :)

P.S. Trgovina mora biti u Hrvatskoj da mogu uzeti na R1.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Preporuka nekog moba do nekih 500-600 kuna. Potrebno za testiranje aplikacija,rootanje i privremeno korištenje (poželjno da ima dual sim ali ako nema nije bitno). Nešto rabljeno sa njuškala...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2017 23:48 (naPerk777).

0 0 hvala 0
9 godina
Ja bi ti preporucil xiaomi, koji god da uzmes dobar je, samo gledaj da ima snapdragon a ne mtk, vise romova a i bolja podrska od strane samog xiaomija.. Samo nez kak se vrte cijene u hr, al imas modele od 5" (redmi) i 5.5" (redmi note), ima i mi serija al je malo skuplja
15 godina
Za te novce u hrv jedino moze redmi 3s ili mozda redmi 4 sa sd 430 procesorom..
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
1500kn redmi note 3 pro al je 2/16, 3/32 je 1750kn..

I kak velis, redmi 3s 3/32 moze, a mislim da je i to dovoljno
14 godina
neaktivan

Prvo sam mislio uzeti xiaomi redmi 4, ali sad mi upade u oči xiaomi mi4c. Zanima me šta vi mislite koji da kupim od ova dva (kako sam čuo mi4c se dosta grije)?

Hvala!

0 0 hvala 1
15 godina

Zemi Redmi 4

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Zemi Redmi 4

Hvala na preporuci ali malo si zakasnio, ipak sam mi4c naručio :D. Nadam se da neću imati problema

9 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši, evo ovako:

U potrazi sam za kupnjom mobitela kroz sljedecih mjesec dana. Donekle se i razumijem u smartphone, ali mi treba misljenje profesionalaca 

Znaci, moj budzet je 2000kn, mogu se protegnuti i do 2300kn.  Moji prioriteti su dobra kamera, fluidnost i baterija (sve ), dobro baterija i nije toliko bitna...

Najmanji zaslon bi bio 5" a najveci 5.5 (FHD), 2/3/4 gb RAMA, i minimalno 16 ROMA. Kupnja dolazi u obzir u svim trgovinama...Hrvatska, Europa, Kina... samo da je cijena sa PDVom do 2300.

(Zanimam me samo dali se placa porez kad se narucuje sa Amazon.co.uk...).. Uglavnom, mogu to biti sve marke, ali ne sad proizvodaci tipa "Qihoo" ili "Oukitel".

Samsung, Sony, LG, Xiaomi, Elephone, Cubot, Umi.... to sve dolazi u obzir. I da naravno nebi volio da izgleda ko Golf "duja" .

Pozdrav svim dobrim dušama! Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako i njuškalo ulazi u obzir, možeš naći Huawei Honor 8 nov sa garancijom za tu cijenu
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz, evo u narednih nekoliko mjeseci planiram kupit novi mobitel. Trenutno imam onaj LG Spirit 4G i već mi na živce ide pa mi treba upgrade.

Budžet: predviđam da će biti negdje u rasponu 1500 - 2100 kn. Kupio bih mobitel bez ugovora, tj. platio bih punu cijenu za uređaj.

Preferencija veličine ekrana: nemam 

Koristio bih ga za reddit, fejs i ostale drustvene mreze, sms-ovi, pozivi itd. to bi bilo sve za sad

Ostalo:

- izuzetno preferiram uređaje čiji bootloader može biti otključan i koji ima dobru custom ROM podršku

- čim više flagship značajki, a da je mobitel u budžetu

Ako vidite da neki flagship iz zadnjih godina odgovara mojim zahtjevima, nemojte se ustručavati predložiti ga. Također nemojte predložiti nikakve LG mobitele jer sam izgubio strpljenje s njima.

Nadalje, molio bih vas da uz mobitele predložite i prikladno mjesto/način kupnje(možda amazon.de, AliExpress ili nešto ovdje u Hrvatskoj). Nemam baš iskustva s tim pa bih zato trebao pomoć.

Trenutno razmatram opciju da kupim Xiaomi Mi 5. Što kažete? Imate li boljih prijedloga?

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
Fobos531 kaže...

Pozz, evo u narednih nekoliko mjeseci planiram kupit novi mobitel. Trenutno imam onaj LG Spirit 4G i već mi na živce ide pa mi treba upgrade.

Budžet: predviđam da će biti negdje u rasponu 1500 - 2100 kn. Kupio bih mobitel bez ugovora, tj. platio bih punu cijenu za uređaj.

Preferencija veličine ekrana: nemam 

Koristio bih ga za reddit, fejs i ostale drustvene mreze, sms-ovi, pozivi itd. to bi bilo sve za sad

Ostalo:

- izuzetno preferiram uređaje čiji bootloader može biti otključan i koji ima dobru custom ROM podršku

- čim više flagship značajki, a da je mobitel u budžetu

Ako vidite da neki flagship iz zadnjih godina odgovara mojim zahtjevima, nemojte se ustručavati predložiti ga. Također nemojte predložiti nikakve LG mobitele jer sam izgubio strpljenje s njima.

Nadalje, molio bih vas da uz mobitele predložite i prikladno mjesto/način kupnje(možda amazon.de, AliExpress ili nešto ovdje u Hrvatskoj). Nemam baš iskustva s tim pa bih zato trebao pomoć.

Trenutno razmatram opciju da kupim Xiaomi Mi 5. Što kažete? Imate li boljih prijedloga?

Unaprijed hvala.

Odlican izbor, u tvom budgetu sa to2c trgovine 64 gb verzija cca 2000 kn, maskica i tempered glass dobis kao dar... provjeri jos za mi5s jel na snizenju, znam da je iso za cca 2300

15 godina

Pozdrav.Koji od ova dva Oneplus 3 ili Nexus 6p

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice