Ja ti preporučujem da si sam istražiš i ne obazireš previše na te glasove, ja sam testirao to i stavio p8 lite i honor 5c i ekipa je glasala za p8 lite, dok je honor 5c hardverski praktički isti kao p9 lite. To je smiješno. Pogledaj si antutu i reviewove na netu, i to je puno korisnije od nebuloza na ovoj temi. Honor 8 je puno fludiniji mob od ova dva, mislim mobitel je klasu iznad i best buy za te novce.
Honor 8 sigurno nije puno fluidniji od Moto Z, ako i jest išta. Moto Z koristi praktički goli Android, softver je brz i Motorola uvijek ima odličnu podršku za svoje telefone. A baterija je bitno bolja na Moto Z. Antutu i razni benchevi nisu mjerilo rada softvera. Za slikanje je bolji Honor, a video Moto zbog 4k snimanja
Imao sam motorolu i što je je, vuče malo iznad u usporedbi sa čistim hardverom (ne puno). Ali honor 8 je fakat brži, ako si casual korisnik nema velika razlike jer je manje više svejedno, ali fakat mobitel sve brže očitava i multi-tasking je bolji. Iskreno za ovo što je lik napisao, mislim da neće primjetiti neku bitnu razliku u radu mobitela odabrao moto ili honor. Antutu je cca ok mjerilo, i razlika od 40k nije mala, a EMUI i goli android po meni nisu velika razlika, možda starija verzija, ali noviji emui su fakat dobro odrađeni.