Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.506.799
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
@Lugi11

Ako hoćeš 5" onda ti je bolji i noviji ovaj:
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-4-prime-dual-sim-32gb-lte-black-silver.html

ili 5,5" Redmi note 3 ili 4
Svi programi ti rade uklj. i sva moguća bankarstva, isprobano na mi4c.
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Predložio sam note 4 zato što za samo 99 kuna više,dobiješ veći ekran i procesor sa 10 jezgri!

Ostalo je manje više isto.

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 14:20 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ljudi zanima me Xiaomi R3X odnosno R3S
Imate li mi predloziti jos neki uređaj sa 32GB ROM-A i dual sim.
Možda Meizu M5? Ili nesto drugo samo predložite.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kupila bih novi mobitel, no ne pratim stanje na tržištu pa bi molila preporuku. Cijena oko 1600 kn, može i malo više ako će činiti osjetnu razliku. Mobitel najviše koristim za poruke, surfanje, ponekad pogledam neki video i slikam nešto. Rijetko igram igrice.

Najbitnije:

pouzdanost i dugovječnost uređaja - obično koristim mobitel 3-4 godine

dobra baterija

visoka rezolucija ekrana - često čitam na mobitelu

Bilo bi lijepo:

pristojna kamera - za slikat skriptu, lijepi krajolik

brzo punjenje

bez bloatwarea i općenito bih preferirala bez zezancije s rootanjem, upali i koristi

Nebitno:

marka, veličina, izgled (ionako odmah ide u oklopnu maskicu, često mi ispada )

0 0 hvala 0
14 godina
Ja bi preporučio Motorolu G4 jer dolazi sa gotovo stock softverom bez bloata što garantira ugodno korištenje tijekom godina. Motorola je pouzdana što s tiče softvera te će novi Android 7 ubrzo na njega.
Kao backup phone doma imam prvu generaciju G modela sa 5.1 softverom i nevjerojatno je koliko dobro radi i dan danas.
Dakle G4 nije hardverski najjači u toj cijeni, ali smatram kako će tijekom godina bolje izdržati nego nešto jača konkurencija
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina

NHF ljudi koji tražite savjete, kaj je problem pročitati stranicu dvije unazad?

Mislim...uvijek ista pitanja i uvijek skoro pa isti odgovori na skoro svakoj stranici!!!

Evo da ne velite da zanovijetam a da nisam curi/ženi dao prijedlog, ovo ti preporučam:

General Mobile 5 Plus

Xiaomi Redmi Note 4

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 20:24 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Ali zar tema ne služi upravo tome? Prolistala sam malo unazad, i hvala ti na preporuci, Xiaomi redmi note 4 i 4 prime su mi već na listi, kao i Huawei P9 lite, ali Motorola G4 i taj General mobile nisu i nisam ih vidjela da se spominju. Skoro isti odgovori, ali eto, meni novi

3 0 hvala 0
15 godina

Pa služi tema tome ali na jednoj strani zna biti 3x upitano za npr. mobitel izm.1500-2000kn. i 3X ljudima se preporuči 3 mobitela i onda na sljedećoj stranici opet isto pitane i opet manje-više isti odgovori i tako stalno!!!

Meni je to nonsense.

Ovo mislim opčenito a ne vezano uz tebe NHF  

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

do 5".
Hvala na prijedlozima.

Imao sam Jiayu G2F, fluidan i simpa, ali nije izržao više od godinu dana.
Kakvi su materijali, gorilla glass?

Može još neki prijedlog, a da nije kinez?

10 godina
neaktivan
Danas je sve kinesko defaktoo...
Ukljućujući i Samsung i Lg i ostale brandove..
za navedeni budžet bih također preporučio ove mobitele koji su spomenuti prije koje vam je gospodin preporučio
Poslano sa Lenovo Vibe K5

0 0 hvala 0
11 godina

Dali ima tko mozda jos nekakvu preporuku za mob osim xiaomi note4 i lenovo zuk z1. Trazim za kolegu neki bar 5.5 mob, ali nemogu se sjetit vise ni jednog da ima tu 5.5 ekran sa fhd i baterijom preko 4000mah uz solidan proc da sve se uredno vrti, a opet relativno kvalitetno. Cijenovno do 1200kn uzima. 

Ako ima tko kakav prijedlog jos i sta mislite koji je bolje od ta dva uzet. Osobno mislim note 4

Narucuje se preko aliexpresa ili tako neke stranice

7 Note 4
2 Zuk z1
3 Nesto drugo
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 22:19 (herkulcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Šta mislis na Meizu M5 Note
vlastoručni potpis
15 godina
neaktivan
kran kaže...
Jel se mogu na mobitelu P9 lite aplikacije prebaciti i pohranjivati na sd karticu ?

Naravno da može, jer imaš Android 6.0.

Problem je samo. što moraš "žrtvovati" drugu SIM karticu.

dak
11 godina
karaandrijan kaže...
Šta mislis na Meizu M5 Note

Malo sam pogledao, ali ne cini mi se bas nesto. nekako mi je bolji note 4... 
A ovi sto su stisnuli nei drugi na glasanju, dali mozete mozda reci koji bi to bio drugi. stvarno nemam bas neku ideju za neki mob da ispunjava te kriterije

11 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Pa služi tema tome ali na jednoj strani zna biti 3x upitano za npr. mobitel izm.1500-2000kn. i 3X ljudima se preporuči 3 mobitela i onda na sljedećoj stranici opet isto pitane i opet manje-više isti odgovori i tako stalno!!!

Meni je to nonsense.

Ovo mislim opčenito a ne vezano uz tebe NHF  

Da, ali svake 2-3 stranice dobiješ osvježenje u stilu "oće mi [RANDOM FLAGSHIP OD PROŠLE GODINE] vrtit vocap i fejs".

Također često osvježenje je lik koji bi kupio [NO NAME SHIT BRENDIRAN U HRVATSKOJ PROIZVEDEN U KUĆNOJ RADINOSTI DOK JE KINEZU ZAKUHALA RIŽA] koji pita za mišljenje, pa mu se rulja na dvije stranice potrga objašnjavajući da su performanse na papiru jedno, u stvarnoj upotrebi drugo i da ima nešto u kvaliteti komponenti i izrade. I onda lik ode i kupi ga.

Tako da sve skupa, ko 'Alo 'Alo, toliko repetitivno da je zabavno, samo bez zgodnih konobarica.

8 godina
neaktivan

Pozdrav!

Danas sam dobila mob Huawei p9 plus, kupljen 20.1. kako pise na racunu... Isplati li se mijenjati za s7 edge , mate9 ili neki treci, bolji? Koji?

0 0 hvala 0
13 godina

Ako uspiješ za jedan od ta dva zamjeniti, da, isplati se, bolji su telefoni, al sad da nešto P9+ fali, ne znam kakav si korisnik :D 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
14 godina

Pozdrav, inace uopce ne pratim scenu mobitela, pa me zanima koji bi bio najjeftiniji mobitel koji podrzava 4g brzine interneta? Kod nas, ako je opcija i iz Kine i slicno. Takoder kakva je pokrivenost 4gom kod nas i ima li ga smisla ocekivati van ZGa? Hvala

Burek s mesom

0 0 hvala 0
9 godina
Koja si mreza? Tele2 ima 4g samo na 800mhz koji vecina mobitela ima, ja na redmi note 3 pro i tele2 skoro svuda imam 4g..

Tmobile, vip i ostali imaju na 1800 i na 800mhz, kinezi cesto nemaju na 800, mislim da od xiaomija jedino redmi note 3 special edition ima.
11 godina
neaktivan

Koji mobitel za nekih 1.500 - 1.800 kn ? 

Moze njuskalo, strani i nasi webshopovi.

Dobra kamera, baterija, da nije spor. 

Igre ne igram.

Bar 32 gb memorije ili 16 ako ima micro sd.

Da nije zastario.

Gledam Mi5 novi (da mu malo padne cijena),  preko Njuskala s garancijom : Nexus 5X,  Samsung galaxy S6 ( moguc pad cijene izlaskom S8 ? )

Jos nesto ? 

Nije hitno mogu pricekat neko vrijeme za kupit mobitel.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Naruči Mi5 64gb verziju, 5x ne ide u isti kontekst s njim, a bolji je od S6 po mnogočemu

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
10 godina
protjeran

Pa istina je da Nexus 5X ne ide u isti kontekst s Mi5 pošto 5X ima dvije klase bolju kameru, a on to baš i traži, a da ne pričam S6 koji je bolji od oba telefona.

Mi5 nema šta tražit pored ta dva, S6 je tu najbolji izbor pa 5X.

2 4 hvala 0
10 godina

Pozz moze brza pomoc, idem kupiti neki mobitel sutra :)

Planiram potrositi 2000-2500kn , najvise sam se razmisljao izmedu Galaxy A5(2016) ili na njuskalu naci Galaxy S6 ili S6 edge za slicne novce

Najbitnije mi je da mobitel ne trza da ce se moci koristiti jos barem 2god bez trzanja , da je baterija dobra i kamera takoder.

Hvala unaprijed na pomoci stvarno mi je potrebna :)

0 0 hvala 0
14 godina
Honor 8, P9 - to bi mogao naći novo na njuškalu
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tommy_vercetti kaže...

Pa istina je da Nexus 5X ne ide u isti kontekst s Mi5 pošto 5X ima dvije klase bolju kameru, a on to baš i traži, a da ne pričam S6 koji je bolji od oba telefona.

Mi5 nema šta tražit pored ta dva, S6 je tu najbolji izbor pa 5X.

Isto tako je čovjeku važna i baterija a S6 ne može stat u istu rečenicu sa Mi5, po 2 i više sati manje SoT-a u prosjeku. Nexus 5X je tu isto zakinut.

10 godina
protjeran
bubimir13 kaže...

Isto tako je čovjeku važna i baterija a S6 ne može stat u istu rečenicu sa Mi5, po 2 i više sati manje SoT-a u prosjeku. Nexus 5X je tu isto zakinut.

Bateriju uvijek možeš napuniti, a kameru ne možeš popraviti, radi se o kompromisu i svatko sam zna što mu je najbitnije.

Plus, trajanje baterije je relativan pojam i ovisi o 100 faktora pa pričati o nekakvom SOT-u je lupetanje napamet, svaki korisnik drugačije koristi telefon.

I rekao je da ga igre ne zanimaju, a one su najveći potrošač.

Sve u svemu, moje mišljenje je da bilo koji kinez nema šta raditi pored flagshipova kao što su Samsung S6 i Nexus 5X, sad je jedino pitanje za koje novce se oni mogu naći.

10 godina
MaciStyle kaže...

Pozz moze brza pomoc, idem kupiti neki mobitel sutra :)

Planiram potrositi 2000-2500kn , najvise sam se razmisljao izmedu Galaxy A5(2016) ili na njuskalu naci Galaxy S6 ili S6 edge za slicne novce

Najbitnije mi je da mobitel ne trza da ce se moci koristiti jos barem 2god bez trzanja , da je baterija dobra i kamera takoder.

Hvala unaprijed na pomoci stvarno mi je potrebna :)

EDIT: nisu mi bitne igre vise izgled mobitela , youtube,whatsapp kamera,instagram...

14 godina
Onda moji predloženi P9 ili Honor 8 su idealan odabir
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kupujem mobitel sa ograničenim sredstvima, pa me zanima koji bi bio bolji za moje potrebe. Casual sam korisnik manje više, nekad pokrenem igru, bilo bi ok da ne šteka pri svakodnevnom radu, ne tražim savršenu kameru, ali nekad slikam u labosu pa mi treba biti donekle ok. Imam cca 1600 kn, i htio bi da je svakako manji od 5'5. Kupujem u trgovinama u RH. 

3 Honor 5c (7 lite)
2 Xiaomi 3s
0 HTC desire 628
4 P8 Lite
5 Nešto drugo?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zuper kaže...
Onda moji predloženi P9 ili Honor 8 su idealan odabir

Baš ja gledam nešto isto novo s njuške do 2500, i ova 2 Huaweija su stvarno bolji izbor od S6 ili Xperie X?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 0:08 (Prince-Artas).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice