Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.891
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav, trebam pomoć u odabiru mobitela jer ne pratim toliko tu tehnologiju. Mene zanima koji bi mobitel bio best buy u cjenovnom rasponu od 2000-2800 kn (Android i nabavljiv kod nas da se može peglati kartica). Za sad sam našao HTC One E9+ (2700kn)Samsung Galaxy A5(2800)Samsung Galaxy J7(2300),Galaxy S5 NEO(2500)... 

Koji vi preporučate od ta tri i da li postoji neki bolji izbor u tom rangu?

EDIT: Da se radije zaletim do 3000 kn jer mi se čini da je velika razlika u tom rangu, a za 200 kn više? Koji bi onda bio best buy?

EDIT2: U čemu je stvar sa ovim LENOVO ZUK Z1 Z1221? 3GB RAM, 64GB ROM, Quad Snapdragon 801 (2.5 GHz), 4100 mAh za 2300kn. Čini mi se prejeftino za te specifikacije, mora imati neku manu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 11:44 (Irvas148).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz ekipi,

kupio bih mob,  imam LG G2, zadovoljan sam ali bih promjenio te se dvoumim između LG V10 i galaxy S6 ,razlika u cijeni nije neka jedino pretpostavljm da samsung ima bolju bateriju.Od galaxya s7 sam odustao jer prema phoneareni baterija traje kraće nego na S6

lp

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
druzeta kaže...

Pozz ekipi,

kupio bih mob,  imam LG G2, zadovoljan sam ali bih promjenio te se dvoumim između LG V10 i galaxy S6 ,razlika u cijeni nije neka jedino pretpostavljm da samsung ima bolju bateriju.Od galaxya s7 sam odustao jer prema phoneareni baterija traje kraće nego na S6

lp

Ako si do sada bio zadovoljan s LG-jem, po meni definitivno V10. O bateriji nemaš što razglabati. Kod njega je izmjenjiva pa uloži u još jednu i imat ćeš struje ko ciganski lunapark.

11 godina
neaktivan
Irvas148 kaže...

EDIT2: U čemu je stvar sa ovim LENOVO ZUK Z1 Z1221? 3GB RAM, 64GB ROM, Quad Snapdragon 801 (2.5 GHz), 4100 mAh za 2300kn. Čini mi se prejeftino za te specifikacije, mora imati neku manu :)

Ma jok. Samo su realni sa svojim cijenama jer si ne mogu priuštiti prenapuhavanje kao Samsung, iako su i oni poznata i dobra marka. Uglavnom nije ništa prejeftino (po meni bi mogao biti i jeftiniji, vani sasvim sigurno i jest), nego smo svi već izmaltretirani suludim cijenama mainstream proizvođača.

Htio sam reći da bih jedino bio oprezan u vezi softvera, ali vidim na gsmareni da dolazi s CM-om 12.1. Ako je to istina, to je vrlo jak argument za kupnju sam po sebi.

I kakva je kamera zbilja nemam pojma nit mogu slutiti, isprobaj uživo ili prouči recenzije.

EDIT: Malo sam proučio tematiku, izgleda da je kompromis ipak u kameri tako da za taj ili čak manji novac možeš i bolje proći. Neki Huawei, Xiaomi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:23 (Yo Momma).
14 godina

S801 chipset ne vrijedi te novce, više ne, sad nađeš S810 stroj za manje od toga ako gledaš kineze.

root

1 0 hvala 0
13 godina

Osvrt na gluposti sta pisete za ip4... Kao prvo ima ih za 300-400kn, kao drugo mob radi lose i steka, sto je razumljivo za 2010, i ne radi ni priblizno dobro kao s3 sa clean romom. Kao trece, koliko ja vidim na svom ip4 viber ne ide na njega zbog starog OS-a pa ne razumijem sto ga preporucate covjeku kojem treba mob prvenstveno radi toga...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mudro zboriš maks. Dodao bih samo da "S3" možeš mirne duše zamijeniti sa "S2", ako govorimo o "clean" custom rom-ovima. Vjerojatno čak i ako ne govorimo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Viber ide na ip4 jer ga ja imam,jedino sto steka na mojem ip4 su igre.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poštovani,

Molio bih znalce za pomoć pri kupnji mobitela. Trenutno imam S3 i malo fali da ga bacim od zid, koliko je spor :)

Uglavnom, trazim drugi mob., budžet 2200 - 2700kn, ne nuzno novi, moze i sa njuškala ako je ok. akođer ne mora biti Samsung...

Malo sam čitao prethodne postove i ono što sam gledao je Galaxy Note 4, Hauwei P8, HTC OneM8, ima i One M9 za 2500kn.

Nemam previše aplikacija na mobu, ne nakrcavam ga, no btino mi je da je brz i da ima izmjenjivu bateriju...kamera, nije mi sad bitno hoće biti par MP više ili manje.

Također veći ekran (note 4) mi ne smeta, dapače! :)

Da li bi preporučili nešto od ovog gore što sam naveo ili nešto treće? 

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
druzeta kaže...

Pozz ekipi,

lp

LOL. Phonearena je jedan od gorih siteova za gledat usporedbu mobitela, a S7 ima bolju bateriju od S6

15 godina
neaktivan

Pa dobro koji su dobri sajtovi?, molim da me educiraš, a za bateriju od s7 ako ima jači kapacitet, ne znači da duže traje jer s7 ima jači procesor, više rama itd.

Da li je napravljena direktna usporedba baterija s6 i s7, koliko duže drži baterija od sedmice?, ne znam koji bi interes bio phone areni da popljuje samsungov flagship.

9 godina
druzeta kaže...

Pa dobro koji su dobri sajtovi?, molim da me educiraš, a za bateriju od s7 ako ima jači kapacitet, ne znači da duže traje jer s7 ima jači procesor, više rama itd.

Da li je napravljena direktna usporedba baterija s6 i s7, koliko duže drži baterija od sedmice?, ne znam koji bi interes bio phone areni da popljuje samsungov flagship.

Ovdje imaš: http://www.gsmarena.com/battery-test.php3 i http://www.anandtech.com/show/10120/the-samsung-galaxy-s7-review/2

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 19:40 (It'sMe932).
9 godina
neaktivan

razmisljam se izmedju ova 2 telefona pa mi je potrebna vasa pomoc.

13 htc 10
5 iphone 6s/6s plus

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Trebam savjet oko kupnje mobitela. Do sada sam imao LG Nexus 5 i bio sam oduševljen brzinom i fluidnošću uređaja i naročito mi se sviđa taj čisti android, no prošli tjedan je prestao raditi, crkla mu matična, i sada trebam novog. Spreman sam odvojiti 1300 kn maksimalno i kupio bih rabljeni uređaj. Ono što bi volio od mobitela je da ima bolju bateriju, budući da mi je to bila jedina veća zamjerka na nexusu. Vidim da na njuškalu ima za te novce Lg G2, G3, čak i HTC m8, Xperia Z2, Z3 compact, ali me zanima što je od toga najbolje uzeti?
I da, zanima me što mislite  o Samsung Galaxy J3

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 22:05 (PetKos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
djogo kaže...

razmisljam se izmedju ova 2 telefona pa mi je potrebna vasa pomoc.

kakav crni ajfon, ne kupuj to americko govance pored vrhunskih androida nisi napaljena tinejdzerka 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
vas_savjet kaže...

Poštovani,

Molio bih znalce za pomoć pri kupnji mobitela. Trenutno imam S3 i malo fali da ga bacim od zid, koliko je spor :)

Uglavnom, trazim drugi mob., budžet 2200 - 2700kn, ne nuzno novi, moze i sa njuškala ako je ok. akođer ne mora biti Samsung...

Malo sam čitao prethodne postove i ono što sam gledao je Galaxy Note 4, Hauwei P8, HTC OneM8, ima i One M9 za 2500kn.

Nemam previše aplikacija na mobu, ne nakrcavam ga, no btino mi je da je brz i da ima izmjenjivu bateriju...kamera, nije mi sad bitno hoće biti par MP više ili manje.

Također veći ekran (note 4) mi ne smeta, dapače! :)

Da li bi preporučili nešto od ovog gore što sam naveo ili nešto treće? 

Hvala unaprijed

Tri stvari:

1. Dva palca gore za tvoje prioritete pri izboru mobitela :)

2. Od ovoga što si naveo jedino Note ima izmjenjivu bateriju, a četvorku ti osobno mirne duše mogu preporučiti.

3. ILI daj još malo šanse S3 (osobno imam jedan čisto da guštam što se sve može s malo starijim hardverom i radi mi odlično) - ako ti se ne da zezati s instalacijom nekog od super laganih i fluidnih rom-ova, vrati ga na tvorničke postavke, isključi one animacije u Developer Options i radit će ti puno bolje već i na stocku. Stavi Operu Mini, nemoj koristiti mastodontske aplikacije na njemu koje gutaju ram ko Oprah krofne kao što je vražja Mozilla i to je to. A Greenify isto čudesa radi.

14 godina
Meizu Pro 5 se može naručiti za 400$, a OnePlus 3 za 400€. Malo više od budžeta, ali bibse isplatilo jer su bolji mobiteli od navedenih
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
Irvas148 kaže...

Ma jok. Samo su realni sa svojim cijenama jer si ne mogu priuštiti prenapuhavanje kao Samsung, iako su i oni poznata i dobra marka. Uglavnom nije ništa prejeftino (po meni bi mogao biti i jeftiniji, vani sasvim sigurno i jest), nego smo svi već izmaltretirani suludim cijenama mainstream proizvođača.

Htio sam reći da bih jedino bio oprezan u vezi softvera, ali vidim na gsmareni da dolazi s CM-om 12.1. Ako je to istina, to je vrlo jak argument za kupnju sam po sebi.

I kakva je kamera zbilja nemam pojma nit mogu slutiti, isprobaj uživo ili prouči recenzije.

EDIT: Malo sam proučio tematiku, izgleda da je kompromis ipak u kameri tako da za taj ili čak manji novac možeš i bolje proći. Neki Huawei, Xiaomi...

Thanks na odgovoru! Baš čitam recenzije i opisuju kameru kao relativno prosječnu. Kamera mi nije na vrhu prioriteta, ali ako mogu bolje bez da druge stvari pate, super. Koji modeli mu konkuriraju cijena/performanse? REDMI NOTE 3 PROHUAWEI ASCEND P9 LITE ili nešto drugo? 

zoharbizo kaže...

S801 chipset ne vrijedi te novce, više ne, sad nađeš S810 stroj za manje od toga ako gledaš kineze.

Čitam da 801 nije još za baciti i da se ne zagrijava koliko i neki noviji modeli, ali primljeno na znanje. Na koje modele mobitela ili procesora da se usredotočim?

Hvala obojici, stvarno se ne kužim u mobitele...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 11:15 (Irvas148).
17 godina

dobar dan,

moze preporuka za mob u rangu 1000-1500 kn (nikakvi specijalni zahtjevi ... multitasking, whatsapp, viber)

moze njuskalo ali sa slijedecim uvjetima:

- star max 4 mjeseca

- pisana garancija

gledao sam samsung galaxy J5 (2016), Sony Xperia M4, A3 (2016) ..... ako ima sto bolje/pametnije u tom rangu javite

kinezi dolaze u obzir samo ako su iz HR dućana sa pisanom garancijom (cujem da imaju problema sa notifikacijama....)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Irvas148 kaže...

Thanks na odgovoru! Baš čitam recenzije i opisuju kameru kao relativno prosječnu. Kamera mi nije na vrhu prioriteta, ali ako mogu bolje bez da druge stvari pate, super. Koji modeli mu konkuriraju cijena/performanse? REDMI NOTE 3 PROHUAWEI ASCEND P9 LITE ili nešto drugo? 

Točno ti koje si naveo, oba su bolji izbor. Ja bih čak i Redmi Note 2 uzeo radije nego taj Lenovo, s obzirom na uloženo/dobiveno.

11 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Tri stvari:

1. Dva palca gore za tvoje prioritete pri izboru mobitela :)

2. Od ovoga što si naveo jedino Note ima izmjenjivu bateriju, a četvorku ti osobno mirne duše mogu preporučiti.

3. ILI daj još malo šanse S3 (osobno imam jedan čisto da guštam što se sve može s malo starijim hardverom i radi mi odlično) - ako ti se ne da zezati s instalacijom nekog od super laganih i fluidnih rom-ova, vrati ga na tvorničke postavke, isključi one animacije u Developer Options i radit će ti puno bolje već i na stocku. Stavi Operu Mini, nemoj koristiti mastodontske aplikacije na njemu koje gutaju ram ko Oprah krofne kao što je vražja Mozilla i to je to. A Greenify isto čudesa radi.

Hvala na odgovoru prije svega. A onda će morati biti Note jer želim moći kupiti drugu bateriju i zamijeniti kad zatreba.

Što se tiče S3...drago mi sto tvoj jos uvijek radi kako treba, moj je katastrofa! Rootan je i stavio sam novi ROM, bilo je super mjesec dana i sada je opet isto. Koristim Dolphin browser...ali i za gmail mu treba pokoja minuta :)
Tipkovnica - kliknem slovo i onda pričekam par sekundi...i tako, uglavnom svakako ide na tvorničke postavke kad nabavim novi i posluzit ce kao navigacija u autu :)

Vidim da se Note kreće oko 2500kn - to je ok cijena ili bi se dalo naći za parsto kn manje? Nisam kupovao mob dugo pa sam malo van svega
Hvala

9 godina
neaktivan

LINK, XIAOMI Redmi 2 LTE, 2GB RAM, 16GB ROM, je stariji model pa neznam jel se isplati ovo ljudi? 749 kn ispadne sa dostavom na kiosk tiska, pate me jedino dali će mi dolazizi obavjesti za notifikacije, ali kontam ako bude zezalo šta, mogu vratiti todoriću 

0 0 hvala 0
13 godina

Prekjucer je bio uz dodatnih 20posto isti taj za 600kn, tada se stvarno isplatilo uzet. 

Ako bude zezao imas uvijek 7 dana za online kupnju da vratis kupljeno natrag.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 16:32 (assassin.st).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bok, ljudi :) Tražim novi mobitel, a pošto se baš ne razumijem u njih, zamolila bih vas da mi pomognete.

Dakle :D Tražim mobitel:

1. do oko 1500-1700 kn,

2. garancija dvije godine (ako može, jel),

3. nereflektirajući zaslon (ili kako već xd),

4. ekran do 5",

5. može biti dual sim, al nije uvjet,

6. da mi, po mogućnosti, neće crknut nakon godinu dana,

7. metalni oklop, ne volim plastični.

U procesore se ne razumijem baš tako da stvarno ne znam što da tu tražim xD

Ne bih uzimala preko Njuškala već bih baš novi mobitel. Imam iPhone 4s, al lagano mi krepaje, al me razmazio stabilnošću sustava i čvrstoćom pa ne bih sad htjela da imam mob koji će mi štopat ili će se aplikacije krešat i to.

Ne znam šta više da kažem xD Vjv ćete mi reći kako ne mogu nać takav mobitel u ovom rangu cijene, al dobro xD Ugl, to je to :) 

I hvala unaprijed, ljudi :D

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi 3 ti zadovoljava sve potrebe...
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!

Dvoumim se između Xiaomi Redmi Note 3 i Elephone P9000, pa ako netko ima iskustva sa uređajima ili može dati koristan savjet bilo bi super.

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 19:42 (Tec'aha).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pametno, osobi koja je zadnjih tko zna koliko koristila iPhone preporučuješ Xiaomi kojeg će svako malo morati nadograđivati novim inačicama sustava i rootati, uvjeren sam da ne zna niti što to znači. A garanciju će u hrvatskim servisima ostvariti za jedno 2,3 mjeseca od datuma kvara (servisi baš slučajno na lageru nemaju nikada zamjenske dijelove nekih marki mobitela).

Kupi ti mala lijepo Samsung Galaxy A3 (2016- jer postoji i 2015 verzija, ali 2016. je bolja) na njuškalu novi zapakirani ili se protegni još 200 kn pa isti takav kupi u dućanu.

Lijep mobitel (uživo- na slikama izgleda kao smeće) je i LG Zero, njega imaš već od 1300 kn u trgovinama.

Ako hoćeš iskreno, da sam na tvome mjestu našao bih neki način da uzmem iPhone novije generacije, u tarifama (ali jedino pod uvjetom da ti tarifa i treba) ili kako već. Imaš iPhone 5s u trgovinama po 2600 kn, a u tele2 pretplatama je najisplativije uzeti iPhone 6 npr., ako već takvim putem ideš.

Nemoj uzimati kineze marki koje ti nisu poznate, za to treba imati vremena i znanja o tehnologiji da bi se dovelo u "vozno stanje".

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 19:47 (AnđeoGabrijel21).

0 4 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz

Posto radim preko ljeta a imam stari LG Optimus L3 II mislim da je krajnje vrijeme da ga zamjenim za nesto novo

Znaci trazim mob u rangu 2000-3000 kn koji je android(obavezno),da ima dobru kameru i da nije na pretplatu

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, u potrazi sam za novim mobitelom, može biti i povoljan, cijena do 1500-1600 kn. Ovo što sam sam malo istraživao svidjei su mi se xiaomiji, mi4 posebno, i redmi 3. Koji bi od ta dva preporučili, cijene su tu negdje koliko sam mogao vidjeti na njuškalu. Volio bih naći ajmo to tako reći solidan mobitel, znači da nema nekih slabih točaka, nekih grešaka, problema s baterijom, zaslonom itd. Ne mora imati najbolji procesor, najviše megapiksela, ali da je pouzdan i kvalitetan, a opet ne preskup s vrha ponude. Hvala unaprijed.

15 godina
neaktivan
Ayllwin kaže...

Bok, ljudi :) Tražim novi mobitel, a pošto se baš ne razumijem u njih, zamolila bih vas da mi pomognete.

Dakle :D Tražim mobitel:

1. do oko 1500-1700 kn,

2. garancija dvije godine (ako može, jel),

3. nereflektirajući zaslon (ili kako već xd),

4. ekran do 5",

5. može biti dual sim, al nije uvjet,

6. da mi, po mogućnosti, neće crknut nakon godinu dana,

7. metalni oklop, ne volim plastični.

U procesore se ne razumijem baš tako da stvarno ne znam što da tu tražim xD

Ne bih uzimala preko Njuškala već bih baš novi mobitel. Imam iPhone 4s, al lagano mi krepaje, al me razmazio stabilnošću sustava i čvrstoćom pa ne bih sad htjela da imam mob koji će mi štopat ili će se aplikacije krešat i to.

Ne znam šta više da kažem xD Vjv ćete mi reći kako ne mogu nać takav mobitel u ovom rangu cijene, al dobro xD Ugl, to je to :) 

I hvala unaprijed, ljudi :D

Evo jedan prijedlog od mene i ja sam ga narucio od njih prije dva dana, uz popust od 20% pa me izašao 1000 kn, što je super za taj uređaj.. A i sada je cijena ok na akciji 1299, zadovoljava većinu tvojih zahtjeva, dual sim, jamstvo, premium dizajn:

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-TV%2C-mobiteli-i-elektronika-Mobiteli-i-dodaci/P8-Lite-Dual-SIM/p/I006NEM

De gustibus non est disputandum.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice