Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.000
|
čitano: 12.483.712
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,

Evo dvoumim se između dva mobitela  Asus Zenfone 2 ZE500KL(5") te Maizu M2 (5") .

Konkretno oba mobitela mi se sviđaju te imaju slične performanse. Zanima me vaše mišljenje kojega da uzmem.Uzmite u obzir da mogu kupiti samo u HR (Trenutno nemam mogućnost kupnje vani) .

Razlika u cijeni je 300kn, Meizu je jeftinij. Dali se ispati dati 300 kn više za Asus ?

Cijena mi je bitna , ali bitnije mi je kvaliteta?

Vaše mišljenje ?

LP

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Treba mi pomoc oko odabira mobitela... Dvoumim se izmedu Sony Xperie M4 Aque i ZTE-a Blade V6. Istekla mi je pretplata na vipu pa su mi ovi mobiteli zapeli za oko, s time da je Sony 100kn skuplji od ZTE-a, ali mi se nekako cini los s obzirom na komentare i memoriji od 8 gb od koje je slobodno samo 1 i nesto gb. Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
dudekzg kaže...

Pa to sam joj i ja odmah rekao 

al nije baš tako, npr z5 premium treba 2600 platiti odmah

A koji od dual simova je najbolji izbor?

'Obični' Z5 može, tj 1800 je.

A od duala neznam, nemože se označit da traži samo duale, a meni se neda gledat sve po redu.. Kako god bilo nemože dobit ni blizu tako dobar mob za dual. Ja da sam na njenom mjestu uzeo bi mobitel koji mi se najviše sviđa i koristio ga kao privatni, te bi kupio neki jeftini mobitel, nešto najosnovnije do 500kn i njega koristio kao poslovni.. Npr Lumia 630 ili nešto takvo, da nije velik, da je funkcionalan i da ima dobru bateriju. Ali to sam samo ja

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
10 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
dudekzg kaže...

Pa to sam joj i ja odmah rekao 

al nije baš tako, npr z5 premium treba 2600 platiti odmah

A koji od dual simova je najbolji izbor?

'Obični' Z5 može, tj 1800 je.

A od duala neznam, nemože se označit da traži samo duale, a meni se neda gledat sve po redu.. Kako god bilo nemože dobit ni blizu tako dobar mob za dual. Ja da sam na njenom mjestu uzeo bi mobitel koji mi se najviše sviđa i koristio ga kao privatni, te bi kupio neki jeftini mobitel, nešto najosnovnije do 500kn i njega koristio kao poslovni.. Npr Lumia 630 ili nešto takvo, da nije velik, da je funkcionalan i da ima dobru bateriju. Ali to sam samo ja

Slično razmišljamo. Nažalost nemože muljat jer šef sa njom ide po mobitel pa može samo jedan uzet

Hvala na odgovoru, i mislio sam si da dualci nisu bas nes, steta sto nemaju veću ponudu

predložit ću joj onda tak da si pogleda tak z5, g4, možda i meizu mx3 pa nek si vidi šta joj bolje leži u ruci i šta joj se dopada.

Da si kupuje sama za sebe rekao bi joj redmi note 2/3 i bok haha

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 12:58 (dudekzg).
15 godina

Aj da pitam ovdje, pa nek netko prebaci u drugu temu primjereniju...

U čemu bi mogao bit kvar? Dakle mobitel "radi", prima pozive, poruke, sve radi, ali ekran crn i ne reagira ništa, dođe poruka i čak se pali LED lampica itd.

Ovako na prvu što mislite do čega je i je li velik kvar?

Nije mobitel kod mene trenutno, tek cu u ponedjeljak bi ga mogao nositi na popravak, ali da ipak pitam ovdje, vjerojatno je netko imao slican problem..

Riječ je o Xperia Z1 Compact

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Imao sam istu stvar na svojoj xperiji E3
Ništa samo sacekaj da se potroši baterija i onda ga napuni i upali, radit će normalno

0 0 hvala 0
15 godina

Hmm, hvala, evo rekao sam tako da uradi, pa ću vidjeti je li u tom problem ;)

14 godina
neaktivan

Bok svima. Već dvije i pol godine imam HTC One M7, ukratko radio je besprijekorno i bio mi najbolji drug . Nažalost prije par tjedana otišao je mikrofon, kamera već prije toga, puni se po cijelu noć i dođe do 96%, baterija traje 6 sati (jadnih 6 u usporedbi s po dva cijela dana punih 2 i pol godine). Pretpostavljam da mu je došao kraj.

Ne želim opet ići u neku pretplatu ili nešto slično pa razmišljam uzeti neki osrednji smartphone s dobrim performansama i po mogućnosti dugotrajan koliko je i prethodnik bio. Nimalo mi nije bitan proizvođač. Bitno mi je da mogu nesmetano i glatko surfati, otvarati i čitati dokumente, okinuti tu i tamo koju fotku, a i da je estetski na razini. Imam neki okvirni budžet od 1500kn koliko sam spreman potrošiti. Naravno to je okvirno i ako mi se svidi nešto bolje rado ću prekoračiti limit ako je u nekim granicama normale haha.

Do sada sam gledao Sony Xperiu M4 Aqua i Huawei P8 Lite. Kojemu vi dajete prednost? Zašto? Preporučate li neki bolji?

Unaprijed hvala :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pogledaj malo višlje u temi, imaš more prijedloga za tu okvirnu cifru a redom su bolji od ova tvoja dva.

13 godina

Baš mora biti novi iz dućana?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 14:14 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne mora :) čak dajem prednost ovim kinezima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gledam malo i Xiaomi redmi note 2 i 3. Vidim da su razlike male (aluminij/plastika, otisak prsta- što smatram nepotrebno, jača baterija i nešto bolja kamera). Dal se isplati uzeti 3 ili je 2 za razliku u cijeni ipak bolji? Vidim da 3 nema utor za microSD.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
karlo95 kaže...

Gledam malo i Xiaomi redmi note 2 i 3. Vidim da su razlike male (aluminij/plastika, otisak prsta- što smatram nepotrebno, jača baterija i nešto bolja kamera). Dal se isplati uzeti 3 ili je 2 za razliku u cijeni ipak bolji? Vidim da 3 nema utor za microSD.

Ak ti 16/32gb nije dovoljno onda svakako RN2, a ak ti to nije bitno onda rade RN3 zbog puno bolje baterije. Ja sad cekam RN3.

13 godina

Potpis za xiaomi. Odlični mobiteli po odličnim cijenama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zdravo!

Kupujem svoj prvi smartphone za do 2000 kn, i koliko sam skužio Sony Xperia Z3 Compact sa njuške je neki way to go (barem što se tiče mojih zahtjeva - ne prevelik, OK kamera, jača baterija). Ako mi možete još neki drugi model preporučiti sa sličnim specifikacijama bio bih zahvalan. Also, kad kupujem nešto sa njuške da pripazim da ima garanciju (IMEI se trebaju poklapati) kod ovlaštenog servisa i račun, te izvršiti primopredaju oči u oči s prodavačem i to bi bilo to?

Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
16 godina
new kaže...

Zdravo

Da, Z3C je vrhunski uređaj. Ako želiš nešto veće onda LG g3 ali ce te baterija razočarat pogotovo ako ga planiraš imati duže od godinu dana jer nakon tog vremena još opadne kapacitet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 13:15 (bik).
12 godina
neaktivan

Xperia Z3C je bingo

11 godina
neaktivan
Pozdrav
Ima li netko ovdje da ima note 5 i kako je zadovoljan sa njim? Kupio sam Z5 prije par dana ali mi nije to to, pa se sad vraćam na samsunga ali se dvoumim da li note 5 ili s6 edge plus? Koliko vidim nema zasebna tema za note 5...
Pozz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imas recku na mob.hr, mos pitat Kresu sto te zanima u komentaru recenzije ;)
youtube.com/mislavbusic
13 godina
Koliko ja znam notea 5 nema kod nas, a ako ti nije s-pen bitan, uzmi s6 edge
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam jedno dosta nezahvalno pitanje...

traži se najbolji "value for money" mobitel veličine ekrana do 5.0" (manji ekran je čak prednost) u cjenovnom rasponu 500 - 1000 (+/- 100 kn) za nezahtjevnog i tehnički nezainteresiranog korisnika. mobitel bi se koristio isključivo za osnovne radnje (razgovor, SMS, fotkanje, viber ... that's it!).

Prednost obzirom na:

1. kvalitetu kamere

2. čvrstoću

3. jednostavnost rukovanja

Unaprijed zahvaljujem za svaki prijedlog!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Znam da ga nema ali ima načina da se nabavi...kako god okrenem note mi se čini kao bolji izbor, jer sve što edge nudi mogu skinut aplikacije i imam na note-u + s pen kao moćan dodatak sa određenim funkcijama... To je to, uzimam note 5 :) ...pozz
12 godina
neaktivan
dhamilton kaže...

Pozdrav svima,

traži se najbolji "value for money" mobitel veličine ekrana do 5.0" (manji ekran je čak prednost) u cjenovnom rasponu 500 - 1000 (+/- 100 kn) za nezahtjevnog i tehnički nezainteresiranog korisnika. mobitel bi se koristio isključivo za osnovne radnje (razgovor, SMS, fotkanje, viber ... that's it!).

Prednost obzirom na:

1. kvalitetu kamere

2. čvrstoću

Predlažem ti Xperia Z1 Compact preko njuškala, ima ih i ispod 1000 očuvanih a ređaj je mrak.

Ako ti to ne odgovara i rađe bi preko trgovine, tu moraš napravit neke kompromise pa eventualno ako ima LG Spirit ili nešto slično...

10 godina
dhamilton kaže...

Pozdrav svima,

Prednost obzirom na:

1. kvalitetu kamere

2. čvrstoću

Ako bilo koji OS, onda možda neka Lumia iz 5xx ili 6xx serije... Ili neka starija iz 8xx i 9xx serije. Npr. Lumia 550 ili 640.

13 godina
kamere na njima su grozota, a njemu je to prioritet
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
maks0806 kaže...
kamere na njima su grozota, a njemu je to prioritet

Koliko sam ja osobno vidio Lumije imaju najbolje kamere. U nekim uvjetima bolje od Samsunga i iPhonea.

Istina, onaj viši rang, al teška da su ove jeftinije TOLIKO lošije?

EDIT: malo gledam po netu, izgleda da 5xx imaju lošije kamere :(

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 22:59 (CyberDemonVZ).
13 godina

Pola njih nema ni bljeskalicu, i imaju fixed focus. Užasne su. Dok recimo novi LG spirit u ducanu manje od soma kn ima 8 mpix sa bljeskalicom, autofocusom itd, stabdard

Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina
Ne pricaj gluposti.
Istina jest, da lumie u svom cjenovnom rangu imaju najbolje kamere.
Lumia 950 ima najbolju kameru trenutno na trzistu (flagship rang).
830 u mid rangeu...
640 XL, 640, 535 itd itd... Normalno da nemoze se usporedivat lumia 535 s skupljim uredajima, al do 600 kn koliko kosta NOVA u simpi (ako jos vrijedi ta ponuda), mislim da bolje kamere nema...

Sto se tice kolege koji je prosio uredaj, ja bi mu isto tako preporucio neku lumiu, i to rabljenu i da ju potpisuje Nokia.
Zasto? Kaze da mu aplikacije nisu vazne, vec jednostavnost OSa, kamera i kvaliteta izrade.
I tome svemu Nokia lumia s WP zadovoljava.

Nokia je poznata po kvaliteti izrade, i preporucio bi ti da gledas 920,925 ili cak 830. Sve se daju nad do 1000 kn, a 925 verzija od 32GB ide bas na njuski za 650 kn :)
Kamere na svim uredajima su super, u svoje virjeme ispred konkurencije.
15 godina

Pozz ekipi..
Trebao bih neki mobitel za curu do cca 2000kn(može i par sto kuna više)..
Da je Android ii da je ženskast(prednost bijela boja)...
Kupovao bih ga preko Njuškala zapakiranoga..
Zapeo mi je za oko Samsung A5,pa me zanima dal ima nešto bolje u toj kategoriji..?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Vozdra! 

Treba mi preporuka za uređaj do 1500kn. Neki uvjeti bi bili da ima dobru kameru, proširivu memoriju (ne nužno ukoliko ima 16gb interne), dobar video/foto i da snima zvuk kak' spada. Trenutno imam Nexus 4 i video sound je katastrofa, tj. općenito snimanje zvuka kroz raznorazne aplikacije, a foto također. Po mogućnosti nov uređaj ukoliko postoji za tu lovu s garancijom. Ako ne, onda s njuškala, provjerenih internet stranica ili ostalih prodavača/dobavljača. Hvala :) 

P.S Ak' 200-300kn igra ulogu pri izboru MI mobitela :D , neka ne igra :P Išel bi do 2000kn za uređaj, al' ak mogu proć jeftinije s postavljenih uvjetima zakaj ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice