Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.504.039
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Koji mob do max 1800/2000 kn

Evo prodao sam svoju nou h42. Sad trebam pomoć. Trebao bi preporuku novog moba do max 1800/2000kn. Moje pitanje je jeli Meizu M2 note najbolji izbor ili ima koji bolji izbor? Plaćao bi kreditnom karticom (Visa-zaba) cim vise rata to bolje. I može kratak osvrt na ovog meizu ili bilo koji drugi mob koji mi preporučite da ne kupim opet sr**** kao što sam kupio nou i da onda imam probleme kad se mob bricka itd...

Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji mob do max 1800/2000 kn
Rocker747 kaže...

Evo prodao sam svoju nou h42. Sad trebam pomoć. Trebao bi preporuku novog moba do max 1800/2000kn. Moje pitanje je jeli Meizu M2 note najbolji izbor ili ima koji bolji izbor? Plaćao bi kreditnom karticom (Visa-zaba) cim vise rata to bolje. I može kratak osvrt na ovog meizu ili bilo koji drugi mob koji mi preporučite da ne kupim opet sr**** kao što sam kupio nou i da onda imam probleme kad se mob bricka itd...

M2 Note je super mob ali pored Prime verzije Xiaomia koja otprilike ima perfomanse MX5 čemu to...

Prime verzija ima CPU na 2.2GHZ naspram obične, isto tako i GPU na višem taktu od obične verzije.

Definitivno Prime, maskica i staklo.

iclock2much
10 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
ToMisLaW kaže...

Koji mobitel kupiti do 2700 kn?

Našao sam novi Galaxy s5 za 2350, koliko mi se cini, to je najbolja opcija?

bolje onda uzmi oneplus one, LG G3 ili Xiaomi MI4 3gb verziju

14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pošto je moj prastari telefon počeo da crkava treba mi novi. Maksimalno 1500 kn. Preporuke?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
krpng kaže...

Pošto je moj prastari telefon počeo da crkava treba mi novi. Maksimalno 1500 kn. Preporuke?

Meizu m2 ili Honor 4x od novih, a od rabljenih sa njuškala LG G2

10 godina
neaktivan

Ne mogu se sad odluciti koji mob da uzmen. Mislia san uzet prvo Xiaomi Redmi Note 2 a sad je izasa Mi4c.

Oba mobitela su odllicna skoro pa ista po perfomansama, jedino je razlika u velicini ekrana. Ostali mi je za vidit kakva je razlika u kameri. I zanima me oce li se ikakomoc napravit double-tap to wake up na XRNote2. ( ne gledajte cijenu kao faktor za odabir nekog od ova dva moba. 

15 Xiaomi Mi4c 3gb,32gb no sd
2 Xiaomi Redmi Note 2 Prime +sd

0 0 hvala 0
14 godina
Mi4c ima jači SoC, pogotovo GPU. I nekako mi izgleda malo ljepši.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
A gledan san reviewe i oba odlicno vrte neke jace igre, sad ovisi o meni zelim li 5.5" ili 5" ekran
I ne zelim da mi za paar mjeseci bude malo ovih 32gb(odnosno oko 28/29 slobodno.) Imam jos tjedan dva da razmislim jako dobro.
14 godina
zuper kaže...

Ima jači GPU, CPU ne.

Jezgre mu imaju viši IPC i u zadacima gdje se koriste dvije jezgre ima prednosti, kada se gledaju sve onda Prime ima prednost, i to dobru.

iclock2much
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
zuper kaže...

Ima jači GPU, CPU ne.

Jezgre mu imaju viši IPC i u zadacima gdje se koriste dvije jezgre ima prednosti, kada se gledaju sve onda Prime ima prednost, i to dobru.

A kakva je situacija kad se koristi 6 odnosno svih 8? Tko onda ima prednost?

Jer Android vrlo dobro iskorištava svih 6/8 jezgri bi najtežim zadaćama.

youtube.com/mislavbusic
14 godina
EchoOne kaže...
zoharbizo kaže...
zuper kaže...

Ima jači GPU, CPU ne.

A kakva je situacija kad se koristi 6 odnosno svih 8? Tko onda ima prednost?

Jer Android vrlo dobro iskorištava svih 6/8 jezgri bi najtežim zadaćama.

Helio X10 moze koristiti sve jezgre istovremeno, i tu je osjetno brzi onda, jer Mi4c ima kao i G4 dvije A57 jezgre za perfomanse, dok Helio ima 8 A53 jezgri koje rade istovremeno.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 5:32 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan

Da ali i Snap 808 moze koristiti i koristi svih 6 istovremeno u dosta situacija. Nisam proucavao sad u detalje Helio X10 iako sam ga koristio. Bio sam relativno zadovoljan procesorom.

youtube.com/mislavbusic
14 godina
EchoOne kaže...

Da ali i Snap 808 moze koristiti i koristi svih 6 istovremeno u dosta situacija. Nisam proucavao sad u detalje Helio X10 iako sam ga koristio. Bio sam relativno zadovoljan procesorom.

Snap 808 nemože koristiti sve jezgre istovremeno, ima SOC sa A57 kao perfomance jezgrama i A53 kao jezgre za svakodnevni rad, surfanje uz opciju gašenja jezgara.

X10 je zvijer, X20 još veća, 4K 120FPS.

iclock2much
12 godina
neaktivan

Treba mi polovni mob do 700 kn za stariju osobu , manje od 5'. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Toni241 kaže...

Treba mi polovni mob do 700 kn za stariju osobu , manje od 5'. 

imaš u T-comu novu Lumiu 535 za 648 kn, tako da ne trebaš tražit rabljenog

14 godina
zoharbizo kaže...
EchoOne kaže...

Snap 808 nemože koristiti sve jezgre istovremeno, ima SOC sa A57 kao perfomance jezgrama i A53 kao jezgre za svakodnevni rad, surfanje uz opciju gašenja jezgara.

I 808 i 810 mogu sve jezgre upogonit istovremeno. No nebitno jer i 808 i X10 imaju CPU performanse napretek za sve zadaće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 14:48 (zuper).
11 godina
E pozz ljudi. Posto namjeravam uzimati novi tel pa da vidim kakvo je vase misljenje. Ovako do skora sam se odlucivao izmedju note 3 i lg g3 ali note 3 je ispao iz kombinacije jer je preglomazan. Sad imam na umu izmedju samsunga s5 i lg g3, pa sto bi vi preporucili? Gledao sam dosta osvrta na internetu ali ipak bih volio da mi neko kaze iz prve ruke. Screen size nije toliko bitan vec komparacija izmedju dva ekrana sto se tice rezolucije. Da li je quad hd kod lg-a toliko bolji nego full hd kod samsunga? I da, cujem da lg ima problem sa wifiem i mobilnom mrezom.
Hvala
Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S5 ekran je bolji. Ekran kod G3 pati od oversharpeninga i nije pretjerano kontrastan. Ne kažem da je loš, ali nije top liga

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 16:13 (zuper).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
EchoOne kaže...

Naravno da mogu i koriste pri svim zahtjevnijim zadacama. Imas odlicne informativne clanke na anandtechu koji su bas posveceni takvim testiranjima pa ako te zanima vise baci malo oko. Mislio sam da si od tamo proucio nesto pa zato pitam za usporedbu..

Nisam vec dugo citao, ima sigurno par tjedana pa sam malo pogubljen..

youtube.com/mislavbusic
14 godina
EchoOne kaže...

Naravno da mogu i koriste pri svim zahtjevnijim zadacama. Imas odlicne informativne clanke na anandtechu koji su bas posveceni takvim testiranjima pa ako te zanima vise baci malo oko. Mislio sam da si od tamo proucio nesto pa zato pitam za usporedbu..

Koliko znam mogu ih koristiti za više zadataka, s tim da 4 A53 jezgre koriste za nešto a A57 za nešto drugo i onda opet nemožeš raditi recimo nešto CPU zahtjevno sa svim jezgrama.

iclock2much
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
EchoOne kaže...

Koliko znam mogu ih koristiti za više zadataka, s tim da 4 A53 jezgre koriste za nešto a A57 za nešto drugo i onda opet nemožeš raditi recimo nešto CPU zahtjevno sa svim jezgrama.

Kao što sam rekao, mogu se koristiti apsolutno sve odjednom i koriste se. Provjereno, 100%

Ta mana je ujedno bila i prepreka i najveći nedostatak onog Samsungovog Exynosa koji je išao u Galaxy S4 jer big.LITTLE nije bio posložen kako treba.

youtube.com/mislavbusic
12 godina
neaktivan

Bok, trenutačno imam Xperiju Z3 Compact, a sada gledam curi neki mobitel. U principu se njoj sviđa samo ta Xperia pa bih možda dao njoj svoj, a sebi uzeo neki drugi.

Dakle, ima li neki mob u rangu do 300 eura, 2300 kn, a da je bolji od Z3C, po mogućnosti dual SIM i dijagonale ne veće od 5 inča. Također bih htio da ga se može kupiti iz EU-a ako već nema u HR.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Mi4c 32GB
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa. za iste pare mogu uzeti G3 ili Huawei P8. Šta mislite? Kod kojeg su bolje performanse, kamera, baterija..? Hvalaaaa.

0 0 hvala 0
14 godina
MilkoLP kaže...

Ekipa. za iste pare mogu uzeti G3 ili Huawei P8. Šta mislite? Kod kojeg su bolje performanse, kamera, baterija..? Hvalaaaa.

Ako ti ne smeta kod korištenja dvije kartice mogućnost SD kartice i malo lošiji video, to jest podrška za 1080P a ne 4K kupi P8, bolja opcija od G3.

iclock2much
14 godina
odjavljen

Edit.. P8 ima bolji display, snažniji hardware, bolju kameru, čini se kao bolji izbor

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 10:08 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Stari treba smartphone do 1200 kn, velicina ekrana oko 5", prioriteti su pristojna kamera i baterija, moze i s njuskala ako je ocuvan.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz. Moze preporuka moba između 350 i 400€ vjerojatno bi kupovao preko njuškala.

Acta, non verba.

0 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Stari treba smartphone do 1200 kn, velicina ekrana oko 5", prioriteti su pristojna kamera i baterija, moze i s njuskala ako je ocuvan.

Meizu M2 ako naručiš preko Honorbuy-a recimo. Lumia 640, Redmi 2 ako mora biti kod nas

schwarz3108 kaže...

pozz. Moze preporuka moba između 350 i 400€ vjerojatno bi kupovao preko njuškala.

LG G4

14 godina
neaktivan

Ajmo, znaci u vipu dal da uzmem 

LG G3 za 9kn il da cekam placu 10 dana i uzmem HTC M9 za 500kn
drugim rijecima dal da placam 270mjesecno za lg il 310 za M9...znaci znam sve moguce o specifikacijama oba, os cu stavit custom ionak tak da mi to ne igra ulogu (ljepota sens-a)..zanima me dal se isplati uzet M9 ako ga je neko iz prve ruke koristio..ostalo sve znam, pa ajde, podijelite iskustva molim vas

p.s. napiso sam cijene da vidite da nije bas tu negdje pa dal se isplati uzet m9, na zalost nemam vremena sad ic po forumima tipa xda, vidio sam da tu nema za M9 tema..
LG g3 mi imaju kolege i oke im je mob,za njega mi ne trebate ni rec..osim npr kamera u usporedbi ak neko zna

puno hvala

2 LG G3
15 HTC M9
Accidentaly sent from my SGS i9000

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice