Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.804
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
MARKOZD15 kaže...

A hebiga, stvar loše optimizacije, S5 trza, a G3 još više, tek M8 i Z3 od Sony-a imaju high end software i hardware feel

..I zaboravio si high end cijenu. Inace sto se tice dizajna g2 i g3 su napravili revoluciju, pogotovo uvođenjem hw tipki na zadnju stranu uređaja, ergonomija također, nešto što ciglica sony nije nije u stanju ponuditi, m8 tu bolje stoji i to je uređaj koji ima ono nesto kao i lg od modela g2.  Ja stvarno ne znam kak cu preci na drugi uređaj kad mi dosadi g2, morat ce opet biti neki s tipkama na straznjoj strani. Samsung necu ni spominjat jer su napravili bučkuriš s dizajnom, njihovi low end i high end izgledaju skoro usto. Microsoft je tu poceo kaskat i cekaju se novi modeli 940,840 te wp10 da bi uhvatili korak s konkurencijom u high end segmentu.  U low endu ms/nokia nema konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 15:52 (bik).
14 godina
odjavljen
bik kaže...
MARKOZD15 kaže...

A hebiga, stvar loše optimizacije, S5 trza, a G3 još više, tek M8 i Z3 od Sony-a imaju high end software i hardware feel

..I zaboravio si high end cijenu. Inace sto se tice dizajna g2 i g3 su napravili revoluciju, pogotovo uvođenjem hw tipki na zadnju stranu uređaja, ergonomija također, nešto što ciglica sony nije nije u stanju ponuditi, m8 tu bolje stoji i to je uređaj koji ima ono nesto kao i lg od modela g2.  Ja stvarno ne znam kak cu preci na drugi uređaj kad mi dosadi g2, morat ce opet biti neki s tipkama na straznjoj strani. Samsung necu ni spominjat jer su napravili bučkuriš s dizajnom, njihovi low end i high end izgledaju skoro usto. Microsoft je tu poceo kaskat i cekaju se novi modeli 940,840 te wp10 da bi uhvatili korak s konkurencijom u high end segmentu.  U low endu ms/nokia nema konkurencije.

Revoluciju u dizajnu? Nebih rekao, revoluciju što se tih tipki tiče, ali samog dizajna, tj. izgleda ne. Pogotvo jer Sonyeva "ciglica" izgleda puno bolje.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 16:25 (Deawood).
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ako cemo gledat dizajn, meni osobno vrh drze m8, pa g3. 

Sony mi je prije z3 bio izrazito ruzan i za ruku nezgodan telefon.

Dok mi se na z3 svidja sto su napravili zaobljene rubove, pa vise ne baca na "kockastu ciglu".

Ali to je opet stvar ukusa i osobnog dozivljaja svega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 16:47 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Revoluciju u dizajnu? Nebih rekao, revoluciju što se tih tipki tiče, ali samog dizajna, tj. izgleda ne. Pogotvo jer Sonyeva "ciglica" izgleda puno bolje.

Revolucijom tipaka je došlo i do revolucije samog dizajna, čista prednjica s minimalno "mesa" oko ekrana i nikakve tipke sa strane.

A i to što je "ciglica" uglavnom u staklu ne znači da je Xperia i ljepša, daje nekakav premium look, al nebih rekao da je ljepša, i neću o tome da takav dizajn dosta otežava rukovanje jer pričamo o samom izgledu...

Al kao što zabranjeniples kaže, to je stvar ukusa i osobnog doživljaja...

17 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

Kolega @The Black Iso, ne slušaj nikoga ako želiš uzeti novi iPhone 6. 

Ako te zanima kako proći još jeftinije, pažljivo pročitaj 11 stranicu teme "iPhone 6", i tamo ćeš pronaći odgovor koji te zanima. Tako sam i ja uzeo iPhone 6 Plus za 1898.00 kuna plus po 100.00 kuna na dvadeset četri rate, što je po meni dugoročno vrlo prihvatljiva cijena za dobiven gušt!

hvala na info, već sam pročitao.. ali mislim da je malo apsurdno dati za iPhone 6 1800 kn na pretplatu.. pogotovo na nekoj velikoj tarifi i jos da im svaki mjesec plaćaš 100 kn samo za uređaj,
jer za jako malo cifru dobijem Z3 ili bilo koji drugi flagship koji svudje u svijetu košta jednako kao iPhone. Volim iPhone ali iz principa nebi dao vise od 500 kn za iPhone 6 na svojoj tarifi, a pogotovo nebih dao 1800.

Long Live Freedom
14 godina
neaktivan

Ovako, imam nedumicu veliku.

U 7 mjesecu sam kao zamjenski uredaj uzeo G3 kad mi se je HOX pokvario. Uređaj mi je bio prelijep, but little did I know kakvi ce me softverski bugovi docekati. U zadnje vrijeme su mi i tipke za pojacavanje i smanjivanje pocele stekati. Sa upgradeom na Lollipop rjeseno je dosta bugova(ali ne i bug sa Home-om), ali se je trajanje baterije smanjilo za min. 30%. Plus, imam problema sa obicnim slusalicama(one bez treceg prstena) takav da povremeno gubi kontakt. Također mi rezolucija predstavlja mali problemcic, zbog toga sto odredene(meni bitne) aplikacije poput navigacije koju sam koristio na ostalim uredajima nemaju podrsku za QHD rezoluciju, a sudeci po kolicini uređaja koji izlaze sa tom rezolucijom neće uskoro niti imati.

E sad, dvoumim se da li da ga ostavim(premda je jedini razlog da ga ostavim trenutno zato sto mi je lijep) ili da ga prodam i kupim neki drugi uređaj? Prema onome sto trazim jedino mi odgovara Z3, samo mi taj dizajn nikako ne ide pod kapu(iako je to stavka koju bi mogao zanemariti s vremenom ako je uredaj stvarno dobar). Sto vi mislite, isplati li se napraviti takvu zamjenu?

P.S. Da ne bi rasprava otisla u krivom smjeru: M8 otpada iz izbora zbog kamere koja mi je glavni faktor kod odabira mobitela, kao i S5. 

♪♫♪♫♪♫ Princip je isti, sve su ostalo nijanse ♪♫♪♫♪♫
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 3:18 (Stinky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Prije nego što ga prodaš, probaj preko flashtoola napraviti čistu instalaciju 20f firmware-a, možda ti pomogne.. Ja imam G3 i nisam zadovoljan brzinom/fluidnošću, na 20f radi čisto dobro, a ja koristim custm ROM (Cloudy 2.1) i par modifikacija i radi mi odlično, ali da dobijem priliku da ga zamijenim za M8/Z3, nebi se sekunde razmišljao.. tako da ipak prvo probaj čistu instalaciju, jer stvarno zna pomoći 

0 0 hvala 0
11 godina

Može preporuka za mob do 1000 kn kod nas u dućanu ili eu webshop. Može i njuška ako je novo. Bitno je da je ekran čim veći i što bolja fluidnost u radu.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Stinky kaže...

U 7 mjesecu sam kao zamjenski uredaj uzeo G3 kad mi se je HOX pokvario. Uređaj mi je bio prelijep, but little did I know kakvi ce me softverski bugovi docekati. U zadnje vrijeme su mi i tipke za pojacavanje i smanjivanje pocele stekati. Sa upgradeom na Lollipop rjeseno je dosta bugova(ali ne i bug sa Home-om), ali se je trajanje baterije smanjilo za min. 30%. Plus, imam problema sa obicnim slusalicama(one bez treceg prstena) takav da povremeno gubi kontakt. Također mi rezolucija predstavlja mali problemcic, zbog toga sto odredene(meni bitne) aplikacije poput navigacije koju sam koristio na ostalim uredajima nemaju podrsku za QHD rezoluciju, a sudeci po kolicini uređaja koji izlaze sa tom rezolucijom neće uskoro niti imati.

E sad, dvoumim se da li da ga ostavim(premda je jedini razlog da ga ostavim trenutno zato sto mi je lijep) ili da ga prodam i kupim neki drugi uređaj? Prema onome sto trazim jedino mi odgovara Z3, samo mi taj dizajn nikako ne ide pod kapu(iako je to stavka koju bi mogao zanemariti s vremenom ako je uredaj stvarno dobar). Sto vi mislite, isplati li se napraviti takvu zamjenu?

P.S. Da ne bi rasprava otisla u krivom smjeru: M8 otpada iz izbora zbog kamere koja mi je glavni faktor kod odabira mobitela, kao i S5. 

Evo, i ja se dvoumim između lg g2 i HTC-a M8. Jučer sam malo još čitao pa na testovima ispada da kamera nije uopće loša na HTC-u.

sakho kaže...

Može preporuka za mob do 1000 kn kod nas u dućanu ili eu webshop. Može i njuška ako je novo. Bitno je da je ekran čim veći i što bolja fluidnost u radu.

Lumia 625, 630, 535... Imao sam priliku malo prčkat po njima. Nevjerojatno koliko je dobro ispeglat taj sustav. Kompatibilno su napravili hardwer sa softwerom da su fluidniji mobiteli od nekih skupljih androida.. Lumiu 625 sam imao pola godine, i baterija mi je trajala najduže od svih mobitela kjoje sam imao.

15 godina
neaktivan

@Flas1987 - kamera na M8 je prilično loša u odnosu na konkurenciju. Rezolucija je mala i boje su totalno iskrivljene.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma baš sam sad na phone areni čitao kak je bolja kamera na HTC-u nego na LG G2... I onda sam vidio da je na njihovom testu kamera od z2 bolja nego na S5

Osobno sam isprobavao te dvije kamere i na s5 kamera jede od z2

0 0 hvala 0
11 godina
Flas1987 kaže...
Stinky kaže...

Evo, i ja se dvoumim između lg g2 i HTC-a M8. Jučer sam malo još čitao pa na testovima ispada da kamera nije uopće loša na HTC-u.

sakho kaže...

Lumia 625, 630, 535... Imao sam priliku malo prčkat po njima. Nevjerojatno koliko je dobro ispeglat taj sustav. Kompatibilno su napravili hardwer sa softwerom da su fluidniji mobiteli od nekih skupljih androida.. Lumiu 625 sam imao pola godine, i baterija mi je trajala najduže od svih mobitela kjoje sam imao.

A šta se nudi od androida, nisam baš za wp. Gledao sam thl t6 pro, jel ima šta bolje od toga? 

14 godina
neaktivan

Da mi ne smeta wp, odmah bi uzeo Lumiu 1020. Kod nje nema beda sa kamerom. :D

Sad bas gledam usporedbu kamere Z2 i Z3, razlika je jako velika. Stvarno su napravili veliki pomak od Z2. Nego, moze li mi netko reći ko je imao prijasnje Z modele kakvi su sto se tice kvalitet izrade? Mislim na to da li ste imali problema s onim poklopcem gdje je port za punjač, tipke, konektor za slusalice prekida? 

E da, jos jedna stvar. Procitao sam negdje da izlaz za slusalice daje poprilicno slab signal. Je li to istina ili je taj recenzent ima problema sa sluhom? XD

Za kolegu koji trazi mob to 1000kn, ja bi preporucio, ako zeli andorid neka uzme Desire 510. 

♪♫♪♫♪♫ Princip je isti, sve su ostalo nijanse ♪♫♪♫♪♫
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jednu dvojbu pa bih molio malu pomoć. Nemogu se odlučit dali kupit HTC M8 ili LG G3. Čitao sam po forumu ali nikako da se odlučim. Tnx.

0 0 hvala 0
13 godina
Stinky kaže...

Samsung Galaxy Note 3 možda?

S njim nema greške, jedino ako ti izgled smeta...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 11:03 (Chriss).
15 godina
gkb987 kaže...

Imam jednu dvojbu pa bih molio malu pomoć. Nemogu se odlučit dali kupit HTC M8 ili LG G3. Čitao sam po forumu ali nikako da se odlučim. Tnx.

Najbolje ti je isprobat oba, cisto da osjetis malo na cemu si.

Moj bi ti savjet bio m8, ukoliko ti kamera nije glavni prioritet.

Kvalitet izrade, odlicno lezi u ruci, prekrasan display, savrsen zvuk, izvrsno ispoliran sense koji leti.

To bi bio nekakav moj dojam htc-a.

G3 je dobar uredjaj, ali jednostavno mu samo sucelje nije na razini m8-ice.

One stvari sto sam gore nabrojao, meni osobno losije na g3.

13 godina

Sve osim kamere je na strani m8-ice. Preporucujem ti njega

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Flas1987 kaže...

Ma baš sam sad na phone areni čitao kak je bolja kamera na HTC-u nego na LG G2... I onda sam vidio da je na njihovom testu kamera od z2 bolja nego na S5

Osobno sam isprobavao te dvije kamere i na s5 kamera jede od z2

Ne, ne jede,  nego su tu negdje..

13 godina

Dap, tu su negdje. Noobovima je kamera od s5 bolja jer oversharpena sve i kontrastnija je. Onima što se iole razumiju u fotografiju je z2 bolja. Meni isto s5 jako fora slike radi ali previse nerealne slike

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 11:17 (maks0806).
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Često mijenjam mobitele, jbg frik sam. Imao sam prilike koristiti i z2 i s5, zato i znam mane od z2 koje su mu. Okinuo sam preko 50 fotki sa oba uređaja. Što u prostorijama sa slabijim osvijetljenjem što vani u normalnim uvijetima i uspoređivao sam fotografije na oba. Niti jedna fotografija koju smo uspoređivali nije ispala bolje na z2, ali niti jedna. To moje mišljenje i moj ukus. Da se razumijemo, uspoređivali smo fotografije na samom uređaju, bez uplodanja na PC. Meni ko noobu i ono što ja vidim da na z2 nije bolja kamera nego na s5.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Svaka je u nečemu bolja, da ne objašnjavam uzduž i poprijeko,  u daylightu S5, low light i indoor Z2, a u daylightu npr balans bijele, dinamički raspon su u 90% slučajeva bolji na Z2, kao i boje..  a S5 je koma u neprirodnom svijetlu... 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da ne ulazim u raspravu. Svako ima svoje mišljenje. Meni i dalje je s5 u svim segmentima i uvijetima bolja kamera nego z2. Osobno isprobano. To je moje mišljenje naravno. 

0 0 hvala 0
13 godina

Kako možeš suditi dok ne uploadaš na pc hahaha. Ekrani su prerazličiti da realno možeš procijeniti koji je bolji, plus još softver od s5 kamere radi oversaturated slike, pogotovo za crvenu boju. Sad je stvar ukusa ako netko voli realnije slike ili nerealne, ali sve uzevši u obzir z2 je superiorniji i multipraktičniji shooter. I čim kažeš da je u svim segmentima i uvjetima bolji znači da nisi probao nijednom low light shooting i tu mi ne možeš ništa više reći

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 12:45 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hhahaha, zbilja si kralj!!! :)

Rekao sam ti da sam sa svakim uređajem isprobao fotkat, u uvijetima slabije osvijetljenja i uvijetima jačeg osvijetljenja. I niti jedna ali niti jedna fotografija nije ispala bolja na z2.

Strašni su ovi koji čitaju svašta po netu a režem ruku da nisi isprobao oba uređaja, tako da nisi kompetantan išta pričati i praviti se toliko važan.

Velim, ono što sam ja isprobao i što sam vidio nitko me ne može uvjerit u suprotno. 

Živ mi bio 

12 godina
neaktivan

Dečki pitanje...
samsung galaxy s4 mini ili inew v3?
kolegica ima inew v3 i ima priliku zamijenit se za s4 mini i iskreno ne znam koji savjet da joj dam, šta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

@flas1987

Eto ti si sve isprobao, ma S5 je bolji od DSLR-a, uživaj ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 16:05 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam dvojbu između nekoliko mobitela. Cijena je 3000 kn novi sa garancijom (preko oglasa). Razmišljam između LG G3, Samsung S5, HTC M8.

Dosad sam imao HTC One X.

Kod mobitela mi je bitna baterija, ekran, navigacija, fotić. Igre i glazba mi je potpuno nebitno.

Što vi mislite:

5 LG G3
6 Samsung S5
7 HTC M8
5 Neki drugi

0 0 hvala 0
13 godina

Xperia z2 ili z3. Imaju dobar ekran, fotic, brzo rade

@Flas, ja tebe ne pokusavam preubjediti da ti mislis suprotno, nego samo govorim da si u krivu i ne zelim slusati tvoja misljenja jer samo tupis da je s5 bolji u svemu. Da imao sam s5 4 put z2 dvaput. Znam sto govorim i ostali znaju te i svi revieweri na netu znaju sto govore. Ti misli kako oces to nije moj problem, ja samo kazem da baljezgas xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 16:50 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valkic kaže...

Imam dvojbu između nekoliko mobitela. Cijena je 3000 kn novi sa garancijom (preko oglasa). Razmišljam između LG G3, Samsung S5, HTC M8.

Kod mobitela mi je bitna baterija, ekran, navigacija, fotić. Igre i glazba mi je potpuno nebitno.

Što vi mislite:

Ja bih išao na Xperiu Z2. Jeftinija od svih navedenih, a ima najbolju bateriju. Također, sve ostalo je u rangu konkurencije.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Valkic kaže...

Što vi mislite:

Ja bih išao na Xperiu Z2. Jeftinija od svih navedenih, a ima najbolju bateriju. Također, sve ostalo je u rangu konkurencije.

Poštujem tvoje mišljenje. Ali razmišljam da je onda bolje kupiti Z3, jednostavno jer je novija generacija. Jedino što taj mobitel nema u ponudi tamo gdje sam gledao. Zato sam naveo samo ova 3 iz prethodnog posta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice