Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.517
|
čitano: 13.040.600
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Over(C)lock kaže...

Istina je to samo gledaj nemoš mi reć da je ekran na s3 bolji jer nije nije nikako :) jedino mi se sviđa crna boja na s3 i jos neke, no ostatak je svakako na htc-ovoj strani, dobro o dizajnu nećemo jer je svakako stvar ukusa no ipak je htc i tu uvjerljiviji.. kamera i baterija su bez razmišljanja bolje na s3 i to je realno, zvuk na s3 je koma i na slušalicama i na zvučniku dok je sa uključenim pobaljšanjem zvuk na slušalicama od htc-a stvarno bezprijekoran a i na zvučniku nije loš, ovisi kakav je tko tip i što mu je bitnije jel mu bitnija kamera ili ekran odnosno baterija ili kvalitetan zvuk, svatko nek procjeni što više koristi i po tome nek odluči koji bi mu više odgovarao, još da napomenem onom ko neželi riskirat da popuši model s greškom pametniji odabir mu je s3 :)

eto toliko o tome a i cijena se netreba zanemarit ;)

Ja osobno nisam doživio neki boom osječaj što se ekrana tiče.

Jbg, svatko nek pogleda uživo, pa nek odluči koji mu je bolji.

Sa zvukom isto nisam imao nekih večih problema ni na jednom.

Znači, zadovoljan sam bio na oba.

Moguće da je neka razlika postojala, ali sigurno ne u tolikoj mjeri, jer bi je primjetio.

Što se tiče problematike kod one x-a, mislim da je to nemoguće ne primjetit.

Jednostavno prilikom kupovine, uzmeš uređaj u ruke i dobro provjeriš/testiraš sve.

14 godina

recimo nekom kome je poprilično bitna kvaliteta zvuka kao meni, primjetit će veliku razliku između s3 i hox-a, a ekran od hoxa je definitivno bolji neg na s3 novisno bio to boom ili ne..

to jedino da ideš testirat al ko uzima nasljepo ko ja ima mogućnost da se zajebe..

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Kada se uspoređuju ekrani S3 i HOX-a onda mislim da nema nikakve dvojbe. Netko može preferirati AMOLED, ali ne može ne primjetiti veću rezoluciju koju ima One X kada gledamo subpixele.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dajte vi meni ljudi kažite šta da uzmem od mobitela jer mi dotična SE Xperia Mini ST15i nije nikako zadovoljavajuća..... :)

Daklem, treba mi nešto sa ovim kriterijima:

- Ne veći ekran od 4"

- Da je capaticive ekran ne resistive, makar mislim da su današnji svi skoro capaticive

- da ima BAR 768MB RAM memorije

- da ima ok kameru, kvalitete bar kao ova što je na xperia mini, ne zanima me video koliko foto

- da ima procesor od minimum 1 ghz

- da ga se da rutati je poželjno te da ima kakvu podršku za cfw, da se ne mora kao moja xperia mini sve raskasapiti i raditi budaleštine sa mobom da se dođe do toga

- da nije skuplji od 1200 kn polovan....

To bi bilo to jelte :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dao si pre visoke kriterije sa najmanje 768mb rama jer to nema ni jedan osim htc sensation ali on ima ekran 4,3" i malo je skuplji....tako da za 1200kn neces naci nista sta ima najmanje 768mb rama osim mozda sony xperia p ona ima kriterije koji te zadovoljavaju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

Istina je to samo gledaj nemoš mi reć da je ekran na s3 bolji jer nije nije nikako :) jedino mi se sviđa crna boja na s3 i jos neke, no ostatak je svakako na htc-ovoj strani, dobro o dizajnu nećemo jer je svakako stvar ukusa no ipak je htc i tu uvjerljiviji.. kamera i baterija su bez razmišljanja bolje na s3 i to je realno, zvuk na s3 je koma i na slušalicama i na zvučniku dok je sa uključenim pobaljšanjem zvuk na slušalicama od htc-a stvarno bezprijekoran a i na zvučniku nije loš, ovisi kakav je tko tip i što mu je bitnije jel mu bitnija kamera ili ekran odnosno baterija ili kvalitetan zvuk, svatko nek procjeni što više koristi i po tome nek odluči koji bi mu više odgovarao, još da napomenem onom ko neželi riskirat da popuši model s greškom pametniji odabir mu je s3 :)

Znači upravo si dao komentar za ku*ac jer je ubiti sve subjektivno Smijeh

Uglavnom, meni su i dizajn i ekran na strani S III... a za zvuk na slušalicama, muzika mi uvijek isto zvuči od mobitela do mobitela, osim na WP8, jer tu ne mogu ništa poduzet po tom pitanju. Beats mi nije neka premija, ubiti malo zasere zvuk, al dobro. 

Oko greški, mislim da ih HOX nema više, osim ako naleti na prvu seriju, tako da ga to ne treba sprečavat, ali meni je veliki - baterija i microSD recimo.

Kućište je bolje na dodir na HTC-u, ali podložnije grebanju, mada se može ogrebat i S3 na obrubu pri padu na hrapavo (op.a. lijevi kut):

Softverski je SIII daleko napredniji, od pravog multitaskinga sa više prozora, do onih senzora i sl., a sad kad dođu i softverski featurei od S4 u updateu...

Treba odredit sam svoje prioritete, a ako je cijena u 100kn njemu, onda neka dobro razmisli. Ako je velika razlika, onda jeftiniji. Mada bi ja pričekao da dođu One i S4 pa uzeo jednog od njih ili još bolje OX/SIII kad padne cijena.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 1:15 (Mitsuoka).
14 godina
Mitsuoka kaže...
Over(C)lock kaže...

Uglavnom, meni su i dizajn i ekran na strani S III... a za zvuk na slušalicama, muzika mi uvijek isto zvuči od mobitela do mobitela, osim na WP8, jer tu ne mogu ništa poduzet po tom pitanju. Beats mi nije neka premija, ubiti malo zasere zvuk, al dobro. 

Oko greški, mislim da ih HOX nema više, osim ako naleti na prvu seriju, tako da ga to ne treba sprečavat, ali meni je veliki - baterija i microSD recimo.

Kućište je bolje na dodir na HTC-u, ali podložnije grebanju, mada se može ogrebat i S3 na obrubu pri padu na hrapavo (op.a. lijevi kut):

Softverski je SIII daleko napredniji, od pravog multitaskinga sa više prozora, do onih senzora i sl., a sad kad dođu i softverski featurei od S4 u updateu...

Treba odredit sam svoje prioritete, a ako je cijena u 100kn njemu, onda neka dobro razmisli. Ako je velika razlika, onda jeftiniji. Mada bi ja pričekao da dođu One i S4 pa uzeo jednog od njih ili još bolje OX/SIII kad padne cijena.

kao prvo ako ti je muzika ista točnije zvuk isti na svim mobitelima onda si očito što se sluha tiče zakinut.. kao drugo dobro si pokazao što je to subjektivni komentar.. ovo što si naveo su žešća sranja koja nemaju veze s vezom, naveo si neke gluposti od kojih je većina zasnovana na pokušaju stavljanja s3 u superorniji položaj, što je očito želiš nametnut svoje mišljenje i reći da je s3 jednostavno bolji neda mi se svađat niti prepirat, očito je da nemaš pojma i tu si došo reć da je tvoj s3 bolji bez nekog temelja na kojem bi zasnovao takvo mišljenje i bez činjenica kojim bi ga opravdao..

14 godina
Mitsuoka kaže...
Over(C)lock kaže...

Ovo je takoder subjektivno, meni je uvijek sense bio drazio od touchwiza jer ti ajmo ih nazvat "featuri" su brat bratu beskorisni. (Jedini koji je dobar u teoriji je onaj za okretanje ekrana)

14 godina
Over(C)lock kaže...

kao prvo ako ti je muzika ista točnije zvuk isti na svim mobitelima onda si očito što se sluha tiče zakinut.. kao drugo dobro si pokazao što je to subjektivni komentar.. ovo što si naveo su žešća sranja koja nemaju veze s vezom, naveo si neke gluposti od kojih je većina zasnovana na pokušaju stavljanja s3 u superorniji položaj, što je očito želiš nametnut svoje mišljenje i reći da je s3 jednostavno bolji neda mi se svađat niti prepirat, očito je da nemaš pojma i tu si došo reć da je tvoj s3 bolji bez nekog temelja na kojem bi zasnovao takvo mišljenje i bez činjenica kojim bi ga opravdao..

A ti si došao i napisao kako nije točno da je S3 bolji od Onex-a, bez argumenata dok je Mitsuoka svoje tvrdnje potkrijepio argumentima. 

Tko tu nema pojma?

Why so serious?
14 godina
Cordas kaže...
Over(C)lock kaže...

A ti si došao i napisao kako nije točno da je S3 bolji od Onex-a, bez argumenata dok je Mitsuoka svoje tvrdnje potkrijepio argumentima. 

Tko tu nema pojma?

pa nisam primjetio neke argumente neznam gdje si ih ti vidio ?

14 godina
neaktivan

Iako su rasprave besmislene i stvar je osobnog odabira jer su tu negdje, ja bi odabrao s3 zbog boljeg battery life-a i predobre xda podrške. Ostalo su sve sitnice i tu su negdje.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cecenac kaže...

Iako su rasprave besmislene i stvar je osobnog odabira jer su tu negdje, ja bi odabrao s3 zbog boljeg battery life-a i predobre xda podrške. Ostalo su sve sitnice i tu su negdje.

A kao htc one x nema dobru xda podrsku?!

16 godina

Evo, uzimam komad mobitela, pa čisto da vidim šta narod kaže.

16 LG Nexus 4 16gb
17 Samsung Galaxy S3 16gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mazy651 kaže...
cecenac kaže...

A kao htc one x nema dobru xda podrsku?!

Ima, al ja bi radije odabrao s3-icinu podršku i romove. Ne kužim čemu upitnik i uskličnik.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
protjeran

Osobe koje traze elegantni mobitel kupuju Xperiu, iPhona, Blackberrya. Samsung i HTC su prilicno za "djecake" koji se vole igrati sa mobitelima.

Moj PC  
0 25 hvala 0
13 godina

:) izvalili su ljudi i gore od toga. Pa opet ostali zivi :)

ja

8 0 hvala 2
14 godina
zabranjeniples kaže...

Evo, uzimam komad mobitela, pa čisto da vidim šta narod kaže.

Uzmi galaxy s3 i pikni gore cyanogenmod, ne moze bolje. Galaxyev hardware i Nexusov software.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 16:15 (gamer34).
14 godina
Matijasever kaže...

Osobe koje traze elegantni mobitel kupuju Xperiu, iPhona, Blackberrya. Samsung i HTC su prilicno za "djecake" koji se vole igrati sa mobitelima.

jao svašta sam pročito, al ovo je žešća provala {#}

17 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...
Matijasever kaže...

jao svašta sam pročito, al ovo je žešća provala {#}

Covjek je reko istinu

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
nekome je elegantno a nekome igračka, sve je to do ukusa ljudi... neko mozda bas mrzi onaj kockasti dizajn xperie u, s, p koji nije uopce udoban za ruku... mislim da i broj TD-ova govori sve o tom postu
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ajme ekipa, pa vi se palite na svakakve provokacije. ja sam prvi koji kaze da je cijelokupni odabir mobitela subjektivna stvar. mozete reci da se ne slazete mojom izjavom, ali nikako da je glupost ili sl.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci isplati se sa ovog smeca od Galaxy Y S5360 prijeci na GSmarti rio R1 vidim da je dosta bolji u svemu, i dali bi radila VIP kartica na njemu ?

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lrnted kaže...

Znaci isplati se sa ovog smeca od Galaxy Y S5360 prijeci na GSmarti rio R1 vidim da je dosta bolji u svemu, i dali bi radila VIP kartica na njemu ?

VIP kartica bi radila na njemu.

Rađe uzmi ZTE Blade III...na papiru slabiji mob, ali ugodnije je raditi na njemu. Imao sam Gigabyte GS202 (skoro isti model ko Rio R1, minimalne razlike), a sada imam ZTE Blade III i dosta je ugodnije koristiti ZTE.

13 godina
neaktivan

pozdrav svima, dakle trebao bi pomoć oko kupnje novog mobitela. Do sada sam koristio xperiu S s kojom sam bio prezadovoljan i sa ekranom i sa svime ostalim te nisam imao nikakvih problema sa njom u ovih pola godine, te ju ostavljam supruzi a ja uzimam novi.E sad ja sam suzio nekakav izbor na par modela, a to su: od Sonya xperia sp, xperia v, xperia ion, xperia t, xperia acro s. Od samsunga jedino možda s3. Hvala na vašim prijedlozima.

0 xperia sp
0 xperia v
3 xperia t
0 xperia acro s
19 samsung S3

0 0 hvala 0
14 godina
renato3110 kaže...

pozdrav svima, dakle trebao bi pomoć oko kupnje novog mobitela. Do sada sam koristio xperiu S s kojom sam bio prezadovoljan i sa ekranom i sa svime ostalim te nisam imao nikakvih problema sa njom u ovih pola godine, te ju ostavljam supruzi a ja uzimam novi.E sad ja sam suzio nekakav izbor na par modela, a to su: od Sonya xperia sp, xperia v, xperia ion, xperia t, xperia acro s. Od samsunga jedino možda s3. Hvala na vašim prijedlozima.

definitivno s3 ..

16 godina

jel se isplati zamjenit iphone 4s sa jos par tjedana garancije za htc one x star 5 mjeseci, garancija, ocuvan, 32 gb model?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jel se isplati zamjenit iphone 4s sa jos par tjedana garancije za htc one x star 5 mjeseci, garancija, ocuvan, 32 gb model?

da

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Naravno, ali provjeri prije razmjene na HTC-u: Wifi, da li se boje prelijevaju uz rub ekrana, i da li mu naglo pada postotak baterija. Primjer: Odite na kavu negdje gdje ga mozes spojiti na Wi-fi, i pogledaj postotak baterije, ako je na cca 90% i nakon pola sata samo padne naglo na 80% onda znas da ces imati problema. I obavezno IMEI pogledaj da li je isti sa na kutiji, jamstvenom listu i u samom uređaju.

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
16 godina
mar123 kaže...

Ali dobro pripazi na sve moguće probleme (wifi, ekran i sl.).

Znači, dobro provjeri mobitel prije nego ga uzmeš.

Navodno su te prve varijante bile puno više zahvačenije tim problemom.

Ja sam imao 16gb model bez mane.

EDIT: kolega Karlovac me pretekao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 19:36 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

Od listanja silnih stranica njuškala već me boli glava pa pomagajte. Tražim novi mobitel za 1800kn max. 3 godine furam HTC Desire kojeg je pregazilo vrijeme pa mu tražim dostojnu zamjenu. Želim vel'ki ekran, brz mobitel, postojeće updateove, velik xda community... SII je stao sa updateovima ako se ne varam? Svejedno, neka ga... 

Nemojmo sada o cijenama na njuškalu i realnim cijenama, vjerujem da se svi navedeni mogu naći i ispod gornje granice. Hvala svima :) 

edit: bez xperia, molim. 

6 Galaxy S II
17 Galaxy Nexus
2 Note I
0 nešto drugo? predložite!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 21:07 (SebaOS).

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice