Pomoć oko odabira mobitela !

poruka: 7
|
čitano: 2.143
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Neznam više stvarno šta da uzmem, sad imam samsung s5230, a zelim novi neki a neznam koji, gledam ovaj samsung galaxy 3 u tele2 ponudi, ili mozda xperia x8, ili xperia x10 mini pro?
postojeći sam tele2 korisnik pa imam popust...

Koji je treunutno mobitel best buy? (do 1300 kn) ( necu polovni )

Pomagajte plizz, gledam vec danima i stvarno se nemogu odlucit...{#} 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zašto niko nema volje pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko odabira mobitela !

xperia neo-395 kn

14 godina
neaktivan

Xperia neo je kojih 3000+ ;)

@Autor teme - Osobno sam imao Xperiu X8,  i nakon mnogo cackanja, instaliranja svakakvih stvari, do custom ROM-ova, tek sam onda dobio mobitel  kako sam ga isprva zelio.
Zapravo i neznam dali ga imas gdje trenutno kupiti (jel ima tele2?) ali je po meni sasvim solidan, jedini manjak je zastarjeli Android 2.1.

Smijem pitati kolika ti je "informaticka pismenost"? :)
U smislu dali da ti idem dalje u detalje ili ne :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 8:11 (TedWilliams).
14 godina
neaktivan
TedWilliams kaže...

Xperia neo je kojih 3000+ ;)

@Autor teme - Osobno sam imao Xperiu X8,  i nakon mnogo cackanja, instaliranja svakakvih stvari, do custom ROM-ova, tek sam onda dobio mobitel  kako sam ga isprva zelio.
Zapravo i neznam dali ga imas gdje trenutno kupiti (jel ima tele2?) ali je po meni sasvim solidan, jedini manjak je zastarjeli Android 2.1.

Smijem pitati kolika ti je "informaticka pismenost"? :)
U smislu dali da ti idem dalje u detalje ili ne :)

Odi u detalje slobodno...
Nego me muci sad gledam ovaj samsung galaxy 3 ima snimanje videa 15 fps al ima bolji procesor i touchscreen od X8, a X8 ima samo bolje snimanje (30 fps) 
A jel se moze staviti android 2.2 na X8?,  ima  u tele2 ponudi sva 3 koja sam nabroja.Sad mi se najvise sviđa samsung galaxy 3 al neznam dali mi je pametno da njega uzmem

14 godina
neaktivan

EDIT: Naravno govorim za X8
Nema Stock ROM 2.2, zato sam ja stavljao Custom ROM 2.3.4. - Gingerbread

+ omogućen JiT

+ fake pinch-to-zoom - inače mob podržava samo 1 prst, ali s ovim bi mogao imati pinch-to-zoom, dovoljan samo za zumiranje u određenim aplikacijama (Angry Birds, Browser...) ako želiš, možeš konkretno pogledati na jubito

+ moguć overclock - ja sam došao do kojih 748 Mhz, ali je oko 710 najstabilniji.
+ isto tako možeš i staviti undervolt, kojim štediš bateriju - nisam probao iskreno, samo čitao.

+ koliko znam i apps2SD radi.

- kamera neradi

- FM radio neradi

Custom ROM 2.2.1. - Froyo

+ sve ko i 2.3.4 radi
+ Također radi i kamera i radio 

+ najstabilniji ROM
- nema manjebitni EdgeGlow - samo kad dođeš do kraja neke liste zasvijetli kao rub ajmoreći :)
- lošiji copy-paste za razliku na 2.3.4.

Samo napomena - Kada stavljaš custom ROMove, to nisu punokrvni Froyo i Gingerbread, recimo ako neka aplikacija traži minimalno Froyo, ti ju opet nećeš moći instalirati zato što je on u "duši" opet Eclair (2.1), također i teether neradi.

Ako budeš kupovao X8, preporučam ovu temu za Custom ROMove http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=07be3689001d60718717bc462ac0a41c&t=914513

Općenito, jedan veći plus X8 naspram Galaxya, je u rezoluciji.

480:320 -> 400:240

Možda ti općenito ne izgleda bitno, ali neke igre i aplikacije se prave baš najniže za 480:320, a 400:240 je manje supportana.

Općenito, preporučam xda-developers, zato što tamo možeš dobiti sve bitne informacije (Rootanje, Xrecovery i onda Custom ROMovi...)

Ali eto na strani Galaxya je:
+ 256 -> 178 MB RAM-a

+ 2.2 -> 2.1
+ multitouch

+ autofokus kamere

A što se tiče snimanja, X8 je (na papiru) bolja, ali probaj googlati, možda ima neki fix ili nešto čime bi to riješio za Galaxy :D

Eto, ako te još nešto zanima u vezi X8, reci :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 12:12 (TedWilliams).

1 0 hvala 0
17 godina
blendeR kaže...

Neznam više stvarno šta da uzmem, sad imam samsung s5230, a zelim novi neki a neznam koji, gledam ovaj samsung galaxy 3 u tele2 ponudi, ili mozda xperia x8, ili xperia x10 mini pro?
postojeći sam tele2 korisnik pa imam popust...

Koji je treunutno mobitel best buy? (do 1300 kn) ( necu polovni )

Pomagajte plizz, gledam vec danima i stvarno se nemogu odlucit...{#} 

Koji god da odabereš nećeš pogriješiti. I to iz jednog jednostavnog razloga: ta tri moba su u suštini toliko slični da je stvar razlike u nijansama. Sučelje - koje ti se više sviđa, recimo meni SE nikako ne leži. Procesorska snaga, brzina, kvaliteta ekranskog prikaza, odziv - to je sve toliko ''tu negdje'' da se ne isplati razbijati glavu oko toga.

A kolega ti je već u detalje objasnio razlike u ROM-ovima i što se može postići primjenom nekog od njih.

Kupujep+š mobitel u nižem kvalitativnom razredu i samim time moraš se pomiriti s nekim kompromisima. 

Osobno bih za 1300 kn radije kupio neki uščuvani rabljeni mob s garancijom (npr prodavao sam 10 mjesci star Legend koji je svjetlosne godine od ova dva, i dao sam ga za 1200 kn), koji je klasa više.

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice