Nokia symbian jel to sto valja?

poruka: 37
|
čitano: 4.789
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

hellooouu :) nemam bas iskustva sa nokiama jer ih nekupujem, medutim sad razmisljam da uzmem pa me zanima kakav je  symbian???? vasa iskustva molim :P

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja sam zaljubljen u Symbian, pa jednostavno ne mogu imati objektivno misljenje o njemu.

Od kako je Nokia objavila da prelazi na WP7, samo cu reci, kupuj dok ima.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
Moj PC  
6 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sto reci nego, odlican.

Po meni ima boljih sustava kao Android i Windows Mobile, ali je Symbian po mom skromnom misljenju odlican.

Low life ! .. Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life!
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja kad cujem rijec nokia skripi mi u usima, nekazem da su lose niti ista neg djeluju mi dosadne jako od dizajna pa nadalje pa zasto pitam :D :D

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja isto nevolim symbian, nikako, sry..

Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Nokia symbian jel to sto valja?
goodgirl kaže...

ja kad cujem rijec nokia skripi mi u usima, nekazem da su lose niti ista neg djeluju mi dosadne jako od dizajna pa nadalje pa zasto pitam :D :D

Kazes da su ti dosadne, sto je to inace uzbudljivo na mobitelu?

15 godina
neaktivan

ma stvar je o okusu neko voli netko ne..a jbg nemoze se svima ugoditi :D ma nisam pametna sto da uzmem -.-

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A gledajte, o ukusima se ne raspravlja.

Cinjenice su cinjenice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e ubi me neznam kako da objasnim , pa dizajn mi je bzvz i djeluje mi ovako u menu i sve bzvz..dok htc,iphone djeluje mi mocno bla bla ako kuzis sto zelim reci ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
goodgirl kaže...

e ubi me neznam kako da objasnim , pa dizajn mi je bzvz i djeluje mi ovako u menu i sve bzvz..dok htc,iphone djeluje mi mocno bla bla ako kuzis sto zelim reci ;)

Takodjer tako mislim..eye candy  {#} i user friendly

16 godina
protjeran
brane47 kaže...
goodgirl kaže...

Takodjer tako mislim..eye candy {#} i user friendly

iPhone menu meni izgleda kao hrpa nabacanih nepodjeljenih ikona (oprostite ako grijesim, samo sam jedan iPhone pokvario).

16 godina
neaktivan

To se kod nase kaze : Fancy.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam nokiu n78 2 godine,i nikad vise na symbian vjeruj mi....na androidu sam se preporodio.

1 2 hvala 0
14 godina

spor, ubija ga multitasking, malo aplikacija u usporedbi sa androidom i iOS-om, uglavnom po meni jedan od najlošijih OS-ova. čak ga se i nokia odrekla

16 godina
neaktivan

Na tvoje pitanje ne postoji odgovor. Ili probaj u živo ili pogledaj na Youtube-u pa odluči.

I am awesome.

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
quickr kaže...

spor, ubija ga multitasking, malo aplikacija u usporedbi sa androidom i iOS-om, uglavnom po meni jedan od najlošijih OS-ova. čak ga se i nokia odrekla

Spor, ja imam ARM-ov bezvezni 11 600MHz procesor i ne znam stvarno kako bi mogao ici brze. Sto se tice aplikacija, sad za sad, sve koje su mi zatrebale, nasao sam ih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:26 (Mentalist).
15 godina
neaktivan

a vec kad vas ima dosta tu sto kazete na blackyberry tj njihov OS????

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Android ti je sad najbolji, ak nezelis iphone

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

ajde ti nama reci za sto ces najvise koristiti mob pa cemo naci vec nesto...

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan

e da mob nije bitno za sta koristim jer sve umjereno koristim cisto hocu probat nesta novo mada mi sve brzo dosadi, cisto me zanima sto nudi mob ako razumijete sto zelim reci..evo nikad blackberry nisam imala dok drugo jesam i previse toga pa cak razmisljam da i to probal lako ja ako se meni nesvidi ili neznams to prodam ga i kupim nesta novo ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zaljubljenik sam u sym3 i n8 i sam...

Po meni su n8 i c7 jedni od najboljih mobitela na tržištu s stvarno izdržljivom baterijom... Moje mišljenje... kupuj dok možeš.

Sam posjedujem n8, a uskoro nadam se da će cura kupiti c7 sebi...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina

blackberry je poslovni mobitel meni osobno je samo za to dobar...

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
17 godina
goodgirl kaže...

hellooouu :) nemam bas iskustva sa nokiama jer ih nekupujem, medutim sad razmisljam da uzmem pa me zanima kakav je  symbian???? vasa iskustva molim :P

šturo pitaš, odgovor: vredi, odnosno nekada su bili bolji, danas ih je konkurencija prešča. Ali neće pogriješiti izborom.

16 godina
neaktivan
goodgirl kaže...

Necu opet izazivati flame war, ali nemoj kupovati sym, rade kupi nesto android, ios...

vjeruj mi, vise ce ti se svidjeti.

symbiana je vec odavno vrijeme pregazilo, al opet ne znaci da nista ne valja.

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
16 godina
odjavljen

Meni ovdje nešto smrdi na trola. 

Najprije želi Nokia-u pa pita kakv je Symbian, pa sad su Nokia-e  i Symbian ružni?! U par postova promijenjeno mišljenje?!

Meni se čini da netko želi izazvati flame war.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajme ako zelim nokiju onda falabogu da cu pitat kakv je symbian i kao sto rekoh stalno ih mjenjat tako da nemora znaciti da cu imat zauvijek nokiu, ko zna mozda kupim nokiu i blackberry :D neudlucna sam nisam rekla da milijun posto nokiu uzet ali jbg ako krivo razumijes sta pisem :P

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odi u vip, t-centar, tele2, provjeri symbian, android, i0s, badaos..

Iako mislim da bi ti bio najbolji android..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nda... baš me zanima kako je to symbiana pregazilo vrijeme...

Luka... poštujem te... ali molim te ne govori gluposti...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo da dignem temu iz mrtvih.

Moj zadnji Symbian prije nekoliko godina bio je SATIO Sony Ericsoon. Dupli mrtvac.
( ili recimo trodupli )

Symbian je umro kao sistem koji neće dalje, Sony Ericsson je umro kao firma, pa je ostao samo Sony, i na kraju je umro i moj Satio sa 12 Mpix camerom.

Onda sam kupio android SE Xperiu Arc, a kasnije sam kupio još jedan android NOTE 2, pa onda Nokiu WP 820. 

U međuvremenu je kao prijelazna ljetna shema (2014 summer ) pala i Nokia N8, sa updateom na Belle FP1.

Naglašavam da sam hardcore user mobitela i od njega očekujem brzinu, i očekujem da radi ono što inače treba. Da bude telefon.

--------

Iskustvo sa N8

Nokiu sam kupio preko oglasnika, polovnu. Znao sam zašto želim taj uređaj, i tražio sam baš njega. Kada je stigao i kada sam ga uspio hachat sa RomPatcherom ustanovio sam - da je vrlo vrlo fluidan, i da skoro nikada nije zapeo

- da  ima pravi multitask ( ovo sam shvatio tek naknadno nakon androida i wp phonea )

- da ima nenadjebive Nokia karte

- nenadjebivi zvuk i neplastični za razliku od ostalih uređaja ( usporedio sa HTC-om One koji ima dva stereo zvučnika )

- da toliko lijepo leži u ruci da je to milina za osjetiti.

- da ima ekran tako jeb--no jasan po najvećem suncu i na najmanjem mogućem osvjetljenju da ostavlja bez daha, ali stvarno.

- da može glumiti Hot >Spot uz pomoć besplatne aplikacije Joiku spot, što sam odmah isprobao i fakat radi bez problema

- da može u sebe odmah staviti USB stick i pročitati ga bez greške, i bez posebnog konektora koji sam trebao na Androidu

- da može unijeti kontakte iz vcf datotetke iz drugih mobitela

Ubrzo sam počeo kopčati zašto Symbian ima prave prednosti, pogotovo onaj na Nokiama, jer Nokia ima OFFLINE karte, što je vrlo korisno ako se izgubite u piz--di materinoj, bez signala, ili bez kuna na računu.

Android je tu goli k. On ne može uletiti offline u karte, niti može uključiti offline GPS.

Kako je Belle ispoliran da sliči androidu sa notifikacijama koje se povlače prema dolje, razlike i nema u doživljaju.

Iznenadio sam se što sam našao What's up, i Viber koje sam instalirao, ali Viber mi nikada nije proradio kako treba i njega sam makao. What's up je i dalje tu, i vrlo je fluidan, nema nikakvih zapinjanja, sve je OK.

- Ono što me smetalo je galerija koja otvara po defaultu sve slike, a ponekad nije uspjela pročitati slike sa moje SD kartice.

- također me smetalo što nema aplikacije DOC SCANNER, jer sam na nju navikao na androidu i bila mi je jako korisna.

-----

Izlet sa N8 na WINDOWS PHONE I NOKIU 820.

...mi se baš i nije svidio. Da ne ulazim u dubioze, spomenut ću da je WP za N8 symbian golo gov-no u mnogo pogleda, i neću ulaziti dalje, osim što ću spometi par detalja.

Nema T9 dial, tj. kako se voli kazati Smart dialing.

Nema Alfanum tipkovnicu koja mi je vrlo korisna za brže tipkanje dok šetam ili vozim. Nema ni File Manager, a dialeri sa Storea ne podržavaju stock dialer, tj. ako nešto nazovete iz stock dialera, to se neće vidjeti u npr RAP dialeru ( kojeg kao jako hvale na recenzijama storea ) .

Ostao sam razočaran i potpunim  nedostatkom tipkovnica, a ova za koju svi tvrde da je jako jeb-ena ( stock Nokia ) je bezveze. Koristio sam mnogo bolje na androidu, a ona na N8, pogotovo alphanumerička je bez premca.

Ona ima dvije strelice za lijevo i desno, i ako unesete krivo slovo u riječ, ne trebate tipkati i pikati po ekranu ! Skrolate strelicom i ispravite. Vrlo dobro

-----

Ubrzo zaključujem da zapravo zbog svega toga, želim još jedan Symbian, i to onaj zadnji, Pureview 808.

Čitam recenzije, i nailazim na jednu vrlo nedavnu koja ima sličan ton kao i ova moja mini recenzija. Korisnik je oduševljen time što je Symbian u stanju, sa tako malo RAM memorije, i sa tako malo potrošnjom energije.

to je ova ovdje http://www.theregister.co.uk/2013/05/30/nokia_808_pureview_revisited/

Kupujem telefon preko oglasnika i uspijevam ga Patchat, a sada idemo dalje.

-----

zaključak

Symbian itekako nije platforma za odbačaj. Čuo sam da je i MEEGO odličan od jednog lika koji ga isprobavao, ali to niko ne zna, jer je očito povučen prije nego je zaživio

Microsoft je kupio Nokiu i uskoro će, koliko čujem potpuno ugasiti njezino ime, i ostati će samo WINDOWS PHONE.

Mislim da će se to doista i dogoditi jer kada sam spajao NOKIU 820 na komp. vidio sam da je moj komp ne prepoznaje kao NOKIU 820, nego kao Windows Phone, što možete i sami provjeriti.

Microsoft je očito ukinuo i symbian, i meego, jer Nokia je odigrala nekoliko jako loših utakmica i nikada se nije oporavila od teškog nokaouta, a neko u Microsoftu je to jako dobro prepoznao i dao im takve uvjete.

-----

Kao što vidite u recenziji za 808, netko tamo "iza" u Nokiji, očito i dalje ne odustaje od platforme i daje update, poslije BELLE FP 1, došao je i FP2, i nakon njega ispolirani FP2 .

-----

Symbian na Nokiama ovih dana radi odlično čak i uz nedostatke poput malog RAM-a. RAM u mojoj N8 iznosi svega 100 MB, a poslije instalacija i mnogo manje!

( sve se može instalirati i na E:/ )

I pored svega uspijeva odraditi bez zapinjanja solidan multitasking, GPS navigator sa ženskim glasom, koji je odličan, multimail client itd.

Iskreno, kada sam vidio da to sve može sa toliko malo RAM-a shvatio sam pravu snagu Symbiana.

Čak ni Windows Phone nema pravi multitask, nego se aplikacije ugase nakon što odu u pozadinu, a ponovno upale kad ih pozovete iz nje. Baterija na NOKII 820 nikada nije izdržala dulje od jednog dana, čak ni prava 24 sata !

A na 808 I bez obzira na to što je sve popaljeno, baterija

i uz hard core upotrebu drži i do dva, pa i tri dana

Pozdrav svima ! :)

BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 13:39 (panonski).
12 godina
protjeran
Neznam cemu pokretat mrtvu temu sa mrtvim OS-om? Symbian nije uspio, jer je Nokia prekasno izasla na trziste sa touch screenom,a i da stvar bude gora, ispocetka je kombinacija symbiana i toucha bila cista katastrofa, kasnije se to popravilo, al tada su iOS i Android uzeli preveliki zalogaj, da bi Nokia mogla nest uradit, dakle "osla baba sa kolacima"... Mozemo mi sad tu razglabat do mile volje, kako su prijasnji mobiteli bili daleko kvalitetniji(naravno da jesu), al to je proslost... Ni dan danas nemas uredaj koji bi mogao nadmasit kvalitetu jedne 3310, pa ne znaci da ces istu koristit... Uostalom WP je poprilicno dobar OS, ima svojih musica, al u usporedbi sa androidom, WP je mozemo rec, nezahtjevan, jer bez beda radi na 512MB RAM-a...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice