Nokia C7-00 ili Desire

poruka: 106
|
čitano: 26.929
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nokia C7-00 ili Desire
Koristim desire od 5 miseca,pre zadivoljan san njime ako imas kakva specificna pitanja pitaj u pm,za ostalo imaa tonu reviewa pa ih pogledaj
RazorNapster
16 godina
neaktivan
Nokia C7-00 ili Desire

Posto vidim da nitko vise ne cita sve poruke, i da se ovo pretvara u hrpu bespotrebnih odgovora jer je mobitel kupljen molio bih moderatora podforuma da zakljuca temu. Hvala {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Nokia je za mene proslost. Jedino ako naprave dual-sim smartphone mozda razmislim o njoj. HTC ima kvalitetu izrade bolju od najbolje. Ovo ti govori bivsi fanaticni ljubitelj Finske kompanije koji je kupovao cak i original dodatnu opremu za masne pare. HTC baterija 200 kuna, Nokia baterija 350 kuna. HTC punjac 80 kuna, Nokia punjac 150 kuna. Nokia treba pod hitno pojeftinit ili im se smjesi neslavan kraj. Koja to Nokia owna jedan Wildfire. Bas me zanima...

HAHAHAHAHAHA... Ta ti je dobra. Dobro to vrijedi za neke starije modele ali nikako za modele s s^3. Svi u recenzijama hvale njihovu kvalitetu izrade a da ne spominjem da je n8 izgrađena od jednog komada anodiziranog aluminija. A ovo za wildfire vidi se da nemaš pojma. Takvu nebulozu već dugo nisam čuo. Svaka ti čast na biseru dana. Ajme šta me živcira takav idiotizam...{#}

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
15 godina
neaktivan
Nokia C7-00 ili Desire

Ostavimo po strani što si ipak kupio HTC.

Samo mi jedno nije jasno cijelo vrijeme od otvaranja teme navijaš za nokiu i pričaš kak ti je bolja od Desirea, zašto onda nisi pričekao, čemu uopće otvaranje teme kad ti nije bitno kakav ekran ima, kak igrice more vrtit, nego ti je bitno da je Nokia i da ima odma 8gb dodatne memorije

Ne kužim te baš al nema veze.

Ja imam Desire i prezadovoljan sam, odličan mob, baterija drži, i radi sve kaj bi zamislio od jednog smartfona, moja žena koja je inače preferirala Nokie, kad je sprobala moj HTC, kupila si ga je odma, al mislim da je ona znalac, jel dnevno provede na mobu od 8-10h i potroši mob u roku 10 -12 mj i prezadovoljna je.

Evo toliko od mene, ljudi sve najbolje za Božić i Novu

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Nokia C7-00 ili Desire

Desire rocks !

PLUS - Android (doći će 2.3), 1 ghz proc, 720p video snimanje (froyo), kamera, 

u biti kamera je gotovo identična, jedino je kvaliteta zaslona na strani nokie, ali su ga usr*** sa omjerom

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Desire rocks !

u biti kamera je gotovo identična, jedino je kvaliteta zaslona na strani nokie, ali su ga usr*** sa omjerom

1 GHz proc ti i nije neki argument jer troši više baterije dok symbian kao os troši malo i još uz 680 MHz proc zagarantirano je dulje trajanje koje nije nauštrb performansi jer kao što je već spomenuto sve je grafički akcelerirano. I činjenica da ne moraš nadograđivat softver da bi mogao snimati 720p. Omjer zaslona je malo neobičan ali je objektivno odličan za gledanje video sadržaja jer je 16:9.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
17 godina
wanderer kaže...
Mitch kaže...

Desire rocks !

1 GHz proc ti i nije neki argument jer troši više baterije dok symbian kao os troši malo i još uz 680 MHz proc zagarantirano je dulje trajanje koje nije nauštrb performansi jer kao što je već spomenuto sve je grafički akcelerirano. I činjenica da ne moraš nadograđivat softver da bi mogao snimati 720p. Omjer zaslona je malo neobičan ali je objektivno odličan za gledanje video sadržaja jer je 16:9.

1 ghz je velik argument jer samo 1 ghz-ni mobovi će dobit gingera, ja sam sa desireom imao cijeli dan bateriju, a cijelo vrijeme sam radio nešto na njemu (10-12 h rada), navečer ga stavim na dock i to je to, meni ne valja 16:9, jer moras onda sve koristit landscape što me živcira, da hocu to uzeo bi n900, dizajn bezvezan(kao i kod cijele c serije, osim kod c5)

vjeruj mi svi desireovci će nadogradit 2.2.1 jer je puuuno brži od 2.1 !, symbian je ko softver ok, bolji od iOS-a, ali android je bog, pogotovo kad na desire stavis nexus rom

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
16 godina
neaktivan
wanderer, ovo za Wildfire sam mislio na one Nokie koje mu pariraju po cijeni tipa 5230. Za te pare Wildfire je BOG!

Imam Nokiu (5800 XpressMusic) i HTC (Legend) i svakodnevno ih koristim tako da sigurno nisam jedan od onih pristranih. Nokia bi bila super da je nekih 30% jeftinija, ali ovak jednostavno uz sve Androide ne vrijedi tu lovu.
If creativity is a field, copyright is the fence.
17 godina
The Man kaže...
wanderer, ovo za Wildfire sam mislio na one Nokie koje mu pariraju po cijeni tipa 5230. Za te pare Wildfire je BOG!

Imam Nokiu (5800 XpressMusic) i HTC (Legend) i svakodnevno ih koristim tako da sigurno nisam jedan od onih pristranih. Nokia bi bila super da je nekih 30% jeftinija, ali ovak jednostavno uz sve Androide ne vrijedi tu lovu.

Wildfire je bog, no nebi bio da kod nas dođu još neki telefoni sa korejskog tržišta

Za te pare roka sve, ovo s rezom nije problem jer se to primjeti samo kod sitnih slova na webu, sučelje je puno bolje.

Symbian ima jako male šanse protiv Androida

15 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ok, sorry. {#}

16 godina
neaktivan
Ima Symbian odlicne sanse protiv Androida ako pojeftini. Symbian je super, ali ekipa iz Nokie ne kuzi da to vise nije uber OS i da nisu jedina alternativa onima koji ne zele iPhone. Dapace, uz WP7 tesko da ce Symbian ista napraviti u buducnosti ako ne postane OS iskljucivo za entry level telefone i prepusti high end segment novijim rjesenjima kao sto je Maemo. N8 lajkam brutalno, ali fali mu bolji OS da razara punom snagom.
15 godina
neaktivan
Nokia C7-00 ili Desire

Pogledaj nokia n8 to ti je najbolji 12 mp camera...:D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2dangerous4you kaže...

Pogledaj nokia n8 to ti je najbolji 12 mp camera...:D

no je stvarno, heboga padobrancu?

Jahao sam pješice.
16 godina
neaktivan
Pa ne kupuje se smartphone zbog kamere. Mjuza, video, internet, aplikacije, baterija; to je ono sto cini smartphone onim sto je. Ni laptop ne kupujes prema tom koji ima bolju web kameru, bitnije su neke druge stvari.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Pa ne kupuje se smartphone zbog kamere. Mjuza, video, internet, aplikacije, baterija; to je ono sto cini smartphone onim sto je. Ni laptop ne kupujes prema tom koji ima bolju web kameru, bitnije su neke druge stvari.

LOL

laptop ne nosis u dzepu i slikas.

Jahao sam pješice.
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Ima Symbian odlicne sanse protiv Androida ako pojeftini. Symbian je super, ali ekipa iz Nokie ne kuzi da to vise nije uber OS i da nisu jedina alternativa onima koji ne zele iPhone. Dapace, uz WP7 tesko da ce Symbian ista napraviti u buducnosti ako ne postane OS iskljucivo za entry level telefone i prepusti high end segment novijim rjesenjima kao sto je Maemo. N8 lajkam brutalno, ali fali mu bolji OS da razara punom snagom.

E tu ulazi MeeGo - ultimativna linux platforma za prijenosne uređaje. Spoj Moblina i Maema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 22:32 (wanderer).
16 godina
Mitsuoka kaže...

Ja nikad nisam mijenjao bateriju na Nokii 5800 imao sam je 2 godine vise manje, a na HTC-u imam osjecaj da cu morat. 

Ne pa nisi pristran..i ovo si mogao zaključiti po tvom dugogodišnjem iskustvu korištenja tog mobitela.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
sentinel003 kaže...

Bila je usporedba i ovdje na BUGu Desire-a i IPhonea. Veoma jak telefon i tek 4 nastavak phonea ga je pobijedio za bod.

Veoma dobar i jasan display prije svega. Super telefon.

momak falija si temu ovdje niko ne spominje iPhone... ne zasluzuje biti tu spomenut

Nemoj ti meni 'momak'.

ja spominjem IPhone kao dosta dobar mobitel, a kojeg je Desire tukao sve do cetvorke. A i tu mislim da su prije izjednaceni, nego da IPhone pobjedjuje.

Nisam siguran da je C7 u rangu bilo kojeg ta dva.

Ti kao da si htio da potvrdis da je tvoj favorit bolji koliko se tu zalazes za Nokiu. Pa kupi je vec jednom.

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Mitsuoka kaže...

Ja nikad nisam mijenjao bateriju na Nokii 5800 imao sam je 2 godine vise manje, a na HTC-u imam osjecaj da cu morat. 

Ne pa nisi pristran..i ovo si mogao zaključiti po tvom dugogodišnjem iskustvu korištenja tog mobitela.

to je moja pretpostavka (što sam i naveo) jer se baterija podosta grije, pogotovo dok sam po internetu, a i danas mi se baterija ispraznila od 9 do 18 sati, malo internet (cca 15 min) i slusanje glazbe bar 4 sata jer sam okolo po gradu nesto obavljao.

@sentinel... ocigledno sam kupio Desirea, i mobitel sve u svemu nije los (kamera mi se svida, internet preglednik je dobar, PowerAMP je prevrh, svida mi se flashlight, taman mi je sad posluzila u kuci da ne palim svjetla i budim sve tu...) a nokiu nisam probao uopce, ali kod nje mi se odmah svidjelo sto se na nju moze pristekati USB i sto ima 8GB interne memorije, a i symbian mi je malo logicniji od Androida, koliko vidim ovdje nije bas neki pravi multitasking nego neka zamjena, ali bar je solidna ako ne nista. I u VIP-a se ne moze kupiti kao sto sam i napisao, te nisam htio da se potvrdi da je bolja, nego da se da dobro argumentiran ZA za Desirea.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 0:57 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
1 ghz je velik argument jer samo 1 ghz-ni mobovi će dobit gingera, ja sam sa desireom imao cijeli dan bateriju, a cijelo vrijeme sam radio nešto na njemu (10-12 h rada), navečer ga stavim na dock i to je to, meni ne valja 16:9, jer moras onda sve koristit landscape što me živcira, da hocu to uzeo bi n900, dizajn bezvezan(kao i kod cijele c serije, osim kod c5)

vjeruj mi svi desireovci će nadogradit 2.2.1 jer je puuuno brži od 2.1 !, symbian je ko softver ok, bolji od iOS-a, ali android je bog, pogotovo kad na desire stavis nexus rom

Oprostite na duplom postu ali kakve veze ima 1GHz sa Symbianom, koji ide na 400mhz procu bez problema, i tu je jedan plus Nokie N8 i C7, a to je GPUakceleracija, a time ima bateriju koja traje puuuuuuno vise od Desireove iako je slabija. Negdje sam procitao da Android 2.3 ima u planu smanjivanje potrosnje baterije i to jedva cekam, jer uz 5800 sam glazbu slusao bez prestanka od Splita preko Beča do Praga, a baterija je na kraju imala jos 2 crtice. To mi je veliki minus trenutno

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 1:05 (Mitsuoka).
17 godina
Mitsuoka kaže...
Mitch kaže...

Oprostite na duplom postu ali kakve veze ima 1GHz sa Symbianom, koji ide na 400mhz procu bez problema, i tu je jedan plus Nokie N8 i C7, a to je GPUakceleracija, a time ima bateriju koja traje puuuuuuno vise od Desireove iako je slabija. Negdje sam procitao da Android 2.3 ima u planu smanjivanje potrosnje baterije i to jedva cekam, jer uz 5800 sam glazbu slusao bez prestanka od Splita preko Beča do Praga, a baterija je na kraju imala jos 2 crtice. To mi je veliki minus trenutno

400 mhz + akceleracija je slabija od samog 1 ghz, btw desire ima 22 miliona triangla/sek a c7 ima 680 mhz + zasebnih 30 miliona triangla/sek

8 miliona nije neka razlika, pogotovo kad je 320 mhz u pitanju

Xfire : mihovil13 Skype : mihovil.mandic Steam : mihovilm
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...
Mitch kaže...

400 mhz + akceleracija je slabija od samog 1 ghz, btw desire ima 22 miliona triangla/sek a c7 ima 680 mhz + zasebnih 30 miliona triangla/sek

8 miliona nije neka razlika, pogotovo kad je 320 mhz u pitanju

na 400mhz sam mislio na nokiu 5800 koja nema GPU akc... ali ne mozes to usporedivat kad je drugi OS u pitanju, ja bi to stavio kao win7 vs linux

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 10:16 (Mitsuoka).
17 godina
Mitsuoka kaže...

na 400mhz sam mislio na nokiu 5800 koja nema GPU akc... ali ne mozes to usporedivat kad je drugi OS u pitanju, ja bi to stavio kao win7 vs linux

tko je tu win 7 a tko linux, meni je symbian linux makar android bio open-source, ima manje bugova od ^3

17 godina
Mitsuoka kaže...
@sentinel... ocigledno sam kupio Desirea, i mobitel sve u svemu nije los (kamera mi se svida, internet preglednik je dobar, PowerAMP je prevrh, svida mi se flashlight, taman mi je sad posluzila u kuci da ne palim svjetla i budim sve tu...) a nokiu nisam probao uopce, ali kod nje mi se odmah svidjelo sto se na nju moze pristekati USB i sto ima 8GB interne memorije, a i symbian mi je malo logicniji od Androida, koliko vidim ovdje nije bas neki pravi multitasking nego neka zamjena, ali bar je solidna ako ne nista. I u VIP-a se ne moze kupiti kao sto sam i napisao, te nisam htio da se potvrdi da je bolja, nego da se da dobro argumentiran ZA za Desirea.

Odakle si sad ovaj zaključak izvukao? Koliko vidim, ne vidiš dobro, jer Android je od svojih početaka punokrvni multitasking OS. Nemoj uopće ulazit u raspravu niti pokušati argumentirati kako si došao do tog svog zaključka nego jednostavno malo progooglaj (WIKI + android + multitasking npr.) pa se sam uvjeri kako stvari funkcioniraju.

Evo poštedit ću te Googlanja jer sam izguglao to za tebe: http://android-developers.blogspot.com/2010/04/multitasking-android-way.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 10:52 (Jazzer).
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...

tko je tu win 7 a tko linux, meni je symbian linux makar android bio open-source, ima manje bugova od ^3

jesi probao ^3 mobitel?

a u vezi MT ja Nokiin MT smatram pravim MT-om, a ovo ipak ugasi proces na neki nacin, dok u nokii u bilo kojem trenutku mozes vidjeti sve programe otvorene, samo duze drzis sredisnju tipku i to je to, ovdje toga nema i tako sam to zakljucio. Koliko sam citao i iOS ima slican sistem kao i Android?

17 godina
Mitsuoka kaže...
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...

jesi probao ^3 mobitel?

a u vezi MT ja Nokiin MT smatram pravim MT-om, a ovo ipak ugasi proces na neki nacin, dok u nokii u bilo kojem trenutku mozes vidjeti sve programe otvorene, samo duze drzis sredisnju tipku i to je to, ovdje toga nema i tako sam to zakljucio. Koliko sam citao i iOS ima slican sistem kao i Android?

sta tu fali, isti je sistem ko i na nokia-i, i ko na iOSu, samo držiš središnju tipku

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...
Mitch kaže...
Mitsuoka kaže...

jesi probao ^3 mobitel?

sta tu fali, isti je sistem ko i na nokia-i, i ko na iOSu, samo držiš središnju tipku

pa i nije bas... i nije sredisnju tipku nego home tipku ali uglavnom ovo otvori recent apps kao i iOS, dok nokia 5800 otvori trenutno OTVORENI programi (tj. programi koji su trenutno zaista otvoreni, a ne spremljeni negdje sa strane samo da se brze upale)

17 godina
Mitsuoka kaže...

pa i nije bas... i nije sredisnju tipku nego home tipku ali uglavnom ovo otvori recent apps kao i iOS, dok nokia 5800 otvori trenutno OTVORENI programi (tj. programi koji su trenutno zaista otvoreni, a ne spremljeni negdje sa strane samo da se brze upale)

istina, no tako mozes imati vise otvorenih procesa (na droid)

17 godina
Mitsuoka kaže...

U pitanju je kriva percepcija. Pojednostavljeno, Android ne gasi niti jedan proces do trenutka dok ga ne ugasi potreba za memorijom procesa koji ima veći prioritet. Naravno i tu postoje iznimke jer se neki procesi (servisi) ne mogu ugasiti čak ni tada. Dakle istina je da home tipkom dolaziš do posljednje otvorenih aplikacija ali to nema nikakve veze sa otvoreno/zatvoreno aplikacijama i to ne znači (uvijek) da su one u međuvremenu bile zatvorene. To što je Android OS iz korjena drugačije dizajniran OS os Symbiana ne znači da to što nema vulgaris otvoreno/zatvoreno prikaz aplikacija nije multitasking (zapravo ima i to ako znaš gdje treba gledati ili skineš aplikaciju za to).

Fino sam ti stavio link, a ti i dalje zaključuješ krivo jer si lijen pročitati par redaka: http://android-developers.blogspot.com/2010/04/multitasking-android-way.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 11:47 (Jazzer).
16 godina
neaktivan
Nokia C7-00 ili Desire
E kako volim ove teme android vs symbian, uvijek isto, svaka tema završi svađom i vašim pregovaranjima, sve je stvar osobnog ukusa.
Autore teme šta si sad na kraju odlučio?
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice