Pozdrav,
nabavio sam za smiješne novce Nokiu 5800 sa puknutim ekranom. Naručio sam novi sa e-baya te ga sam montirao. Sve je radio bez greške do trenutka kad sam išao na nadogranju softa (bila gore verzija verzija 30). Nadogradnju sam napravio preko wirelessa. Najprije je pronašao verziju 40 koja se bez ikakvih problema instalirala, da bi odmah nakon toga pronašao i posljednju verziju 50.
Sad kreću problemi. Kod nadogranje (bijeli ekran sa trakom za progres) okrenuo sam mobitel bočno i pojavile su se crte. Nakon istalacije mob se resetirao i prilikom pokretanja u donjem dijelu ekrana nemam slike, odnosno donji dio ekrana je zasniježen (kao na starim televizirima kad nema programa), a gornja polovica radi ali ne pravilno, na njoj se pak cijelo vrijeme pojavljuju crte koje prolaze preko ekrana i ikone su razbacane.
Korištenje mobitela u uspravnom položaju je nemoguće jer sve ikone pomakne skroz ulijevo pa gotovo niša ne radi. Kad ga zakrenem mobitel se može sasvim normalno koristiti on i dalje prikazuje smetnje, ali sve funkcije rade normalno. Spajam se na net, pregledavam postavke, uglavnom touch radi i na dijelu gdje nema slike nego su smetnje. Jedino sam primjetio da sada ne radi kamera, baci poruku da se došlo do problema i da zatvara aplikaciju.
E sad, molio bi vas za savjet kaj da radim. Mislio sam da je problem u ekranu pa sam naručio još jedan, međutim opet isto. Vidim po netu je da nemoguće spuštanje na niže verzije firmwarea.
Ako netko ima rješenje bio bi mu jako zahvalan!