Nokia 5800 problem sa ekranom

poruka: 33
|
čitano: 9.025
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

nabavio sam za smiješne novce Nokiu 5800 sa puknutim ekranom. Naručio sam novi sa e-baya te ga sam montirao. Sve je radio bez greške do trenutka kad sam išao na nadogranju softa (bila gore verzija verzija 30). Nadogradnju sam napravio preko wirelessa. Najprije je pronašao verziju 40 koja se bez ikakvih problema instalirala, da bi odmah nakon toga pronašao i posljednju verziju 50.

Sad kreću problemi. Kod nadogranje (bijeli ekran sa trakom za progres) okrenuo sam mobitel bočno i pojavile su se crte. Nakon istalacije mob se resetirao i prilikom pokretanja u donjem dijelu ekrana nemam slike, odnosno donji dio ekrana je zasniježen (kao na starim televizirima kad nema programa), a gornja polovica radi ali ne pravilno, na njoj se pak cijelo vrijeme pojavljuju crte koje prolaze preko ekrana i ikone su razbacane.

Korištenje mobitela u uspravnom položaju je nemoguće jer sve ikone pomakne skroz ulijevo pa gotovo niša ne radi. Kad ga zakrenem mobitel se može sasvim normalno koristiti on i dalje prikazuje smetnje, ali sve funkcije rade normalno. Spajam se na net, pregledavam postavke, uglavnom touch radi i na dijelu gdje nema slike nego su smetnje. Jedino sam primjetio da sada ne radi kamera, baci poruku da se došlo do problema i da zatvara aplikaciju.

E sad, molio bi vas za savjet kaj da radim. Mislio sam da je problem u ekranu pa sam naručio još jedan, međutim opet isto. Vidim po netu je da nemoguće spuštanje na niže verzije firmwarea.

Ako netko ima rješenje bio bi mu jako zahvalan!

Commodore 64 OC ~ 67, TV RIZ 15 cm upgrade to 15,5 cm - color
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 10:43 (Štefek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj ga flashat s nekim CFW-om

0 0 hvala 0
17 godina

Si radio hard reset nakon nadogradnje firmwarea? Software zna biti bugovit ako se nenapravi hard reset poslje updateanja firmware-a.

Zašto ne update-aš preko nokia software updatera ili jaf-a? Ovo sa wierelessom je riskantno jer kada dođe do prekida veze onda si u qrcu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probao sam napraviti hard reset (držanje zelene, crvene i tipke za kameru) ali nema nikakve promjene. Preko tipkovnice ne mogu jer kod uspravnog korištenja nemam tipkovnicu. Još sam zaboravio napisati da se sad zablokira kad stavim SIM kartice, dalke radi samo bez nje  Plač

Budem probao staviti CFW od Nokije C6 iako sumnjam da bude pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nokia 5800 problem sa ekranom
Štefek kaže...

Probao sam napraviti hard reset (držanje zelene, crvene i tipke za kameru) ali nema nikakve promjene. Preko tipkovnice ne mogu jer kod uspravnog korištenja nemam tipkovnicu. Još sam zaboravio napisati da se sad zablokira kad stavim SIM kartice, dalke radi samo bez nje Plač

Budem probao staviti CFW od Nokije C6 iako sumnjam da bude pomoglo.

Bude!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo javljam da na žalost nije uspio update na CFW od C6. Odnosno, sve prođe OK, pojavi se test mode i tad je ekran super i nestanu sve smetnje i kad se pokrece opet ista stvar, sve se poremeti. Izgleda da budem ga morao odnijeti do Mobisa da pogledaju, iako mislim da budu za popravak tražili više nego vrijedi mob.

Nego, imam sad problem sa ovim CFW-om od C6, sad mi ne radi zakretanje ekrana pa mi je mob potpuno beskoristan pa me zanima od kud da skinem originalni soft, odn. da sve vratim kak je bilo.

P.S. gore je zadnja verzija softa.

Tnx.

Ovako to izgleda Ovako to izgleda
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 22:32 (Štefek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Štefek kaže...

Pozdrav,

evo javljam da na žalost nije uspio update na CFW od C6. Odnosno, sve prođe OK, pojavi se test mode i tad je ekran super i nestanu sve smetnje i kad se pokrece opet ista stvar, sve se poremeti. Izgleda da budem ga morao odnijeti do Mobisa da pogledaju, iako mislim da budu za popravak tražili više nego vrijedi mob.

Nego, imam sad problem sa ovim CFW-om od C6, sad mi ne radi zakretanje ekrana pa mi je mob potpuno beskoristan pa me zanima od kud da skinem originalni soft, odn. da sve vratim kak je bilo.

P.S. gore je zadnja verzija softa.

Tnx.

Napraviš dead flash sa v51 firmwareom. Ovaj može se zakretat samo treba uključit senzor.

Neznam jel ima šta veze s tim, no jel može biti do product code-a?

17 godina
neaktivan

Sad kad si spomenuo product code sjetio sam se da je mob bio brendiran na vodafone, odn VIP ali je bio otključan (ne znam dal je naknadno otključan jer sam ga takvog kupio). Nakon nadogradnje preko Wirelessa logo vipa je nestao, odn sad se pokreće samo Nokijin logo. Možda je tu problem?

Tnx za savjet kako vratiti originalni soft.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Cccc, zato se ništa ne radi sam-pozoveš Vexx5555 da ti zamijeni ekran i radi sve 5.

Vjerojatno nisi dobro spojio ekran, odnosno nisi do kraja pritisnuo konektor lcd-a na ploču.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 23:47 (vexx5555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Štefek kaže...

Sad kad si spomenuo product code sjetio sam se da je mob bio brendiran na vodafone, odn VIP ali je bio otključan (ne znam dal je naknadno otključan jer sam ga takvog kupio). Nakon nadogradnje preko Wirelessa logo vipa je nestao, odn sad se pokreće samo Nokijin logo. Možda je tu problem?

Tnx za savjet kako vratiti originalni soft.

Samo promjeni product code u balkan blue, vraćaš ga sličnim postupkom kao što si i stavljao c6 fw.

Vexx sumnjam da ga je otvarao.

16 godina
odjavljen
Štefek kaže...

Pozdrav,

nabavio sam za smiješne novce Nokiu 5800 sa puknutim ekranom. Naručio sam novi sa e-baya te ga sam montirao.

Hyperion kaže...
Vexx sumnjam da ga je otvarao.

Si siguran?!

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Si siguran?!

Onda nisam dobro čitao, da onda je do toga 99%.

17 godina
neaktivan

Poz.

Zamijenio sam ekran sam i sve je dobro radilo do trenutka kad je krenul update na v50. Kod bijelo ekrana (onoj dio kad se firmware updatea) okrenuo sam slučajno mobitel na bok i pojavili su se ti artefakti. I ja sam mislio da je možda problem u ekranu pa sam naručio drugi, al je situacija u potpunosti jednaka.

Radnije sam napisao da mi od te nadogranje ne radi kamera, kad stavim SIM karticu mob blokira i stane kod podizanja ekrana. Inače mogu najnormalnije surfati, gledati Youtube... Kad je mob u uspravnom položaju kao da je sve zakrenuto u lijevo, Sve ikone su pomaknute lijevo i radi samo lijevi rub toucha, kad ga okrenem sve radi normalano, odnosno slika i dalje ne valja al mogu normalno tipkati i lovi po dijelovima di nema slike.

Napravio sam restore na originalan soft sa Balkan Blue, i kad se pojavi onaj Local ili Test mode ekran sve ispravno prikazuje, ali pri resetiranju opet se sve pomiješa.

Meni se čini kao da je pri updateu softa došlo do neke greške, odn da je nešt krivo zapisao i očito mi ne preostaje ništa drugo nego s njim u Mobis samo kaj se uopće bojim kolko budu me opalili za popravak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i ja imam isti problem, zamijenio sam ekran, update-o i desila se ista stvar. Probo sam sa CFW-om i hard resetom ali ništa. Sad me zanima koliko te je košto popravak u mobisu??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Isti problem i kod mene, danas dobio touch screen s e-bay_a. Postavio ga prema uputama koje sam nasao na internetu, ali izgleda ne radi. Radi kada ga pritisnem (ali i tada samo djelimicno). Najgore sad sto ne znam kako biti siguran da li je do mobitela ili sam dobio "fake" robu iz UK. Prodavac se cini pouzdan.

Ima li ko kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Očekivano od Mobisa. Otvorili mob i vidjeli da nije original ekran i napisali da je kvar nastao nestručnim rukovanjem i za popravak traže 2700 kn Smijeh.   Izgleda da postoji neka fora sa tima zamjenskim ekranima, ja sam isto mislio da možda nije ispravan prvi pa sam naručio novi, ali ista stvar. Ništa, Nokia seli u Recycle Bin. Inače ima na eBayu dosta tih aparata neispravnih za sitnu lovu, al većina ih ne šalje k nama pa izgleda da ništ od svega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nije da vas sad zaje_avam, ali neki dan sam furao frendovu nokiu 5800 sa strganim ekranom u mobis. tražili su mislim oko 270 kuna.. i nije puno, s obzirom na probleme koji su vas zadesili.. Osmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
e nemoj bacit mob daj ga meni!! Ak os da mi prodas?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Štefek kaže...

Očekivano od Mobisa. Otvorili mob i vidjeli da nije original ekran i napisali da je kvar nastao nestručnim rukovanjem i za popravak traže 2700 kn Smijeh.   Izgleda da postoji neka fora sa tima zamjenskim ekranima, ja sam isto mislio da možda nije ispravan prvi pa sam naručio novi, ali ista stvar. Ništa, Nokia seli u Recycle Bin. Inače ima na eBayu dosta tih aparata neispravnih za sitnu lovu, al većina ih ne šalje k nama pa izgleda da ništ od svega.

ako prodaješ javi mi se

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
15 godina
neaktivan
ak neko cita, nemojte bacati mobove u kantu ak nes neradi, mi neki ih volimo rastavljati i popravljati xD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Štefek kaže...

2700 KN?? pa to je više nego sam uređaj...da nije 270 KN.

16 godina
neaktivan

nemoguće 2700kn...nije više od 500-800kn ugrubo rečeno :D :D ;)

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo danas donio nokiu sa popravka. novi originalni ekran u mobisu, sa njihovom izmjenom-   273 kune.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isti problem kao i Štefek, ako netko zna riješiti molim pomoć!!!*????

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima....

Imam jedan problem sa nokiom 5800, naime kupio sam je prije više od godinu dana i radila je sve do skoro kako treba dok nisu počeli problemi sa ekranom. Pošto su sada nastupili dani zime mobitel nikako nije onakav kakvog sam ga kupio. Dešava mi se da razlijevaju boje na ekranu, ali ako znam na njemu na pamet (npr. ući u mediu player) on radi... imal ikakvo rješenje osim mijenjati ekran...

Unaprijed Vam hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nokia 5800 problem sa ekranom
andan kaže...

Pozdrav svima....

Imam jedan problem sa nokiom 5800, naime kupio sam je prije više od godinu dana i radila je sve do skoro kako treba dok nisu počeli problemi sa ekranom. Pošto su sada nastupili dani zime mobitel nikako nije onakav kakvog sam ga kupio. Dešava mi se da razlijevaju boje na ekranu, ali ako znam na njemu na pamet (npr. ući u mediu player) on radi... imal ikakvo rješenje osim mijenjati ekran...

Unaprijed Vam hvala.

znaci jel to to. kad je mobu hladnu onda ekran pokazuje samo neke crte? a npr stavis ga na radijator 10min da se ugrije opet sve normalno?

ako je to to, onda ti nema druge nego kupit novi ekran, ili ako imas garanciju jos bolje.

meni se isto to desilo prije 2-3 mjeseca, jos dok je imo garu i ja sam ga poslao za 10 dana dosao ko nov i evo radi sad normalno..

evo imas ekrane na ebayu za 100 kuna, to je po meni malo..dobis alat za promjenu i sam napravis i pici..

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
13 godina
neaktivan

Napravio sam... u svakom slučaju hvala.

Problem sam riješio tako što sam razvalio stare slušalice i stavio tnaki magnet pod ekran i radi sve ok. :D

I pošto mi ne treba kao neka mašina već samo za javit se i nazvat.... gdje mogu da nađem ID na njemu :D

adnan
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 20:09 (andan).
16 godina
andan kaže...

Napravio sam... u svakom slučaju hvala.

Problem sam riješio tako što sam razvalio stare slušalice i stavio tnaki magnet pod ekran i radi sve ok. :D

I pošto mi ne treba kao neka mašina već samo za javit se i nazvat.... gdje mogu da nađem ID na njemu :D

super.. ne kuzim kako tako radi..koji utjeacj ima magnet..bas cudno..srecom sam prosao besplatno jer je bila garancija..

ID moba? izvadi bateriju i ispod nje na mobu ti pise.

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
13 godina
neaktivan
Hvala :D
adnan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice