LG G2 puknuti ekran

poruka: 16
|
čitano: 5.055
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Puknuti ekran

Pozdrav ekipa,

dakle maloprije mi je na skale sletio LG G2 i naravski, mimo sve zaštite koja je na njemu ode direktno na ekran, pukne staklo, "procurio" i LCD, touch radi samo na mjestima gdje nije skroz puklo, ali se ne može otključat. Mobitel radi normalno, dakle samo ekran ne. Mislim da bi trebalo mjenjati čitav ekran, dakle staklo, lcd, digitizer. Ali, mobitel je još pod garancijom. Pitanja su sljedeća. Ukoliko odem to u službeni servis mjenjat da garancija ostane, koliko bi došlo, ako netko zna.(negdje sam vidio da se priča o 1500-2000 kn). Ukoliko sam krenem to mjenjat, da li se isplati platit nekih 100€ za sve to skupa(djelove), probat promjenit, eventualno i sj***t nešto. Ili da kao šta sam odmah i mislio, sutra ujutro kupim novu stvar. Najvjerojatnije Noa ili tako nešto, neću ić preko 1200-1300 kn.

Hvala svima unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
LG G2 puknuti ekran

Najjeftinije je preko ebaya uzet ekran, 30-ak dolara i sam zamijenit. Druga najjeftinija opcija ako ti se neda cekat ekran je da uzmes ekran preko njuskala (recimo: http://www.njuskalo.hr/lg-dijelovi/lg-g2-d802-lcd-ekran-touch-screen-okvir-nosac-crna-boja-oglas-18930521 ) i opet sam zamijenis. Bolje sam zamijenit nego nekom placat ruke jos par sto kn, uz pazljivo rukovanje i dobar tutorijal s YouTube-a sanse da zeznes su minimalne.

Mislim da se vise isplati riskirat i sredit mob nego kupovat neki poluproizvod za soma kn. Za tu cijenu eventualno se isplati narucit redmi 3.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 0:03 (Edge).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

Nekako mi je najsigurnije sa ebaya to onda naručit pa tako rješit. Ovo sa njuškala nisan skroz siguran nikad kad naručujem, osim ako se ne mogu direktno nać s nekim. Još ću pogledat što su mi opcije, probat ću nać na ebayu nešto. Hvala na savjetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: LG G2 puknuti ekran
Ako sam mijenjaš, onda kupi komplet sa okvirom jer uvijek postoji mogućnost da zaribaš nešto s novim kad ga ljepiš u okvir. Po meni ti je najbolje da prvo provjeriš u službenom za cijenu. Nisam neko vrijeme provjeravao za lg ali mislim da nije više od 450-700kn za g2. Ako ti je to previše, kupi normalno sa okvirom i zamijeni. Imam čak i doma jedan čitavi crni 1.klasa sa okvirom koji trebam testirati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo baš gledam OVO na ebayu. Ne znam, najveći problem mi je toliko čekat da to sve stigne. Mislim odmah ujutro do servisa da vidim samo šta će oni reć koliko bi to izašlo. Al stvarno,glavni mi je problem čekat toliko da stigne to, pa onda nadat se da će upalit kad budem mjenjao sve.

14 godina
LG G2 puknuti ekran

Imam iskustva s time s ebaya, i ako ces uzimati, odmah naruči indrugu bateriju jer je ovu gotovo nemoguće izvaditi a da ostane ne savijena, sto mi je kasnije stvorilo problem prilikom sastavljanja moba te je na kraju puklo staklo jer se savio frame. Također nije gorilla glass i grebe se kao lud tako da obavezno kaljeno staklo. Ovo je doslovno kolko para toliko muzike.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
To naručiš što si linkao i nebi trebalo bit problema. Samo lagano, pazi na fletove (touch gornji i donji pol, lcd i mikrofon) , ne zaboravi preselit antene i gumice za senzore sa starog na novi komplet. I slušalicu. Inaće jedan od lakših za servisirat ali su u početku djelovi bili loši pa su imali puno čudnovatih problema sa touchem i senzorima. Danas i najgori dijelovi bolje funkcioniraju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sori za dp al kad mobilna aplikacija nema edit. Još jedna opcija ti je da kupiš dio i odeš do nekog vulgaris servisa da ti zamijenem. Mislim da će rado zamijenit za 100-150kn ako si u strahu da sam ne možeš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

O ljudi moji koja muka, pokušavam sa njega spasiti sve što mogu. Al da bi uspio sve što mi treba je uključit USB debugging, a on je isključen, a samo 1/10 ekrana trza, i svaki put kad ga upalim, moram rotirat ekran i to ga automatski ugasi. Prokleti LG UI... Lud sam, al toliko lud da ću kupit drugi mob, naručit dio za ovoga, popraviti ga i onda prodat. Samo moram nekako spasit sve podatke sa njega. Gmail sync nije upalio, jednostavno nisu svi kontakti tamo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

Nabavi si USB-OTG kabel, isti slucaj sa istim mobitelom pred tjedan dana.

Na mom je puklo staklo, ali se dao koristit skroz normalno, i takvog sam ga koristio dobra 3 mjeseca.

Odjednom, stisnem gumb otraga za otkljucavanje, ekran se upali, i automatski gasi.
Pogasim sve geste, opet isto.

Predem preko toga nekako jer je to radio jednom u mozda 50 puta kako sam isao otkljucat mobitel, ali pod zadnje je poceo mjesat dodirne tocke, ili uopce ne reagirati na touch.

OTG u njega, sve bitno preneseno, raskopan u djelove i takav prodan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

USB-OTG kabel, i spoji miš od PC-a... pojavit će se kursor kao na pc-u i možeš normalno raditi, klikati, slajdati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Na tom tvojem je staklo puklo ziher negdje gore oko senzora svjetla i udaljenosti. Zbog toga se događa da se ekran ugasi čim ga upališ. I sam touch zna zezat radi tog istog senzora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

Tocno!
Pukotina je isla tocno preko senzora.

Razgovori su bili muka isusova, WhatsApp ili Viber pogotovo.

Nazovem, ako se osoba ne javlja ja mobitel nisam mogao koristiti dok aplikacija nije prekinula, sta je znalo potrajati i po 2min.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

Podrav zanima me kakva je razlika između 1 klase ekrana i orginala (dali je manje rezolucije itd.)

jaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
LG G2 puknuti ekran

Rezolucija mora biti ista. Ne znam što misliš pod 1 klasom, no kod zamjenskih su ti većinom boje lošije, te ovi jeftiniji s ebay-a nemaju gorilla glass pa se lagano grebu

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
LG G2 puknuti ekran

E hvala najvise me zanimala ta rezolucija,Kolko sam vidio ima orginal i zamjenski ekrani 1,2,3 itd klase 1 je najbolja klasa zamjenskog ekrana ali nije orginal i nesto je jeftinija

jaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice