Kupovina mobitela preko oglasa

poruka: 53
|
čitano: 21.395
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

gledam na oglasnicima, pri. njuškalo, ima dosta mobitela na prodaju. malo sam gledao nokiu n97 i cijena iste na oglasniku se vrti oko 3500 kn.

zanima me kako to da netko prodaje mobitel po toj cijeni, a u samoj trgovini košta duplo više. koja je sad tu caka u pitanju ?

neki od njih imaju čak i mobis jamstvo !

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati. http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=7126
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 14:02 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupovina mobitela preko oglasa
sage kaže...

gledam na oglasnicima, pri. njuškalo, ima dosta mobitela na prodaju. malo sam gledao nokiu n97 i cijena iste na oglasniku se vrti oko 3500 kn.

zanima me kako to da netko prodaje mobitel po toj cijeni, a u samoj trgovini košta duplo više. koja je sad tu caka u pitanju ?

neki od njih imaju čak i mobis jamstvo !

novi ili polovni?

17 godina
neaktivan

ha piše da ima i novih - http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd=search&f_keywords=Nokia+N97&=TRA%C5%BDI evo link. ima čak i po 2000 kn cijena za taj mob.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati. http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=7126
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 14:38 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina

Ima onih koji padnu iz kamiona pri transportu ako kuzis kaj hocu rec...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Ima onih koji padnu iz kamiona pri transportu ako kuzis kaj hocu rec...

u biti kužim, al nije to jedina moguća varka. pa za neke ti piše da imaju i mobis garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 14:40 (sage).
16 godina
neaktivan

E kako ga je on dobio kada ga prodaje za 3500kn? i odkud mu garancija mobisa? u mobisu je ovaj tel oko 6000kn.

ponuda je bash dobra ali ne znam da li ce se isplatiti,jer sta ti vrijedi dati 3500kn za neshto shto ne radi!??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ljudi koji rade pri nabavi i prodaji mobitela u ducanima jednostavno uzmu mobitele za sebe kad se velika kolicina isporucuje, nesto se klasificira kao neispravno - a nije ...

17 godina
neaktivan
Neki kupe uređaj na pretplatu za 1kn ili nešto slično pa prodaju za više.

Tako sam ja svoj Tytn 2 kupio za duplo manju cijenu nego šta je bila u dućanu.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
Danny_HR kaže...

Tako je, velike firme koje imaju pretplatnicke ugovore s VIP-om i T-Mobile-om imaju pravi uzet svake jedne godine mob za svoje radnike kojima oni placaju promet. Sad je pitanje dal ti radnici bas svake godine dobe nov mobitel. Naravno ne dobe firme badava te mobitele nego s odredjenim popustom.

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

E to rijetko ko radi,al eto....Nemoguce je da je 30 oglasivaca kupilo tel za 1kn i uzelo najskuplju pretplatu i sada ga daju u pola cijene.

a sada gledam na njuskalu nokija 5800 ima neku realnu cijenu od 1800kn....u ducanima  je vrlo malo skuplja.

16 godina

Pa mobis ti je ovlašteni uvoznik NOKIE ( i jedini za hr)  pa je logično da dobivaš garanciju od njega jer jedino i njegova  garancija važećaNamigiva

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
16 godina
stevan94 kaže...
Danny_HR kaže...

E to rijetko ko radi,al eto....Nemoguce je da je 30 oglasivaca kupilo tel za 1kn i uzelo najskuplju pretplatu i sada ga daju u pola cijene.

a sada gledam na njuskalu nokija 5800 ima neku realnu cijenu od 1800kn....u ducanima  je vrlo malo skuplja.

Kak nije moguć, pa evo u mojoj firmi smo uzeli 7 iphone 3GS za 1 kn uz produžnje pretplate (ionak smo mislili produžit pa ajd da im uzmemo najbolje što imaju kad već produžujemo) btw. sad ih je u firmi ostao samo jedan (ja ga jedini još imam) jer su ga ostali rasprodali za ''đabe'' Namigiva

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
neaktivan

stvar je da ljudi ne vjeruju stvarima preko oglasa, a zapravo je to da se preko oglasa mogu naći dobre stvari. jednostavno ljudi bi uvijek da je glanc novo. samo opet od ovih 30 -tak oglasa ima skrivenih mačaka u vreći. od svih oglasa najvjerodostojniji je ovaj.

netko je tu rekao dal mi se isplati dati 3500 kn za nešto što ne radi. pa zar se ne bi moglo prije kupnje odnijeti mobitel u mobis te da ga oni testiraju ili tako nešto slično. ipak nije to mala lova.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako te baš zanimaju iskustva, ja sam imao sreću da već 6 godina sebi i drugima nađem preko oglasnika uvijek dobrog dilera i dobre aparate. I to nije samo moje iskustvo.

To da preko oglasnika može biti prevara, istina je, ali ipak mislim da je većina onih koji dilaju mobitele koje su nabavili "ispod žita" relativno poštena, prodaju ih jeftinije, daju nekakvu podršku i stalo im je da se mušterija jednog dana vrati po drugi aparat ili preporuči ih.

Konkretno, prvih par godina sam u mobu imao broj dilera kojega sam uvijek mogao nazvati ako sam kasnije imao kakvo tehničko pitanje ili problem, a on je uvijek bio spreman izaći u susret i povezati me s nekim svojim serviserom. Da ne govorim da su svi aparati od njega u startu bili OK (novo, zapakirano, ispravno). A nekada još nisu bila pisana jamstva, danas vidim da mnogi daju pisano.

Osim toga, preko oglasnika su ti uglavnom mobiteli koj nisu zaključani na nekog operatera.

Upravo u slijedećim mjesecima "škicam" po oglasima kad će W995 doći još jeftinije Namigiva

Me a skeptic? I hope you have a proof!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 15:10 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo i ja do dana danasnjeg se nisam opekel sta se tice kupovine preko oglasnika. Mobiteli su uvijek radili kako treba

17 godina
neaktivan

da li ako kupim neku nokiu preko oglasnika, da li taj mob mogu odnijet recimo u mobis i reči im da mi provjere da li je ispravan. to je onako teoretsko pitanje, jel ne znam šta oni mogu uopće i provjeriti, mislim da ako je mob pokvaren ide na servis u suprotnom ako je ispravan (pod pretpostavkom) da li je glupo pitat da li ga oni mogu provjeriti, testirat ili tako nešto, da tako kupovina preko oglasa ne ispadne zajeb. što bi im uopće postavio kao pitanje, ej da li mi možete provjeriti ovaj mob.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 16:00 (sage).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sage kaže...

da li ako kupim neku nokiu preko oglasnika, da li taj mob mogu odnijet recimo u mobis i reči im da mi provjere da li je ispravan. to je onako teoretsko pitanje, jel ne znam šta oni mogu uopće i provjeriti, mislim da ako je mob pokvaren ide na servis u suprotnom ako je ispravan (pod pretpostavkom) da li je glupo pitat da li ga oni mogu provjeriti, testirat ili tako nešto, da tako kupovina preko oglasa ne ispadne zajeb. što bi im uopće postavio kao pitanje, ej da li mi možete provjeriti ovaj mob.

meni je to vrlo pametno,samo im objasni situciju(da uzimas tel preko oglasa i da tel ima njihovu garanciju) i trebali bi ti izaci u susret Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 17:06 (stevan94).
16 godina

kupio jednom novi mob preko oglasa,radio 2 mjeseca

platio servis 200 kuna,radio 2 dana

ponovno servisirao ,radio 1 dan

bacio u smece

nikad vise nisam nista kupio prekio oglasa

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

kupio jednom novi mob preko oglasa,radio 2 mjeseca

platio servis 200 kuna,radio 2 dana

ponovno servisirao ,radio 1 dan

bacio u smece

nikad vise nisam nista kupio prekio oglasa

Nisi precizirao jesi li uzeo novi ili rabljeni. Bita razlika. Ogromna.

Ako je bio rabljen, ne kriviš kupnju preko oglasnika ni one koji prodaju. Ako je bio nov, a mob kihnuo, onda nisi imao sreće, rijetkost.

Me a skeptic? I hope you have a proof!
17 godina
neaktivan

To su kineske kopije:400-500 kn na ebayu ali više na "mračnijim" inkognito stranicama.

Susreo sam se s tim(kopije iphonea kojih sada ima more na aukcijama,n95 sad n97 itd )

Vanjski izgled i funkcije su slični ali to nije nokia.

17 godina
neaktivan
Loz kaže...

To su kineske kopije:400-500 kn na ebayu ali više na "mračnijim" inkognito stranicama.

Susreo sam se s tim(kopije iphonea kojih sada ima more na aukcijama,n95 sad n97 itd )

Kopije N97 su u oglasu cca 1000-1500 HRK.

A prave N97 se prodaju po 3000-3500 HRK.

Ako imaš iole mozga u oglasu možeš kupiti potpuno nov, funkcionalan mobitel za relativno male pare (da se s njima i cjenkat) .

Ista situacija je s iphoneima.

Ima ih masa, i za 1500-2000 HRK se može kupiti 3G, a za 3500 3Gs (vjerujem da će i njima cijena ubrzo past) otključane i/ili jailbreakane.

Ja sam također bacio oko na N97, al' neće bit ništa od toga barem još 2 mjeseca.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Loz kaže...

Kopije N97 su u oglasu cca 1000-1500 HRK.

A prave N97 se prodaju po 3000-3500 HRK.

Ako imaš iole mozga u oglasu možeš kupiti potpuno nov, funkcionalan mobitel za relativno male pare (da se s njima i cjenkat) .

Ista situacija je s iphoneima.

Ima ih masa, i za 1500-2000 HRK se može kupiti 3G, a za 3500 3Gs (vjerujem da će i njima cijena ubrzo past) otključane i/ili jailbreakane.

Ja sam također bacio oko na N97, al' neće bit ništa od toga barem još 2 mjeseca.

to bi bilo super, ako je to istina da su prave nokie n97 oko 3000-3500 kn. sve u svemu kad bi se i odlučio na kupnju tog mob. koji košta 500 € sigurno bi taj mob. odnio u mobis da mi ga provjere ili tako nešto slično. valjda oni imaju neki softver na servisu gdje bi to mogli ispitati, a da je cijena prihvatljiva s obzirom na cijenu u trgovini to stoji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 20:18 (sage).
15 godina
neaktivan

Eto s obzirom da se rijetko ko od vas opeko pri kupovini prek oglasa jel mi mozete rec da li se isplati kupit LG Arenu ili Nokiu 5800 XM za 1650kn (ista cijena i za arenu i za nokiju) prek njuskala od "mobicom7" ?Oba su moba nova, zapakiran s garancijom i dostavom. Bar tako pise.

Cuo sam jednu preporuku da je tip sasvim Ok al eto nikad nije lose nabavit jos koje misljenje

evo link Arena i Nokia

Hvala :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 14:29 (Armeddy).

0 0 hvala 0
16 godina

prijatelj ima arenu,softver se cesto smrzava

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da cuo sam da dosta ljudi ima slicnih problema ali to su vecinom ljudi koji nekad znaju biti totalni tudumi za mobove (bez uvrede za tvog frneda) i kad se nesto dogodi naprave paniku i ispritiscu sve zivo i onda se cude sto je zablokiro mob :S

Al nekako mi je arena ljepsa,ima bolju kameru, vecu rezu i bolji support za video playback (ima ugradjeni divx support) dok jedini razlog zast bih kupio Nokiu jest to sto ima Symbian a ne neki 3. OS. Osim toga mislim da se udaljavamo s teme :S

fakat bih bio zahvalan za neke informacije gdje bih mogo pouzdano nabavit originalni mob prek oglasa il barem neke informacije o prije navedenom pordavacu !

16 godina
neaktivan

Imaš ih i oko 1300kn kupljenih kod nas u t-moblie, vip, tele 2 sa njihovom garancijom. Ovo mi je malo preskupo a ista stvar.

15 godina
neaktivan

heh meni bas i nije s obzirom da su cijene u vipa za nokiu 2300 ak se ne varam a za arenu 2899 :S :S i to samo uredjaj.

a gdje to tocno ima za 1300 kn ? jel to provjerene kvalitete ? :S

16 godina
neaktivan

Pa nemislim da kupiš novi nego preko oglasa imaš jeftinije nego što taj tip prodaje, ja ti mislim da je to sve zapravo isto i po meni ti nema smisla platit skoro 400kn više nego što drugi prodaju.

15 godina
neaktivan

To da ali ipak nekako imam vise povjerenja u oglase nekoga tko prodaje masu mobitela jer da me oce zeznut onda se ne bi trudio pravit 100 razlicitih oglasa za razlicite mobitele. Takodjer vecina onih mobitela kupljenih u Hrv je iz Vip-a a meni treba Tmob.

Radije bih za 400 kuna imo novi mob nego za 400 kuna manje imo mob s ogrebotinom na ekranu ili bez poklopca :S

16 godina

ma tkose vise pali na skupe mobitele,osim djece

ja odem u konzum i uzmem neki za sitne pare

stoje mobitel skuplji ,osoba kojga nosi ima vise komleksa

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice