"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.661
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Bok,

prošlo je več skoro dvije godine od kako sam ženi kupio xiaomi RN2. Mob sam uzeo jer su komentari na ovom forumu bili ok pa sam odlučio riskirati. 

Žena je prezadovoljna još dan-danas, ali došlo je vrijeme da kći dobije svoj prvi mob. 

Mislio sam da ovaj stari dobije kći, a da ženi kupim nešto na tragu ovoga staroga. 

Molim preporuku jer u zadnje (skoro) dvije godine nisam pratio kaj valja (ja dobivam mob u firmi i ne pitam je li dobar). 

Uvjet je da opet bude Xiaomi

I gdje kupiti? Zadnji puta sam kupio s Giztopa. Je li je ta stranica i dalje ok ili ima bolje?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Onda Redmi Note 4X 4/64GB za cca 1.200 kn, kupiš tu ili tu... A imaš i nešto jeftinije verzije istog s 3GB RAM-a.

11 godina
frulex kaže...

Onda Redmi Note 4X 4/64GB za cca 1.200 kn, kupiš tu ili tu... A imaš i nešto jeftinije verzije istog s 3GB RAM-a.

Narucio sam ovaj s GEEKBUYING linka koji si dao

[Italy Stock][Official Global ROM]Xiaomi Redmi Note 4X 5.5 Inch FHD Screen 4GB RAM 64GB ROM 13.0MP Cam Helio X20 MT6797 Deca Core MIUI 8 4G LTE Smartphone Touch ID 4100mAh Battery - Black

Subtotal:         USD 199.99

Shipping Cost:     USD 4.74

Coupon Discount: -USD 8.00

Total:           USD 196.73

Shipping Method:

Italy-DHL
Nadam se da se nisam zajebo :)
14 godina
neaktivan

OK, javi kako je prošlo i za koliko je došlo DHL-om, baš me zanima jer kaže 1-2 radna dana. I za eventualne kasnije probleme, piše da šalješ mob u Njemačku, a ne u Kinu: "GeekBuying has revised its local IT warehouse policies under which items that need to be RETURNED/REPLACED or require REFUND can be handled locally in Germany."

8 godina
neaktivan
I ja narucio preko goldway aliexpress DHL pa cemo usporedit koliko treba da stigne

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Redmi note 4x naručen 1.8.2017 preko Aliexpressa prodavač Goldbuy Hong Kong - DHL 23$ preko engleske bez carine stigao 8.8
Njuška
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Prodavač Goldway
Njuška
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Cca tjedan dana. Naručio sam s Goldwaya Redmi 4X u petak 4.8., stigao prekjučer, u petak, 11.8. I zanimljivo, nisam to prije primjetio, a nekima će biti poznato ime, na pošiljci piše pošiljatelj Chigon Tech. :)
11 godina

Moram priznat da sam malo pogubio u ovim verzijama note 4

Vidim da ima: note 4 mediatelk, note 4 snapdragon, note 4x mediatek, note 4x snapdragon. Jesam ja to dobro skužio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Note 4x SD 625 i Note 4 MTk helio x20 za ostale neznam ima verzija 16/32/64gb
Njuška
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Uzeo sam U Wow shopu ovaj mob: 

2 stvari ne štimaju:

1. Piše da je Redmi Note 4 Pro, ali po rupicama se vidi da je 4X. Dobro da nisam napamet naručio torbicu za njega :)

2. Na njihovom webu piše da ima B20, ali nisam siguran (koliko ja znam 4X nema B20).

Namjerno sam kupio u Wowu zbog garancije 2 godine, ali nema smisla napadat ljude zbog naziva kad je za pojedino tržište oznaka drugačija.

Sad me muči što nema 4G u centru grada (Osijek). Kao da ga na par sekundi ima, pa se prebaci na 3G. Na Samsungu A5 (2017) u istoj sobi imam 3/4 crtice na 4G.

S obzirom da sam ga kupio ženi, a ona je zadovoljna s kamerom mogu reći da je, sve u svemu, OK mobač.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 14:18 (Mnghwa).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Namjeravam uzeti isti mob isto u WOW shopu, pa ako možeš reći neke dojmove. Koliko traje baterija, dal se može nadogradit na android 7, dal radi fluidno (stvarno nebi trebalo štekati s tim specs) i ako ti je još kaj zapelo za oko :)
I da, po kojim rupicama si saznao da je 4X a ne 4, ja ne vidim razliku izmedu ta 2 modela :D

I mene zanima što je sa 4g signalom za taj mob, u tcomu sam, dal će to radit u Varaždinu i okolici? Hvalaa

14 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...

2 stvari ne štimaju:

1. Piše da je Redmi Note 4 Pro, ali po rupicama se vidi da je 4X. Dobro da nisam napamet naručio torbicu za njega :)

2. Na njihovom webu piše da ima B20, ali nisam siguran (koliko ja znam 4X nema B20).

Namjerno sam kupio u Wowu zbog garancije 2 godine, ali nema smisla napadat ljude zbog naziva kad je za pojedino tržište oznaka drugačija.

Sad me muči što nema 4G u centru grada (Osijek). Kao da ga na par sekundi ima, pa se prebaci na 3G. Na Samsungu A5 (2017) u istoj sobi imam 3/4 crtice na 4G.

U principu su isti naprijed i otraga, razlika je u položaju IR senzora na vrhu moba te R4 ima 2 vijka na dnu za otvaranje. R4 ima B20 (nisi napisao na kojoj si mreži, za Tele2 ti nije bitan B20 jer će 4G raditi)

Evo i ostalih razlika:

10 differences between Redmi Note 4 and Redmi Note 4X:

1. Note 4 (MediaTek) has MediaTek Helio X20 (MT6797) CPU with Arm Mali-T880 780MHz GPU - Note 4X has Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 with Qualcomm Adreno 506 GPU
2. Note 4 offers 4 colors: Gold, Gray, Silver, Black - Note 4X offers 5 colors Black, Gold, Pink, Silver, Turquoise
3. Note 4 has all metal body - Note 4X has mix between metal and plastic (plastic are downside where micro USB is and upperside where 3.5mm connector and IR port are; i.e above and bellow antenna lines)
4. Note 4 has dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity - Note 4X does NOT have dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity
5. Note 4 has weight of 175 g - Note 4X has weight 165 g
6. Note 4 has screws on micro usb side and can easily be opened - Note 4X has no screws on micro USB side and I didn't find anywhere how to open it.
7. Note 4 has IR port in the middle of upper side - Note 4X has IR port on side of the upper side (this means Note 4 cover will not match with Note 4X)

8. Note 4 has compass - Note 4X has NO compass

9. Note 4 has Samsung S5K3L8 camera sensor - Note 4X has Sony IMX258 camera sensor
10. Note 4 does NOT support fast charging - Note 4X does support fast charging

Možda su ti greškom dali krivi, provjeri pa traži ispravan ako su ti razlike bitne...

8 godina
neaktivan
Koji kvalitetni punjač kupiti za quick charge kad ovaj originalni to ne podržava?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aukey (imam QC2), neki od Xiaomijevih modela, npr. MDY-03-E(F, B itd.), isto imam QC2) i za Blitzwolf sam čuo da su dobri...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 20:13 (frulex).
16 godina
Iscodisco22 kaže...
Koji kvalitetni punjač kupiti za quick charge kad ovaj originalni to ne podržava?

frulex kaže...

Aukey (imam QC2), neki od Xiaomijevih modela, npr. MDY-03-E(F, B itd.), isto imam QC2) i za Blitzwolf sam čuo da su dobri...

Preporucam Aukey 2in1 QC3 
Kad punis 2 uredaja istovremeno radi i qc3, dobijes i usb c kabel, super stvar

10 godina

Razmišljam o kupnji nekog od xiaomi modela ( Mi5x ili Note 4) , ali vidim da ne podržava LTE na 800MHz, koju koristi T-com / bonbon a ja sam bas na tcomu.Pa me zanima kako ce radit povezanost s mobilnim internetom ja sam inace iz Hvara pa me zanima dal cu imat problema s povezivanjem

Jel ima ko problema s LTE?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tri posta iznad ti je rasprava jel Note 4 ima LTE na 800 - ima... 

12 godina
neaktivan
frulex kaže...

U principu su isti naprijed i otraga, razlika je u položaju IR senzora na vrhu moba te R4 ima 2 vijka na dnu za otvaranje. R4 ima B20 (nisi napisao na kojoj si mreži, za Tele2 ti nije bitan B20 jer će 4G raditi)

Evo i ostalih razlika:

10 differences between Redmi Note 4 and Redmi Note 4X:

1. Note 4 (MediaTek) has MediaTek Helio X20 (MT6797) CPU with Arm Mali-T880 780MHz GPU - Note 4X has Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 with Qualcomm Adreno 506 GPU
2. Note 4 offers 4 colors: Gold, Gray, Silver, Black - Note 4X offers 5 colors Black, Gold, Pink, Silver, Turquoise
3. Note 4 has all metal body - Note 4X has mix between metal and plastic (plastic are downside where micro USB is and upperside where 3.5mm connector and IR port are; i.e above and bellow antenna lines)
4. Note 4 has dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity - Note 4X does NOT have dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity
5. Note 4 has weight of 175 g - Note 4X has weight 165 g
6. Note 4 has screws on micro usb side and can easily be opened - Note 4X has no screws on micro USB side and I didn't find anywhere how to open it.
7. Note 4 has IR port in the middle of upper side - Note 4X has IR port on side of the upper side (this means Note 4 cover will not match with Note 4X)

8. Note 4 has compass - Note 4X has NO compass

9. Note 4 has Samsung S5K3L8 camera sensor - Note 4X has Sony IMX258 camera sensor
10. Note 4 does NOT support fast charging - Note 4X does support fast charging

Možda su ti greškom dali krivi, provjeri pa traži ispravan ako su ti razlike bitne...

Prema GSM Areni ne vidim baš te razlike http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8580&idPhone2=8531#*,global,* , kolko modela su u stanju ti kinezi napraviti pod istim imenom :O

14 godina
neaktivan

Mislim da nije ni tu bas sve tocno, npr. ovdje mozes provjeriti jos ponesto: http://www.devicespecifications.com/en/comparison/7b55ae079

12 godina
neaktivan
frulex kaže...

Mislim da nije ni tu bas sve tocno, npr. ovdje mozes provjeriti jos ponesto: http://www.devicespecifications.com/en/comparison/7b55ae079

Usporedio sam ga s normalnim (koji nema 4gb rama i radi na snapdragonu) note 4 http://www.devicespecifications.com/en/comparison/fbf9ae60e i nema nekim razlika, stvarno su sitnice u pitanju.

Btw stvarno ne podržaju fast charging?

14 godina
flukscro kaže...
frulex kaže...

Usporedio sam ga s normalnim (koji nema 4gb rama i radi na snapdragonu) note 4 http://www.devicespecifications.com/en/comparison/fbf9ae60e i nema nekim razlika, stvarno su sitnice u pitanju.

Btw stvarno ne podržaju fast charging?

Ajd, nek netko meni kupi sve modele Note 4 koji postoje, ja ću vam dati 100% provjerenu informaciju i usporedbu!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
Jucer narucio i platio, jos stoji u statusu procesiranja. Ima neko iskustva sa geekbuyingom koliko im treba da pošalju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Strpi se malo i ja sam naručio preko aliexpress u subotu pa još ništa. Imaju 10 dana fore da pošalju
11 godina

Samo da se ukljucim tren meni zanima dal ima puno razlike izmedu Redm Notei 4X i Mi 5X?

Osim sto 4x ima bolju bateriju(jeftiniji)
Dok je na strani 5x kamera,izgled(skuplji)
Dal kod mi 5x baterija od 3080mAh moze Izdrzat cijeli dan? 

0 0 hvala 0
11 godina

Samo da se ukljucim tren meni zanima dal ima puno razlike izmedu Redm Notei 4X i Mi 5X?

Osim sto 4x ima bolju bateriju(jeftiniji)
Dok je na strani 5x kamera,izgled(skuplji)
Dal kod mi 5x baterija od 3080mAh moze Izdrzat cijeli dan?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
flukscro kaže...

Namjeravam uzeti isti mob isto u WOW shopu, pa ako možeš reći neke dojmove. Koliko traje baterija, dal se može nadogradit na android 7, dal radi fluidno (stvarno nebi trebalo štekati s tim specs) i ako ti je još kaj zapelo za oko :)
I da, po kojim rupicama si saznao da je 4X a ne 4, ja ne vidim razliku izmedu ta 2 modela :D

I mene zanima što je sa 4g signalom za taj mob, u tcomu sam, dal će to radit u Varaždinu i okolici? Hvalaa

Prošao je još koji dan pa samo da se nadovežen na svoj post i nabacim odgovor. S obzirom da ga ne koristim ja nego moja žena mogu samo prenijeti što je ona rekla. Iz njene perspektive je mob odličan i zadovoljna je s kamerom i brzinom rada. Bateriju ne mogu kmentirati jer nije zahtjevan korisnik tako da 2-3 dana korištenja nije prava slika stanja.  Ona ima bonove na Simpi i ne radi joj 4G. Stavio sam svoju t-com preplatu u njega i također ne radi 4G. Čačkao sam po servisnim izbornicima i na par trenutaka se upali, al mislim da ne hvata T-com nego samo pokaže da postoji 4G. Moram se još poigrati s njim da bi bio 100% siguran.

Taj mobitel ima naziv 4 Pro ali je definitivno 4X jer dolje nema vijke, a gore su rupice raspoređene kao na 4X. Slike u prilogu. Ponavljam još jednom da se taj mob na jednom tržištu zove 4 (Pro ima 2 bljeskalice iza) a na  drugom 4X, ovisno o pravnim začkoljicama (ne mogu sjetiti detalja, ali MediaTek verzije se ne mogu prodavati u Indiji zboog patentnih prava).

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 8:24 (Mnghwa).
14 godina
neaktivan

Najjednostavnije ti je da posudiš/kupiš Tele2 karticu za provjeru 4G...

8 godina
neaktivan
frulex kaže...

Nećeš vjerovati, ali nitko u blizini mene nema teletinu.

Kad nađem žrtvu isprobam pa javim da budemo sigurni. U to ime budem i slao info ekipi iz Wowa da ne bi krivo oglašavali.

14 godina
Mnghwa kaže...
frulex kaže...

Nećeš vjerovati, ali nitko u blizini mene nema teletinu.

Kad nađem žrtvu isprobam pa javim da budemo sigurni. U to ime budem i slao info ekipi iz Wowa da ne bi krivo oglašavali.

Tele 2 - Sim2Go, besplatna kartica na bonove. Gore ima nekoliko MB podataka.

Free narudžba na netu, stiže za koji dan. Tako sam i ja isprobao.

A ako ju kasnije želiš i koristiti, samo nadoplaćuješ račune. Čak ti daju i 500MB svaki mjesec ako redovno nadoplaćuješ.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 12:03 (CyberDemonVZ).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice