"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.811
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav svima ^^ 

Znači pogubila sam se u svim ovim modelima Xiaomijeva , pa bih molila help, ako ima dobra duša. 

Čini se da je Redmi Note 3 Pro best buy, no jedina stvar koja me odbija je njegova veličina. Bojim se da mi je 5.5inča stvarno preveliko. Mijenjam svoj ajfoun 4, koji jedva prelazi 110mm, a ovo je 150. Pa sam gledala ove druge modele i izgubih se. 

Gledah Redmi Note 3. Kod njega ne piše nikaj o sd kartici (al pretpostavljam da ide u drugi slot za sim), ali je isto 150mm, s lošijim cpu-om od RN3Proa

Redmi 3S - njegove specifikacije mi se čine lošije od Redmi 3 Proa. 

Tako da mi je ostao taj peto inčni Redmi 3 Pro, koji ima nešto lošiji cpu od RN3Proa, nema 16 mpx, nego 13, ali ja nisam zahtjevna . Mislim da ne gubim puno, meni je i 13mpx plafon. Ima li još nekih bitno velikih razlika zbog kojih bi mi preporučili ipak RN3Pro iako je ogroman? 

Meni mobitel sluzi za viber, fejspuk, vacap, internete, mejlove.. Da okinem koju fotku i to je to. I da najngegam kad ne mogu zaspati. Igre ne igram, za to imam PC. 

Hvala 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
samo da skrenem paznju i na Grossoshop koji nudi 2 godine garancije + kupon za popust od 6€ + dostava iz Kine bez carine/pdv.. posto vidim da dolazi puno novih neinformiranih forumasa red je da i njih spomenemo.. :)

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@zombirena
Mozda je za tebe najbolji izbor xiaomi mi4 koji ce zasigurno ispuniti sve tvoje potrebe osim sti nema sd card slot.Isto vrijedi za mi4c kojeg mozes izabrati u verziji od 32 gb ili najskuplja varijanta mi4s koji umjesto drugog sima moze koristiti sd karticu.
Sve su rijedi modeli od 5 incha te je nekakav standard postao 5,5 iako je i meni to preveliko.

@sasha
Gotov godisnji ha :-)
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
16 godina
neaktivan
Zombirena kaže...

Pozdrav svima ^^ 

Znači pogubila sam se u svim ovim modelima Xiaomijeva , pa bih molila help, ako ima dobra duša. 

Čini se da je Redmi Note 3 Pro best buy, no jedina stvar koja me odbija je njegova veličina. Bojim se da mi je 5.5inča stvarno preveliko. Mijenjam svoj ajfoun 4, koji jedva prelazi 110mm, a ovo je 150. Pa sam gledala ove druge modele i izgubih se. 

Gledah Redmi Note 3. Kod njega ne piše nikaj o sd kartici (al pretpostavljam da ide u drugi slot za sim), ali je isto 150mm, s lošijim cpu-om od RN3Proa

Tako da mi je ostao taj peto inčni Redmi 3 Pro, koji ima nešto lošiji cpu od RN3Proa, nema 16 mpx, nego 13, ali ja nisam zahtjevna . Mislim da ne gubim puno, meni je i 13mpx plafon. Ima li još nekih bitno velikih razlika zbog kojih bi mi preporučili ipak RN3Pro iako je ogroman? 

Meni mobitel sluzi za viber, fejspuk, vacap, internete, mejlove.. Da okinem koju fotku i to je to. I da najngegam kad ne mogu zaspati. Igre ne igram, za to imam PC. 

Hvala 

lako se pogubiti u moru modela, pa da ti probam malo olakšati

redmi note 3 (mediatek verzija) nema slot za sd karticu, i osobno pored dostupnog rn3pro modela sa snapdragon SOC-om, samo budala bi ti preporučila da kupiš mediatek verziju umjesto snapdragona. točka. tko je kupio mediatek dok je snapdragon bio dostupan, gadno se zajebo. moje osobno mišljenje, ali i nepobitna činjenica. brži SOC, novija verzija androida, štedljiviji za bateriju, mogućnost SD kartice. to su činjenice

redmi 3 i redmi 3 pro su u biti isti mobitel, razlika je samo u čitaču otiska prsta i više memorije na pro modelu. oba imaju snapdragon 616, adreno 405 grafički čip i trenutno android verziju 5.1.1

redmi 3s dolazi u dvije varijante, 2/16GB i 3/32GB (koju još nazivaju i Prime ili High version i obično tako nazivaju sve modele koji imaju više memorije od osnovnog modela, ne samo redmi 3s). obje verzije dolaze sa snapdragonom 430 i adreno 505 grafičkim čipom, ali i novijom verzijom androida 6.0.1

postoji još i redmi 3x koji ima samo jednu verziju 2/32GB. osim što je malo fizički dugačiji od redmi 3s, radi se istom mobitelu i dijele isti ROM

stariji redmi 3 (pro) na papiru ima brži procesor sd616, ali razlika je vrlo mala u odnosu na sd430 koji je u redmi 3s i redmi 3x. oni u kombinaciji sa sd430 imaju noviji grafički čip adreno 505, pa iz tog razloga imaju i bolje benchmark rezultate od redmi 3 (pro).

pročitaj ovdje prvi post na službenom forumu klik

ja imam osnovni redmi 3 i nisam isprobao redmi 3s, ali logika mi govori da je redmi 3s pametniji izbor. noviji, štedljiviji SOC i bolji benchmark rezultati ali i novija verzija androida. nisam naletio da netko ima problema s redmi 3s, pa pretpostavljam da je ok.

što se tiče performansi mobitela, njegov glavni adut je zapravo ogromna baterija i autonomija koju pruža. iako se neki kunu kako je super fluidan i brz, tu i tamo ipak zna zaštucati, ali s obzirom na cijenu, nema mu se šta prigovoriti. za dnevne zadatke i pa i lakši gaming je odličan.

ovisno o budžetu, još škicni stariji ali dobar mi4, pa imaš i mi4c ili mi4s. mi4s mi nekako najviše liči na "ženski" mobitel ako ti je izgled bitan(to onako po uzorku onih žena koje ja poznajem a pokazao sam im fotografije ovih mobitela. većina je rekla za mi4s da je baš fora i lijep)

12 godina

Evo da napišem malo o svom prvom iskustvu kupnje kineskog mobitela. Prije desetak stranica sam pitao savjete, dobio ih, naručio i mobitel je tu :-)

Naručio sam preko Aliexpressa, Top One Xiaomi Mi5 3/64 gb crnu verziju. Odlučio sam se za tu verziju jer ona dobiva puni radni takt Snapdragona 820 od 2.15 ghz, a verzija od 32 gb dobiva ograničeniji takt od 1.8 ghz.  Mobitel me izašao oko 380 dolara sa dhl dostavom, ali otkad sam ga ja kupio pojeftinio je dodatno te je sada povoljniji - cca 350 dolara s dostavom. Mobitel sam naručio u ponedjeljak, a dostavljen mi je u srijedu sljedećeg tjedna, dakle 8 radnih dana, s time da je trebalo 3 dana da krene sa njihovog skladišta i da po tracking numberu vidim da je mobitel na putu. Još dodatna napomena, živim u Dubrovniku pa meni treba jedan dodatni dan iz Zg-a do Dbk. Nisam morao plaćati nikakvu carinu ni pdv. Mobitel je prema trackingu proveo najduže u Engleskoj, a pretpostavljam da tamo prolazi carinu.

Mobitel je došao dobro upakiran, sa poklonima koji su i bili navedeni, maska i screen protector i euro adapter za punjač. Na mob je flashan global rom s OTA updateima, google play uslugama, hrvatskim jezikom i bez hrpe kineskih aplikacija. Sve što je došlo predinstalirano je i barem donekle korisno. 

Sav proces od naručivanja do primitka je bio vrlo ugodan sa brzim odgovorima od prodavača (samo uzeti u obzir da su oni na +6 sati od nas po vremenskoj razlici pa sve poruke koje pošaljete iza 11-12 sati kod nas računajte da ćete dobiti odgovor sutra rano ujutro oko 4-5 po našem vremenu).

Mobitel je savršen, nemam niti jednu zamjerku. Izrada je vrhunska, izgleda kao mobitel koji vrijedi duplo više, sa specifikacijama koje vrijede duplo više. Jedino što je kao i svi ostali mobiteli koji su izrađeni od kombinacije stakla i metala jako klizak, ali to je tako pa je obavezno korištenje nekakvog casea. 

Sučelje MIUI 8 je ugodno i jako fluidno. Sve se otvara u tren oka, kamera je odlična, pogotovo jer je bljeskalica stvarno jaka. Ovaj vikend sam bio u vinskim podrumima sa ekipom (vrlo mračni uvjeti) i slike ispadaju fenomenalne. Bez bljeskalice naravno ne baš, ali ni ne očekujem to. Baterija je dosta dobra, na kraju dana imam oko 30-40 posto baterije preostalo uz relativno čestu i dužu uporabu mobitela. Puno više stvari činim na njemu nego što sam činio na starome mobitelu jer je jednostavno sve tako brzo i lako za obaviti na njemu kad se sve brzo otvara. Igrice ne igram na mobitelu pa o tome neću ni govoriti. 

Topla preporuka mobitela i trgovine Top one na Aliexpressu.

Pozdrav

18 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

S merimobiles nema carine ?, uzeo bi si redmi 2 od njih jer je 900kn 

10 godina
neaktivan

Hvala puno na odgovorima floki26 i jozak, pogotovo na detaljnom objašnjenju i linkiću 

Bacih oko na mi4 i moram priznati da mi se ne svidja baš. Ne znam.. Mi4S je lijep, no i dosta skuplji, ali me opće ne intrigira. 

Jest da svi oni imaju masu memorije, ali jednom sam pomislila 'bit ce to dosta, ne treba sd...' i nikad više tu grešku, just in case. Tako da mi je to dealbreaker. 

Pročešljat ću još jednom pa bacit odluku. Hvala momci. 

0 0 hvala 0
17 godina
Ti spadaš u kategoriju moje žene, ona je prešla s iphone 5c na xiaomi r3pro 3/32 ako se ne varam. Uglavnom, nije zažalila. Prilagodba nije trebala jer miui naveliko kopira ios. Usput mobitel je zvijer za te novce, a baterija rastura. Izrada odlična. Jedina zamjerka je na kameru pri lošijem svjetlu.
13 godina
neaktivan
@zombirena

Sad mi je pao na pamet one plus x....i to crni....najelegantniji delefon koji sam ikad vidio.Plus odlicna kamera i vrhunski ekran te mogucnost za sd card.
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zombirena kaže...

Pozdrav svima ^^ 

Hvala 

Ja bi cekao Redmi4,posebno ako bude imao SD625 kao sto se zasad cini

12 godina
neaktivan

ima li netko leEco coolpad cool1?

Po specifikacijama izgleda savrseno.

Snapdragon 652, dual kamera, 4000mAh baterija, 3gb rama, cijena oko 1800kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 1:35 (ivan72478).

0 0 hvala 0
9 godina
Hyde kaže...

Evo da napišem malo o svom prvom iskustvu kupnje kineskog mobitela. Prije desetak stranica sam pitao savjete, dobio ih, naručio i mobitel je tu :-)

Naručio sam preko Aliexpressa, Top One Xiaomi Mi5 3/64 gb crnu verziju.  hrpe kineskih aplikacija. Sve što je došlo predinstalirano je i barem donekle korisno.  

Topla preporuka mobitela i trgovine Top one na Aliexpressu.

Pozdtav

na detaljnom opisu. Samo molim jos info-kolika je garancija od Ali/top one?

Hvala

12 godina
neaktivan

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-MTK-Helio-X-20-Deca-Core-2GB-RAM-32GB-ROM-Mobile/342812_32720778364.html

Jel moguće da je ovaj već vani i dostupan preko aliex za par dana?? 

Imao sam dosad Siswoo C55, radio godinu dana, promijenio mu bateriju i sad me poceo zafrkavati utor za punjenje, koji košta 100kn, ali reko vrijeme je za novu stvar.

U velikoj nedoumici sam oko ovog Note 4 ili nekog "starijeg" modela XIAOMI-ja. U principu, dosta često sam na mobitelu tijekom dana, poglavito zbog posla, pa mi ne nepohodan rad na društvenim mrežama. Treba mi neka solidna baterija koja će bit pouzdana. 

Nisam ni sam pametan koji je od ovih XIAOMI-ja za mene. Budget do 1500kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 12:05 (armadaboy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Delivered - Signed for by : D DORKINSTAKELEY15:38

4 Pieces

Jučer dobio obavijest da mi je moj redmi 3pro preuzet  u uk takeley.Kada će isporuka za Zagreb nisam dobio nikakav tracking.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 13:49 (hajduk1962).

0 0 hvala 0
13 godina
zdgrunf kaže...
... Jedina zamjerka je na kameru pri lošijem svjetlu.

E ta kamera u slabim uvjetima mi smeta kod xiaomi redmi note 3.  

Koji b se mogao preporučiti s dobrom kamerom (u svim uvjetima) ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 13:50 (tomislav10).
14 godina
neaktivan
hajduk1962 kaže...

Delivered - Signed for by : D DORKINSTAKELEY15:38

4 Pieces

Jučer dobio obavijest da mi je moj redmi 3pro preuzet  u uk takeley.Kada će isporuka za Zagreb nisam dobio nikakav tracking.

Pa nakon sto krene iz UK, drugi dan je u ZGB - za to imaš drugi tracking broj UK-HR, prvi je HK-UK...

16 godina

Koji mobitel je najbolji do nekih 500kn, a da je na hrvatskom? Bitna jedino baterija

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
11 godina
neaktivan

imam narudzbu s gearbesta , izasla me 40 $ . zanima me placam li uopce carinu i pdv ? i kako placam , dajem li novce postaru ili ?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Po pravilu bi trebak platit,ali mozda budes imal srece pa nebudes.

Placas pdv ak je iznos veci od 160kn i da placas postaru ili u posti
13 godina
neaktivan
Meni je s geekbuyinga proslo cca 55$ bez carine i cega brije neki cca mjesec dana, mi band 2 i mi piston iron il kak se vec zovu ove najnovije.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan

planiram kupiti novi mobitel nakon 1 godine koristenja redmi notea 2 koji je stvarno super mobitel, ali eto ima tu bateriju koja nije bas nesto, a i htio bi neki mobitel sa fingerprintom.

troumim se izmedju ovih tu 3 mobitela.

rn3 pro bi bio najjeftiniji izbor, ali nekako me ova druga 2 privlace dizajnom ( pogotovo redmi pro) , a oni imaju mediatek chipset za kojeg mislim da nece biti nadogradnje nikakve jer u ovih 1 god na rn2 se nije uopce promijenila verzija androida, najradje bi cekao snapdragon verziju notea 4 ili redmi pro mini za kojeg sam cuo da ce izaci tako da ne znam ni sam sta bi

0 0 hvala 0
13 godina
Foz-matija kaže...
Po pravilu bi trebak platit,ali mozda budes imal srece pa nebudes.

Placas pdv ak je iznos veci od 160kn i da placas postaru ili u posti

Zakaj bi moral ako je naručeno iz EU?

13 godina
neaktivan
Napisao je da je narucio sa gearbesta...nigdje ne pise da je narucio sa EU skladista!
Dakle ako nije iz EU .....DA...placa 25% ako mu carina "zaustavi" paket

I iskreno pomalo je vec dosadno svake dvije tri stranice citati i odgovarati na ista pitanja.Nije tesko odgovoriti ali nekima je ocito tesko malo vise citati.Jer na ovom forumu kao i na ostalima je nebrojeno puta objasnjeno sto se placa i kada se placa.Dakle...ne biti gotovan...nego malo si dati truda pa procitati.Osim sto cete naci sve sto vas zanima vjerovatno cete i saznati nesto novo sto NEZNATE
15 godina

Pozdrav svima.

Ima li možda netko neku ideju gdje bi mogao naći bateriju za A806, ali da ne trebam čekati iz Kine. Na ebay.uk sam gledao, ali svi šalju iz Hong Konga..

I da, što je najbolje za nekih 1000-1200kn sa PDV-om. Xiaomi Mi4 ili možda nešto bolje?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teško da ćeš naći takvu bateriju iz EU. Strpi se i doći će iz Kine.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

bok ekipa,

sve sam procitao i planiram kupiti neki kineski smartphone iz jednog od dva preporucena shopa:

- AliExpressa / Shenzen Top-One Trading Co + DHL dostava

- GrossoShopa + SF Express dostava

zanima me da li itko ima kakav kupon za navedene trgovine?

hvala svima koji su pisali na ovome forumu i tako pomogli drugima!

p.s.

1) pretpostavljam da gledam cijelu ponudu na GrossoShopu, a ne samo: http://www.grossoshop.net/shipping-from-europe ?

2) ima li jos koji trgovac na AliExpressu osim Top-One da kupac ne placa dodatne namete (carina, pdv, itd.)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 5:59 (Igor Volkin).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Pozdrav svima.

Ima li možda netko neku ideju gdje bi mogao naći bateriju za A806, ali da ne trebam čekati iz Kine. 

Naručio sam ja prije par tjedana s Aliexpressa za 10$, došla za ispod 2 tjedna Singapurskom poštom - ovaj dućan: GoodTall Store. Evo i LINK direkt.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 10:17 (frulex).
13 godina
neaktivan

Potreban mi je jedan žešći odron kojeg bi naručio za „prijatelja“

koji mi je još uvijek dužan lovicu za stvari koje sam mu naručivao preko moje kartice,

a on svejedno ima obraz tražiti me uslugu.

Cijena do 150 $, da je ružan, ne podržan i da ga svaki dan poželiš baciti u zid.

8 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Uh, šteta što se Newman N2 više ne proizvodi 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice