"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.493
|
čitano: 6.513.608
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Evo ja ti mogu odgovorit samo u vezi nadogradnje, a to je da je nedavno izasao marshmallow za njega pa ja mislim da se nemas cega bojat za softwer
15 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Gledam si uzeti Xiaomi Mi4:

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/196-xiaomi-mi4-2gb.html

Pošto je malo stariji telefon, zanima me kakva je budućnost što se tiče nadogradnje?

Ne pratim te Xiaomi telefone, a vidim da imaju svoj softver (MIUI) pa me zanima hoće li podržavati i dalje starije telefone kao što je Mi4?

Znam da ima i novijih verzija Mi4 modela, Mi4c i Mi4i, ali oni su lošije izrađeni od flagshipa Mi4 i to ne bih kupovao.

Uglavnom, jel Mi4 za 200 eura dobra kupovina ili?

takoder, brat ima i mobitel je idalje pila. Takoder je prelijep mobitel i odlicno lezi u ruci. Kamera je fantasticna i sve leti. Go for it!

17 godina

Sačekaj iskustva drugih prije nekih nadogradnji...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

bok, moze li mi moli vas netko predlozit neki mobitel kojem vise manje odgovaraju sljedece stvari: da je brz, da ima dobru kameru, da mu je velicina ekrana od 4.3"-5.0" i da mu baterija traje tipa 1 dan. Buduci da ne znam kako se uopce tu krecu cijene ne znam uopce sta je realno za ove mobitele haha. Da kupujem neku poznatu marku mislila sam mobitel placat oko 2000- 2500kn pa sad ne znam jel tu ide isto takav rang ili kako vec.. hvala puno na svakoj pomoci 😊

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadogradio sam ja na marshmalow na predzadnji ROM nisam još na zadnji i mogu ti reći da baterija duže drži izvukao sam 6 sati sot- a sa igranjem igrica,surfanje m ,i gledanjem klipova :) malcice mi izgleda kao da je mrvu usporio ali opet možda mi se samo čini
10 godina
neaktivan
Što ne bi sam naručio izace te 100 km jeftinije sa svim davanjima ?? Da je cijena u nekih 30-40 km p hajde i nekako ali ovako baš i nije:)
9 godina
neaktivan
Mimi22 kaže...

bok, moze li mi moli vas netko predlozit neki mobitel kojem vise manje odgovaraju sljedece stvari: da je brz, da ima dobru kameru, da mu je velicina ekrana od 4.3"-5.0" i da mu baterija traje tipa 1 dan. Buduci da ne znam kako se uopce tu krecu cijene ne znam uopce sta je realno za ove mobitele haha. Da kupujem neku poznatu marku mislila sam mobitel placat oko 2000- 2500kn pa sad ne znam jel tu ide isto takav rang ili kako vec.. hvala puno na svakoj pomoci 😊

Iz Hrvatske ili ces narucivat online

Hoces li na rate ili placas odmah.7

Pogledaj everbuying, giztop, aliexpres, honorbuy imas ih jos dosta za narucivat online.

U Hrvatskoj koliko ja bar znam imas Mobis, wow shop, neutrinomobile pa pogledaj i tamo

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 0:17 (delta-hawk).
15 godina
neaktivan
Mimi22 kaže...

zemi si xpeeria z3 ili z4 mini. 

9 godina
neaktivan

Iz hrvatske i placam odmah.. budem, hvala!

9 godina
neaktivan

Neki ono solidni kinez bi ti bio Doogee X5 Pro

16 GB ROM, 2 GB RAM, 8 MP kamera, 5 inch ekran.

Cjenom je negdje oko 900 kuna, malo procitaj na internetu o njemu pa vidi dali ti ce se svidjeti.

Ali ako si zahtjevan korisnik onda mozda i nije ti najbolji izbor jer kamera mu i nije nesto.

1 0 hvala 0
17 godina

Ulefone Paris takođe nije loš izbor.

Sličnosti: 5", 1280x720 ekran, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, 4G, dual SIM, microSD slot.

Razlike: Paris ima metalno kućište; CPU i GPU su slični, ali Paris ima 8 umesto 4 CPU jezgra i GPU sa 3 Mali T720 jezgra umesto 2 kod Doogeea; Doogee ima bateriju od 2400mAh, Paris od 2250; Paris ima GorillaGlass 3, Doogee bi takođe trebalo da ima neku vrstu GorillaGlassa. 

Paris trenutno košta 960kn dostavljen iz EU skladišta, kolega Majdo bi možda imao neki kupon za popust. :)

EDIT: Kamera takođe nije posebno dobra, ali ni posebno loša.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 1:22 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Pošto je malo stariji telefon, zanima me kakva je budućnost što se tiče nadogradnje?

Ne pratim te Xiaomi telefone, a vidim da imaju svoj softver (MIUI) pa me zanima hoće li podržavati i dalje starije telefone kao što je Mi4?

Znam da ima i novijih verzija Mi4 modela, Mi4c i Mi4i, ali oni su lošije izrađeni od flagshipa Mi4 i to ne bih kupovao.

Pogledaj ovdje

http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-mi4-4g-2-5-ghz-smartphone.html

To je krajnja cijena i nema nikakve nadoplate. Obzirom da je dolar malo pao, ovo je dobra prilika.

10 godina
protjeran

Kad se kaze da Redmi Note 3 pro ima Snapdragon 650 ,sta to znaci ?Da li je SD 650 kao chipset na  MB +Procesor koji moze biti razlicit ili je sve odmah vezano jedno sa drugim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 10:16 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ivan(4) kaže...

Ulefone Paris takođe nije loš izbor.

Sličnosti: 5", 1280x720 ekran, 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, 4G, dual SIM, microSD slot.

Razlike: Paris ima metalno kućište; CPU i GPU su slični, ali Paris ima 8 umesto 4 CPU jezgra i GPU sa 3 Mali T720 jezgra umesto 2 kod Doogeea; Doogee ima bateriju od 2400mAh, Paris od 2250; Paris ima GorillaGlass 3, Doogee bi takođe trebalo da ima neku vrstu GorillaGlassa. 

Paris trenutno košta 960kn dostavljen iz EU skladišta, kolega Majdo bi možda imao neki kupon za popust. :)

EDIT: Kamera takođe nije posebno dobra, ali ni posebno loša.

Nije nevažno napomenuti kako sve notifikacije messanger, viber rade kako i treba što se kaže out of the box... 

Pucaaaajjjj :)
17 godina

Frend mi ima Ulefone paris i sasvim je zadovoljan s tim jeftinim mobom

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan

Ubuduce da se zna, korisnik koji dodje ovdje i bane ko padobranac daj mi mobitel do toliko i toliko kuna.

Bez ikakvih dodatnik karakteristika sto ga zanima i bez da je procitao bar par stranica unazad

dobit ce samo genericki odgovor ako ga uopce i dobije.

Znaci ono sto je bitno za vas recite nam, procitajte malo po stranicama koje prodaju mobitele i usporedite cijene i onda dodjite ovdje.

A ne ko padobranac ovdje daj i onda poslije govorit sto nitko nece da pomogne.

Do 1000 kuna imas LG Spirit i Sony E4 ako ces brand name.

Do 1200 kuna imas Meizu M2 ili neki slican kinez, Meizu kazem jer mu je sad cijena u opadanju a ima ga kupit u Hrvatskoj. Znaci mozes i na rate.

Za malo vise od tog iznosa imas Xiaomi Redmi 3 ako ces ga narucivat iz vana doci ce te jos jeftinije.

Od dobrih jos imate Xiaomi Redmi Note 2 koji je slicne cijene kao i Redmi 3, malo su razliciti. Zavisno od toga sta vam je prioritet odaberite jedan ili drugi.

2000-2500 kuna Z3c je extra telefon i sve mu pohvale, tko ga uzme nece se pokajat jer su mu aduti

brzina, kamera i baterija i savrsen je za prosjecnog korisnika koji ne zahtjeva QHD i velike ekrane.

2000-2500 kuna kinez, Xiaomi Redmi 3 Note Pro a ako ces narucivat online dodje malo jeftinije, ili Meizu MX4 ili MX5 koji je mozda malo skuplji. Zavisi kako gdje.

I nitko ovdje ne navodi sta mu treba od mobitela.

Znaci navedite

koliko vam je bitna baterija

koliko je bitan ekran i koju velicinu ekrana hocete

koliko je bitna kamera

koliko je bitna brzina i fluidnost

koliko hocete RAM-a i ROM-a

koji OS hocete

do koliko para vas zanima telefon

jeli hocete narucivat ili hocete uzimat u drzavi

hocete li mobitel na rate ili placate odmah gotovinom

A ne samo banete ko padobranci i daj mi telefon do toliko para, a ima ih na milione izabrati.

Bar malo suzite izbor.

Za online kupnju imate giztop, everbuying, honorbuy, aliexpres, xiaomiforsale, a ako samo googlate naci ce te jos mnogo njih.

Za kupnju unutar Hrvatske imate Mobis, wow shop i neutrinomobile sto ja znam. Tu vam je odmah i njihova garancija i njihov servis.

I daju garanciju 24 mjeseca i daju kupovinu na rate.

Sve sto vas zanima ima vec u ovoj temi samo malo potrazite, potrudite se malo oko svog mobitela.

Jer kupujete sebi nesto sto ce te godinama koristiti, pokazite malo postovanja prvo prema sebi a drugo prema ljudima koji su ovdje spremni vam pomoci.

Odvojiti svoje vrijeme da vama pomognu, bar to postujte i smanjite malo to sto trazite od njih jer 90 % toga i sami mozete naci na google.

Eto toliko od mene, ako nakon ovoga i dalje imate pitanja slobodno ih pitate. Mi smo tu da vam pomognemo pod uvjetom da ste vi spremni prvo pomoci sebi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 12:38 (delta-hawk).

8 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ovo gore bi trebalo staviti na prvu stranicu, i obrisati neke stare linkove na prvoj jer su neke trgovine propale. 

12 godina

redmi note 3 pro malo jeftiniji ako ces vani uzimat?ako je 1000kn malo onda super

0 0 hvala 0
15 godina

Pozz,

naručia sam Redmi Note 3 (Mediatek) sa Giztopa. Jel ima tko kakvih iskustava sa ovom trgovinom, znam da je sad kasno kad je vec naruceno, al cisto da pitam?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Pozz,

naručia sam Redmi Note 3 (Mediatek) sa Giztopa. Jel ima tko kakvih iskustava sa ovom trgovinom, znam da je sad kasno kad je vec naruceno, al cisto da pitam?

Evo meni je baš danas stigao Redmi 3 od njih, a to mi je već treći mobitel koji sam uzeo preko njih. Ima dosta napisano u temi o njima, ali nisi pogriješio. Za cca dva tjedna možeš očekivati svoj mob, dostavit će ti ga DPD.

14 godina
bill_jobs kaže...

Nema microSD kartice, meni je to nedostatak tog modela.

14 godina
onajovajonaj kaže...

Ljudine, ovako, jedno pitanje.

Zanima me dali znate koja od ovih trgovina koja ima  EU skladište (Honorbuy, Tinydeal, GizChina...) servis vrši u Europi?
Na HonorBuy-u sam našao telefon, no koliko vidim, u slučaju kvara traže da se uređaj šalje u Kinu što je mana radi poštarina + potencijalnog carinjenja na povratku.

Nije li da se šalje njima u EU skladište, a onda ga oni šalju u Kinu? Mislim da je takav postupak bio opisan u BUG-u kad su imali temu o kineskim mobitelima.

11 godina
neaktivan

obično se izvlače da u EU imaju samo office a ne servis ,pa na kraju ipak šalješ u PRC.

navodono http://www.gizchina.com/ ima servis u sloveniji

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 13:49 (espltd).
15 godina
espltd kaže...

obično se izvlače da u EU imaju samo office a ne servis ,pa na kraju ipak šalješ u PRC

Ali i to te košta samo nekih 70ak kuna...barem tako piše u zadnjem bugu čini mi se u temo o onom mobu malo robusnijem.

Iako nisam osobno probao.

Jedina što meni predstavlja gnjavažu u vezi slanja mob na servis izvan EU je ono što moraš napravit onu potvrdu da ti ga nebi ponovno oprezovali naši kad ti se mob vrati sa servisa.

11 godina
neaktivan

Samo da se zna

Moj paket je stigao (malo prije)  sa Merimobilesa, naručio Asus zenfone 2 ze551ml 32gb rom 4gb ram platio max 1800 kuna, isti se kod nas prodaje za 2400 do 2700 neke trgovine. Ipak isplati kupiti izvana i pričekati do 16 dana koliko je meni trebalo. 

Ekipa iz Merimobilesa ga je lijepo izolirala sa najljonom sa balončičima, sloj je debeo preko 3 cm. E da inače u cijenu je uklučeno i EUROLINE dostava, dakle 22 dolara platio da izbjegnem dodatne namete kao pdv itd. 

Dostavila ga DPD dostavna sluzba, paket izgleda neostečeno dakle najljon sa kojim je bio izoliran je bio neostečen i mobom je sve u redu. Jedino sto vidim da su ga otvarali jer nema vakum najljona sa kojim inače dolazi ali znam da ekipa tj trgovac otvara paket da vidi dali je sve u redu. 

meni su unutar paketa ubacili i zaštitu za ekran (foliju i stavili svoj papirić (narudžbenicu) . 

Inače paket je dosao u petak u zagreb ali izgleda da nisu dostavljali u subotu pa je trebalo ćekati do ponedjeljka. DPD me obavjestio unapred sa sms porukom na broj koji je pisao na adresnici paketa jer sam ga ja unapred upisao kod trgovca. 

DPD mi je prekjučer obavjestio sa sms porukom i dao mogučnost da odaberem dan koji zelim dakle dali želim sutra ili preksutra da pošaljem poruku. 

Neki će mi popovati zašto nisam odabrao Xiaomi redmi note 3 ili Meizu jer košta manje a i u nekim specifikacijama je bolji. Hočete iskreno, ja sam imao prije Asusa pa sam ga poželio opet, po meni je asus kvalitetnija marka ima servise tu u Hrv, u nekim testovima je bolji od xiaomija reicmo ima sve frekvencije za mreže a u nekim lošiji. 

Možda će idući model biti Xiaomi ili Meizu nikad se nezna, ja i dalje vas pratim ovdje :) 

11 godina
neaktivan

ta potvrda više ne postoji zvala se obrazac cn 23  abilo je riječ o privremenom izvozu,dakle pušiona

10 godina
neaktivan
Ia li itko ovjde iskustva sa UMI Rome X 5.5 inča 8GB interne memorije 1GB RAMA quad core
Našao sam ga novog po cijeni od oko 700kn
Isplati li se
Inače to bi za sestru ako netko ima neka napiše malo i kakva je kamera

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
6996 kaže...
Ia li itko ovjde iskustva sa UMI Rome X 5.5 inča 8GB interne memorije 1GB RAMA quad core
Našao sam ga novog po cijeni od oko 700kn
Isplati li se
Inače to bi za sestru ako netko ima neka napiše malo i kakva je kamera

Za te pare a telefon nov svakako se isplati.

Ali realno gledajuci 8 GB je premalo jer sistem ti uzme 4+ GB.

Ako ce koristit facebook messanger na mobitelu on prosto jede RAM pa mogao bi joj stekati.

Ako ce snimat slike realno kamera mu nije nesto.

Ovo je vise telefon za bas ne zahtjevne korisnike koji niti ocekuju puno od telefona.

17 godina

Zavisi koliko voliš svoju sestru.

Šalu na stranu, uređaj se iz Kine može poručiti za $70. Ne znam koja vam je granica preko koje se ne plaća PDV, ali i sa 25% poreza to izađe do 600kn, a možda se može naći i malo povoljnije. Glavna kamera je valjda ista kao na Romeu, dakle ni sjajna ni posebno loša (za te pare više dobra nego loša), a prednja navodno baš i nije za pohvaliti se, ali nisam video kako izgledaju slike.

Ostatak hardwarea je dosta skroman, A7 quad core, 1GB RAM, Mali 400 grafika... Ipak, ako će uređaj koristiti samo za instant messaging, fotkanje i slične stvari, dovoljno.

Kućište je metalno, retko za ovaj cenovni razred, pretpostavljam da joj se dizajn sviđa, kao i dijagonala od 5.5"? 8GB interne memorije je skromno, ali zato ima micro SD card slot.

Ako je budžet tesan, a namena ona koju sam naveo, deluje okej.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 15:30 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A za Doogee X5 Pro sa 16 GB ROM i 2 GB RAM se moze i kod nas naci vec za 900 kuna, tako da odluci sta ti se vise isplati.

Jer po nekoj kvaliteti ta dva proizvodjaca su ti tu negdje.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice