"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.117
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pojma nemam tražio sam po trgovinama koje su ljudi ovdi naveli di su kupili mobitele i sl. i našao ovaj kao najpovoljniji sad je li to original ili nije nemam pojma i ja sam došao na ovu temu s nakanom da dobijem savjet koji :)

Pročitao sam reviewe i sl. ljude koji su mi dali savjete ovdi i birao sam između ova 2

http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-mi4-4g-2-5-ghz-smartphone.html

vs

http://merimobiles.com/zte-nubia-z9-mini-5-4g-lte-16gb.htm

i sad ču vidit šta če na kraju ispast!

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 15:06 (xerexy).
9 godina
neaktivan

Stranica je u redu tako da nemaš brige, normalno naručiš di je najpovoljnije. Još ga imaš i ovdje https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/29-xiaomi-mi4.html , cijena je nešto skuplja, ali ima servis u EU.

17 godina

Upitni su "servisi unutar eu". Većinom kada i ako dođe iz EU šalje se u kinu na popravak. Ali hvala bogu, jedan od 1000 primjeraka se pokvari.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Jel zna netko ako bi se narucio neki od poznatijih mobitela tipa. samsung,lg... preko aliexpressa jel se placa carina za takvu robu?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dudekzg kaže...

po meni se nikako ne ispati jer plaćati 1800 kn za mobitel koji dođe 1000kn samo zbog garancije je bedasto. Daš još 200 pa kupiš dva i miran si kao što je netko već rekao.

Rekao sam i prije, da je razlika 200,300 kn (oko 20% cijene) nema frke, ovako kad je 80% cijene... no svaka roba ima svog kupca kak se veli

U linksa sam sad pogledao i smijem se na cijene, nemrem vjerovat

Što se tiče prazne kutije koju sad spominjete na veliko - slučaj još nije riješen a i zaključili smo da nema veze sa dućanom nego da mu je netko popalio mob u dpd-u tako da prestanite to spominjati kao nešto čega se treba bojati. Koliko ljudi tu je naručilo mobitele (stotine ako ne i više) i svima je došao najnormalnije. To je jedan izolirani slučaj i vidjet ćemo kako će se riješiti.

Koji lopovi jbt, jutros kad sam gledao cjena je bila 1499 kuna, a preko kartica 1659 kuna a sad digli cijene na 1800 kuna.

Lopova da je to bruka, sad se tek ne isplati. Koja gamad jbt.

17 godina

Moguće da je cijena prije bila kriva

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
xRyder kaže...

Jel zna netko ako bi se narucio neki od poznatijih mobitela tipa. samsung,lg... preko aliexpressa jel se placa carina za takvu robu?

Ne. Poznate marke, za razliku od nepoznatih, imaju dogovor s državom i na njihove proizvode se ne plaća carina.

9 godina
neaktivan

Jbt pa di to ima hehe, naruce ga online za 150 dolara i onda ga idu prodati za 1800 kuna.

To je ono bas izrabljivanje.

Sreca pa ga se kod nas u BiH moze nabaviti vec za 1600 kuna sto je vec svakako prihvatljivo.

Jer gledajuci da je online 150 dolara i dok jos ja platim carinu i PDV i izadje me skoro na isto a plus dobijem garanciju u zemlji i nema cekanja.

A 1800 kuna je vec previse i to je svakako na razini bezobrazluka.

0 0 hvala 0
16 godina
udarnik60 kaže...
xRyder kaže...

Ne. Poznate marke, za razliku od nepoznatih, imaju dogovor s državom i na njihove proizvode se ne plaća carina.

Ne placas carinu ni na poznate ni na nepoznate. Al zato placas PDV bez obzira na marku.

15 godina

Pozz ekipa, evo mene opet. Znači prije sam napisao da ako moze preporuka moba oko 1500kn, 5" ili 5.5"... Pošto je poklon, pitao sam osobu kojoj cu uzet, bi li radije 5" ili 5.5" ekran, rekla je 5.5". znaci ako moze preporuka mobitela oko 1500kn, nekakav chinese bestbuy sa ekranom 5.5". nekako mi se cini redmi note 3 najbolji izbor, ali ovaj koji je vec izasao ima mediatek cpu, a vidim da izlazi uskoro redmi note 3 sa snapdragonom. znaci pitanja su:
1) Da li je i po vama redmi note 3 najbolji izbor ili imate neku svoju preporuku?

2) Znate li kada izlazi tj kada bi ga mogao dobiti s obzirom da je poklon ne bi volia da to bude za mjesec dana?

3) Isplati li se cekati tog sa snapdragonom ili da uzmem ovog sa mediatekom, tj u cemu se ce najvise osjetiti razlika (baterija, brzina, cijena, itd...)?

Fala unaprid

0 0 hvala 0
12 godina
delta-hawk kaže...

Jbt pa di to ima hehe, naruce ga online za 150 dolara i onda ga idu prodati za 1800 kuna.

Sreca pa ga se kod nas u BiH moze nabaviti vec za 1600 kuna sto je vec svakako prihvatljivo.

Jer gledajuci da je online 150 dolara i dok jos ja platim carinu i PDV i izadje me skoro na isto a plus dobijem garanciju u zemlji i nema cekanja.

da,stvarno su likovi   jutors je bilo 1500kn samo 100kn skuplje nego na honorbuy sto se definitivno isplati.ovo je sad krađa.mislio sam ga kupiti tamo ovih dana ali od toga ništa

giztop pa cu radije cekati 2tjedna ali je 1000kn fixno

9 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Pozz ekipa, evo mene opet. Znači prije sam napisao da ako moze preporuka moba oko 1500kn, 5" ili 5.5"... Pošto je poklon, pitao sam osobu kojoj cu uzet, bi li radije 5" ili 5.5" ekran, rekla je 5.5". znaci ako moze preporuka mobitela oko 1500kn, nekakav chinese bestbuy sa ekranom 5.5". nekako mi se cini redmi note 3 najbolji izbor, ali ovaj koji je vec izasao ima mediatek cpu, a vidim da izlazi uskoro redmi note 3 sa snapdragonom. znaci pitanja su:
1) Da li je i po vama redmi note 3 najbolji izbor ili imate neku svoju preporuku?

2) Znate li kada izlazi tj kada bi ga mogao dobiti s obzirom da je poklon ne bi volia da to bude za mjesec dana?

3) Isplati li se cekati tog sa snapdragonom ili da uzmem ovog sa mediatekom, tj u cemu se ce najvise osjetiti razlika (baterija, brzina, cijena, itd...)?

Fala unaprid

Ako ces cekat taj sa Snapdragonom sve sto ce biti je malo bolje perfomanse a puno skuplji i uglavnom to ce ti biti to.

12 godina
GSP kaže...
delta-hawk kaže...

da,stvarno su likovi   jutors je bilo 1500kn samo 100kn skuplje nego na honorbuy sto se definitivno isplati.ovo je sad krađa.mislio sam ga kupiti tamo ovih dana ali od toga ništa

giztop pa cu radije cekati 2tjedna ali je 1000kn fixno

a npr redmi 2 im je najjeftiniji gdje sam vidio.na giztopu je 1000kn kod njih 900kn

15 godina
delta-hawk kaže...

Pa realno je ako vec i nisi sam znao da uzmes obicni android 5.5 incha i da na njega sam rootom instaliras windows ako ti se bas da.

Moguce je ali isto tako je i izrazito komplicirano jer se radi o dva razlicita sistema.

Jesam, ali kao što napisah u prijašnjem postu...

Nije bitno da li će sami kinezi preć na "proizvodnju windowsa..." već samo da imam mogućnost da si ih sam instaliram na mob i da radi kako spada bez pretjeranog petljanja.

Zato sam "odlučio" pričekati s promjenom moba.

15 godina
udarnik60 kaže...
xRyder kaže...

Molim?

Ovako nešto prvi put čujem...prilično sam siguran da je ovo potpuno krivo.

Nema tu nikakvih dogovora sa državom. Carine nema na mobilne uređaje, bilo koje marke, a PDV ide na sve što nije poslano iz EU, do one neke sitne cifre od koliko...mislim 20 ak eur.

10 godina
protjeran
Nije mi jasno sta ce vam kinezi kad za malo vise para kupis Samsung j7 2016 model ?! :)
Moj PC  
0 7 hvala 0
9 godina
neaktivan
mackocicko2004 kaže...
Nije mi jasno sta ce vam kinezi kad za malo vise para kupis Samsung j7 2016 model ?! :)

Pada mi nekoliko razloga na pamet

Jer su jeftiniji duplo a nude vise duplo

Jer imaju pojedini bolje kamere

Jer imaju vise RAM-a

Jer pojedini imaju bolji CPU

Jer pojedini imaju vise interne memorije

Jer pojedini imaju bolje i prednje kamere

Jer vecinom imaju veci PPI

Jer pojedini imaju bolje baterije

Jel ti dovoljno razloga ili trebam nabrojati jos.

A inace najveci razlog i glavni razlog zasto ih vecinom svi kupuju je jer su tako jeftini a nude tako puno.

I zato je sad pala prodaja i Samsungu i Apple-u i svim vecim brand name proizvodjacima dok je prodaja kineskih modela narasla enormno mnogo.

Po zadnjim statistikama koje sam ja negdje gledao je da je skoro 30 % prodaje mobitela u svijetu da su to kinezi.

A s obzirom da kineskih brandova ima u stotinama normalno da ih nema ni na jednoj listi  jer zauzimaju premali postotak kad se gleda ukupna prodaja pojedinog proizvodjaca.

Ali najbitnije je sad da su kinezi odlucili pokoriti i zapadno trziste i kako su krenuli i uspijet ce jer njima prodaja konstantno raste dok ostalima pada.

Ali 100 ljudi, 100 cudi. Netko mozda nevoli kineske mobitele upravo jer su iz Kine i misli da to nevalja, ali vrijeme kineskih fus mobitela je proslost.

Sada je njihova proizvodnja na jednom visokom nivou, zavidnom cak. Pogotovo brandovi koji su postali poznati kao Xiaomi i Meizu po svojoj visokokvalitetnoj izrazi i pristupacnoj cijeni.

Sada kineski mobiteli imaju Snapdragon SOC, Sony kamere, Samsungove dijelove. To je sad ozbiljan posao i sad ako ti mislis da kineski mobiteli ne valjaju jer su kineski to ti je greska velika jer neki od tih modela su daleko kvalitetniji nego modeli poznatijih proizvodjaca a jeftiniji dosta.

I jos nesto pa sto mislis gdje Apple pravi svoje telefone, gdje pravi Samsung, LG, Sony i ostali. Sto mislis u kojoj ih oni drzavi prave, Kina i okolne zemlje su ti sad postale gotovo kao prijestolnica tehnologije jer prakticki sve ti se tamo proizvodi jer je jeftinije proizvesti.

A logicno je onda ako jeftinije napravis a i dalje prodajes po istoj cijeni da ce ti marza biti veca.

Mislim prvo i osnovno to ti je logika i kapitalizam. Jbg to je svijet u kojem zivimo.

Eto jesi li dobio odgovor na svoje pitanje

12 godina
miki1981 kaže...
udarnik60 kaže...
xRyder kaže...

Molim?

Ovako nešto prvi put čujem...prilično sam siguran da je ovo potpuno krivo.

Nema tu nikakvih dogovora sa državom. Carine nema na mobilne uređaje, bilo koje marke, a PDV ide na sve što nije poslano iz EU, do one neke sitne cifre od koliko...mislim 20 ak eur.

Vidis da je lik ironican. Ti se bas primio 

http://www.itrevolucija.org/
15 godina
mackocicko2004 kaže...

Za malo više para od čega?

J7 je baš očajan izbor. Za te novce 1,5 gb ram i hd ekran...

15 godina
delta-hawk kaže...
msimu666 kaže...

Fala unaprid

Ako ces cekat taj sa Snapdragonom sve sto ce biti je malo bolje perfomanse a puno skuplji i uglavnom to ce ti biti to.

Ok, onda jos jedno pitanje. Mislim se odmah narucit taj Mediatekov. Da li podrzava 4G? Našao sam oprečne informacije na internetu, pa ako netko moze iz prve ruke reći.

15 godina
neaktivan
mackocicko2004 kaže...

mozda zato sto srotsongovi mobiteli izgledaju tako ocajno i to sto vec 4 godine furaju isti ofucali dizajn je stvarno za pohvalu. Uz to kao sto je kolega vec rekao, kupis kineza, dobis duplo bolju stvar za duplo manje para,i uz to community je ogroman i uvijek ce ti netko pomoci. 

9 godina
neaktivan

I A3 2016 je sa 1.5 GB rama a kosta 2300 kuna, mislim zalost.

Pa za te pare kupis kineza koji ce i A7 2016 pokositi s nogu, samo prodaju maglu i ime.

Jest da su oni malo kvalitetniji ali nisu tolika razlika u kvaliteti da su 3-4 puta skuplji.

Vecinom je to prodaja branda i imena, a onaj tko ne pati od toga da se fura da on ima najnoviji Iphone ili Samsung njemu ce i kinez biti dobar

jer ono sto je najbitnije, on odradi posao i odradi ga dobro.

Tko hoce da se modira slobodno, vasi zivoti i vase pare. Ali zato nemojte nama dolaziti i govoriti sto mi kupujemo kineze.

Kupujemo ih jer hocemo i mozemo i jer nam odgovaraju i ne patimo od brenda i imena.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
msimu666 kaže...
delta-hawk kaže...
msimu666 kaže...

Fala unaprid

Ok, onda jos jedno pitanje. Mislim se odmah narucit taj Mediatekov. Da li podrzava 4G? Našao sam oprečne informacije na internetu, pa ako netko moze iz prve ruke reći.

Ako mislis na 4G LTE od  bonbona, vjerovatno ne podrzava jer malo kineza ti uopce podrzava 4G tako nisko

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
miki1981 kaže...
mackocicko2004 kaže...

Za malo više para od čega?

J7 je baš očajan izbor. Za te novce 1,5 gb ram i hd ekran...

Ja rekoh j7 model 2016,5.5 inca ,Full HD ,2 GB RAM, 16 GB ROM itd.

15 godina
neaktivan

pa ista stvar. Za duplo manje para se nade Xiaomi Remi Note 2 i 3 mozda cak. A opet sam siguran da dobis bolje i vise od kineza.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pozz zanima me da li je velika razlika izmedju redmi note 2/16(149€) i note 3 pro(210€)?
te da li note 2 prima sd card?
I da li su ti mobiteli brzinom barem priblizno slični mom sadasnjem nexusu 5(kojem je baterija koma inace ga ne bih mijenjao)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
delta-hawk kaže...

I A3 2016 je sa 1.5 GB rama a kosta 2300 kuna, mislim zalost.

Pa za te pare kupis kineza koji ce i A7 2016 pokositi s nogu, samo prodaju maglu i ime.

Jest da su oni malo kvalitetniji ali nisu tolika razlika u kvaliteti da su 3-4 puta skuplji.

Vecinom je to prodaja branda i imena, a onaj tko ne pati od toga da se fura da on ima najnoviji Iphone ili Samsung njemu ce i kinez biti dobar

jer ono sto je najbitnije, on odradi posao i odradi ga dobro.

Tko hoce da se modira slobodno, vasi zivoti i vase pare. Ali zato nemojte nama dolaziti i govoriti sto mi kupujemo kineze.

Kupujemo ih jer hocemo i mozemo i jer nam odgovaraju i ne patimo od brenda i imena.

Ma mislim na problema sa servisim i sl . Samsung ce svako uzeti da popravlja ,kineze nece niko

bar ovde gdje ja zivim ! :)

Kcerka ima recimo S4 ,pukao ekran na pola,nema problema ,zamjena 50 e i ok ,kineza nebi ni pogledali !

Kod vas u HR je vjerovatno druga prica zato samo napred i sretno sa kinezima ! :)

17 godina
mackocicko2004 kaže...

Ja rekoh j7 model 2016,5.5 inca ,Full HD ,2 GB RAM, 16 GB ROM itd.

Troluješ. Model 2016 još nije izašao i ne zna se koliko će koštati. Model koji je dostupan ovde košta 275€ i pojede ga Xiaomi Note 2 koji košta 115€.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 10:50 (Ivan(4)).
13 godina

Samo da javim za DPD - danas mi je dosla posiljka nevezano za mobitele...

Nisam doma, pa su ukucani trebali preuzet paket, no rekao sam im da ne potpisuju nista dok se paket ne otvori i vidi jel sve unutra (vrijednost unutar paketa je cca 1000kn). Zaljepljena je bila obicna prozirna deblja traka (a ne traka od sluzbene firme od kud sam narucio - da je bila sluzbena, nebi trebali ni provjeravat, ali ovako...)

No medutim covjek je rekao da oni to ne smiju raditi. Moji su rekli da je to njihovo pravo kod preuzimanja (eto primjera sa nestalim mobitelom) i dostavljac je naravno to odbio, pokupio paket natrag i stavio pod status da je ODBIJENO PRIMANJE hahah

Prema tome, da razjasnimo situaciju, jesu li duzni pricekati nase otvaranje paketa?

Takoder odmah nakon poziva ukucana, nazvao sam DPD i objasnio im situaciju, a ona ce na to: "Nasi dostavljaci nemaju vremena cekati otvaranje (znaci 2min, lol), te ukoliko proizvod bude ostecen ili nestao kontaktirajte nas, i reklamirajte te sve ce se rijesiti!". Naravno da sam spomenuo onu situaciju sa mobitelom, na koju je rekla da nezna nista o tom...I sad cekam njihov poziv (sa odjela ostecenih paketa, why - neznam) natrag da vidim sta sa paketom hahah

Strasno...

Btw. ljudi iz DHLa (koji su mi inace dostavljali mobitele (njih 4) kada sam kupovao preko Top One sa Aliexpressa) su mi normalno omogucili otvaranje paketa prije potpisa.

Eh sad, ko tu kog hebe? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 12:58 (Cadus).

5 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice