"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.794
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

S time ako uzmeš neki od novijih Xiaomi-ja vjerojatno te očekuje mijenjanje romova da sve radi kako spada što nije baš za početnike, n00bove.

Zašto mijenjanje romova? U 8 mjesec sam kupio mi4i sa honorbuya i nisam trebao nista mijenjat...

9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Znaci kad bi ja sad uzeo Xiaomi Redmi 3 koje u nas u BiH imaju na stanju, morao bi i ja isto tako mjenjati custom ROM-ove i slicno.

Pa sta je tocno s tim Xiaomi modelima da toliko treba prtljanja po njima da normalno radi.

Jer meni je sad u uzem izboru Meizu M2 i Xiaomi Redmi 3

0 0 hvala 0
16 godina
Ag008 kaže...

S time ako uzmeš neki od novijih Xiaomi-ja vjerojatno te očekuje mijenjanje romova da sve radi kako spada što nije baš za početnike, n00bove.

Kako ti se da samo vise da 

17 godina
Imate xiaomi redmi 3 na www.xiaomiforsale.com 159Eur + postarina 8.70 ako se ne varam. Znaci ispod 1300kn kome se neda cekat giztop.com(159$)
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
protjeran
@Ag008
Postoji li neki forum u hr na kojem ti ne promoviraš taj drlog od branda pod nazivom Cubot?
Koliko ti plaća banggood da pišeš budalaštine i neistine o ostalim brandovima, a u isto vrijeme hvalospjeve o tom smeću X16?
Dobiješ neke popuste ili šta?

Daj čovječe naporan si više i prokužili su te svi odavno, prestani se blamirat, cubot je drlog od brenda i nikada neće biti ono što je jedan Xiaomi ili Meizu.

14 0 hvala 2
13 godina
xerexy kaže...

Pročitao sam dosta reviewa i Xiaomi MI4 (osrednja kamera al ostalo impresivno pogotovo baterija) i Cubot X17 (po recenzijama odlična kamera baterija prosjek) su mi najviše zapeli za oko savjeti gdje je najbolje kupiti dotične da se ne natežem sa dostavom iz kine, ono ja njima platim i dobijem mobitel? :)

Zahvaljujem svima na savjetima Cubot mi je zasad favorit radi cjene ali moram dobro razmislit!

Ne, ovo ne mogu probaviti da sam upravo ovo procitao da netko uspoređuje Mi4 s X17, i da je na Mi4 kamera osrednja a na X17 odlicna..

Jednostavno ne mogu..

Ajde shvatio bi da je ides uspoređivati s SGS5 ili iPhone 5, pa cak i sa SGS6 i IP6 pa kazes da je daleko losija, pa ajde, sve oke uspoređujes donekle istu klasu uređaja.. Ali s Cubotom usporedjivati Mi4, prvi flagship nakon Mi3, ne znam..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
15 godina
Gam3r kaže...

Xiaomi MI4 moze vrtiti winse, iako je to jos u razvoju ali ako ti to ista znaci potrazi malo po netu :)
Btw uredaj je bolesno dobar

Da, hvala ti na odgovoru.

Je, kopao sam jučer po netu i vidio da i nema baš tako neštp što ja tražim još amo reć "po defaultu" tako da ću se morat još strpit neko vrijeme.

ALi 5" mi nije ok. Oko 5.5" s tim da bi i na 6" pristao, ali na 5" nikako.

15 godina
neaktivan
Onda uzmi Lumia 1320 i svi sretni i zadovoljni
15 godina
Gam3r kaže...

Preniska rezolucija, prestar uređaj.

Lako se ja strpim dok ne dođe nešto u rangu onoga što želim.

9 godina
neaktivan

E pa sto se windowsa tice nacekat ces se hehe, jer ako nisi znao Microsoft gasi liniju Lumia telefona.

Tako da to sto imas to je to, jos ce izdati jednu ili dvije Lumie i gotovo.

A kinezi nikad nece preci na proizvodnju windowsa jer je jednostavno neisplativ, sto mislis zasto ih Microsoft gasi.

Osim ako neces imati novce da kupis Surface telefon koji su najavili, a koji ce biti u rangu cjenom sa Iphone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 8:53 (delta-hawk).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dado314 kaže...
xerexy kaže...

Poštovanje,

koji kineski mobitel bi preporučili da ima najbolju zadnju kameru da je max 5' i cjenom pristupačan te koliko je ta kamera dobra u usporedbi sa Nokiom 930 i Xperijom 3 recimo?

ostalo mi nije bitno recimo trajnost baterije bi bila jako dobra i naravno da je uređaj ok cjena do 2k kn-a max naravno što jeftinije to bolje, kamera je prioritet!

HVALA!

ovo je dobar mob. sa dobrom kamerom: Nubia Z9 mini . dodje oko 2k kn

evo je ovdje po super cijeni. Uz Euroline slanje za 22 baksa, nema PDVa :)

http://merimobiles.com/zte-nubia-z9-mini-5-4g-lte-16gb.htm

17 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Znaci ti imas 4.5.4A verziju sa App store od Meizu, vjerovatno ces i imati onda i kineskog bloatwar-a.

Savjet nemoj brisat sve kineske aplikacije, jer na A verziju neke su usko vezane za sistem i ako ih sve pobrises onda ti sistem moze neispravno raditi.

Citaj Meizu M2 Note temu i malo recenzije, vjeruj mi to ce ti spasiti mnogo zivaca.

Trebao si inzistirati na 4.5.4I verziji, za te novce mogao si to dobiti. Jer vjeruj mi to bi ti spasilo mnogo i vremena i zivaca.

Onda ću tako i napraviti, pa da vidimo kaj smijem, a kaj ne izbrisati, hvala na savjetu.

Ako još imaš kakve savjete ili dobar link, šibni please na private, da ne spammamo temu, jer sam stvarno noobina za kineske telefone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 9:15 (HAL).
15 godina
miki1981 kaže...
Gam3r kaže...

Preniska rezolucija, prestar uređaj.

Lako se ja strpim dok ne dođe nešto u rangu onoga što želim.

Nemaš baš izbora što se tiče Windows Phonea.

Imaš 640XL ili 950XL, najnovija generacija uređaja, osim toga imaš eventualno BLU Win HD LTE, ali realno gledano to nije baš spektakularan uređaj.

Swedish latin super funk.
12 godina

gdje u RH kupiti xiomi modele u trgovini da moze na rate?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako još imaš kakve savjete ili dobar link, šibni please na private, da ne spammamo temu, jer sam stvarno noobina za kineske telefone.

Nisam ni ja nista bolji hehe, i meni je ovo prvi kineski telefon sto kupujem. Ali zato citam o njima i to stalno.

Koristim poznate i nepoznate stranice za usporedjivanje pojedinih modela, citam recenzije i na hrvatskom i engleskom, cak i na francuskom i talijanskom hehe uz pomoc prevoda na engleski.

Nesto se izgubi u prijevodu ali opet dobijes neku generalnu sliku.

Uglavnom citaj, citaj i citaj i bit ce ti lakse.

Primjerice ono sto meni pomogne je da ja ispitujem prodavace na OLX.ba (pandan Njuskalu u Hrvatskoj) ispitujem ih sve detalje koji me zanimaju i cekam odgovore, ako netko odbije znam da u njega sigurno necu kupovati i idem sljedecem i tako redom.

Nakupi se tako dosta korisnih informacija o svim vrstama mobitela koji me zanimaju.

15 godina
delta-hawk kaže...

E pa sto se windowsa tice nacekat ces se hehe, jer ako nisi znao Microsoft gasi liniju Lumia telefona.

Tako da to sto imas to je to, jos ce izdati jednu ili dvije Lumie i gotovo.

A kinezi nikad nece preci na proizvodnju windowsa jer je jednostavno neisplativ, sto mislis zasto ih Microsoft gasi.

Osim ako neces imati novce da kupis Surface telefon koji su najavili, a koji ce biti u rangu cjenom sa Iphone.

Nisam znao da gase, promaklo mi očito to.

Ali nije bitn, nije da neće bit tih telefona, kao što se sad radi na Mi4 tako će gotovo sigurno s vremenom bit još modela na izbor. Čim odade "drivere" za MTK čipsete očekujem puno više buke oko toga svega.

Uostalom i Vaio je najavio model onaj koji mi je jedan kolega linkao prije, koji je odličan, samo mi je skuplji od onoga što mi ima smisla potrošit na mobitel.

Zato i čekam da se razvije priča što je započela sa Mi4, tj da se proširi...

Nije bitno da li će sami kinezi preć na "proizvodnju windowsa..." već samo da imam mogućnost da si ih sam instaliram na mob i da radi kako spada bez pretjeranog petljanja.

A s obzirom na ovo što su počeli radit sa Mi4 stvar mi izgleda skroz moguća, kroz par mjeseci vjerojatno će toga bit puno više, i u onom rangu u kojem ga ja čekam.

15 godina
sirka666 kaže...

Nemaš baš izbora što se tiče Windows Phonea.

Imaš 640XL ili 950XL, najnovija generacija uređaja, osim toga imaš eventualno BLU Win HD LTE, ali realno gledano to nije baš spektakularan uređaj.

Nije mi hitno...gledao sam njih, ali 950 XL je puno više od onoga što smatram da je ok platit za mobitel, a 640XL mi je preslab za te novce...zato i tražim kakvog kineza.

Nema veze, vidim da trenutno niš od toga, provjerit ću ponovno kroz par mjeseci, vjerojatno će bit više opcija tad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 9:49 (miki1981).
9 godina
neaktivan

Pa realno je ako vec i nisi sam znao da uzmes obicni android 5.5 incha i da na njega sam rootom instaliras windows ako ti se bas da.

Moguce je ali isto tako je i izrazito komplicirano jer se radi o dva razlicita sistema.

0 0 hvala 0
14 godina
GSP kaže...

gdje u RH kupiti xiomi modele u trgovini da moze na rate?

Koliko vidim, ima neutrinomobile

11 godina
neaktivan

neutrinomobile

13 godina

Ima i Links ako me pamćenje dobro služi.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

da ima links ali su preskupi

neutrinomobile vec ima REDMI 3

doduse je 500kn skuplji od najjeftnijeg giztopa ali i dobijes 1 godinu garancije više,ako se nešto desi nemoras se zezati sa kinezima i ima na rate.i sigurno neces dobiti praznu kutiju ko neki

mislim da se isplati po meni

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ovaj se itekako isplati uzeti

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3-dual-black-silver.html

Kao prvo u Hrvatskoj je znaci servis ti je blizu

kao drugo siguran si sta kupujes i mozes ga uzeti u ruku pri kupnji i odmah s njim kuci

nemoras cekati tjednima da ti dodje jer vecinom ce se ovi slati s kineskog skladista

siguran si da neces dobit praznu kutiju hehe

dobijes 2 godine garancije i jos vaznije moze na rate

tako da svakako preporuka da ga uzmes

0 0 hvala 0
14 godina

I jel na kraju redmi 3 ima 3G na 900?

Prema specifikaciji na neutrinu nema?

9 godina
neaktivan

Ima i na 850 i na 900 ali ko zna mozda i grijesim i ja.

Ja pitao i oni mi rekli da ima, sad pitanje je dali lazu hehe.

Iako i ja ne vidim da ima, pa sam zato jos blizi Meizu M2 da si ga uzmem jer za njega je sigurno da ima 3G NA 900

0 0 hvala 0
14 godina

Na kraju sam ipak odlučio uzeti Xiaomi Mi4 da li ima negdi bolja ponuda od ove?

http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-mi4-4g-2-5-ghz-smartphone.html

i koliko sam shvatio EU warehouse nema carine i ostalih stvari ???

HVALA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bome si pazario lijepo hehe, svaka cast i ja bi jedan takav :P.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...

Ovaj se itekako isplati uzeti

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3-dual-black-silver.html

Kao prvo u Hrvatskoj je znaci servis ti je blizu

kao drugo siguran si sta kupujes i mozes ga uzeti u ruku pri kupnji i odmah s njim kuci

nemoras cekati tjednima da ti dodje jer vecinom ce se ovi slati s kineskog skladista

siguran si da neces dobit praznu kutiju hehe

dobijes 2 godine garancije i jos vaznije moze na rate

tako da svakako preporuka da ga uzmes

po meni se nikako ne ispati jer plaćati 1800 kn za mobitel koji dođe 1000kn samo zbog garancije je bedasto. Daš još 200 pa kupiš dva i miran si kao što je netko već rekao.

Rekao sam i prije, da je razlika 200,300 kn (oko 20% cijene) nema frke, ovako kad je 80% cijene... no svaka roba ima svog kupca kak se veli

U linksa sam sad pogledao i smijem se na cijene, nemrem vjerovat

Što se tiče prazne kutije koju sad spominjete na veliko - slučaj još nije riješen a i zaključili smo da nema veze sa dućanom nego da mu je netko popalio mob u dpd-u tako da prestanite to spominjati kao nešto čega se treba bojati. Koliko ljudi tu je naručilo mobitele (stotine ako ne i više) i svima je došao najnormalnije. To je jedan izolirani slučaj i vidjet ćemo kako će se riješiti.

10 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...
HAL kaže...

Mislim da nema hrv. izbornik (što mi je apsolutno nebitno) i samo treba google installer šibnuti gore i sve bi trebalo raditi, barem su mi tak objasnili u shopu.

Znaci ti imas 4.5.4A verziju sa App store od Meizu, vjerovatno ces i imati onda i kineskog bloatwar-a.

Savjet nemoj brisat sve kineske aplikacije, jer na A verziju neke su usko vezane za sistem i ako ih sve pobrises onda ti sistem moze neispravno raditi.

Citaj Meizu M2 Note temu i malo recenzije, vjeruj mi to ce ti spasiti mnogo zivaca.

Trebao si inzistirati na 4.5.4I verziji, za te novce mogao si to dobiti. Jer vjeruj mi to bi ti spasilo mnogo i vremena i zivaca.

Imaš na forumu linkove na tutorial kako prebaciti mob na I (international) verziju.

live long and prosper
16 godina
neaktivan

xerexy Kako je tako jeftin ? Jel to neka akcija ili ? Jer vidim na giztop sa 3 gb dode 300 i nesto dolara

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 14:44 (t0ma).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice