"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.117
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Da li možda netko zna da li je i ovo sa EU skladišta i bez poreza ili ipak nije? 

Hvala... 

http://www.etotalk.com/meizu-m1-note-216gb-24hrs-blue_p8720.html

Pucaaaajjjj :)
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Naletio na banner da će Lenovo S60 sutra bit na flash saleu za 119$

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stigao mi crni Elephone P6000 s CooliCoola Eu u ponedjeljak. U međuvremenu sam se odlučio za drugi mob pa bih ga ipak prodao za 600 kn. Ako ste zainteresirani, javite se na PM.

Pozdrav

p.s.

Mobitel je samo upaljen, na njemu je Lolipop 5.0, sve radi besprijekorno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 10:39 (mkovnet).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam noob pitanje.

Naručio sam lenovo k3 note s minideala i dobio sam tracking number. Gdje i kako sada trackati pošiljku? Probao sam na par sajtova ali ne ide. Prvi mi je put da naručivam preko interneta pa ne znam. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ticmica kaže...

Imam noob pitanje.

Naručio sam lenovo k3 note s minideala i dobio sam tracking number. Gdje i kako sada trackati pošiljku? Probao sam na par sajtova ali ne ide. Prvi mi je put da naručivam preko interneta pa ne znam. 

Probaj tu https://www.packagetrackr.com/

Bene docet, qui bene distinguit.
10 godina
neaktivan
molnyi kaže... 

Ne radi...

Evo screenshot: 

http://i.imgur.com/crk3FaV.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 11:38 (ticmica).
13 godina
neaktivan

Probaj posebno na DHL-u i UPS-u. Kad je mobitel poslan?

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji je format broja za praćenje?

17 godina
neaktivan

A na stranici od poste?

http://ips.posta.hr/

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Osobno uvijek pratim ovdje: 

http://www.17track.net/en/

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

bok ljudi mozete mi predloziti neke stranice preko kojih narucujete mobitele iz kine i usput predlozite mi neki mob do 1500kn hvala unaprijed :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KikacMasni kaže...

bok ljudi mozete mi predloziti neke stranice preko kojih narucujete mobitele iz kine i usput predlozite mi neki mob do 1500kn hvala unaprijed :)

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-lenovo-k3-note

Sa desne strane imaš dućane, a neki imaju i skladišta u Europi pa ne plaćaš nist  drugi osim cijene mobitela.prolistaj temu unatrag 5-10 stranica i sve ti piše.

15 godina
neaktivan

Ima toliko tih mobitela npr Jiayu S3, lenovo K3.. i ne kuzim se previse ali uzeo bi Xiaomi Mi4i crni, vidim na kimovil 200 eura cijena gearbest.

Ima tko iskustva s tom stranicom? i dali postoji isto mogucnost ga kupit pa ako se plati carina da ti vrate pare? nesto sam citao po forumu..

0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ticmica kaže...

Imam noob pitanje.

Zavisi, nekad treba i po 5-6 dana da "proradi" tracking number. U svakom slučaju, probaj na ovoj stranici: http://www.17track.net/en/, a kasnije, kad proradi broj, na ips.posta.hr.

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Eto i mene sa sličnim problemom. Dakle, kupio bih mob 2500-3000 kn. Što se zahtjeva tiče, trebalo bi biti ovako:

OBAVEZNO:

- 4G
- Veličina ekrana DO 5", imam male ruke, više bih volio 4,5 ili 4,7"
- Quad core ili octa core
- Dobra baterija
- minimalno 2GB RAM-a

POŽELJNO:

- Glasan zvučnik
- Dobar prijem signala
- AOSP

Pošto sam do sada bio gotovo isključivo korisnik Motrolinih mobitela, htio bih probati nešto drugo. To automatski znači da sam navikao na gotovo čisti Android i isto tako redoviti update softvera.

Ne bježim od Kineza,jer desetak moj poznanika ima razne "čajniz" telefone i izgledaju i funkcioniraju dosta dobro za uloženi novac.

Naravno, neću se ljutiti,ako predložite i neki brandirani model,ako smijete u ovoj temi? Ili na PM

Bye!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uskoro cu narucit Gionee Elife E7 s Coolicoola.Je li itko imao iskustva s njihovim vracanjem PDV-a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 22:16 (Darkensync).

0 0 hvala 0
12 godina
Darkensync kaže...

Uskoro cu narucit Gionee Elife E7 s Coolicoola.Je li itko imao iskustva s njihovim vracanjem PDV-a?

Nedo Bog da neko search upotrijebi....

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/kineski-mobiteli-tema-odabir-rasprave/4696575.aspx

12 godina

Lakše je kada ti drugi glavu nosi....

battlelog pukycro

8 0 hvala 0
14 godina

Čitao sam ovu temu i znam što su ljudi dosad pisali,ali me zanima još jednom kakva su iskustva sa K3 note-om.
Najviše me zanima fluidnost te performance u igrama i appovima. I jel radi normalno 4g kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 19:31 (Borna41).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je moguce kupit mobitel na firmu nekako iz kine (ili Eu warehouse-a) na poduzece R1?

Da mi se vrati poslije  PDV ako zaustave na granici, zna mozda netko?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Naravno da možeš, samo kinezu napiši da ti pošalje R1 račun i stvar hoda.

Ja ih tako stalno kupujem, ako ti trebaju još kakve pojedinosti slobodno pitaj.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
12 godina
Borna41 kaže...

Čitao sam ovu temu i znam što su ljudi dosad pisali,ali me zanima još jednom kakva su iskustva sa K3 note-om.
Najviše me zanima fluidnost te performance u igrama i appovima. I jel radi normalno 4g kod nas.

Nisam gejmer, koristim samo 10-15-20 aplikacija. Otkako sam otisel na limonchelo rom, sve radi ok. Nema trzaja i crashanja. Originalni rom je malo grbav, ima lazni youtube koji se crasha i jos dok surfas u browseru ti neke debilne urlove baca. 4g nisam isprobal jer jos nisam uzel 4g opciju. Baterija ok, opet vjerojatno premalo koristim pa se isprazni oko 40% dnevno, imam osjecaj da bi dva dana mogo potegnut :)

Savjet, stavi gore twrp i limonchelo, nemoj se niti truditi s onim 1520 romom koji dobis. Linkal sam upute prije pa potrazi...

10 godina
neaktivan

Pozdrav, htio bi kupiti mobitel Elephone P3000S sa 3 gb rama. Po svima komponentama čini mi se dobar, ali me zanima vaše mišljenje o njemu, jer nemogu naći puno recenzija. Mogao bi ga kupiti za oko 1500 kn kod nas polovnoga. Hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
mihoo kaže...

Pozdrav, htio bi kupiti mobitel Elephone P3000S sa 3 gb rama. Po svima komponentama čini mi se dobar, ali me zanima vaše mišljenje o njemu, jer nemogu naći puno recenzija. Mogao bi ga kupiti za oko 1500 kn kod nas polovnoga. Hvala vam unaprijed

Da icem valja nebi ga prodavao :) , da malo los komentar al donekle je istina, elephone nije bas marka od koje se moze pretjerano ocekivat, previse modela u vrlooo kratkom vremenu sa nikakvom podrskom. Al eto ima ljudi koji i to vole..

10 godina
neaktivan

A za nekih stotinjak kuna vise bi mogao uzeti Lenovo k3 note, isto tako polovan, šta mislite o tome? :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 0:04 (mihoo).
13 godina
neaktivan

Imam prijatelja u americi pa me zanima ako narucim mobitel iz Kine da li on mora platiti carinu i na sta da najvise pazim pri kupnji.Hvala unaprijed na odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mihoo kaže...

A za nekih stotinjak kuna vise bi mogao uzeti Lenovo k3 note, isto tako polovan, šta mislite o tome? :)

ne kužim zakaj bi kupoval polovan kad za manje od 1500 kn možeš kupiti novi Lenovo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 7:23 (jura).
14 godina
neaktivan

Upravo kupio DooGee Valencia2 Y100 pro na Pandawillu.

Prva kupnja... vidjet ćemo kak' će se situacija razvijati :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jučer stigao prijateljev lenovo k3 note. evo kratke usporedbe sa mojim jiayu s3 advanced:

kamera lošija, kao da je interpolirana slika sa 8Mp. ima dosta šuma vani, unutra je još gore. pokušano sa više postavki iso vrijednosti.

video otprilike tu negdje. blenda manje radi na lenovu pa nema onih stalnih skokova svjetla pri promjeni kadra.

led svjetlo vrlo jako, možda čak 30% jače nego na jiayu, a mislio sam da je njegovo jako.

najgore od svega je zvuk! jako tih na najjačajoj postavci. jiayu je imao sličan problem, ali nakon instalacije audio patch-a, doslovno je preglasno. sreća da ima više verzija. sad držim na v4 i zvuk je umjeren.

uspoređen je isti video sa youtube-a, jiayu ima kristalno čist zvuk. lenovo zvuči kao da je netko stavio prst preko zvučnika? pokušat ćemo ući u engeneering mode i pokušati tako riješiti stvar.

kupljen je sa coolicool-a i došao je kao multilanguage lolipop 5.0, pun kineskog smeća.

osvjetljenje na suncu mi se čini slabije nego na jiayu. probao sam notifikaciju za propuštene pozive i to radi.

za ostalo nisam imao vremena. malo sam čitao i ljudi hvale rom limonchello, tako da će vjerojatno mob biti cjepljen uskoro.

nadam se samo da je ovo sa zvukom i kamerom do roma, a ne hw greška. molim one koji su stavljali limochelo rom, da kažu što je popravljeno u odnosu na ovaj rom s kojim je došao.

ota mu ne radi, što znači da je ovo neki njihov prerađeni lp. i još jedno zapažanje: internet stranice učitava jako sporo u odnosu na jiayu. ja sam doduše bio na operi, on na stock browseru, ali sve to nekako kilavo ide. negdje sam i pročitao da ima problem sa wifi vezom. ispravite me vi koji imate uređaj.

i na kraju, koštao je 179$ sa osiguranjem od pdv-a+ oko 4% paypal+27kn troškova pošte u hr. pdv je izračunat na 299kn i poslan je zahtjev njima za povrat sredstava.

odgovor:

Hi, thank you for your info and we will issue a refund for the custom fee you have paid as soon as possible. 
Thanks again!
If you have any other concern, please contact us.
Best Regards
Peter
za moj jiayu su vratili nakon 20-tak dana.

6 0 hvala 6
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice