"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.858
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
To znači da su samo elektronski dobili podatke o pošiljci,a nju još čekaju
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
robimarko kaže...
To znači da su samo elektronski dobili podatke o pošiljci,a nju još čekaju

znači da ovi sa to2c telefon još nisu dostavili na poštu, a prošlo je 9 dana od narudžbe???

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 15:27 (brixy).
17 godina
neaktivan

Doogee radi perfektno. Baterija cijeli dan izdrži uz redovitih 3-4 sata razgovora, te par stotina poslanih što običnih, što whatsapp i viber poruka. Ima najbolju kameru od navedenih telefona koji su mi kroz ruke prošli.

11 godina
neaktivan
francek kaže...

Nema 3G?

ima, samo nisu napisali na toj stranici. Pogledaj na drugim stranicama specifikacije za tog, ima 3g i za 900mhz koja je inače na kinezima rijetka a vrlo korisna ako se misli koristiti u Hrvatskoj. 

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima netko ovakav mob? Dal se isplati to uzimati? 
http://www.banggood.com/Elephone-P10C-5-inch-8GB-ROM-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-930709.html 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ima ko ovaj drlog?

http://www.chipoteka.hr/artikl/114105/smartphone-doogee-dg350-qc-pixels-crni#tab-specs-tab

mišljenja? ne naručuje mi se preko neta ništa, nemam vremena, tražim neki tak jeftini kineski drlog a da je dostupan u dućanu.. ovaj solidno izgleda, ok specs..

vidim da nema 900mhz 3g no to mi i tak nije bitno pošto idem u inozemstvo di se koristi samo 2100mhz..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
neaktivan

Ja osobno imam dobra iskustva sa naručivanjem sa Pandawilla. Naručio sam do sada četiri telefona. Prvi je poslan za 6 dana. drugi i treći odmah drugi dan. Četvrti je poslan za tri dana. Nikad mi se nije dogodilo da ga nisu poslali xyz dana pa da se moram natezati s njima.

Nadam se da će tako i ostati. Komunikacija sa supportom isto dobra. Još nisam imao neodgovoreni upit. Ovo nije reklama za Pandawill stranicu već samo moje iskustvo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledam mobitele do 4.3" jer ovi veči su preveliki, uzeo sam xiaomi hongmi i sa svojih 4.7 mi je preveliko, i što male ruke i ne mogu đepove zatvarati kako treba, njega prodao tati).

Gledao sam Jiayu G2F, ali dali ima neki "malo" bolji od ovoga ili j eovo solidan uređaj, najrađe bi uzeo xiaomi mi2sm ali treba mi uređaj sa 2 SIM kartice.

Hvala na preporukama. {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
nixass kaže...

ima ko ovaj drlog?

http://www.chipoteka.hr/artikl/114105/smartphone-doogee-dg350-qc-pixels-crni#tab-specs-tab

mišljenja? ne naručuje mi se preko neta ništa, nemam vremena, tražim neki tak jeftini kineski drlog a da je dostupan u dućanu.. ovaj solidno izgleda, ok specs..

vidim da nema 900mhz 3g no to mi i tak nije bitno pošto idem u inozemstvo di se koristi samo 2100mhz..

Možda ovako nešto...?

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/smartphone/one-touch-idol-mini

http://www.smartphonehrvatska.com/2013/12/12/alcatel-one-touch-idol-mini-recenzija/

14 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Gledam mobitele do 4.3" jer ovi veči su preveliki, uzeo sam xiaomi hongmi i sa svojih 4.7 mi je preveliko, i što male ruke i ne mogu đepove zatvarati kako treba, njega prodao tati).

Gledao sam Jiayu G2F, ali dali ima neki "malo" bolji od ovoga ili j eovo solidan uređaj, najrađe bi uzeo xiaomi mi2sm ali treba mi uređaj sa 2 SIM kartice.

Za par dana mi dolazi Doogee Valencia. Na carini je. Pa se nadam da ce doci za tj dva. Platio 112$. Po specifikacijama je doogee bolji. Ali cekam da dodje pa da vidim uzivo sve. Isti ima za 2 sim kartice. 

Samo kazem kaj je bolje po specifikacijama a par $ skuplje

13 godina
Chriss kaže...
nixass kaže...

ima ko ovaj drlog?

Možda ovako nešto...?

http://www.smartphonehrvatska.com/2013/12/12/alcatel-one-touch-idol-mini-recenzija/

Ova dva isto nisu loša :

http://www.wowshop.hr/thl-t5s-white.html

http://www.playcom.hr/product.asp?product=zopo-zp780-smartphone-crni&code=3095

... btw. thl t5s svi hvale, tako da s njim ja mislim ne možeš pogriješiti ...

17 godina
Chriss kaže...
nixass kaže...

ima ko ovaj drlog?

Možda ovako nešto...?

imao sam ga u planu al je zaključan, a uskoro idem van države na neodređeno i treba mi neki otljučan model..

hvala ;)

EDIT:

btw, ovaj wowshop i playcom - tamo ću sigurno nešto nać.. hvala puno!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 0:19 (nixass).
13 godina

1 0 hvala 0
17 godina

smradovi, prekjučer nije bio na akciji i već sam ga prekrižio :D

THL i Zopo su mi sad jedina dvojba.. :)

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Previše je to novaca za taj stari model,...
Znači nebi išao preko 200$, ili ?

EDIT: Ako je do 200$ onda vidi ove:

ZTE Red Bull

Coolpad F1

Huawei Honor 3c

Jiayu G4s (2GB rama)

Jiayu G4s (1GB rama)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 13:10 (Chriss).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chriss kaže...

ZTE Red Bull

Coolpad F1

Huawei Honor 3c

Jiayu G4s (2GB rama)

Jiayu G4s (1GB rama)

pa oko 200$ trazim...u oko su mi upali huawei i jiayu 2gb...po spec ovaj jiyau je zvijerka, ali neznam kako je kvalitetan, dok sam za huawei ipak cuo..:)

16 godina

Jel ima koji jeftiniji kinez da podržava cyanogen mod?

0 0 hvala 0
15 godina

Jel ovaj mob pouzdano uzimati? Malo sam skeptičan zbog toga što ima octacore, android 4.4.3 a nema nikakv review i sumnjivo mi je jeftin

Ne mogu staviti link iz neznam kojeg razloga...

Lenovo a820w+ na aliexpressu

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
underdog kaže...

Jel ovaj mob pouzdano uzimati? Malo sam skeptičan zbog toga što ima octacore, android 4.4.3 a nema nikakv review i sumnjivo mi je jeftin

Ne mogu staviti link iz neznam kojeg razloga...

Lenovo a820w+ na aliexpressu

Sve u opisu nije istina, nije original lenovo...

..nije 4.43, nije 8mpx, gps neradi...

Najjeftiniji su piratski programi
17 godina
Diablo86 kaže...

Jel ima koji jeftiniji kinez da podržava cyanogen mod?

Ne, kineski mobiteli su bazirani na MTK chipsetu i cyanogen nije napravljen ni za jedan mob zbog te arhitekture.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
INKOGNITO3 kaže...
ivan262 kaže...

Za par dana mi dolazi Doogee Valencia. Na carini je. Pa se nadam da ce doci za tj dva. Platio 112$. Po specifikacijama je doogee bolji. Ali cekam da dodje pa da vidim uzivo sve. Isti ima za 2 sim kartice. 

Samo kazem kaj je bolje po specifikacijama a par $ skuplje

Ali opet je veči najidealniji mi je bio kao iphone od 4" inča ili bi se najviše razvukao na 4.3" kao SGS2, ali više od toga mi je previše, mislio sam da xiaomi hongmi neče biti prevelik, ali jeste, nije praktičan za đep...

Samo što geldam svi ti manji mobiteli su škartovi, samo veči imaju bolje karakteristike, to me nervira. Ako nema drugi inda je najbolji ovaj Jiayu G2F.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
13 godina
neaktivan

Dobro jutro svima!

Kupio sam u emezeti Matrix Prestige P450 mobitel. Interesiraju me Vaša iskustva ako ga je tko koristio.

Radi se o ovome mobitelu:

http://www.emmezeta.hr/multimedija/telefonija/mobilni-telefoni/38243/matrix-p450-premium-smartphone/

a čini mi se da je isti kao i npr ovaj:

http://www.wowshop.hr/wow-smart-q45-white.html

to jest ovaj:

http://www.wowshop.hr/doogee-dg210-white.html

Mobitel je brz, baterija traje dugo (ne možemo još govoriti koliko dugo jer sam ga tek kupio pa konstantno prčkam, ali izdrži čitav dan bez problema...), Slika na ekranu je vrlo dobra, a dobro se vidi i na suncu u podne ;)

Primjetio sam dvije stvari

- proximity sensor nekad ne skuzi da sam maknuo mobitel sa uha, pa ne upali ekran ili ga pak upali ali nakon cca 2-3 sekunde, ne odmah...

- zvuk u zvučniku slušalice je nekako tranzistorski, suhonjav, kao da ti sugovornik govori kroz neku dugu cijev  :D, a i drugi mene čuju nekako lagano prigušeno, ko iz bunara... Za razliku od drugih mobitela koje imam, gdje je glas sugovornika s druge strane u slušalici isti kao uživo ili skoro isti, ovdi je to dosta, dosta loše... Kad staviš 2G, onda je mrvicu bolje, a ako je na 3G, onda je zvuk dosta tih.

Razmišljam o tome da ga vratim, ili bar da odem tamo da mi upale drugi da vidim je li to isto kod svih.

Ovo me razočaralo, pa bi htio znati kako je kod drugih. Jel netko ima sličan problem?

Nadam se samo da nije onako kako je rekao prijatelj - zeznu na nešto što se uzima zdravo za gotovo. :|

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 8:52 (Lasagne_at_night).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Svakako treba izbjegavati ova dva proizvođača: Weiman i Hotwell. Naime,radi se o totalno nekvalitetnim kineskim proizvođačima koji osim mobitela također proizvode i ostalu elektroniku poput DVD-Playera i kućnih kina. Kupio sam tri njihova kućna kina i svi su se ubrzo pokvarili,a jednom od ta tri uređaja je eksplodirao kondenzator. Stoga svakako trebate izbjegavati ove proizvođače kako ne biste kupili smeće,a ne mobitel,jer vjerujte mi - svi proizvodi od ova dva proizvođača su pravo smeće. (TO JE UNAPRIJED POKVARENA ROBA PRIJE SAME KUPOVINE I ČISTA PREVARA I KRAĐA KUPACA!)
13 godina
Tehno-Istraživač kaže...
(TO JE UNAPRIJED POKVARENA ROBA PRIJE SAME KUPOVINE I ČISTA PREVARA I KRAĐA KUPACA!)

A nije problem ako imaš garanciju. Joj, da, zaboravio sam, kod kineza je garancija čista lutrija :)

Moj Zopo C2 je došao prošli tjedan s RMA iz Kine. Osim što su me opet oderali za PDV na našoj carini (premda je fon kupljen u EU), i što sam platio prijevoz tamo i nazad i sve skupa me izašlo oko 600kn, da bi shvatio da mi uređaj uopće nisu popravili. Naravno, oni tvrde da je uređaj prošao testiranja i da je potpuno ispravan, a nije jer touch i dalje ne radi, jedan sim utor ne radi i led na home tipki ne šljaka. Kad sam pitao što sad, vele da im pošaljem opet uređaj nazad. To su ti kinezi, čista lutrija. Upravo zato su to neisplativi telefoni, nikad ne znaš kako ćeš proći s carinom, prijevozom i na kraju, s njihovim RMA.

Sretnici su oni koji kupe kineza i on ne krepa u garancijskom roku, jer se njima kupnja isplatila. To je sve jedan veliki rizik.

Fuck me I'm famous.
12 godina
neaktivan

Jel ima ko Jiayu g4s? Kakav je i dali ima hrvatski jezik?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Garancija je bila u trajanju od pola godine i svaki put kada bih vratio pokvareni uređaj,oni su mi nudili zamjenski i to potpuno isti kao ovaj pokvareni. Ja sam im rekao da će i taj novi vjerojatno crknuti kao i stari,jer se radi o istom aparatu,ali oni su navaljivali. Govorili su mi: "Ponesi ti njega,pa vidi kako će ti raditi. Ako se pokvari,vrati nam ga i mi ćemo ti opet dati zamjenski". Taj novi uređaj je se brzo pokvario,a kada sam ga vratio,oni su mi opet nudili zamjenski uređaj (isti kao i svi prijašnji,dakako). Ja sam im opet rekao da to nema nikakvoga smisla jer će i taj treći uređaj završiti kao i ova dva od prije,jer se radi o istom proizvođaču i modelu. Onda sam im rekao da mi daju neki drugi uređaj čija cijena odgovara ovome,ali oni su se nećkali i opet isto govorili: "Uzmi opet ovaj isti aparat,a ako ti se i taj pokvari,onda ga vrati i odaberi drugi". Taj zadnji uređaj kojeg su mi uvalili je se pokvario isti dan - radio je nekih 5-6 sati i onda bum! Eksplodirao mu je kondenzator,a eksplozija je bilo tako jaka i blještava da sam se ozbiljno prepao. Nakon toga sam ga vratio i rekao sam im da taj kineski proizvođač Weiman proizvodi smeće,ali njih baš briga - oni i dalje prodaju to smeće iako znaju da je smeće. Nisu mi htjeli vratiti novac,već sam ga morao potrošiti na nešto drugo. Kupio sam desetak fenova za taj novac za preprodaju i još k tome izgubio 10% novca jer tog dana fenovi nisu bili na akciji. Još moram napomenuti da sam prošle godine kupio no-name tablet kineske proizvodnje i ubrzo mu je počeo štekati tvrdi disk,a onda mu je baterija ušla u kratki spoj,tako da laptop može raditi jedino preko punjača s izvađenom baterijom. Ali kakve koristi od svega toga kada mu je tvrdi disk totalna koma - čim počne škripati,računalo ne može raditi,a to blokiranje se događa jako često. Garancija je,naravno,istekla prije pola godine,a toliko i traje. Također sam prije nekoliko godina kupio prijenosni multimedijski player od kineskog proizvođača TakeMs i za samo 4 mjeseca je prestao raditi - ne može se uključiti nikakva pjesma na njemu,jer se uređaj stalno prebacuje između ugrađene memorije i memorijske kartice. Potrošio sam silni novac na smeće i više nikad neću kupovati ništa kinesko jer je to pravo smeće. Garancija za laptop i multimedijski player su bile beskorisne - nisu mi pomogle da dobijem zamjenski uređaj,baš kao ni svoj novac natrag,a čak da mi prodavač i ponudi zamjenski uređaj,opet bi mi ponudio isto kinesko smeće koje bi se opet ubrzo pokvarilo. To je jedan veliki začarani krug u kojemu se vrtite bez prestanka i jedini način da stanete tome na kraj jest da prestanete sa kupovinom tog kineskog smeća. Postoji nekoliko pouzdanih kineskih proizvođača kao što su Huawei i ZTE,ali uvijek možete naletjeti na njihove loše kineske kopije,stoga je najbolje kupovati ZTE-ove i Huawei-jeve aparate na legalnim prodajnim mjestima,npr.na T-Mobile i TELE2 prodajnim mjestima,a tu imate i sigurnu garanciju,a uz potpisivanje ugovora dobivate uređaj mnogo jeftinije. Najbolje je kupovati na legalnim mjestima bilo kakve mobitele i sve ostale uređaje,a ne na ilegalnim mjestima kao što su tržnice,velesajmovi i "pijace",a i sami uređaji moraju biti od pouzdanog i legalnog proizvođača. To je jedini način za spriječavanje svih ovih nevolja kroz koje sam ja prošao. Da sam bio malo pametniji,izbjegao bih sav ovaj cirkus i ono najvažnije - uštedio bih veliki novac.
11 godina
odjavljen

Imam ja g4s nekih 10-ak dana. Verziju od 1gb. Zasad sam prezadovoljan. Brz, lijep, baterija traje dugo, kamera dobra. Nisam mu jos nasao neku manu koja je dealbreaker. Nema hrvatski jezik. To je eto ocita mana nekome kome je to vazno. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:05 (andr0).
13 godina
josip199 kaže...
Chriss kaže...

ZTE Red Bull

Coolpad F1

Huawei Honor 3c

Jiayu G4s (2GB rama)

Jiayu G4s (1GB rama)

pa oko 200$ trazim...u oko su mi upali huawei i jiayu 2gb...po spec ovaj jiyau je zvijerka, ali neznam kako je kvalitetan, dok sam za huawei ipak cuo..:)

Što se kvalitete Jiayu-a tiče, na visokoj je razini.
Ako nisi neki power user onda slobodno možeš uzeti ovu verziju s 1GB rama i uštedjeti 50 baksa.

Svakako razmisli i o Coolpad-u i ZTE-u, možda bi ja osobno čak uzeo jedan ova dva prije Jiayu-a od 2gige rama, a ovaj od 1gige je druga priča jer je odličan uređaj za samo 143$.

EDIT: Evo ti domaće recenzije Coolpad-a F1:

http://www.telekineza.com/coolpad-f1-recenzija/

S druge strane ZTE-u Red Bull kinezi daju visoku ocjenu(kao i Coolpadu, naravno) samo šta ti je kod ZTE-a Snapdragon proc, imaš 4G na njemu i ima android 4.3(nubia UI) u sebi(ako ti išta od svega ovoga znači).
Što se tiče same baterije odnosno autonomije, onda je Jiayu pobjednik.
Ma u biti, koji god da odabereš, nećeš pogriješiti {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:26 (Chriss).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice