"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.957
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

guls stvarno si pametnjaković. Pa ti nisi u stanju pročitati moje četiri rečenice. Čemu onda rasprava sa tobom?!?!

2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
guls kaže...
pa2vo kaže...

Slušaj http://www.bug.hr/forum/user/guls/52199.aspx pametnjakoviću. Nisi ti temu niti otvorio niti je ti možeš zaključiti. Ova tema je otvorena za one koji su skloni kineskim moitelima , pa i onima koji su im manje skloni. N aravno svi (pa   i ti)

Da ja tebe slušam? Mi smo ovce pasli skupa? Ajde ti prvo pročitaj moj post prije nego se izmećeš ovdje slijedeći put.

Shvaćam da ima ljudi koji teže kopčaju, kao i onih koji su se bacili u biznis preprodaje uređaja (ili suradnje s raznim sajtovima i od toga beru profit), i shvaćam da njima smeta što sam ovo napisao.

Ali argumenti su tu, uređaji su škartavi, manjkavi, nekvalitetno napravljeni, nema važeće garancije, potrebna je određena količina sreće da sve prođe ok. A sreću nemamo svi, a ni pare nismo našli na cesti.

Tko hoće neka kupuje kineze, ali kad pročitam komentare da bi radije kupili jeftinjaka kineza nego uređaj s garancijom u HR (koji je "preplaćen"), s time se bome ne slažem. I objasnio sam zašto.

A nas dvojca jesmo zajedno pasli ovce? Otkači se od mene, bahatko...

Objasnio si klinac, samo si izložio svoje mišljenje na koje imaš pravo ( pa makra bilo i krivo)... Koji si ti lik da se postavljaš tako s visoka kao da je jedina istina u tvojoj glavi i već ti sve dokur.... Ajde si lijepo otvori jednu žuju, sjedni pred tv i pogledaj neki crtić da se smiriš.. Ponašaš se kao balavac, bez obzira na svoju godinu proizvodnje...

Nauči se poštivati tuđe mišljenje, pa se onda javi tu ili bilo gdje drugdje... Ja sam iznio SVOJE mišljenje i ne namećem ga nikome, a najmanje tebi.... i ne pljuj po mojem mišljenju jer ni ne znaš što stoji iza njega...

NIGDJE u HR nećeš dobiti uređaje jednake kvalitete, gledano u istom cjenovnom razredu, kao što ih možeš kupiti u Kini... to sa garancijom vrijedi i istina je, ali je isto tako istina da sam od 10-ak mobacha u zadnjih cca 6 mjeseci slao na popravak samo jedan... 1.. Misliš da od 10 iPhona ni jedan ne završi na servisu? Misliš da ni jedan od 10 Samsunga ne završi na servisu? Čuo si puno od svojih prijatelja o Kinezima, a nemaš prijatelja koji imaju brendirane mobaće i neke probleme s njima? Pa gdje ti živiš? Al ok, piši ti slobodno što želiš, ti si pametan, samo ne vrijeđaj druge oko sebe i njihovo mišljenje jer tako stvaraš sliku o sebi... koja je dobra samo za izbjegavanje...

Kočnice nas samo usporavaju...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 18:56 (KarloDelPontiac).
16 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
13 godina
KarloDelPontiac kaže...

A nas dvojca jesmo zajedno pasli ovce? Otkači se od mene, bahatko...

Objasnio si klinac, samo si izložio svoje mišljenje na koje imaš pravo ( pa makra bilo i krivo)... Koji si ti lik da se postavljaš tako s visoka kao da je jedina istina u tvojoj glavi i već ti sve dokur.... Ajde si lijepo otvori jednu žuju, sjedni pred tv i pogledaj neki crtić da se smiriš.. Ponašaš se kao balavac, bez obzira na svoju godinu proizvodnje...

Ja poštujem tvoje mišljenje, ali zadržavam pravo da komentiram isto. A tebi ako to smeta, ne znam, posjeti psihijatriju za početak.

Lijepo ti velim, kinezi nemaju zagarantirano jamstvo. Točka. Izvoznice koje su nametnute zbog pretjerane kupovine kineza su preskupe. Točka. Nemaju standardiziranu provjeru kvalitete uređaja. Točka. Zbog toga nije bolje uzeti kineza nego brandirani telefon. Točka. Gdje ti tu vidiš izvor problema i frustracije? Zato kaj nekome ovdje shebavam biznis? Ili što?

A što se uvreda tiče, javi mi se na pm pa tamo vrijeđaj a ne ovako javno jer to nije nimalo zrelo. Ovdje smo da raspravljamo, a ne da se igramo kao djeca.

Fuck me I'm famous.
12 godina
neaktivan
guls kaže...
 Nemaju standardiziranu provjeru kvalitete uređaja. Točka. Zbog toga nije bolje uzeti kineza nego brandirani telefon. Točka.

Ja mogu potvrditi za svoj Iocean X7 da je imao provjeru kvalitete jer sam dobio i potvrdu o istoj. Kako je sa ostalim kinezima ne znam, ali ne vjerujem da proizvođači koji slove za ponajbolje na zahtjevnom kineskom tržištu puštaju u promet neisprobane uređaje i riskiraju loš

publicitet. Ja sam imao kineza kupljenog ovdje u RH (ZTE Blade III) i tri puta je bio na servisu unutar 10mj i svaki puta su mi nadograđivali software i nisu riješili problem. Na kraju sam poludio, otišao na net, našao postupak kako ga rootati i ubaciti novi ROM i to sam i napravio. I uređaj radi bez greške.Zato mi je mala utjeha što sam imao dvije godine garanciju kad si mogu s njom obrisati znaš več što. Večina problema provjerenih kineskih telefona su ionako softwareske prirode i sve se da riješiti ako se malo služiš internetom. Razne kopije i replike ne želim komentirati kao ni osobe koje ih naručuju i čude se ko pura dreku kad vrisnu. Ako baš i ode npr. slot za punjenje, zvučnik, mikrofon, čitač kartice, siguran sam da bi se našao netko tko bi to popravio. A vjerojatno bi se našao i na Youtubeu kakav filmić o otvaranju dotičnoga. Tako da taj dio oko garancije svi mi dobro znamo i ne obaziremo se jer za novac od cca 1000kn sa pdv-om možemo dobiti vrhunski telefon(ne možda po specifikacijama jer ima i boljih/skupljih već pouzdan) koji će raditi bez greške. Nemoj misliti i ići s prepostavkom da nekome ovdje rušiš biznis jer večina Nas ovdje ne živi od preprodaje istih nego si kupujemo telefone za sebe, djecu, žene, frendove, kumove i gušt nam je gledati izraz lica ljudi koji dobe takav mob i ne vjeruju što su dobili u odnosu na ono što se nudi kod nas, naravno uz pretpostavku da nisi ovisan o nikakvoj pretplati. A ja ne želim biti vezan pretplatom zbog uređaja kao i večina ostalih ovdje. Toliko od mene. Ako ima još nekih nedoumica rado ću pojasniti.

Potvrda Potvrda
17 godina
neaktivan

Proučavao sam par dana vaše postove i izvlačio recenzije iz arhive, i suzio sam izbor na ova 4 moba, pa me zanima vaše mišljenje. Cijenovno su tu negdje u rangu, Coolpad eventualno jeftiniji 20$.

Bitna mi je kvaliteta, fluidnost i kamera-želim kupit mob i imati gotov proizvod (nisam za prčkanje po njemu, traženje i instaliravanje drivera, popravljanje itd)

Dobar gps je prednost.

Koja bi bila vaša preporuka?

edit: znam da nije presudno pri kvaliteti slike, ali koliko MP ima kamera na THL T11? negdje antutu kaže 13MP, a negdje u opisima na netu piše 8MP

11 Asus zenfone 5 2ghz verzija
6 Coolpad f1
3 THL T11
0 Amoi A928W
Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 1:16 (Gunner_V).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

Bitna mi je kvaliteta, fluidnost i kamera-želim kupit mob i imati gotov proizvod (nisam za prčkanje po njemu, traženje i instaliravanje drivera, popravljanje itd)

Dobar gps je prednost.

edit: znam da nije presudno pri kvaliteti slike, ali koliko MP ima kamera na THL T11? negdje antutu kaže 13MP, a negdje u opisima na netu piše 8MP

to sto si naveo je i meni bilo bitno, naravno osim kamere, za nju mi nije bitno jer nikad nisam bio zadovoljan sa slikama s moba. Zato imam dslr da mogu najkvalitetnije uslikati i takodersu mi sve manualne opcije dostupne za bolje prištimavanje i slikanje u raw-u

Ja sam shvatio da treba previše novca uložiti u bolji mob sa boljom kamerom a na kraju dobis opet mali senzor sa lošijom optikom. Dok za 3200kuna dobis dslr sa 20 puta večim senzorom i puno boljim objektivom i koristis ga dulje vrijeme cak 5 do 10 god, a mob bez obzira koji model obicno ima vijek trajanja 2-3 god.  Ako nebi bio dslr onda bi nabavio neki manji kompakt za slikanje samo toliko da mi stane u dzep. 

Gle ti si pitao  za megapiksele negdje si nasao 13 a negdje 8. Oboje je točno, čuo sam da se stavljaju 8 megapikselne kamere a sa softwerskom interpolacijom se dobije 13 megapiksela.  Za početak to povečavanje je umjetno povečavanje slike i slika neče bitiništa bolja, pa bolje slikati sa 8 megapiksela jer ionako nemas tako veliki monitor ili toliku rezoluciju. 

Ja bi ti preporucio Asusa zbog kvalitete, e sad mozda su i oni drugi kvalitetniji, tko zna. Inače nervira me to sto na kinezima često zna biti problema sa gpsom tj navodno zbog lošije antene koju stavljaju pa se ponekad dešava da nekimodeli nemaju dobar prijam pa bi bilo dobro da se prije svega pogleda preko neta sto drugi pišu o određenom modelu kako radi gps . 

11 godina
neaktivan

Asus zenfone 5 dolazi u dvije verzije, onaj sa atom procesorom takta 1,6 ghz i onaj sa 2.0 ghz. uspoređivao sam oba procesora na ovoj stranici http://ark.intel.com/compare/70101,70100 oni su u biti isti iznutra. 

ako sam dobro razumio takt od 2, 0 gigaherca je postignut tako da su ga overclockali tj dignuli napon i povečali takt procesora. a to bi značilo da taj procesor više struje troši u odnosu na 1,6 ghz.  

U biti sto zelim reći, zenfoneu5 sa 1.6 ghz ce baterija traja dulje nego na 2.0ghz model. 

17 godina
neaktivan

Proučavao malo po netu za asus zenfone 5, budući da ga i to2c.com ima u svojoj ponudi.

Rezultati testova za kamere imate ovdje i ovdje. Ovaj drugi test me malo ostavio u nedoumici vezano za kupnju. Jest da se kvaliteta fotki napravljenih sa mobitelima ne može baš mjeriti sa onima napravljenim DSLR-om, al ovo je baš "užas". Što se tiče softverskih featuresa vezano za kameru, nema čega nema, ali ako je ovakva kvaliteta fotki... užas...

Pitanje na koje neću vjerojatno dobiti odgovor jest dal je moguće da je ovo nestručno uslikano? Kada uspoređujem slike od xiaomija i ove, primijeti se dosta velika razlika.

GPS test i ostalo

Naravno, na netu ima i brdo ostalih testova, ovdje sam samo stavio tek tako par testova.

0 0 hvala 0
14 godina
Gunner_V kaže...

Proučavao sam par dana vaše postove i izvlačio recenzije iz arhive, i suzio sam izbor na ova 4 moba, pa me zanima vaše mišljenje. Cijenovno su tu negdje u rangu, Coolpad eventualno jeftiniji 20$.

Dobar gps je prednost.

Koja bi bila vaša preporuka?

Posjedujem THL T11 i kamera je 8MP, slike su 8/10, a bljeskalica je ko reflektor, nisam se još sreo s mobitelom koji ima tak jaku bljeskalicu

Sad ili ASUS ili THL, mada bi ja radije uzeo ASUS da je bilo dok sam uzimao {#}

13 godina
neaktivan

Pa da samo i ja kažem koji ima prenegativno iskustvo s kineskim mobitelima da postoje kineske marke koje su dobre ali te su marke cjenovno u sličnom košu ko i razvikaniji modeli (xiaomi zte huawei) i oni jedino dolazi u obzir.Ostali ne znam jesam li ja ima lošu sreću ili što ali Jiayu moj jedan od tih rižinih mobitela iznutra je bio ljepljen i čovjek koji mi ga je servisira ( ima servisera koji znaju svoj posao nisu svi nesposobni) je reka da je kvaliteta +1 pa sad ako to govorim ja koji jedino što sam od mobitela petlja je bio prestigio 4055 i 4040 (koji su isto kvalitetom nikakvi)onda nije bas vjerodostojno ali kad to kaže čovik koji vrši servis sve žive elektronike i od toga živi onda to ipak ima kakvu težinu.  Da zaključin možda bi kupi kineza opet  ali taj kinez bi bio xiaomi zte huawei možda i zopo ali sve ostalo je ipak lutrija što će te dopast i koliko će to trajat..

I hvala za oni savjet hongami vidin da je mob i više nego u redu..

Moj PC  
2 4 hvala 0
14 godina

Ovo izgleda zanimljivo :

Xiaomi Hongmi Note 2GB /8GB (Basic) WCDMA Enhanced Version 3G 5.5 inch MTK6592 Octa Core 1.7GHz 3200mah OTG GPS MIUI V5

$205 na t2c. IPS, 900 3G.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mcf kaže...

Ovo izgleda zanimljivo :

Xiaomi Hongmi Note 2GB /8GB (Basic) WCDMA Enhanced Version 3G 5.5 inch MTK6592 Octa Core 1.7GHz 3200mah OTG GPS MIUI V5

$205 na t2c. IPS, 900 3G.

Taj sam si ja gledao stvarno mi izgleda zanimljivo iako neznam nista o onom MIUI niti koji je to djavo i ak bi imo mob s time dali mogu normalno skidat aplikacije sa google play?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 16:03 (ReaperCRO711).
14 godina

MIUI je jedan od najboljih custom romova koje sam imao za isprobati na svom mobitelu, normalno se koristi play store...

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

MIUI je jedan od najboljih custom romova koje sam imao za isprobati na svom mobitelu, normalno se koristi play store...

Na xiaomiu uopće nije CUSTOM rom nego STOCK rom...

16 godina

MIUI je ROM baziran na androidu. U biti custom android rom.

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo nasao sam neki video review di frajer pokaze u biti sta je MIUI u biti puno vise ti opcija daje na androidu jeli za podesavanje po tvojoj volji sto mi se cini stvarno odlicnim.

Eh sad nac neki visak para koji mi ne treba {#} Stvarno mi se svidja Xiaomi note2.

Al pogledat cu jos po netu da vidim imali kakvih problema s njime,ako ga netko ima I ima za reci koju rijec nek slobodno kaze {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 21:34 (ReaperCRO711).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

je li ovo legit ili bi mogla biti kopija?

thl t11 165$, dok je u ostalim shopovima oko 210$

http://www.aliexpress.com/item/5-THL-T11-MTK6592W-MTK6592-W-Quad-Core-3G-Phone-2GB-Ram-16GB-Rom-IPS-Screen/1911450412.html

seller nema feedbacka

s kojim ste shopovima imali najbolja iskustva, koji bi preporučili?

to2c, 1949deal, aliexpress(s njima ima pozitivna iskustva, ali mobove još nisam naručivao), neki četvrti?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
17 godina

XIAOMI RedMi 1s dosao i isproban i napisna recenzija, sve zavrseno.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-hongmi-red-rice-wcdma-3g-review/201784.aspx?page=11&jumpto=4256027&sort=asc&view=flat

Mogu reci da je mobitel odlican i svakome bi preporucio kupnju. Nisu ni kinezi sto su bili, imao sam Huawei prije ovoga i ovaj je sto se mene tice za klasu bolji.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gunner_V kaže...

je li ovo legit ili bi mogla biti kopija?

thl t11 165$, dok je u ostalim shopovima oko 210$

http://www.aliexpress.com/item/5-THL-T11-MTK6592W-MTK6592-W-Quad-Core-3G-Phone-2GB-Ram-16GB-Rom-IPS-Screen/1911450412.html

seller nema feedbacka

s kojim ste shopovima imali najbolja iskustva, koji bi preporučili?

to2c, 1949deal, aliexpress(s njima ima pozitivna iskustva, ali mobove još nisam naručivao), neki četvrti?

Aliexpress je poput ebaya, puno trgovaca i neki su lažni. Ovaj prodavač nema i ni jednu prodaju i vjerojatno je prevara u pitanju. A na aliexpressu nema ni plaćanja Paypalom već dirketno kreditnom karticom.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina

0 0 hvala 0
17 godina

To je stara vijest: Doggiee Valencia je bio prvi ako se ne varam. (112 dolara na to2c)

magistar prava
14 godina
ReaperCRO711 kaže...

Eh sad nac neki visak para koji mi ne treba {#} Stvarno mi se svidja Xiaomi note2.

Al pogledat cu jos po netu da vidim imali kakvih problema s njime,ako ga netko ima I ima za reci koju rijec nek slobodno kaze {#}

Meni super izgleda Xiaomi note, u sprezi sa cijenom. Jos bi Xiaomi trebao biti neka garancija kvalitete medju kinezima.

Doduse, citao sam malo miui forume ljudi koji su ga vec dobili - neki bas i nisu presretni. Vele da dosta laga povremeno, sto je dosta blesavo za okta procesor. Al' dobro, MIUI 6 bi to morao rijesiti.

Meni osobno je jedina mana 5.5 i vecih incasha sto nemrem komotno upravljati jednom rukom kod surfanja, mailanja itd. I sta mi ne stanu u djep :)

11 godina
protjeran

dosao mi je danas iNew V3 i nemogu ga uopce upaliti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da baterija nije ispraznjena?

11 godina
protjeran

stavio sam na punjac ali kada ga hocu upaliti nista...sad cekam jos malo da se napuni pa cu vidjetii.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boixus Nois PS kaže...

stavio sam na punjac ali kada ga hocu upaliti nista...sad cekam jos malo da se napuni pa cu vidjetii.

Odakle si narucio i dal pokazuje znakove punjenja?

11 godina
protjeran

sa to2c.com i nepokazuje nista

16 godina
Boixus Nois PS kaže...

sa to2c.com i nepokazuje nista

Jesi siguran da si skinio zastitnu foliju sa kontakata na bateriji, mala zuta folija nemas je sta vidit :D?

11 godina
protjeran

HAAHHA je to je bio problem....Ja sam vec msilio vratit ga....Hvala 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice