"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.068
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
moderator
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Tražim mob za ženu, mislim nešto sa MTK6582, 1GB, IPS 720p 5'' 8GB interne.

Vidim da ima iNew V3 i Ampe A50. Koji je po vama bolji i odakle naručiti, minideal, geekbuying, neki drugi site (al da je pouzdan)?

V3 mi djeluje bolje izrade i više interne memorije, A50 ima veću bateriju ali mi djeluje slabije izrade. Cijenom su tu negdje. Šta vi koji to bolje pratite mislite, koji je pouzdaniji/kvalitetniji (ili su kvalitetom tu negdje)?

11 iNew x3
0 Ampe A50
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 15:30 (DrNasty).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
DrNasty kaže...

Vidim da ima iNew V3 i Ampe A50. Koji je po vama bolji i odakle naručiti, minideal, geekbuying, neki drugi site (al da je pouzdan)?

V3 mi djeluje bolje izrade i više interne memorije, A50 ima veću bateriju ali mi djeluje slabije izrade. Cijenom su tu negdje. Šta vi koji to bolje pratite mislite, koji je pouzdaniji/kvalitetniji (ili su kvalitetom tu negdje)?

I new ti ima problema sa punjenjem ionako male baterije.. Imao sam ga i prodao ga baš zbog relativno kratke autonomije. ampe inače proizvodi tablete, mid range, mislim da im je ovo prvi telefon... I new je definitinvno popularniji te iam dosta podrške na forumima, dosta custom romova itd..

Ako nije hitno pogledaj si ovaj..

To2c ti je dobar, PRC FRog ...

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 15:38 (red_bull).
17 godina

Meni je inew v3 sasvim ok. Imam ga već par mjeseci i zadovoljan. Zbog svoje debljine (iznimno je tanak) ne može ni imati neku ekstra jaku bateriju ali sasvim je dovoljna za 1 dan korištenja.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Ponovo problem kod instaliranja aplikacija na SD karticu. Mobitel je THL T11 i pod postavkama ima Unutarnja pohrana, Phone storage i SD kartica. On instalira ili na unutarnju ili na phone storage, kak namjestit sd da bude glavna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Što biste mi preporučili do 1000 kn +/- koju kunu.

• Zaslon minimalno 4,5"
  • Trgovina mora biti sigurna
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
13 godina
DrNasty kaže...

Za takav tip mobitela, ja bih na tvom mjestu radije pričekao Neo M1, kao što ti je red_bull već preporučio...
Meni osobno ljepši, dosta je tanji, straga je metalni, sigurno ima 900/2100 frekvenciju, imaš ga u crvenoj boji što će se tvojoj dragoj svakako svidjeti,...

http://www.gizmochina.com/2014/04/16/exclusive-neo-m1-phone-hands-on-video/

http://www.gizchina.com/2014/04/14/first-real-photos-neo-m1-plust-99-99-intro-price-details/

Što se trgovine tiče, svakako to2c.com
(nisam primjetio da se netko žalio na njih, imaju odlične cijene i ljudima u zadnje vrijeme stvari stižu ekstremno brzo(5-10dana) i po viđenom(tuđa iskustva) mogu reći da je to2c.com najbolja trgovina takvog tipa po svemu...)

14 godina
neaktivan

Ma svih tih desetak trgovina popularnih u Hrvata su pouzdane i iste u određenom smislu - većina će ih uredno poslati paket u manje-više kratkom roku (stvarno vrijeme dolaska ne ovisi o njima već o pošti slanja i našoj carini), većina će nerijetko i lagati o stanju na lageru, jedino na što treba najviše paziti su iskustva njihovog odnosa kada treba reklamirati proizvod ili ga slati natrag, tad se poznaju junaci...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam dal je najkvalitetniji xiaomi hongmi 1s (novija verzija sa qualcomm čipom), ekipa ga naveliko hvali, a osobno nisam probao...

11 godina
neaktivan

to mi je preveliko i pretesko za baratat jednom rukom. mislim da cu uzet ELEPHONE P9 WATER

13 godina

Nedavno sam kupio Newman N2 preko pandawill.com. Mobitel je uredno došao.

Međutim, kad sam upalio mobitel skužio sam da na ekranu ima rupu (mrtvi pixeli) veličine gumice na olovci.

Mobitel po dogovoru vraćam prodavaču (pandawill.com) a za uzvrat (budući da je newman n2 out of stock i out of production) moram odabrat neki zamjenski model iz njihove ponude u rangu cijene 100USD (toliko je koštao i Newman N2)

Ima li tko kakav savjet pri odabiru, što da uzmem u tom moru kineza?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

A bem mu, pa nije valjda da su svi u toj posiljki takvi jer im je cijena na drugim shopovima bila puno veca. Pa do 100$ i nema neki izbor. Možda da uzmeš w450 ako baš moraš do 100$.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda Papričicu, ili Elephone P7 mini, W450 nemoj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da nije loša papričica ali ja sam prvenstveno gledao da podržava 3g na 900mhz. Šteta šta je pun klinac dobrih mobitela samo na 3g  850/2100 ili samo 2100. Ali svakako je papričica kvalitetniji od w450. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

A bem mu, pa nije valjda da su svi u toj posiljki takvi jer im je cijena na drugim shopovima bila puno veca. Pa do 100$ i nema neki izbor. Možda da uzmeš w450 ako baš moraš do 100$.

Nisu svi takvi, dapače, ovo je prvi za koji čujem da ima neki HW feler, dopao ga je baš takav primjerak. Moj je s Pande došao prošli tjedan, sve radi uredno - jedino su malo s*ebali s ROMovima (možda je i zato cijena tako niska osim što se rješavaju zaliha) tako da svi ovi za 99$ (s Antelife, Pande itd.) dolaze s nekim ruskim Digma ROMom koji ima barem 3-4 iritantna buga te treba ga odmah preflešati s nečim normalnijim...

EDIT: Vidiš, a ovaj prvi review dolje ispod papričice iz Hrvatske, mislim da je to korisnik s jednog drugog foruma o mobitelima pa ako ti se da potražiti, možda ga možeš i na PM pitati o iskustvu iz prve ruke s tim mobom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 14:41 (frulex).
13 godina
frulex kaže...

Ma svih tih desetak trgovina popularnih u Hrvata su pouzdane i iste u određenom smislu - većina će ih uredno poslati paket u manje-više kratkom roku (stvarno vrijeme dolaska ne ovisi o njima već o pošti slanja i našoj carini), većina će nerijetko i lagati o stanju na lageru, jedino na što treba najviše paziti su iskustva njihovog odnosa kada treba reklamirati proizvod ili ga slati natrag, tad se poznaju junaci...

Baš iz razloga što dosta njih pravi probleme za reklamaciju/vraćanje/popravak mobitela(ako ti se uopće više javljaju nakon same uplate za uređaj odnosno čim završi 45. dan od uplate kad ni paypal više ne pomaže), ne čini ih sve istima i baš zbog toga što se nitko nije žalio na to2c.com sam i preporučio tu trgovinu, uz naravno dobre cijene, brzo slanje i brzo stizanje paketa(singapurska pošta u ovom slučaju) koji su isto bitni plusevi...

Što se tiče same sporosti paketa, naravno da trgovina nije kriva što nekoj pošti treba preko mjesec dana da paket dovuče u hrvatsku, ali je kriva što je odabrala tu poštu(naravno, uštede radi) i samim time se može reći da ovisi o njima i naravno, našoj carini...

14 godina
neaktivan

Nemam ja ništa protiv to2c, dapače - još prije 8-9 mjeseci sam preporučivao ljudima tamo kupovati jer su na grčkim i španjolskim forumima ljudi masovno od tamo naručivali i imali dobra iskustva sa slanjem dok su neki u HR bili skeptični bojeći se da nije u pitanju novi HotInBuy {#} No, do sada, koliko znam, nema puno iskustava s njima oko vraćanja robe, samo o tome govorim. Ja osobno imam iskustva s vraćanjem Geekbuyingu i Minidealu pa ne mogu govoriti o ostalim dućanima, ali bilo je svega...

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
smatusan kaže...

Nedavno sam kupio Newman N2 preko pandawill.com. Mobitel je uredno došao.

Međutim, kad sam upalio mobitel skužio sam da na ekranu ima rupu (mrtvi pixeli) veličine gumice na olovci.

Mobitel po dogovoru vraćam prodavaču (pandawill.com) a za uzvrat (budući da je newman n2 out of stock i out of production) moram odabrat neki zamjenski model iz njihove ponude u rangu cijene 100USD (toliko je koštao i Newman N2)

Ima li tko kakav savjet pri odabiru, što da uzmem u tom moru kineza?

Hvala

Možda nešto od ovih...

http://www.pandawill.com/wmcc-x5-smartphone-android-42-mtk6589-quad-core-50-inch-hd-screen-3g-white-p88474.html

http://www.pandawill.com/umi-s1-smart-phone-android-42-mtk6589-quad-core-50-inch-hd-screen-1g-8g-p74163.html

uz Elephone P7 mini koji je već spomenut ...

http://www.pandawill.com/elephone-p7-mini-smartphone-android-42-mtk6582-1gb-4gb-3g-otg-50-inch-p85606.html

a možda čak i ovaj zanimljivi DOOGEE Valencia DG800 s back touch panel-om, kitkat-om(out of the box), OTA update-om,...
(ako nadoplaćivanje nije problem, naravno)

http://www.pandawill.com/doogee-valencia-dg800-smartphone-android-42-mtk6582-45-inch-ips-screen-otg-ota-blue-p88185.html

Šta, pare ne daju nazad ? {#}

frulex kaže...

Nemam ja ništa protiv to2c, dapače - još prije 8-9 mjeseci sam preporučivao ljudima tamo kupovati jer su na grčkim i španjolskim forumima ljudi masovno od tamo naručivali i imali dobra iskustva sa slanjem dok su neki u HR bili skeptični bojeći se da nije u pitanju novi HotInBuy {#} No, do sada, koliko znam, nema puno iskustava s njima oko vraćanja robe, samo o tome govorim. Ja osobno imam iskustva s vraćanjem Geekbuyingu i Minidealu pa ne mogu govoriti o ostalim dućanima, ali bilo je svega...

Ma sve 5 {#}
Znam da nemaš ništa protiv to2c.com, al da ljudi nebi stekli krivi dojam pa mislili da su sigurni sa svim trgovinama(jer ih kao štiti paypal, a štiti ih samo u tih 45 dana, ako i to {#} ), što naravno nisu...
Ja bih se usudio reći da je većina trgovina nesigurna i problematična(ako dođe do nekog problema/kvara na mobitelu)...

17 godina

Ajde napisi malo review tog newman n2, ja sam ga mislio naruciti bas zbog Exynos 4412 i jos ima gorilla glas za 100$. Mislim da nema boljeg moba do 100$. A valjda ce napraviti custom romove kako se spada

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hvala Vam ljudi na pomoći :)

Nudili su mi 25USD refund :) za iduću kupovinu i da zadržim mobitel.

Šta ću to uzet kad mi treba neki mobitel, zapravo je to trebao bit poklon.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 15:48 (smatusan).
14 godina
neaktivan

Uh, review - mogu samo u par riječi jer mi je bio u rukama možda ukupno 2 sata dok nisam root i flash odradio, žena ga inače sad koristi dok se njezin ne vrati sa servisa pa nemam prilike baš. Kvaliteta izrade jako dobra, stražnji poklopac gumi-matiran, fino leži, ništa ne škripi, ekran prekrasan, kamera odlična, čak i mračnijim uvjetima, nema mu se generalno što zamjeriti, možda jedna stvar, a to je zagrijavanje donjeg dijela kada se igra na njemu ili intenzivno koristi, no kažu da i to ovisi o ROMu. E, sad, ROMova ima samo na Androidu 4.1, a najbolje je optimiziran ICS mislim 4.0.3 koji radi bez ikakve greške, kod nekih drugih ima sitnih bugova (npr. ne radi LEDica za propuštene pozive, ali radi za SMS i ostalo). Mislim da jedino MIUI za njega ima 4.2 Android, ali nisam ga stigao isprobati. GPS isto nisam isprobao, ali svi vlasnici N2 kažu da radi bez frke. Uostalom, detaljni hrvatski reviewi ovih friških N2 s Pande ima kao u priči pa proguglajte koga više zanima jer mislim da ih je barem cca 200 kom u HR nedavno pristiglo {#}  Uglavnom, za 700 i sitno kuna kupnja je odlična za takvu klasu mobitela i kao bivši vlasnik S3 ne bih rekao da je išta lošiji od njega (zanemarujući dizajn razliku). Naravno, sebi ga više ne bih uzeo jer kad se čovjek navikne na 2GB RAMa, 5" FHD i trodnevnu bateriju teško da će natrag na magarca {#}

A što se tiče trgovina i povrata, Geekbuyingu sam nakon 4 mjeseca upotrebe reklamirao mob kojem je touch screen počeo zezati, vratio im ga i poslali su novi. Sad mi je jedan uređaj na putu prema Minidealu (nakon 6 mjeseci korištenja LCD počeo titrati) te će ga popraviti ili poslati novi, vidjet ćemo kad stigne, ali po mome su to dobra iskustva, pogotovo nakon toliko vremena korištenja - mogli su me isto tako odhebati i reći da mi je pao i da sam ja kriv...

11 godina
neaktivan

Poštovanje ekipo molio bi za malu pomoć, kako da u postavkam bijelu podlogu sa crnim slovima prebacim da bude crna podloga sa bijelim slovima , znam da izgleda glupo pitanje ali ja se ubio tražeći u postavkama opciju zamjene podloge iz bijele u crnu i nigdje nisam našao . Slika sa bijelom podlogom je moj iOcean X7 HD a htio bi da  izgleda kao na ovoj drugoj slici ( to nije i Ocean ali ako može da mu podloga bude tako crna )

0 0 hvala 0
17 godina

Ja isto nisam pronašao takvu opciju na mobitelu.

Moguće je da ti je ograničeno s romom kakva će biti

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan

Trebao bi pomoc, za nekih 200$ koji bi se uredaj najvise isplatio, najbitniji su fluidnost sustava i kvaliteta izrade, da nije potpuno plasticno kuciste npr, duo ili quad core, po mogucnosti 2gb rama, ako ne 1 je dovoljan, kamera barem 5mpx, sto kvalitetnija, wifi i 3g ofc, 4g ako znate neki mada sumnjam za tu cijenu ofc..

0 0 hvala 0
15 godina
1337Code_breaker kaže...

Trebao bi pomoc, za nekih 200$ koji bi se uredaj najvise isplatio, najbitniji su fluidnost sustava i kvaliteta izrade, da nije potpuno plasticno kuciste npr, duo ili quad core, po mogucnosti 2gb rama, ako ne 1 je dovoljan, kamera barem 5mpx, sto kvalitetnija, wifi i 3g ofc, 4g ako znate neki mada sumnjam za tu cijenu ofc..

Imaš za oko 200 dolara (malo više) Motorolu Moto G. Jedina mana joj je kamera od 5mpx, ali posluži svrsi, ali je definitivno best buy. Odlična kvaliteta izrade, niš ne škripi, fluidan i brz, najnoviji android Kitkat i evo, ak ti se da čekati, danas je izašla poboljšana i osvježena verzija Moto G sa 4G i utorom za memorijske kartice. Link

EDIT: Ispričavam se, sad primijetio da je tema o kineskim. Onda preporučam ovaj Xiaomi za 175 dolara, dostava unutar par dana, samo odabereš EU skladište prije isplate. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 20:36 (jurica_m).

0 0 hvala 0
15 godina

pozdrav dvoumim se izmedu dva uredaja, ako mozete pomoci da odaberem i dati mi link odakle je najbolje da narucim taj mobitel 

20 xiaomi hongmi
1 inew i8000

0 0 hvala 0
15 godina
Grom kaže...

pozdrav dvoumim se izmedu dva uredaja, ako mozete pomoci da odaberem i dati mi link odakle je najbolje da narucim taj mobitel 

Ekipa je naručivala ovdje.

Samo pazi da odabereš EU direct i prije uplate isto odabereš da ti dostave iz EU skladišta. Jedan dečko na forumu mob.hr-a je naručio u petak i stiglo mu u ponedjeljak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 21:29 (jurica_m).
17 godina
neaktivan

Bolje ti je onda uzeti hongmi 1s... dobiješ 4 GB veći rom, a i qualcomm ;-)

15 godina

Da li bi ovo trebalo postat zabrinjavajuce posto svi hvale tu singapursku postu kako je brza? 

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice